T-REX 450 Sport Super Combo + DX6i + AR6110e + Battery RTF
Postat 20 February 2011 - 10:18 PM
Vreau sa imi iau "T-REX 450 Sport Super Combo + DX6i + AR6110e + Battery". Ce parere aveti? E ok?
(Eu nu prea ma pricep. Mai e nevoie de ceva pentru a-l "pilota"? Stiu ca upgrade-uri sunt o multime dar pentru inceput cred ca e ok, corect?)
Numai bine,
Paul.
Align T-rex 450 PRO with AR8000 & Telemetry TM1000
Blade mCP x
Multiplex Easy Star II RR with AR6200 (new one)
Spektrum DX8
Postat 20 February 2011 - 10:29 PM
http://www.rhcforum....rare-t-rex-500/
nu pune linkuri de la magazine din tara care nu s-au inregistrat pe forum. Una ca nu permite regulamentul si peste asta daca nu au platit taxa simbolica de integistrare nu sunt de incredere (cu mici exceptii)
Heli nu sunt masinute. Nu au nevoie de hop-up-uri ca sa zboare bine.
Paul Sarstiuc, la 20 February 2011 - 10:18 PM, a spus:
Vreau sa imi iau "T-REX 450 Sport Super Combo + DX6i + AR6110e + Battery". Am gasit aici unul sau varianta 2 este sa iau din tara de la radiomodele. Ce parere aveti? E ok?
(Eu nu prea ma pricep. Mai e nevoie de ceva pentru a-l "pilota"? Stiu ca upgrade-uri sunt o multime dar pentru inceput cred ca e ok, corect?)
Numai bine,
Paul.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 20 February 2011 - 10:34 PM
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
#3 Guest_2rc.ro_*
Postat 20 February 2011 - 11:30 PM
Postat 21 February 2011 - 12:14 AM
Imi primul rand imi cer scuze, nu am stiu de regula asta; Frecventez multe forumuri insa de regula asta nu am auzit, dar toate au un inceput.
Am citit respectivul anunt, citest de vre-o 4-5 zile in continuu si am ajuns la concluzia de mai sus...
As putea sa continui in threadul la care faci tu referinta dar acolo se vorbeste la alt nivel!
Bottom line, maine vreau sa fac comanda de la una din locatiile de mai jos.
1. de la un magazin din afara
2. de pe ebay
3. sa cumpar de la un magazin din romania.
4. sa cumpar un Second Hand din RO, dar aici apare riscul "teparilor" si trebuie sa "pandesc" pentru a prinde o oferta buna.
Daca ai putea sa imi spui care din variante mi le recomanzi ar fi super. Am vazut ca multi te mentioneaza si le-ai oferit multora supportul tau in a alege modelul potrivit!
(Off-topic: Stiu ca sunt niste legi care nu iti dau voie sa faci asta (reclama doar la ANUMITE site-uri pe principiile regulilor) si poti primi amenda destul de mare (ca firma). In telefonie, pentru concurenta neloiala, firma noastra a dat in judecata vodafone si orange si a castigat procesul - au platit app. 64mil euro)
Blade mCP x
Spektrum DX8
Postat 21 February 2011 - 07:16 AM
#####, la 20 February 2011 - 11:30 PM, a spus:
Postat 21 February 2011 - 08:13 AM
De pe ebay nu as cumpara cu siguranta (si cel din linkul tau nu merita, nu e echipat prea destept). De pe forum am cumparat si as cumpara in continuare, riscul de tepe e mic, te uti si tu de cand e inscris, ce a mai postat, te lamuresti cum e omul.
Din europa sunt scumpe (si foarte scumpe) dar vin repede.
Din USA sunt destul de scumpe, transportul e scump si lent si trec prin vama - daca e sa cumperi de afara asta e ultima optiune.
Din asia sunt mai ieftine dar vin incet si treci prin vama.
Din tara functie de ce gasesti in stoc si ce pret au.
Eu le-am facut pe toate si de departe favoritii mei sunt hobbyking. Prefer sa cumpar super ieftin chiar si cu riscul unor produse slabe/nefunctionale. Cu un kit Align nu te pacalesti - este acelasi indiferent de unde il cumperi deci conteaza doar pretul si cat de repede il ai.
Mai scriu odata: un heli reparat e la fel ca un heli nou. Daca schimbi ce e rupt/stramb e perfect. Un avion busit nu mai e ca nou niciodata. De aceea un heli de pe forum e o buna alegere. Foarte, foarte putini le zboara pana ajung sa le uzeze pe bune. Cele mai multe au 10-50 zboruri.
Paul Sarstiuc, la 21 February 2011 - 12:14 AM, a spus:
Imi primul rand imi cer scuze, nu am stiu de regula asta; Frecventez multe forumuri insa de regula asta nu am auzit, dar toate au un inceput.
Am citit respectivul anunt, citest de vre-o 4-5 zile in continuu si am ajuns la concluzia de mai sus...
As putea sa continui in threadul la care faci tu referinta dar acolo se vorbeste la alt nivel!
Bottom line, maine vreau sa fac comanda de la una din locatiile de mai jos.
1. de la un magazin din afara
2. de pe ebay
3. sa cumpar de la un magazin din romania.
4. sa cumpar un Second Hand din RO, dar aici apare riscul "teparilor" si trebuie sa "pandesc" pentru a prinde o oferta buna.
Daca ai putea sa imi spui care din variante mi le recomanzi ar fi super. Am vazut ca multi te mentioneaza si le-ai oferit multora supportul tau in a alege modelul potrivit!
(Off-topic: Stiu ca sunt niste legi care nu iti dau voie sa faci asta (reclama doar la ANUMITE site-uri pe principiile regulilor) si poti primi amenda destul de mare (ca firma). In telefonie, pentru concurenta neloiala, firma noastra a dat in judecata vodafone si orange si a castigat procesul - au platit app. 64mil euro)
Postat 21 February 2011 - 12:01 PM
stiganas, la 21 February 2011 - 08:13 AM, a spus:
De pe ebay nu as cumpara cu siguranta (si cel din linkul tau nu merita, nu e echipat prea destept). De pe forum am cumparat si as cumpara in continuare, riscul de tepe e mic, te uti si tu de cand e inscris, ce a mai postat, te lamuresti cum e omul.
Din europa sunt scumpe (si foarte scumpe) dar vin repede.
Din USA sunt destul de scumpe, transportul e scump si lent si trec prin vama - daca e sa cumperi de afara asta e ultima optiune.
Din asia sunt mai ieftine dar vin incet si treci prin vama.
Din tara functie de ce gasesti in stoc si ce pret au.
Eu le-am facut pe toate si de departe favoritii mei sunt hobbyking. Prefer sa cumpar super ieftin chiar si cu riscul unor produse slabe/nefunctionale. Cu un kit Align nu te pacalesti - este acelasi indiferent de unde il cumperi deci conteaza doar pretul si cat de repede il ai.
Mai scriu odata: un heli reparat e la fel ca un heli nou. Daca schimbi ce e rupt/stramb e perfect. Un avion busit nu mai e ca nou niciodata. De aceea un heli de pe forum e o buna alegere. Foarte, foarte putini le zboara pana ajung sa le uzeze pe bune. Cele mai multe au 10-50 zboruri.
Off Topic
Am eu un MiniTitan ca si nou + piese - oi fi de incredere ?
Postat 21 February 2011 - 05:03 PM
REAL DESIGN, la 21 February 2011 - 12:01 PM, a spus:
Am eu un MiniTitan ca si nou + piese - oi fi de incredere ?
Postat 21 February 2011 - 05:12 PM
stiganas, la 21 February 2011 - 05:03 PM, a spus:
Cel mai mare vanzator ... le cumpar cu 1000 Euro si le vand cu 200 Euro .....
Oricum multumesc !
P.S.
Eu am glumit dar minititanul meu si statiile pe care le-a avut Primus pentru foarte putin timp la vanzare si ramanea free jumatate din buget aproape sau se mai lua inca un heli bun - e alegerea cumparatorului insa ....
Postat 26 February 2011 - 06:58 PM
Acuma am vazut ca Dx7i e de mai multe feluri: mode 1, mode 2, si SE (special edition). Cam care ar fi diferenta?
eu zic ca o sa imi iau telecomanda, ma joc cu ea si apoi vine si elicopterul.
Mi s-a propus sa iau:
- un elicopter 450 (bine configurat, persoana de incredere,) cu DX7 la 1400 ron;
- un RAPTOR 50 cu motor OS 55,statie futaba T6EX 2,4GHz 3000 ron;
- un TREX 450 Sport Super Combo cu telecomanda Futaba T-6EXP 2.4 GHz cu acumulator, acumulator LiPo 11.1 V/ 1800 mA/ 20C, conectori DEANS cu tub termo (2M + 2F), incarcator Power Peak A4 EQ-LCD, cablu incarcare DEANS/ d 1.3 mm, cablu incarcare receptor/ d 0.64 mm la 3100 ron
- un MINITITAN E325 SE 300 euro;
- un TREX 600 2300 ron sau 3000 ron rtf (cu telecomanda);
Ma gandeam sa iau TREX 450 Sport Super Combo si o telecomanda SH DX7 (acumulatorii si toate cele ("maruntisurile") urmand sa le iau cand fac rost de niste bani)
(Am vrut sa fac un sumar cu ofertele pe care le-am primit).
Si nu in ultimul rand, vreau sa multumesc tuturor celor care si-au "pierdut" timpul cu mine si vreau sa le multumesc pentru ajutor! Cu cat intru "mai adanc" in luma aeromodelelor cu atat vreau sa imi petrec mai mult timp!
Aceasta postare a fost editata de Paul Sarstiuc: 26 February 2011 - 06:58 PM
Blade mCP x
Spektrum DX8
Postat 26 February 2011 - 08:06 PM
- Mode1, Mode 2, -- pama la 4 se refera la configuratia stickurilor - la noi se foloseste numai mode 2 cu motorul pe stanga
- pentru aero/heli/planoare - sunt cateva mici diferente de plasare a intrerupatoarelor. In plus statiile de heli au mansa de gaz/pitch fara caraitoare este lina cu usoara frecare.
Statiile Spektrum DX6i, DX7 si DX8 vin gata configurate pentru heli. In Romania toate statiile Futaba vin in configuratie de avioane.
Spektrum DX7 are 2 variante:
- cea normala
- variante SE. SE este mai rapida (0,1% din piloti simt asta) dar nu se poate lega la simulator)
Paul Sarstiuc, la 26 February 2011 - 06:58 PM, a spus:
Acuma am vazut ca Dx7i e de mai multe feluri: mode 1, mode 2, si SE (special edition). Cam care ar fi diferenta?
Postat 26 February 2011 - 08:20 PM
stiganas, la 26 February 2011 - 08:06 PM, a spus:
Sau nu. S-a mai discutat asta si fiecare o tine pe a lui - nu ca ar avea mare importanta.
On: 450 ieftin si cea mai tare statie pe care ti-o permiti, este cea mai buna alegere pentru inceput.
Bafta,
Gabi
Postat 26 February 2011 - 08:34 PM
rad_gaby, la 26 February 2011 - 08:20 PM, a spus:
On: 450 ieftin si cea mai tare statie pe care ti-o permiti, este cea mai buna alegere pentru inceput.
Bafta,
Gabi
Postat 26 February 2011 - 09:46 PM
http://www.helipal.c...uper-combo.html
De la astia a mai cumpar careva? Am vazut ca e 1600 (sau mai putin) ron (fata de 2100 in magazine in Romania) si as lua de la ei. Am vazut ca e kit si imi mai trebuie doar acumulatori + telecomanda.
Aceasta postare a fost editata de Paul Sarstiuc: 26 February 2011 - 09:51 PM
Blade mCP x
Spektrum DX8
Postat 26 February 2011 - 10:46 PM
Trex 450 Sport Super Combo de la:
http://www.heliguy.c...rt-Super-Combo/
Trex 450 Sport Super Combo - €287.58
Heliguy RapidCharge 11.1volt (3S) 2200mAh 35C - €25.79
Trex 450 Aluminium Case - €41.01
HS1160 315 Carbon Rotor Blade Weighted (2 seturi) - €19.34
Postage & Packaging (usually arrives within 3 days) : €46.41
Total: €494.87 (2087 Ron)
Mai exista posibilitatea sa iau fara cutia de aluminiu (si scad si costurile transportului), iesind un total de €422 (1780 Ron).
Iar pentru telecomanda, o sa iau de la cineva de pe forum un Spektrum DX7.
Daca mai vrea careva ceva de pe acel site eu urmeaza sa dau o comanda probabil Joi - Vineri.
Site-ul de unde comand:
http://www.heliguy.com
Multumesc tuturor pentru ajutor!
PS: Sper ca nu mai am nevoie de nicim altceva pentru a-l face RTF! :yahoo:
Blade mCP x
Spektrum DX8
Postat 26 February 2011 - 11:08 PM
Lasa cutia de aluminiu daca este scumpa si ia mai bine mai multe pack-uri ( minim 2200 mAh cu 30 C - asta ca am vazut in una din ofertele primite
de tine un pack mult mai mic - uita de el ).
Nu ar strica nici ceva piese de schimb daca ti se par mai ieftine ( cere sfat la colegi cam ce ar trebui ) ca sa le incluzi in acelasi transport si sa nu mai astepti dupa ele si nici sa nu mai platesti transportul inca odata .
P.S.
La oferte nu era neglijabil daca aveau sau nu si piese de schimb care adunate se strang 4-5 milioane din pretul propus.
Postat 27 February 2011 - 11:14 AM
Postat 27 February 2011 - 11:40 PM
rad_gaby, la 27 February 2011 - 11:14 AM, a spus:
Update comanda:
Trex 450 Sport Super Combo €287.58
HS1172-01 335 PRO Rotor Blade/White (rezerva) €9.40
RapidCharge 11.1volt (3S) 2200mAh 35C (2x) €50.01
Blade Balancer (imi trebuie?) €12.49
Ce mi-ar mai trebui, imi puteti spune ceva scule strict esensiale (presupunand ca am deja ceva scule pentru reparat ceasuri de mana, pentru reparat locomotive)?
(Telecomanda o iau de pe forum, un DX7 - pret 700 ron fara RX, RX-ul separat il iau cu 200 ron (sau cu 8$ din china). Nu cred ca se merita sa iau si telecomanda noua, corect?)
Legat de charger, exista posibilitatea sa am ceva asemanator acasa? Am 'nșpe mii de adaptoare si poate e unul bun! Trebuie sa il iau de nou? Daca nu, ce imi recomandati?
Multumesc,
Paul.
PS: Cineva mi-a recomandat de asemenea http://www.fast-lad.co.uk/store/ . Ati auzit careva de ei? Ce parere aveti despre ei?
PPS: Stiu ca sunt stresant dar cu timp o sa incerc sa devin mai putin stresant si sa ajut si eu pe altii asa cum ma ajutati si voi pe mine!
Blade mCP x
Spektrum DX8
Postat 28 February 2011 - 09:43 AM
- PIESE PIESE PIESE PIESE , un set imbusuri de calitate 1,5 2 2,5 ...., un set surubelnite Philips , rigla unghi pale ( Blade gauge ).
De asemenea pentru partea de alientare o sa trebuiasca sa vezi la ce fel de mufe te hotarasti sa pui la pack-uri si la ESC ,si o sa ai nevoie de acele mufe, o sa ai nevoie si de tub termocontractil 4mm, 6mm , ... Mufele incearca sa le pui cum le pun majoritatea ( ca polaritate - s-ar putea la camp sa fie nevoie sa testezi cu pack-ul altul coleg sau sa folosesti incarcatorul lui sau invers )
Pentru a fi mai meticulos ar trebui sa verifici daca chinezoi au pus solutie de etansare la suruburi ... deci o sa ai nevoie de Look si Albastru si Rosu.
Daca cumperi pale de carbon " de firma " nu o sa ai nevoie de dispozitivul pentru balansat pale si ar fi de preferat.
Si in ultimul rand ca sa nu te obosesc eu as prefera o statie NOUA daca vrei sa te tii de sportul asta - sunt multi colegi care au cate 7-8 heli dar statia au luat-o tot noua . Daca o sa citesti manualul unei statii care se respecta , producatorul recomanda sa fie trimisa periodic la service pentru
recalibrare si verificare - sa nu constati ca avea nevoie de service dupa ce faci heli praf !
Postat 28 February 2011 - 10:55 AM
Paul Sarstiuc, la 27 February 2011 - 11:40 PM, a spus:
Nu cred sa ai asa ceva pe acasa. LiPo se incarca NUMAI cu incarcatoare dedicate cu balansare - exceptand cazul in care vrei sa dai foc la ceva.
Postat 28 February 2011 - 02:09 PM
Eventual o sa intru pe site direct, imi fac cont si le si pun in cos...
Se ofera careva sa isi aloca timp sa ma ajute? Cel mai probabil in weekend (cand e lumea pe camp) ar fi cel mai potrivit, atunci cand asteapta sa li se incarce acumulatorii! :rofl:
PS: Am sunat la fast lad si mi-au zis asa: kitul de aici upgradat cu o telecomanda DX7 costa 585 lire.
Imi mai trebuie conector from battery to speed control (in jur de 3 lire) si incarcator care costa in jur de 60 lire.
L-am intrebat ce imi mai trebuie pentru a fi RTF si in afara de acei conectori + incarcator mi-a zis ca nu mai trebuie nimic. Asa sa fie?
Legat de primele investii necesare:
- rigla unghi pale;
- inca un set de pale (ce inseamna pale bune? un link de la fast lad, daca se poate?)
- 1-2 seturi acumulatori extra (asta prin aprilie - mai);
- ... (lista e deschisa)
Intrebari la care nu am primit raspuns (/pe care nu le-am pus pana acuma):
Q1: Blade Balancer este unul si acelasi lucru cu rigla unghi pale? Daca nu, este necesar sa cumpar si asa ceva?
Q2: Incarcator mai ieftin de 50 - 60 lire gasesc in tara? Se merita sa iau nou sau pot lua SH de pe forum?
Q3: Avand in vedere ca nu o sa il zbor (elicopterul in primele 2-3 saptamani) pana nu ma acomodez cu telecomanda pe simulator, ce alte piese de rezerva ESENTIALE ar trebui sa cumpar? Imbusuri si surubelnite de calitate am (socrul e pasionat in trenulete si si le repara singur si are toate sculele necesare, de la lupa, surubelnite la menghina, pistol de lipit sub lupa..
Q4: Linkul cu Trex-ul credeti ca este Align sau ma trezesc cu vre-o copie din HK?
Blade mCP x
Spektrum DX8
Postat 28 February 2011 - 06:19 PM
- dotare: Super. Merita investitia, daca ti-o permiti.
- statie:Bine. Eu as opta pentru una mai buna.
- acumulatori: foarte slab. Eu folosesc 8 pack-uri 30C
Q1:Nu. Nu.
Q2:Da. Nu.
Q3:Imbus 1,5; 2mm. Bune, foarte bune.
Q4: -
Postat 28 February 2011 - 09:35 PM
vlad1, la 28 February 2011 - 06:19 PM, a spus:
Deja am facut un "efort" sa iau DX7 in loc de DX6i... si nu cred ca pot mai mult de atat.
Blade mCP x
Spektrum DX8
Postat 28 February 2011 - 09:40 PM
Paul Sarstiuc, la 28 February 2011 - 09:35 PM, a spus:
Statia este excelenta. Ai facut alegere buna.Numai sa fie in mod2 (acceleratia pe stg.)- (desi avem aici la Oradea un Taiwanez cu statia in mod 1.Nu pot sa-l ajut prea mult din aceasta cauza)
Postat 28 February 2011 - 09:54 PM
Faceti o lista completa cu ce trebuie sa cumpere pe puncte chiar daca se va speria putin :
1 - Heli RTR
2 - Statia obligatoriu cu receptor
3 - 4-5 Pack-uri 2200 - 2500 mAh cu 25 - 30 C + un icarcator cu egalizor
4 - 2 set-uri pale ( bune sunt Align, SAB, si altele care sunt in jur de 30-40 Euro/set )
5 - 2 set-uri pale coada
6 - minim 1 Set axe principle ( cred ca sunt 2 sau 3 buc in set )
7 - minim 2 set-uri axul dintre pale ( cred ca sunt 2 in set )
8 - minim 2 buc axe coada
9 - minim 1 set de maingear ( roata dintata mare )
10 - asa de control 1 set de cozi ( teava - tail boom )
11 - minim 2 -3 buc tije ( sarme ) de la flybar
12 - nu stica nici un batery-Tray
Atentie ca se pot duce si din servourile de platou la un crash .... dar le poti lua si dupa
rog colegii sa continue in acelasi sens .... adica daca ii spui ca dispozitivul de balansat pale nu este totuna cu rigla de unghi nu il ajutati prea mult ..... este ceva de genul :
Varfu Omu este in Elvetia ?
NU !
Nici in Franta ?!
Nope !
Spui clar omului ca este .... in Ogrezeni langa Bolentin !
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 28 February 2011 - 09:57 PM
Postat 28 February 2011 - 11:30 PM
La crash intotdeauna se ducea si o piesa pe care nu o aveam (si cele mai multe le tineam degeaba). Asa ca nu mai fac stoc de piese. Tot am piese dar nu le tin pentru rezerva in caz de crash, mai degraba le am pentru ca nu am fost nemultumit de ce era pe heli sau pentru ca mai era putin loc in pachet.
Cel putin la 450 se gasesc piese si in RO, cam toate, nu stiu cat de bine e sa cumperi multe de rezerva. Piesele sunt scumpe.
Pentru Vlad1: ce statie mai scumpa ai alege ? Si de ce ? Intreb asta pentru ca Vlad si Serban zboara cu DX7 si nu ii jeneaza pe nicaieri. Eu am una mai scumpa ca a fost o ocazie si oricum stiam ca am microbul bine bagat.
Un incepator poate sa descopere ca e pasiunea vietii lui (si poate trece la o statie de 1000 USD) sau ca de fapt nu e (si atunci vinde tot la juma de pret)
Ia uite ce-mi vazura ochii - in josul ecranului defileaza niste promo-uri la piese de heli la autorc. Fix ce folosesc si eu.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 28 February 2011 - 11:33 PM
Postat 01 March 2011 - 09:09 AM
Taiwan-ezul nostru zboara un T9, si Jean Claude (doi la Oradea) zboara in mode 1.
stiganas:
Eu am Hitec Eclipse (aproximativ DX7), zbor cam orice. Totusi, mi-as lua cel putin T9, eventual Aurora. In special din cauza numarului de modele memorate, si a confortului unui ecran mai mare.