Modelism - RHC Forum: CONCURS BARCI DE NADIT - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

CONCURS BARCI DE NADIT CONCURS DE ANDURANTA

#151 Useril este offline   moty 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 07-January 06

Postat 17 March 2010 - 02:12 PM

Vezi postareastelian, la Mar 16 2010, 10:30 PM, a spus:

eu asi fi un amator .. dar nu mai am motor la barcaz . :) .. aseara pe lacul mori ,pe vantul acela puternic si cu valuri cat de cat mari dupa aproximativ 15 minute de mers incontinu am prajit motorul .
motorul find de la o bormasina 18v ...jd550 cu elicie de 50
SFAT PENTRU INCEPATORI!!!.... NU MAI FOLOSITI IMPROVIZATII CUM AM FACUT EU ... CAND VA APUCATI DE BARCUTE TINETI CONT SI DE SFATUL CELOR VECHI DE PE FORUM.
o sa comand pana la urma un 755/40 cum au spus ""batrani forumului ""
spor la carcoteala sau la bricolat !
PS .. zilele astea o sa revin cu filmul facut pe lacul mori " NAUFRAGIU ;
:D noroc cu valurile ca ca mi-au aduso la mal ....

Daca vrei, am un motor igarasi pentru proba

0

#152 Useril este offline   Wubu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 07-November 07

Postat 17 March 2010 - 10:36 PM

Vezi postareastelian, la Mar 17 2010, 03:38 PM, a spus:

nu multumesc ! :D nu mai folosesc lucruri SH. !

Uite asa ajungi senior.
0

#153 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 18-January 10

Postat 19 March 2010 - 11:13 AM

As vrea sa readuc in discutie problema organizarii megaconcursului barcutelor de nadit.
Pentru ca mai cred ca acest concurs se poate, totusi, organiza ,ce parere ati avea de urmatoarele propuneri:

http://www.rhc.ro/forumrhc2/style_images/1/folder_post_icons/icon11.gifsa se impuna folosirea pe toate barcile participante a aceluiasi tip de acumulator si anume :1 buc. accu Pb-gel 12V , 2Ah , greutate aprox 1kg., pret 29 lei

justificare:
- pentru ca e ieftin ( nu ar fi o problema sa si-l cumpere fiecare special pentru a participa la eveniment)
-pentru ca are 1kg (problema echillibrarii fiecarei barcute nu va fi prea mare indiferent ce accu foloseste in mod obisnuit )
- pentru ca are 2Ah (timpul necesar descarcarii complete a acumulatorului in conditiile concursului va fi unul rezonabil )

http://www.rhc.ro/forumrhc2/style_images/1/folder_post_icons/icon11.gif sa se concureze in doua probe: o proba de viteza si o proba de autonomie

observatie :
- in ambele probe barcutele sa transporte o sarcina utila stabilita de comun acord ,in functie de sarcinile utile a barcutelor prezente la concurs, in asa fel incit nimeni sa nu ramina pe dinafara ( ar trebui stabilita totusi , inca de pe acum , o sarcina minima)
- apare necesitatea ca fiecare concurent sa aiba 2 buc accu . Sau nu?

http://www.rhc.ro/forumrhc2/style_images/1/folder_post_icons/icon11.gifsa se adune : viteza din proba de viteza + autonomia (km) + sarcina utila maxima (kg) a fiecarei barcute .

observatie:
- se poate stabili de comun acord care ar fi sarcina utila maxima maxima http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif care este justificat sa se ia in considerare.De ex: daca se stabileste ca sarcina utila maxima care se ia in calcul este 3 kg , poti transporta 20 de kile , sa fii sanatos , in punctaj se vor aduna doar 3.
- sarcina utila apare in calcul pentru a corecta diferentele de greutate dintre "participante" si nu in ultimul rind pentru ca este un criteriu de apreciere care nu lipseste din nici o prezentare

Si cel mai important ,cel cu punctajul cel mai mare:

SA FIE DECLARAT CISTIGATOR!!!!!!!

Ar mai fi nevoie de categorii si alte complicatii daca s-ar aplica aceste propuneri?
“Keep the voltage high ”
0

#154 Useril este offline   bel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 402
  • Inregistrat: 02-August 08

Postat 19 March 2010 - 11:21 AM

Vezi postareaWubu, la Mar 17 2010, 10:36 PM, a spus:

Uite asa ajungi senior.

FELICITARI PENTRU BARCA .

ESTE SUPER , SUPER, SUPER !!!!!!!!!

UN JET CUM RAR VEZI

FELICITARI!!!!!!!!!!!
0

#155 Useril este offline   amador 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 29-March 08

Postat 19 March 2010 - 06:21 PM

Vezi postareasand man, la Mar 19 2010, 11:13 AM, a spus:

As vrea sa readuc in discutie problema organizarii megaconcursului barcutelor de nadit.
Pentru ca mai cred ca acest concurs se poate, totusi, organiza ,ce parere ati avea de urmatoarele propuneri:

http://www.rhc.ro/forumrhc2/style_images/1/folder_post_icons/icon11.gifsa se impuna folosirea pe toate barcile participante a aceluiasi tip de acumulator si anume :1 buc. accu Pb-gel 12V , 2Ah , greutate aprox 1kg., pret 29 lei

justificare:
- pentru ca e ieftin ( nu ar fi o problema sa si-l cumpere fiecare special pentru a participa la eveniment)
-pentru ca are 1kg (problema echillibrarii fiecarei barcute nu va fi prea mare indiferent ce accu foloseste in mod obisnuit )
- pentru ca are 2Ah (timpul necesar descarcarii complete a acumulatorului in conditiile concursului va fi unul rezonabil )

http://www.rhc.ro/forumrhc2/style_images/1/folder_post_icons/icon11.gif sa se concureze in doua probe: o proba de viteza si o proba de autonomie

observatie :
- in ambele probe barcutele sa transporte o sarcina utila stabilita de comun acord ,in functie de sarcinile utile a barcutelor prezente la concurs, in asa fel incit nimeni sa nu ramina pe dinafara ( ar trebui stabilita totusi , inca de pe acum , o sarcina minima)
- apare necesitatea ca fiecare concurent sa aiba 2 buc accu . Sau nu?

http://www.rhc.ro/forumrhc2/style_images/1/folder_post_icons/icon11.gifsa se adune : viteza din proba de viteza + autonomia (km) + sarcina utila maxima (kg) a fiecarei barcute .

observatie:
- se poate stabili de comun acord care ar fi sarcina utila maxima maxima :D care este justificat sa se ia in considerare.De ex: daca se stabileste ca sarcina utila maxima care se ia in calcul este 3 kg , poti transporta 20 de kile , sa fii sanatos , in punctaj se vor aduna doar 3.
- sarcina utila apare in calcul pentru a corecta diferentele de greutate dintre "participante" si nu in ultimul rind pentru ca este un criteriu de apreciere care nu lipseste din nici o prezentare

Si cel mai important ,cel cu punctajul cel mai mare:

SA FIE DECLARAT CISTIGATOR!!!!!!!

Ar mai fi nevoie de categorii si alte complicatii daca s-ar aplica aceste propuneri?

si daca eu vreau sa folosesc un motor cu un consum de 30 A crezi ca acel acumulator va suporta o asemenea rata de descaracare?!!!...
acumulatorul impus trebuie sa aibe capacitatea de a duce orice tip de motor nu sa te oblige sa folosesti doar anumite motorizari.

Aceasta postare a fost editata de amador: 19 March 2010 - 06:21 PM

Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#156 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 18-January 10

Postat 19 March 2010 - 09:19 PM

Vezi postareaamador, la Mar 19 2010, 07:21 PM, a spus:

acumulatorul impus trebuie sa aibe capacitatea de a duce orice tip de motor nu sa te oblige sa folosesti doar anumite motorizari.

Ok. Care ar fi acela ?
Ar fi bine daca s-ar apropia ca greutate, cost,capacitate , tensiune, dimensiuni cu cel care l-am propus eu.
Spun asta pentru ca e evident ca aproape toti participantii vor trebui sa inlocuiasca acumulatorul pentru care a fost proiectata barca si sa se doteze cu un nou acumulator ,poate chiar cu doi , special pentru aceasta ocazie.
Stiu ca e greu de gasit asa ceva , poate chiar imposibil .
Regulamente care sa se potriveasca ca o manusa tuturor in mod sigur nu s-au facut si nici nu se vor face vreodata. Poate e nevoie de mici compromisuri pentru ca actiunea sa poata avea loc.
“Keep the voltage high ”
0

#157 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 20 March 2010 - 02:12 PM

Pana la urma ce concurs va fi asta? Unul de tip Formula x unde toate barcile trebuie sa se incadreze in niste parametri stricti? Atunci cineva va trebui sa-i defineasca (musai dupa barca din dotarea sa personala :( ).
Sau va fi un concurs fara restrictiile de genul

Citeaza

sa se impuna folosirea pe toate barcile participante a aceluiasi tip de acumulator si anume :1 buc. accu Pb-gel 12V , 2Ah , greutate aprox 1kg., pret 29 lei
si fiecare vine cu barca lui pe care o are in prezent sau o va termina pana la data concursului?
Hotarati-va odata ca deja e frumos afara. Sa nu va prinda momentul cand apare bradisul la suprafata.

p.s. Fara suparare dar nu ma pot abtine:

Citeaza

Spun asta pentru ca e evident ca aproape toti participantii vor trebui sa inlocuiasca acumulatorul pentru care a fost proiectata barca si sa se doteze cu un nou acumulator ,poate chiar cu doi , special pentru aceasta ocazie.
Stiu ca e greu de gasit asa ceva , poate chiar imposibil .
Regulamente care sa se potriveasca ca o manusa tuturor in mod sigur nu s-au facut si nici nu se vor face vreodata. Poate e nevoie de mici compromisuri pentru ca actiunea sa poata avea loc.
mi se pare ca e postat doar de dragul de a se afla in treaba, de a-si creste numarul postarilor. Dupa ce enunta tipul acumulatorului tot el recunoaste ca-i aproape imposibil de gasit asa ceva. Atunci concursul asta va fi un fel de bi sau triatlon, una din probe va fi si goana dupa acumulatorul de 12V / 2Ah. :lol:

Aceasta postare a fost editata de navigator: 20 March 2010 - 02:21 PM

0

#158 Useril este offline   moty 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 419
  • Inregistrat: 07-January 06

Postat 20 March 2010 - 03:16 PM

Dupa cate vad pe aici, concursul ar fi foarte simplu. Castigator ar fi cel care mai are barca in stare de functionare dupa 2,3 curse.

0

#159 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 20 March 2010 - 06:43 PM

Vezi postareamoty, la Mar 20 2010, 03:16 PM, a spus:

Dupa cate vad pe aici, concursul ar fi foarte simplu. Castigator ar fi cel care mai are barca in stare de functionare dupa 2,3 curse.

Cam asta ar fi o idee buna. Nu conteaza cu ce e echipata barca, conteaza sa-si faca treaba: sa care o greutate intre 1/4 si 1/2 kg (sau cat ziceti voi ca ar trebui pentru o nadire obisnuita, ca voi sunteti pescarii), un numar de n curse (iarasi hotarati voi, dar sa nu exagerati in favoarea unei anumite barci), in timpii cei mai scurti. Se va cronometra din momentul punerii pe apa a barcutei incarcate cu nada si pana in momentul punerii pe uscat la intoarcere, pentru o noua incarcare (sau la finalul ultimei ture), apoi se face suma acestor timpi. N-are rost sa cronometrati si incarcarea cuvelor, propriuzisa, caci asta tine de indemanarea, iuteala si tehnica pescarului. Ca nada puteti folosi niste nisip, pentru a nu irosi nada reala si a nu polua apa cu altele. Cui i se defecteaza barca si nu face toate cursele, iese din concurs si da o bere celui ce-l va ajuta sa o recupereze.

sand man, cred ca tu esti foarte confuz daca nici nu stii ce ai scris. Reciteste mai atent. Nu are sens sa ma intind la polemica cu tine pe cateva pagini. Iti dau warn pentru flame si gata daca mai continui.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 20 March 2010 - 06:48 PM

0

#160 Useril este offline   unu nou 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 69
  • Inregistrat: 17-March 09

Postat 20 March 2010 - 08:15 PM

Vad ca inca sunte-ti nehotarati...a trecut o luna si ceva de cand sa propus concursul si inca nu sa hotarat nimic... hai sa alegem o zii si gata,venim cu mic cu mare si ne distram si noi putin,ca pana la urma pentru asta veniti...sau pentru premiu?!..nu de alta dar vreau sa sterg praful de pe ea saracuta...a trecut peste o iarna grea :lol: :lol: :blink:
0

#161 Useril este offline   amador 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 29-March 08

Postat 20 March 2010 - 09:54 PM

maine pe IOR
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#162 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 20 March 2010 - 11:54 PM

Vezi postareaamador, la Mar 20 2010, 09:54 PM, a spus:

maine pe IOR

prezent si eu
0

#163 Useril este offline   CornelP 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 13-June 09

Postat 21 March 2010 - 08:29 AM

... ajungeti la vorba mea, vezi postarea 135....
0

#164 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 21 March 2010 - 12:08 PM

Vezi postareaCornelP, la Mar 21 2010, 08:29 AM, a spus:

... ajungeti la vorba mea, vezi postarea 135....

Exact. Nu-ti citisem postarea (ca la cate apar pe aici, multe fara rost sau doar ca sa fie contra...) ca ti-as fi dat dreptate imediat.

Important e sa va distrati.

0

#165 Useril este offline   george10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1298
  • Inregistrat: 08-August 07
  • Interests:Modelism
    Foto

Postat 04 April 2010 - 06:24 PM

CRISTOS A INVIAT!

......Pentru uni da pentru alti nu!hai sa votam juriul
-propun pe:(vad ca se pricep destul de bine)
"navigator"
"CornelP
Veniti cu alte propuneri pana la ,sa zicem, 10 aprilie,dupa acea data se trece la vot!
Cel putin eu asa consider ca este normal!
Cu Stima George J.
tel.0724686263
0

Arata acest topic

• 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul