Stefan, o sa mai repet odata (desi am mai scris de cel putin 5 ori pe-aici).
Eu microbul zburatului il am inoculat de pe la 12 ani. Partea proasta a problemei e ca pana la 30+ n-am avut posibilitatea sa ma si apuc - din varii motive. Dar cand am facut-o, am facut-o prost - pentru ca nu dadusem de forumul asta. Bun sau rau, asa cum e el, e o sursa BUNA de informatii. Iar eu m-am luat dupa oamenii de p-aici (dupa primul rateu) si am inteles cum am gresit. (In fine, trebuie si sa vrei sa asculti, ceea ce uneori e foarte greu.) Dupa care mi-am facut frumos un buget, si inainte sa cumpar tot ce-mi planificasem am inceput sa ies la camp cu lumea. Crede-ma, in timpul cat am stat sa
scriu postul asta as fi putut
spune de 3 ori mai multe lucruri. Acolo am inteles CE ar trebui sa fac mai intai, si, cel mai important, DE CE asa si NU altfel. Si pot doar sa-ti spun ca ma bucur din plin de hobbyul asta, acum la aproape 2 ani dupa ce am reusit sa ma apuc (si sa ma si tin) de el. Ieftin nu e, sau daca vrei "ieftin" nu te astepta sa si "mearga". Aici nu functioneaza pe principiul "lasa ba, ca merge si-asa" sau "stiu eu mai bine" - mai ales daca nu ai mai facut niciodata asa ceva.
Deci variante:
1. Asculti ceea ce ti se tot spune de catre oameni care
au mai trecut prin asta, si o sa te bucuri de placerea zborului; sau
2. Faci dupa cum te incapatanezi tu, n-ai parte decat de nervi si deloc de placere, si te lasi de un potential hobby considerand ca nu esti in stare iar oamenii care-l practica sunt naspa.
Prima varianta functioneaza, si functioneaza bine. Daca vrei s-o incerci pe-a doua... alegerea iti apartine.
Later edit: toate ca toate, dar ai grija la urmatorul detaliu: servouri
ieftine = cheltuieli
mai mari. O sa intelegi valoarea de adevar a acestei afirmatii dupa primul model prabusit din cauza unui servo...
Aceasta postare a fost editata de ave: 13 November 2009 - 08:55 AM