Modelism - RHC Forum: Aeromodel Delta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Aeromodel Delta Sfaturi despre alegerea modelului

#1 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 05-November 09

Postat 09 November 2009 - 03:21 PM

Buna ziua!
Sunt nou in domeniul acestui hobby, si vreau sa imi fac debutul cu un aeromodel Delta (sau tip aripa).
Am insa cateva intrebari: 1)stiu ca pentru un incepator mi se pare normal sa aiba motorul in spate pentru a nu il ciocni des, insa care sunt diferentele dintre un motor pozitionat in spate si unul in fata?
2) planuri pentru o Delta asemanatoare cu cea din acest filmulet aveti?? http://www.youtube.c...h?v=c9prsRpNI0g
3) se merita sa ii modific derivele si astfel sa am si directie?? ma ajuta sau ma incurca?
4) ce sanse am ca Delta sa poata zbura cu un motor brushed recuperat dintr-un elicopter RC ( chinezarie)-daca va ajuta cu ceva postez si ce scrie pe motor: FK-180PH-3541/42 D/V
Multumesc!

Aceasta postare a fost editata de Stefan646: 09 November 2009 - 03:24 PM

0

#2 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 09 November 2009 - 03:41 PM

1) Pai diferenta e ca unu impinge altu trage...

2) Nu iti trebuie planuri.. dupa cum vezi nu e mare filozofie. Taie un triunghi pune-i niste eleroane si va zbura.. io am facut asta cu styro de 2 cm grosime si un motor de 2.5 cc termic.. Crede-ma.. am taiat la ochi...si a zburat demential. Problema e ca tre sa ii nimeresti CG-ul ca altfel iti vine in cap . O stiu din experienta... Ai incredere in mine.. Fa un triunghi (evident nu exagera cu ciobania .. sa fie cat de cat simetric ) asa la ochi cam cum e ala din film si o sa zboare...

3) O sa fie mai fun cu directie.. dar asta dupa ce inveti sa zbori. Oricum nu te incurca dar vei avea unu- doua servo in plus .. ii dublezi pretu http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif

4) Nu stiu exact ce anume e motorasul ala ..Daca e echivalentul lui speed 400 e posibil sa mearga dar un motor brushless HIMAX costa 18 lei (in bucuresti)... regulatoru incepand de pe la 40-50 de lei.... La preturile astea e pacat...
DT
0

#3 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 November 2009 - 04:03 PM

1. a) stiu de pe la fizica ca e o diferenta in a trage/impinge..la masini e aplicabila treaba cu trasul, nu stiu sigur daca si la aeromodele http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
b ) am vazut niste filmulete cu o Delta care avea motor in fata si "pilotul" putea sa tina aeromodelul aproape nemiscat pe pozitie verticala..ma gandesc ca daca avea motorul pozitionat in spate nu se poate :D
2. am inteles
3. deci o sa trebuiasca dar mai incolo dupa ce o sa invat sa zbor
4. o sa ma mai gandesc pe aceasta tema

EDIT: ca sa pun in calcul toate tipurile de asezare a motorului o mentionez si pe cea de mijloc :D http://img682.images...4229medium.jpg/
repet: avantaje/dezavantaje

Aceasta postare a fost editata de Stefan646: 09 November 2009 - 04:16 PM

0

#4 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 09 November 2009 - 08:42 PM

Uite aici o aripa delta care zboara f.bine : http://www.rcgroups....ad.php?t=943610
0

#5 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 09 November 2009 - 08:46 PM

De ce se pun servo-urile asa de in fata si cu tije asa lungi ?
La o aripa ai putea avea posibilitatea sa le pui ca la un eleron, cu tije de sarma de 5-6 cm.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#6 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 November 2009 - 09:31 PM

Vezi postarearenatoa, la Nov 9 2009, 08:46 PM, a spus:

La o aripa ai putea avea posibilitatea sa le pui ca la un eleron, cu tije de sarma de 5-6 cm.

Probabil pentru centrul de greutate si/sau ca miscarea eleronului sa nu fie prea brusca, lungindui bratul fortei.
Intrebarile dspre motor raman active :rolleyes:
0

#7 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2009 - 09:52 PM

Nu sunt convins...
Cu 2-3mm deplasare pack de 100gr compensezi 2-3 cm deplasare servo de 10 gr.
Care lungirea a carui brat? Eu vad un paralelogram acolo. Din contra, tijele lungi se flambeaza.

Vezi postareaStefan646, la Nov 9 2009, 09:31 PM, a spus:

Probabil pentru centrul de greutate si/sau ca miscarea eleronului sa nu fie prea brusca, lungindui bratul fortei.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 09 November 2009 - 09:52 PM

0

#8 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 November 2009 - 10:02 PM

Vezi postarearenatoa, la Nov 9 2009, 09:52 PM, a spus:

Nu sunt convins...
Cu 2-3mm deplasare pack de 100gr compensezi 2-3 cm deplasare servo de 10 gr.
Care lungirea a carui brat? Eu vad un paralelogram acolo. Din contra, tijele lungi se flambeaza.

Daca tijele sunt rigide nu flambeaza. Nu stiu sigur daca am sau nu dreptate dar fizica mea imi zice ca un servo va actiona un eleron mai "bland" daca este conectat printr-o tija mai lunga.
0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 November 2009 - 10:09 PM

Pai de aia e impresia ca e actionat mai bland, ca flambeaza :rolleyes:
Nu e fizica, e geometrie, paralelogramul e paralelogram, si daca are un cm si daca are un km latura.

Vezi postareaStefan646, la Nov 9 2009, 10:02 PM, a spus:

Daca tijele sunt rigide nu flambeaza. Nu stiu sigur daca am sau nu dreptate dar fizica mea imi zice ca un servo va actiona un eleron mai "bland" daca este conectat printr-o tija mai lunga.

0

#10 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 10 November 2009 - 12:59 AM

Poate se pun mai departe pentru a avea o grosime mai mare a aripii? Si, implicit, servo-urile sa incapa mai bine?
0

#11 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 November 2009 - 07:08 AM

Vezi postarearenatoa, la Nov 9 2009, 10:09 PM, a spus:

Pai de aia e impresia ca e actionat mai bland, ca flambeaza :)
Nu e fizica, e geometrie, paralelogramul e paralelogram, si daca are un cm si daca are un km latura.

renatoa ca sa nu ne mai contrazicem atata : explicami la ce paralelogram te referi :blink:
Uite un exemplu: cum desfaci mai usor un surub?? cu o surubelnita de 10 cm sau cu una de 30 cm?? Raspuns: cu una de 30 ;)
-o tija din titan sa zicem..mai flambeaza si aia?? :)
-si inca o idee: daca tu ai dreptate, de ce toata lumea pune servourile la aripi departe?? pentru ca gresesc cu totii?? :rolleyes:
dan_mitea nu cred, deoarece aripa e facuta pe aceasi grosime in majoritatea cazurilor

Sa lasam discutia cu servourile si sa revenim la pozitia motorului :mellow:
0

#12 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 10 November 2009 - 08:17 AM

Frana Stefane ca esti in craci! Mai pune si tu mana pe carte, in special alea de fizica si geometrie. Ai inceput bine si acum derapezi. Deci: pozitia servourilor se calculeaza facand un compromis intre CG si lungimea cat mai mica a tijelor de comanda. E de preferat sa se foloseasca tije cat mai scurte tocmai pt. a nu flamba, flambajul putand degenera in flutter la viteze mari. Cuplul servoului e determinat de raportul dintre bratul suprafetei , dimensiunea acesteia, bratul servoului si viteza modelului, din asta rezultand ca cu cat e mai mica parghia servoului cu atat acesta e supus la solicitari mai mici. Tija care leaga servoul de suprafata nu are nici o implicatie in treaba asta, decat daca e lunga si trece printr-o camasa (cablu Bowden) in acest caz aparand solicitari suplimentare (frecari). Cat despre exemplul tau cu surubelnita, nimic mai gresit! Ce pot spune e ca o sa desfaci un surub mai usor cu o surubelnita cu maner mai gros, iar cu aia de 30cm s-ar putea sa nu desfaci nimic daca nu ai spatiu suficient (de ex. un surub aflat intre doi pereti care au intre ei o distanta mai mica de 30cm). Cat despre pozitia motorului, daca il pui in bot curentul de aer de la elice va spala suprafetele de comanda deci vei avea control si in caz de viteza 0 (hover); tractiunea este aceeasi indiferent daca tragi su impingi ceva.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#13 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 10 November 2009 - 08:23 AM

Vezi postareaStefan646, la Nov 10 2009, 07:08 AM, a spus:

renatoa ca sa nu ne mai contrazicem atata : explicami la ce paralelogram te referi :blink:
Uite un exemplu: cum desfaci mai usor un surub?? cu o surubelnita de 10 cm sau cu una de 30 cm?? Raspuns: cu una de 30 :)

Huh?!? Pe avion desfaci suruburi in zbor, sau cum?! Iar suruburile le desfaci la fel de usor si cu surubelnita de 10 cm si cu aia de 30 cm si cu una de 2 m, daca ai nevoie. Diferente apar cand schimbi grosimea manerului, dar desigur ca tu stiai toate astea.

Citeaza

-o tija din titan sa zicem..mai flambeaza si aia?? :)

Depinde la ce solicitari o supui. Da, poate flamba.

Citeaza

-si inca o idee: daca tu ai dreptate, de ce toata lumea pune servourile la aripi departe?? pentru ca gresesc cu totii?? :rolleyes:
dan_mitea nu cred, deoarece aripa e facuta pe aceasi grosime in majoritatea cazurilor

Unde ai vazut tu aripa cu grosime constanta pe toata coarda? Eu unul inca nu am intalnit asa ceva. Si da, la mine servourile sunt in regiunea de grosime maxima a aripii.

Citeaza

Sa lasam discutia cu servourile si sa revenim la pozitia motorului :mellow:

Cu motorul in fata poti lansa modelul mai in siguranta (gandeste-te ca lansezi o aripa din mana, nu prin decolare de la sol ca un avion obisnuit, si nu tii neaparat sa-ti furi o elice peste deshte). Dezavantajul apare in mod special atunci cand aterizarea este suboptima, ca sa zic asa (adica infigi avionul in mama Terra cu botu' inainte) - caz in care motorul montat in fata "beneficiaza" de maximum de pagube.

Si da, evident ca nu poti face hover cu motorul montat in spate (este exact ca diferenta dintre a atarna un batz de un capat si a-l tine in echilibru pe deget). Iar diferenta intre masini si avioane este ca la avion practic centrul de greutate este pe directia vectorului tractiune si nu intampini forte care sa roteasca aparatul in plan orizontal (in planul aripilor) asa cum apar la auto (prin bracarea rotilor si eventual aplicarea unei forte de tractiune pe acestea).

Later Edit: am inceput postul inainte sa apara al lui MLGore, asa ca scuze pentru eventualele suprapuneri de idei.

Aceasta postare a fost editata de ave: 10 November 2009 - 08:24 AM

Ave
0

#14 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 10 November 2009 - 10:52 AM

Pacat.. Stefane... subiectul ducea intr-o directie buna... chiar nu conteaza lungimea tijei de comanda.. Fa tu singur un desen cu servoul si cu suprafata de comanda.. pune fortele care se invart pe acolo si vezi exact ca lungimea nu prea conteaza .. ei bine conteaza dar nu aici...

Zilele astea ma apuc sa fac un zagi de depron asa de fun.. o sa revin cu poze cand pot...
DT
0

#15 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 November 2009 - 03:35 PM

Decii mii de scuze..stiam eu ceva cu surubelnita si intradevar desfaci mai usor daca e manerul mai gros(am reflectat mai mult asupra acestui fapt :mellow: ).
Cu motorul am inteles, voi face o Delta cu motor in fata sperand ca nu il voi ciocni des. :rolleyes:
Insa tot nu am inteles un lucru: http://www.youtube.c...h?v=c9prsRpNI0g aici mi se pare de aceasi grosime toata aripa, la fel ca aici http://www.rcgroups.com/forums/showthread....t=867083...deci daca grosimea este la fel pe toata aripa, si servourile se recomanda sa se pozitioneze cat mai aproape de eleron, totusi de ce sunt conectate printr-o tija asa de lunga??( ca sa revenim la dilema lui renatoa)
0

#16 Useril este offline   Abburo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 02-June 07

Postat 10 November 2009 - 03:50 PM

Renato nu cred sa aiba vreo dilema.
Ce se incearca aici sa ti se spuna este faptul ca ceea ce conteaza este bratul fortei, mai exact inaltimea la care cuplezi tija pe echea eleronului... Lungimea tijei de la servo la eche (cea lunga de care faci tu caz) nu are relevanta pentru forta aplicata ... in fine, asta daca nu intervin flambari....
Oare am reusit sa fiu mai clar :rolleyes: ?
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
0

#17 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 November 2009 - 04:33 PM

Vezi postarearenatoa, la Nov 9 2009, 08:46 PM, a spus:

Eu asta inteleg prin dilema lui :rolleyes:
Abburo am inteles ce vroiai sa zici.
Multumesc tuturor pentru explicatii, deacuma imi mai trebuie bani si vreme frumoasa :D
0

#18 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 10 November 2009 - 07:29 PM

Eu am crezut ca vorbim despre o aripa cu profil. De aceea sugeram sa pui servo-urile in portiunea mai groasa.
In cazul aratat de tine cred ca servo-urile au fost puse acolo din considerente de centraj.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 10 November 2009 - 07:30 PM

0

#19 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 November 2009 - 08:18 PM

Intrebari noi :lol:
1) am ajuns la concluzia ca pentru inceput(mai mult pe motive financiare) v-a trebui sa aleg din urmatoarele situatii:
a) motor brushed+regulator
b)motor brushless de CD-ROM+regulator
preturile sunt aproximativ egale, un regulator de brushless face cat un motor brushed+ regulatorul pentru el (ex: POWER 300 sau SPEED 400+Art-Tech 30A)
Care dintre variantele a si b imi va da o sansa mai mare de zbor, strict la raportul: tractiune/greutate?? :D

2) Profesional 10A BLMC, HiModel - regulatorul asta e bun de ceva?? La acelasi pret am gasit si ceva mai de "firma", insa nu avea (cred) functia de oprire daca tensiunea scade sub 3 v pe celula LiPo.
3) Legat de acumulatori: ies mai in avantaj economic si/sau practic daca cumpar direct intreg pakul, sau daca imi cumpar eu din comert separat celule si le asamblez?
4)Care sunt cele mai ieftine servouri, care sa zicem ca ma duc o perioada:D ??-binenteles ce vor fi utilizate la Delta mea?

Aceasta postare a fost editata de Stefan646: 12 November 2009 - 08:19 PM

0

#20 Useril este offline   9unuunu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 07-July 08
  • Interests:flying, skydiving,snowboarding,paragliding

Postat 12 November 2009 - 09:48 PM

salut! eu zic sa mai astepti un pic si sa-ti cumperi un brushless de la hobby shop...nu de la pc shop
motorul brushless este mult superior motorului brushed , deci automat salvezi greutate la greu si maresti performantele modelului , iar daca chiar nu-ti permiti...ia-ti cel mai ieftin brushless posibil+ regulator
3. LiPo !!!! lasa nimh ca e aceeasi poveste!!!in niciun caz nu cumpara d-alea din comert,doar daca vrei sa le folosesti la TX/RX...pt alimentarea avionului...NU!!
4. ART-TECH :wub:
uite mi-am facut zilele astea o delta fara planuri si a zburat perfect :D http://www.youtube.c...h?v=stGObgTWUEM
FLYING IS AN ART
0

#21 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 12 November 2009 - 09:55 PM

Vezi postareaStefan646, la Nov 12 2009, 08:18 PM, a spus:

2) Profesional 10A BLMC, HiModel - regulatorul asta e bun de ceva?? La acelasi pret am gasit si ceva mai de "firma", insa nu avea (cred) functia de oprire daca tensiunea scade sub 3 v pe celula LiPo.

Regulatoarele HiModel sunt foarte bune, 10A mi se pare ceva cam putin totusi. Daca nu vrei sa-l pui pe un f3p ca sa tii cu dintii de grame, ar fi bine sa te gandesti la ceva mai mare.

Si la punctul cu acumulatorii, poti sa cumperi din comert cu conditia sa fie acumulatori industriali, nu din cei consumer. Oricum, financiar iesi mai prost. Singurul caz in care merita sa-ti faci pack-uri este cand ai un spatiu foarte stramt (un planor) si nu gasesti un pack gata facut care sa incapa.
Dar pentru propulsie, LiPo sunt mult mai buni decat NiMH. Nu prea mai are rost sa te incurci cu NiMH.

Aceasta postare a fost editata de Dragos Avramescu: 12 November 2009 - 10:00 PM

0

#22 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2393
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 12 November 2009 - 10:39 PM

Vezi postarea9unuunu, la Nov 12 2009, 09:48 PM, a spus:

salut! eu zic sa mai astepti un pic si sa-ti cumperi un brushless de la hobby shop...nu de la pc shop
motorul brushless este mult superior motorului brushed , deci automat salvezi greutate la greu si maresti performantele modelului , iar daca chiar nu-ti permiti...ia-ti cel mai ieftin brushless posibil+ regulator
3. LiPo !!!! lasa nimh ca e aceeasi poveste!!!in niciun caz nu cumpara d-alea din comert,doar daca vrei sa le folosesti la TX/RX...pt alimentarea avionului...NU!!
4. ART-TECH :D
uite mi-am facut zilele astea o delta fara planuri si a zburat perfect :D http://www.youtube.c...h?v=stGObgTWUEM

supeeerrr misto!!
mi se pare mie sau e cam instabil ?sau e de vina filmarea? :wub:
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#23 Useril este offline   Stefan646 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 November 2009 - 12:54 AM

Ideea este de a face aceasta Delta cu bani cat mai putin, din materiale home-made, ca sa cad eu ca zboara si sa prin microbu, ca dupa aia normal ca ma "dau" pe piese bune si fac totul ca la carte :D

Asa ca va rog frumos nu imi mai recomandati motoare si regulatoare de nu stiu de care (deocamdata), si sa ma ajutati sa contruiesc cat mai experimental si home-made. :wub:)

Acumulatorii de telefon nu ii pot folosii?? 3 celule in serie(poate mai pun si in paralele daca fac rost) de 700mh, sunt usori, sunt Li-ion..
0

#24 Useril este offline   farm fly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 06-June 08

Postat 13 November 2009 - 06:21 AM

Vezi postareaStefan646, la Nov 13 2009, 12:54 AM, a spus:

Ideea este de a face aceasta Delta cu bani cat mai putin, din materiale home-made, ca sa cad eu ca zboara si sa prin microbu, ca dupa aia normal ca ma "dau" pe piese bune si fac totul ca la carte :D

Asa ca va rog frumos nu imi mai recomandati motoare si regulatoare de nu stiu de care (deocamdata), si sa ma ajutati sa contruiesc cat mai experimental si home-made. :wub:)

Acumulatorii de telefon nu ii pot folosii?? 3 celule in serie(poate mai pun si in paralele daca fac rost) de 700mh, sunt usori, sunt Li-ion..

Stefane te indrepti spre un esec de proportii daca nu asculti recomandarile care INCA le mai primesti !

Partea de home-made are limitele ei, daca insisti sa pui motoare slabe, baterii grele, etc,... te pierzi in improvizatii care i-ti transforma aeromodelul in ceva care nu zboara ! Si daca nu zboara o data, de doua ori, parca vad ca te inscrii pe lunga lista a celor care renunta fara sa fi gustat frumusetea zborului !

Un motor+ regulator+ acumulator sant niste investitii de care te vei bucura si la urmatoarele 10 modele, nu numai pentru aripa asta ! Dupa ce te saturi de primul model, sau cand dai cu el de pamant, scoti tot de pe el si esti pregatit pentru urmatoarea zburatoare !

Iar un set de propulsie pentru modele pana la 1 kg chiar nu costa mult !
0

#25 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2009 - 08:05 AM

Am zis sa nu mai postez aici, ca nu am cu cine, dar acum mi-ai starnit curiozitatea...
O sa iti faci home-made si telecomanda ?

Ai idee cat timp trece la un kinder din momentul in care se apuca, organizat, in cadrul unui club, de sportul asta, pana sa apuce sa puna mana pe o telecomanda sau model motorizat ? sau alea nu sunt avioane ? ah, nu, ca nu au aceasi grosime a aripii peste tot :wub:

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 13 November 2009 - 08:05 AM

0

#26 Useril este offline   romulus_1st 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 02-April 09

Postat 13 November 2009 - 08:19 AM

Vezi postarearenatoa, la Nov 13 2009, 08:05 AM, a spus:

O sa iti faci home-made si telecomanda ?

De ce nu ? Prin '87 am facut una cu patru canale. A fost gata in vreo 6 luni iar receptorul cantarea vreo 150 gr. :wub:
0

#27 Useril este offline   romulus_1st 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 02-April 09

Postat 13 November 2009 - 08:35 AM

Lasand gluma, asculta recomandarile celor cu mai multa experienta. Un brushless care sa asigure 400 - 500 gr. tractiune, regulatorul aferent si un pack LiPo nu costa cat un capat de tara. Pentru delta mai ai nevoie si de o telecomanda care sa ofere mixerele corespunzatoare. Chiar daca esti priceput si construiesti din prima incercare aeromodelul, fara o electronica buna / acceptabila, esecul va fi total. Bafta.
0

#28 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 13 November 2009 - 08:51 AM

Stefan, o sa mai repet odata (desi am mai scris de cel putin 5 ori pe-aici).

Eu microbul zburatului il am inoculat de pe la 12 ani. Partea proasta a problemei e ca pana la 30+ n-am avut posibilitatea sa ma si apuc - din varii motive. Dar cand am facut-o, am facut-o prost - pentru ca nu dadusem de forumul asta. Bun sau rau, asa cum e el, e o sursa BUNA de informatii. Iar eu m-am luat dupa oamenii de p-aici (dupa primul rateu) si am inteles cum am gresit. (In fine, trebuie si sa vrei sa asculti, ceea ce uneori e foarte greu.) Dupa care mi-am facut frumos un buget, si inainte sa cumpar tot ce-mi planificasem am inceput sa ies la camp cu lumea. Crede-ma, in timpul cat am stat sa scriu postul asta as fi putut spune de 3 ori mai multe lucruri. Acolo am inteles CE ar trebui sa fac mai intai, si, cel mai important, DE CE asa si NU altfel. Si pot doar sa-ti spun ca ma bucur din plin de hobbyul asta, acum la aproape 2 ani dupa ce am reusit sa ma apuc (si sa ma si tin) de el. Ieftin nu e, sau daca vrei "ieftin" nu te astepta sa si "mearga". Aici nu functioneaza pe principiul "lasa ba, ca merge si-asa" sau "stiu eu mai bine" - mai ales daca nu ai mai facut niciodata asa ceva.

Deci variante:
1. Asculti ceea ce ti se tot spune de catre oameni care au mai trecut prin asta, si o sa te bucuri de placerea zborului; sau
2. Faci dupa cum te incapatanezi tu, n-ai parte decat de nervi si deloc de placere, si te lasi de un potential hobby considerand ca nu esti in stare iar oamenii care-l practica sunt naspa.

Prima varianta functioneaza, si functioneaza bine. Daca vrei s-o incerci pe-a doua... alegerea iti apartine.

Later edit: toate ca toate, dar ai grija la urmatorul detaliu: servouri ieftine = cheltuieli mai mari. O sa intelegi valoarea de adevar a acestei afirmatii dupa primul model prabusit din cauza unui servo...

Aceasta postare a fost editata de ave: 13 November 2009 - 08:55 AM

Ave
0

#29 Useril este offline   Abburo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 02-June 07

Postat 13 November 2009 - 03:44 PM

Stefan, da-i inainte tot asa... serios. Dupa zbor sa ne spui si noua cum a fost pentru a se creea un exemplu concret pentru rubrica "ASA NU" ... si sa-l punem sticky :rolleyes:.

Ai primit sfaturi si recomandari pertinente... daca tu esti fixat pe ceva anume atunci nu inteleg de ce mai intrebi!

Spor!
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
0

#30 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 13 November 2009 - 04:55 PM

Vezi postareaStefan646, la Nov 13 2009, 12:54 AM, a spus:

Sa ghicesc si continuarea de ieftineala, o sa folosesti un transformator oarecare sa incarci acumulatorii improvizati.......

In nici un caz nu e de joaca cu astfel de acumulatori, mai ales in zone cu obiecte inflamabile, nu se fac pachete alandala, nu se incarca cu orice ai de prisos prin casa, sunt mult prea periculosi.

Daca vrei asa de ieftin, treci la chinezarii zburatoare, de alea de pe siteurile cu jucarii de copii, care nu au nici o legatura cu modelismul(si nici nu te vor invata nimic despre zbor), dar nu te apuca sa improvizezi la acumulatori LiPo/LiIo.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu