Modelism - RHC Forum: Strung SP 80 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Strung SP 80

#1 Useril este offline   Laurentiu Ploiesti 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 06-November 09

Postat 07 November 2009 - 10:30 PM

Salutare! Are cineva un strung SP 80? As avea nevoie de ceva sfaturi.Are cineva cartea tehnica a strungului? Mi-ar prinde tare bine pt ca vreau sa-mi cumpar un astfel de strung.
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 November 2009 - 10:55 PM

Eu am SP80 si as zice folosind termen la moda, ca-i o clona a strungului TOS80. Undeva aveam si cartea tehnica (acum nu-mi aduc sigur aminte daca era cartea de la TOS sau SP), o sa incerc sa dau de ea, era ceva scanat. In caz ca gasesc pe net mai repede, ca exista, iti las link.
Diferente ar fi la capacul de la papusa fixa (la TOS e din tabla, la SP e din fonta) si parca la numarul de viteze disponibile. Strungul meu e demontat aproape complet, masa dezmembrata si pus la conservare undeva intr-un dulap. Nu este functional, lucrez pe altul. Si n-am universal la el, i-as pune unul mic doar daca m-ar derenja faptul ca-i pe pensete, dar nu-i cazul, e OK cu pensete. N-am urmarit sa vad diferentele fata de TOS, ca poate mai gaseam.
Uite si link spre discutie mai veche, gasesti acolo si o pagina pozata cu ceva date.
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...amp;t=7248&

Aceasta postare a fost editata de bitex: 07 November 2009 - 11:01 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   ACS 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 275
  • Inregistrat: 01-October 07

Postat 08 November 2009 - 10:52 AM

Eu am doua, unul pentru piese de schimb si unul in perfecta stare de funcionare, sunt strunguri de precizie pe bucsi de bronz ce trebuiesc unse la 3 ore de functionare, dupa parerea mea sunt niste bijuterii de strunguri un meseriasi bun poate face orice (in limitele masini) pe aceste masinarii compexe, pot fi folosite si ca freze in link-ul dat de BITEX se vad in fotografie capul divizor, masa de prindere etc. Eu am toate piesele masini, de la bucsile elastice la capul divizor, luneta de urmarire, plan saiba, etc. Au fost folosite pentru confectionarea unor ceasuri pentru industrie, deci numai piese de precizie. Dar TOS sunt si mai performante datorita calitati materialelor folosite la constructia lor, sunt curios cit costa un astfel de strung, ale mele sunt cumparate de la "casare" .

Aceasta postare a fost editata de ACS: 08 November 2009 - 10:52 AM

Optimisti construiesc avioane,pesimisti cumpara parasute.
0

#4 Useril este offline   Laurentiu Ploiesti 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 November 2009 - 03:17 PM

Vezi postareabitex, la Nov 7 2009, 10:55 PM, a spus:

Eu am SP80 si as zice folosind termen la moda, ca-i o clona a strungului TOS80. Undeva aveam si cartea tehnica (acum nu-mi aduc sigur aminte daca era cartea de la TOS sau SP), o sa incerc sa dau de ea, era ceva scanat. In caz ca gasesc pe net mai repede, ca exista, iti las link.
Diferente ar fi la capacul de la papusa fixa (la TOS e din tabla, la SP e din fonta) si parca la numarul de viteze disponibile. Strungul meu e demontat aproape complet, masa dezmembrata si pus la conservare undeva intr-un dulap. Nu este functional, lucrez pe altul. Si n-am universal la el, i-as pune unul mic doar daca m-ar derenja faptul ca-i pe pensete, dar nu-i cazul, e OK cu pensete. N-am urmarit sa vad diferentele fata de TOS, ca poate mai gaseam.
Uite si link spre discutie mai veche, gasesti acolo si o pagina pozata cu ceva date.
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...amp;t=7248&

Am gasit un SP 80 cu pensete, dar are ceva probleme in sensul ca papusa mobila e defecta desi pare completa, nu merge avansul automat (cred ca din cauza ca nu sunt montate niste pinioane pt ca maneta cupleaza)
Strungul e functional si are aproape toate pensetele plus o gramada de roti dintate pt filete.
In principiu se pot remedia problemele astea?Se mai gasesc piese de schimb?
Cam cati bani ar trebui sa bag in el ca sa fie complet functional?
0

#5 Useril este offline   Laurentiu Ploiesti 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 November 2009 - 03:21 PM

Vezi postareaACS, la Nov 8 2009, 10:52 AM, a spus:

Eu am doua, unul pentru piese de schimb si unul in perfecta stare de funcionare, sunt strunguri de precizie pe bucsi de bronz ce trebuiesc unse la 3 ore de functionare, dupa parerea mea sunt niste bijuterii de strunguri un meseriasi bun poate face orice (in limitele masini) pe aceste masinarii compexe, pot fi folosite si ca freze in link-ul dat de BITEX se vad in fotografie capul divizor, masa de prindere etc. Eu am toate piesele masini, de la bucsile elastice la capul divizor, luneta de urmarire, plan saiba, etc. Au fost folosite pentru confectionarea unor ceasuri pentru industrie, deci numai piese de precizie. Dar TOS sunt si mai performante datorita calitati materialelor folosite la constructia lor, sunt curios cit costa un astfel de strung, ale mele sunt cumparate de la "casare" .

Daca reusesc sa-mi iau strungul, pot sa apelez la tine pt ceva sfaturi?Sunt novice in domeniu (am mai lucrat ceva pe un SN 320) si orice ajutor este binevenit.
0

#6 Useril este offline   ACS 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 275
  • Inregistrat: 01-October 07

Postat 08 November 2009 - 03:46 PM

Daca pot si stiu te ajut cu sfaturi, de bani nustiu cit ar trebui sa bagi depinde de cel care te ajuta, piese de schimb oficial nu se gasesc, doar tot dintrun strung vechi, cauta pe net " strung mn80", sunt pe la Bucuresti de vinzare poate sunt mai bune.Daca cei din Buc. raspund spune-mi si mie poate luam doua daca pretul e bun.
Optimisti construiesc avioane,pesimisti cumpara parasute.
0

#7 Useril este offline   Laurentiu Ploiesti 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 November 2009 - 08:21 PM

Vezi postareaACS, la Nov 8 2009, 03:46 PM, a spus:

Daca pot si stiu te ajut cu sfaturi, de bani nustiu cit ar trebui sa bagi depinde de cel care te ajuta, piese de schimb oficial nu se gasesc, doar tot dintrun strung vechi, cauta pe net " strung mn80", sunt pe la Bucuresti de vinzare poate sunt mai bune.Daca cei din Buc. raspund spune-mi si mie poate luam doua daca pretul e bun.

Gata!Mi-am luat strunguletul cu 1000 lei, acum trebuie sa gasesc un mecanic bun. Nu stiu cum vine rotile dintate pt avansul automat, cred calipseste ceva .Avansul merge dar cu o pereche de roti pt filete. Poti sa-mi trimit o poza cu capacul desfacut?
Mi-ar fi foarte utila cartea masinii dar inteleg ca e destul de greu de gasit.
Mai stiam pe cineva in Bucuresti care avea un SP 80 functional si unul pt piese dar cerea cam mult, 2500 lei ambele.Nu-i mai stiu telefonul dar stiu unde are atelierul si cu prima ocazie ii fac o vizita sa vad daca mai are strungul pt piese. Cum aflu ceva te anunt.
0

#8 Useril este offline   dantes6 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 22-May 10

Postat 27 July 2011 - 08:00 AM

Vezi postareaLaurentiu Ploiesti, la 09 November 2009 - 08:21 PM, a spus:

Gata!Mi-am luat strunguletul cu 1000 lei, acum trebuie sa gasesc un mecanic bun. Nu stiu cum vine rotile dintate pt avansul automat, cred calipseste ceva .Avansul merge dar cu o pereche de roti pt filete. Poti sa-mi trimit o poza cu capacul desfacut?
Mi-ar fi foarte utila cartea masinii dar inteleg ca e destul de greu de gasit.
Mai stiam pe cineva in Bucuresti care avea un SP 80 functional si unul pt piese dar cerea cam mult, 2500 lei ambele.Nu-i mai stiu telefonul dar stiu unde are atelierul si cu prima ocazie ii fac o vizita sa vad daca mai are strungul pt piese. Cum aflu ceva te anunt.

Salutari! Mai este activ topicul asta? Mi-am cumparat si eu un SP80 functional dar cu oarecare lipsuri: motorul (i-am adaptat un motor la 220V si 0.75KW), papusa mobila cu avans si binenteles, toate accesorile. Am rotile dintate pentru avans automat dar imi lipsesc cele pentru filete. As vrea sa mai cumpar din cele ce imi lipsesc, vad ca multi au si de rezerva strunguri :pardon: Daca va puteti lipsi de ele.... mi-ar fi de folos.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: forum sp80.jpg

0

#9 Useril este offline   cristelu2006 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 121
  • Inregistrat: 03-March 08

Postat 06 August 2011 - 03:23 PM

Salut.
De niste roti pt avans si pt filet as avea si eu nevoie pt un MN80 dar cred ca merg si cele de SP80 am inteles ca ar fi copia lui MN80
0

#10 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 06 August 2011 - 05:51 PM

M-as ingrijora de starea ghidajelor. Ceea ce vad in fotografie este o ruina. Nu cred ca se mai poate restaura...parea mea.
0

#11 Useril este offline   dantes6 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 22-May 10

Postat 07 August 2011 - 06:12 AM

@ dan_mitea: daca va referiti la strungul meu, va inselati foarte tare. Este intr-o stare excelenta, jocuri nu are deloc iar precizia in strunjire are o abatere de sub 0,01. Chiar ieri am avut un strungar (coleg de forum) pe la mine si m-a asigurat ca este intr-o stare foarte buna. L-am achizitionat de la cineva care l-a cumparat de la o unitate militara.
Acestea fiind spuse, revin la problema care ma doare cel mai tare: mai are cineva piese pentru SP80? Bat targurile de vechituri de mai bine de o luna si nu reusesc sa gasesc nimic pentru el. Am vazut in posturile anterioare ca mai sunt persoane care au asa ceva, chiar cate doua bucati, si speram sa ma poata ajuta si pe mine.
0

#12 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 07 August 2011 - 05:00 PM

M-am referit la cel din fotografia din postul #8.
Ma bucur ca al tau este intr-o stare buna.
Multa, multa bafta.
0

#13 Useril este offline   vio_danciu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 21 April 2025 - 06:55 PM

Bună ziua, Sunt proaspătul posesor al unui strug SP80. Din păcate cred ca îmi lipsește piesa de pri dere a pensetelor și axul de antrenare. Nu are universal. Ma poate ajuta cineva cu o fotografie sa știu ce sa caut? Multumesc
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu