Modelism - RHC Forum: Piper Cub EP sau Bellanca Decathlon EP? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Piper Cub EP sau Bellanca Decathlon EP? care din ele este mai "acrobat"

#1 Useril este offline   OvidiuBB 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 45
  • Inregistrat: 08-October 09

Postat 31 October 2009 - 09:44 AM

Salutari din nou,

Ma bate gandul sa am in viitoarea colectie si un avion de tip trainer. Am redus aria de selectie la urmatoarele doua modele:

1. Bellanca Decathlon EP:
Anvergura: 1300 mm
Lungime: 980 mm
Suprafata portanta: 25 dmp
Greutate: 1300 grame

si

2. Piper Cub EP
Anvergura: 1520 mm
Lungime: 990 mm
Greutate: 1600 - 1800 grame

Care dintre cele doua modele ar avea calitati acrobatice mai bune?
0

#2 Useril este offline   9unuunu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 802
  • Inregistrat: 07-July 08
  • Interests:flying, skydiving,snowboarding,paragliding

Postat 31 October 2009 - 11:20 AM

salut! modelele sunt foarte asemanatoare atat la aspect cat si la performante ,deci alegerea ta! Daca vrei acrobatii de la ele...tot ce ai de facut este sa pui un motor cu tractiune supraunitara...sa maresti suprafetele de control, curse mai mari...si sa adaugi o bucata de depron pe dedesubtul aripii , in asa fel vei putea sa-i scazi portantza pana la 0 , ca altfel nu prea ies acrobatiile :rolleyes:
sau sa tai o bucata de aripa , sa-l fac i"clipped-wing". Succes!

Aceasta postare a fost editata de 9unuunu: 31 October 2009 - 11:21 AM

FLYING IS AN ART
0

#3 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 31 October 2009 - 11:22 AM

decatlonul e mai acrobat ca piperul. In plus piperul mi se pare greutz la anvergura aia...

0

#4 Useril este offline   motzu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 776
  • Inregistrat: 23-August 08

Postat 31 October 2009 - 11:27 AM

Pai doriti trainer sau acrobat ?

Calitati acrobatice in principiu are ala cu aripa cu diedru mai mic, cu profil semisimetric ( nu plan-convex) si nu in ultimul rand ala cu raport tractiune/greutate mai bun

Asta ca sa nu vorbim de suprafetele de comanda - cu cat mai generoase cu atat mai 'acrobat' modelul

Din auzite Decathlon-ul ar fi mai rezistent decat Piper-ul - unii erau nervosi pe hobanele Piper-ului si nu numai

Din auzite de la prieteni...

Search pe forum dadusi ?

Succes
0

#5 Useril este offline   OvidiuBB 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 October 2009 - 12:42 PM

Vezi postareamotzu, la Oct 31 2009, 11:27 AM, a spus:

Pai doriti trainer sau acrobat ?

Calitati acrobatice in principiu are ala cu aripa cu diedru mai mic, cu profil semisimetric ( nu plan-convex) si nu in ultimul rand ala cu raport tractiune/greutate mai bun

Asta ca sa nu vorbim de suprafetele de comanda - cu cat mai generoase cu atat mai 'acrobat' modelul

Din auzite Decathlon-ul ar fi mai rezistent decat Piper-ul - unii erau nervosi pe hobanele Piper-ului si nu numai

Din auzite de la prieteni...

Search pe forum dadusi ?

Succes

Pai as vrea un trainer cu ceva calitati acrobatice. Adica nu doar sa zboare de colo pana colo ci sa se mai dea si peste cap din cand in cand. Adica dupa ce-i voi stapani bine comenzile ca trainer, sa pot sa-l folosesc in continuare si pentru un pic de adrenalina. :rolleyes:
E clar ca raportul tractiune/greutate mai bun ajuta. Am constatat asta pe o cessna de spuma care s-a transformat instantaneu cand am trecut de la 2lipo la 3lipo (cu precautiile de rigoare, evident).
Din cate am observat, Dechathlon-ul sta considerabil mai bine la suprafata de comanda a profundorului. La carma si eleroane par a fi cam egale.
Cred ca este de luat in calcul si solutia de tunning la suprafetele de comanda. Daca gasesc o solutie sa le fac si demontabile cred ca va fi foarte interesant.
0

#6 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 31 October 2009 - 07:38 PM

Vezi postareaOvidiuBB, la Oct 31 2009, 12:42 PM, a spus:

Pai as vrea un trainer cu ceva calitati acrobatice. Adica nu doar sa zboare de colo pana colo ci sa se mai dea si peste cap din cand in cand. Adica dupa ce-i voi stapani bine comenzile ca trainer, sa pot sa-l folosesc in continuare si pentru un pic de adrenalina. :rolleyes:
E clar ca raportul tractiune/greutate mai bun ajuta. Am constatat asta pe o cessna de spuma care s-a transformat instantaneu cand am trecut de la 2lipo la 3lipo (cu precautiile de rigoare, evident).
Din cate am observat, Dechathlon-ul sta considerabil mai bine la suprafata de comanda a profundorului. La carma si eleroane par a fi cam egale.
Cred ca este de luat in calcul si solutia de tunning la suprafetele de comanda. Daca gasesc o solutie sa le fac si demontabile cred ca va fi foarte interesant.

Uite aici un trainer cu multe calitati acrobatice: http://www.sebart.it/trainer.html
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#7 Useril este offline   OvidiuBB 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 October 2009 - 08:01 PM

Vezi postareaMLGore, la Oct 31 2009, 07:38 PM, a spus:

Uite aici un trainer cu multe calitati acrobatice: http://www.sebart.it/trainer.html

Vinde cineva in romania asa ceva? Am incercat pe google dar n-am gasit nimic relevant...
0

#8 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 31 October 2009 - 08:15 PM

Vezi postareaOvidiuBB, la Oct 31 2009, 08:01 PM, a spus:

Vinde cineva in romania asa ceva? Am incercat pe google dar n-am gasit nimic relevant...

Aduce la comanda ! Dar nu pot sa iti spun ca iau penalizare !

P.S.

Pt. MlGore - si tu Brutus - tot cu Sebart ?!
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#9 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 31 October 2009 - 08:58 PM

Vezi postareaREAL DESIGN, la Oct 31 2009, 08:15 PM, a spus:

Aduce la comanda ! Dar nu pot sa iti spun ca iau penalizare !

P.S.

Pt. MlGore - si tu Brutus - tot cu Sebart ?!

Imi place mult modelul, dar are un minus: nu exista decat varianta electrica si e greu de adaptat un motor termic pe el din cauza botului.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#10 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 02 November 2009 - 02:02 PM

Vezi postareaMLGore, la Oct 31 2009, 08:58 PM, a spus:

Imi place mult modelul, dar are un minus: nu exista decat varianta electrica si e greu de adaptat un motor termic pe el din cauza botului.

Singurul "avantaj" este ca la marimea lui merge totusi cu pack de doar 3 S / 2500 mA, pack pe care sigur mai toata lumea il are prin casa si caruia oricand i se poate gasi o utilitate la altceva - alt avion, un heli , la un starter etc si nici nu este foarte scump ca un pack cu mai multe celule.
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu