popad, la Jan 25 2011, 09:41 PM, a spus:
@vpilic: Noutati ?
Iata inca o idee de trike:
cruise_c...embly_11.jpg
cruise_carbon_install_19.jpg (24.89K)
Number of downloads: 519.jpg]
Sa ma explic. Eu caut o versiune usor de construit (ceva in genul celei pe care am construit-o si am testat-o).
Deoarece planul dupa care am construit-o nu este free, proiectez din experienta pe care am dobandit-o, inclusiv neajunsurile observate in exploatare o noua gondola.
Obiective: usor de construit, simpla, demontabila, materiale usor procurabile, scule uzuale, plan free, sa poata fi folosita cu diverse parasute existente pe piata.
O sa revin cu detalii cat de curand.
Salut,
La primu rand cred ca ai zis mai multe ore despre planu ca nu pot sa dai la alti ca nu e free <_< dar nic nu e stie cine ce ca sa nu poate copia... Daca sa dovedit ca e gondola buna trebua multita :lol:. Eu nu am furat planu dupa gondola care am gasit. Am copiat poza ca o idea. Mam lot la primu rand de marime de elice si restu a iesit cu ajutoru baiatului din Serbia. Cred ca si lega zice ca trebua modificat cel putin 50% din ce va orginal si dupa asta est free sa dai si la alti... Noi am modificat cred ca peste 50 % Tu daca est multumit de gondola lota fa iste modificar si multeste......
Cu gondola din Serbia am ramas acord cu el sa face dupa ultime pozele care am postat. Protectia la elica o sa fie 300m in rest e cum se vede.
Sistemu pentru prindere aripe ramas lafel si o sa fie reglabil.
Cum sa vede podea si suport pentru motor o sa fie din plexiglas eu vreu sa facem din placaj 3-5 stratur.. Dar iar cum am zis nainte baiatu e capos si vrea sa arata extra.
Nu am de gand sa construesc alta gondola.
Sa apucat de astaz si in 3-5 zile e gata. Am rugat sa mi face iste poze dar nu vrea
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Zisa o sa mi trimite cand e gata complet. In cazu daca la sfrsit iesa bine tot si la un pret normal nu cred ca are rost sa fac alta. Cel putin eu nu vreu.
Unca o cestia nou e ca mi zisa astaz ca a cumparat aparatu pentru sudat dur aluminium asa ca urmatora gondola lui o sa fie redusa la jumatate de greutate. Dupa asta ramane de vazut... Daca sunt si alti interesant usor il aducem gondole complet ecipate din Serbia :)
Cu Futaba merge fara probleme la 2500m si eu ca stau aprope de vama o sa livram rc paramotore fara taxe vamale si fara TVA :D)))
CAM ASA CE VA SR-RO zona aterizare Moldova Nou
Dubiu cel mai mare am cu greutatea la gondola....
Dupa ce ved si sa discuta daca lom pe invers e cam asa:
Servo 2 buc 100 gr
Motor max 120 gr
Acumulator 250 gr 3s 3300 mAh
Rot-reci-regulator 150 gr
Total: 570 gr.
Puna acia e configuratia buna si puternica care ajunge pentru or ce aripa, ciar si mai mult de cat e nevoie....
Gondola 600gr
Total : 1220gr
Ramane loc de adaugat dar far loc de scazut puna nu face din duraluminium. Sau pot sa scad la bateria 200gr si sa pun de 3 S 1800 mAh
La mine e simplu am trecut cu facutu gondola si mam simtit bine cand am lucrat la ea
Eu am primit servoe cele de 13kg dar nu am avut timp sa pun si sa fac test cu gondola care am facut.
Am ramas in dubiu cu aripa de la HK, fie care zi mam uitat pe filmulete la youtobe, dar ciar nu exista nic un film care sa ma convige ca aripa e buna… Ca de zbora zbora dar pe partea stabilitatea si menevre cred ca departe de cel alte care sunt mult mult mai scumpe…
Ps.Am uitat sa ta intreb ce servoe ai pe gondola cu care ai zburat aripa de la HK si lungima la bratele de la servoe…???