Modelism - RHC Forum: benzinar Edge 540 V2 Deluxe series - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »

benzinar Edge 540 V2 Deluxe series Seagull models

#91 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 26 August 2009 - 02:31 PM

Vroiam sa merg pe regula pe care merge si calin si anume :
pe eleroane servo de putere egala cu greutatea modelului.
pe directie si profundor servo de 2 ori mai bune in sarcina decat greutatea modelului.

Am luat in calcul si achizitionarea servourilor cum are allen pe extra insa nu mai sunt pe stoc.

In final am ajuns la conluzia ca o sa fac un compromis.Nu o sa pun digitale,pun analogice si o sa fac un compromis intre pretul lor si viteza de lucru(care nu e rea insa mergea si mai bine).Asa am ales sa pun pe tot modelul (in afara de throttle pe care am hs 475hb) HS 645 MG.Am zis si cu cateva pagini in urma despre ele.Pretul lor la noi in tara este de 130 ron bucata,viteza de lucru 0.20 la rotire de 60 de grade,tractiune 11kg.Eu zic ca sunt ok.

Aceasta postare a fost editata de shogi: 26 August 2009 - 02:32 PM

0

#92 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 26 August 2009 - 02:52 PM

Vezi postareaflorin100%, la Aug 7 2009, 08:22 PM, a spus:

50cc pentru 2m e muuult prea mare...o sa fie foarte greu si foarte supramotorizat...cauta si tu combinatiile astea 2m-50cc pe flyinggiants si ai sa vezi ca nu e tocmai reusita...3W 28cc eu zic ca e bestial pt modelu asta...si chiar cred ca se apropie de dl50 ca putere

3w gasesti la aeropower...si tot ce ai nevoie (canistra, aprindere etc.. )

modelul e super! imi place mult schema asta de culori chiar daca nu stiu cat de vizibila ina aer...sa ai parte de zboruri cat mai frumoase!

da tu de ce ai pus 55cc pentru doar 30 cm anvergura in plus ????
Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#93 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 26 August 2009 - 03:20 PM

Vezi postareazgr_44, la Aug 26 2009, 03:52 PM, a spus:

da tu de ce ai pus 55cc pentru doar 30 cm anvergura in plus ????

??? parca ai renuntat la hobby !?
Ma bucur ca nu ai " disparut " complet din viata aeromodelistica si mai ajuti macar si cu sfaturi pe forum !

30 cm in plus dar si 3 Kg tot in plus !

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 26 August 2009 - 03:23 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#94 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 26 August 2009 - 09:59 PM

frate modelu are 8,2 kile....si are 2,3 m...
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#95 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 27 August 2009 - 02:07 AM

star wars frate aici

In alta ordine de idei revin cu alte info.Am reusit pana la urma sa dau comanda la Botosani.Va pun aici lista cu ce am achizitionat si cat m`a costat.

1 x BEC Extern 5-6V/ 3A - 37 ron
1 x BEC Extern 5-6V/ 8A - 73 ron
4 x Prelungitor cablu servo 30 cm - 14.8 ron
2 x Intrerupator cu cablu de incarcare - 19 ron
2 x Conector DEANS mama + tata - 7 ron
2 x Tub flexibil pentru benzina D3 - 13.4 ron
1 x Battery Sound Monitor 2S LiPo - 24.9 ron
1 x Con din Aluminiu 70 mm - 57 ron
2 x Servo MG996R 11 kg Standard - 132 ron (Sunt pentru eleroane.Stiu,am citit multiple pareri despre multiplii posesori de tower pro.Sunt si bune dar si proaste...ce`i drept de astea care le`am luat n`am vazut sa se vaite cineva.Din cate stiu forta servourilor pe eleroane trebuie sa fie minim direct proportionala cu greutatea avionului,adica in cazul meu 6 kg.Am zis ca daca iau de 11kg n`o sa le forjeze prea tare si nu o sa cedeze asa repede si pe langa asta au si o viteza de raspuns destul de buna.Daca imi cedeaza vreunul asta este.My bad and i can live with it)

total 378.1 ron + 25 ron transport = 403.1 ron

Maine o sa ajung in Bucuresti sa`mi iau motorul si cu ocazia asta o sa trec si pe la magazinul de la rosseti sa iau si restul de servomecanisme si anume 3 bucati HS 645 MG si o sa vorbesc si pentru o elice xoar 20x8 cu baietii de la aeroputere.Mai raman in discutie acumulatorii dar deocamdata am epuizat finantele ...iar :rolleyes:).La acumulatori ma gandeam la una bucata 2 celule 2200mAh pe receptie si una bucata 2 celule 1100mAh pe aprindere,ambele luate de la kele.

chip in taci :D

Aceasta postare a fost editata de shogi: 27 August 2009 - 02:10 AM

0

#96 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 August 2009 - 10:07 AM

pakurile pe care vrei sa le iei sunt ok...servourile alea tower pro nu prea...io am avut pe un trainter de 1,90m si de la vibratii dansau singure si abea daca am putut sa aduc avionu jos. La fel a patit si allen pe o masinuta, la fel si un preten pe o barca, dansa cum vroia...Sper ca tu sa fi avut noroc....La banii aia dupa tower por iti luai niste hitec echivalent muuult mai bune decat alea

a si am uitat..switchu ala pe care l-ai luat la ce il pui ? ca e nashpa rau de tot ala se dezintegreaza si de la metanol da pai de la benzina...trebuia sa iei dala mai mare tot futaba si tot de la botosani mi se pare ca e 33 ron parca

Aceasta postare a fost editata de florin100%: 27 August 2009 - 10:08 AM

"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#97 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 27 August 2009 - 10:11 AM

pai numai switchuri d`astea am avut pana acu si am zis ca sunt ok.n`am avut probleme cu ele.unul o sa fie pentru aprindere si unul pentru receptie.
0

#98 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 August 2009 - 10:14 AM

ok, cum sti tu...dar asta are vibratii mari...ai sa vezi si tu :rolleyes:

Team Aeropower

0

#99 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 27 August 2009 - 10:22 AM

referitor la tower pro ...tu sau allen sau baiatul de care ai zis mai sus,cu modelul asta de 11kg angrenaje metalice ati avut probleme ?nu stiu cum naiba numai noi romanii avem probleme cu ele :|
0

#100 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 August 2009 - 10:33 AM

da era exact asta....nu stiu dar am avut probleme...cel putin io le-a schimbat cu unele de la wabo pe camp ca sa pot zbura in continuare

Team Aeropower

0

#101 Useril este offline   nen77 

• --tadadam--
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1566

Postat 27 August 2009 - 03:44 PM

Vezi postareashogi, la Aug 27 2009, 11:22 AM, a spus:

referitor la tower pro ...tu sau allen sau baiatul de care ai zis mai sus,cu modelul asta de 11kg angrenaje metalice ati avut probleme ?nu stiu cum naiba numai noi romanii avem probleme cu ele :|

datele tehnice specifica forta servoului (si aci se mai poate inflori 11 kg la ce distanta de centrul servoului etc ) si faptul ca are angrenaj mecanic insa nu si faptul ca are sau nu probleme, am si eu un servo identic ramas de pe la cine stie ce model si numai de incredere nu e.

daca tot iti contruiesti un model la care pui atata suflet si bagi ceva bani nu vad rostul sa ceri sfaturile altora si sa le ignori complet ma refer la motorizare servouri etc.

Numai bine si sa il vedem curand la zbor
West Hobby Team
Van kit conversie T-rex 250e in 700Nitro
0

#102 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 27 August 2009 - 07:59 PM

Pana la urma NU m`am riscat si am scos servourile din comanda.Am ajuns si eu acum din Bucuresti de la aeroshopinguiala :) ,de la 12 plecat :) Am venit acasa cu una bucata GF40i montat cap coada (multumeeeeesc ml gore),una bucata elice 22x8 xoar (nu aveau 20x8,aveau doar 22 si 19 si din ce am citit astia p`afara au pus si 22 pe motorul asta,19 mi s`a parut micuta ) 3 bucati servo hs - 645MG (2 pe eleroane,unul pe directie) 2 bucati hs-635HB (ambele pe profundor...au o forta de 6,5kg fiecare deci adunate vreo 13.eu zic ca e deajuns pt profundor),una bucata rezervor 750 ml (de 500 n`am gasit :) si tre sa mai bricolez cam 5 mm din fiecare latura dintr`un panou de balsa prin care intra BIDONU ) si a venit si comanda de la botosani.Maine vine conul si apoi prin septembrie acumulatorii.Multumesc tuturor pentru sfaturile date.Acu incepe distractia :))
0

#103 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 27 August 2009 - 08:09 PM

Vezi postareashogi, la Aug 27 2009, 08:59 PM, a spus:

3 bucati servo hs - 645MG (2 pe eleroane,unul pe directie) - is ok

2 bucati hs-635HB (ambele pe profundor...au o forta de 6,5kg fiecare deci adunate vreo 13.eu zic ca e deajuns pt profundor):

nu-s ok!!! Ai 13kg pe 1cm de la rotorul servoului. Daca vrei sa ai cursa mai mare sa zicem ca pui o echie de 4cm.. adica scazi forta efectiva la 3kg in total! Asta combinata cu HB = DEZASTRU intr-o manevra mai indrazneata... se va barberi si adieu avion. Pune 645MG pe profundor si 635HB pe eleroane! Cu un eleron lipsa mai zbori... fara profundor cam nu.

Vezi postareashogi, la Aug 27 2009, 08:59 PM, a spus:

,una bucata rezervor 750 ml (de 500 n`am gasit :) )

Cam mult. Vezi ca nu-i metanolar si nu suge asa de mult :) Poti pune de 300-400 ml maxim linistit

0

#104 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 27 August 2009 - 08:24 PM

Pai nu prea vreau sa am cursa prea mare pe profundor.Deci tu zici sa le pun p`astea 2 pe eleroane si restu pe profundor.Mama cate pareri nici nu stiu care sa o aleg.Rezervor mai mic nu aveau chiar daca puteam sa improvizez cu un bidonas am zis sa iau unul gata facut.In comparatie cu ala de metanol nu e asa mare diferenta intre ele.

Am o nelamurire.In stanga este rezervorul cu care a venit modelul in dreapta este cel cumparat de mine.Pozitia rezervorului in model este ca in prima poza.Dupa cum se vede la rezervorul cumparat de mine am 3 stuturi (app care cum vin ....cel care are furtun infipt pe toata lungimea rezervorului intra in motor dar care e alimentarea si care ramane liber ? ).Daca o sa il montez in pozitia in care ar trebui montat (ca in prima poza) va influenta in vreun fel din cauza ca am stuturile puse in pozitia aia ?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Image017.jpg

Aceasta postare a fost editata de shogi: 27 August 2009 - 08:34 PM

0

#105 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 27 August 2009 - 08:35 PM

In ce pozitie trebuie sa stea stutul lasat liber(in interior ma refer ..pentru ca este unul indoit la 45 de grade adica cel din mijloc si unul indoit la 90 de grade adica cel din stanga) ?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Image019.jpg

0

#106 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 27 August 2009 - 08:36 PM

Calin, eu i-am spus sa puna HB-urile pe profundor si-ti spun de ce: 1. D-astea am avut eu pe Edge-ul mic de la Robbe, atata doar ca aveam un singur servo pt. tot profundorul. Profundorul de la Edge-ul mic era ca suprafata cat un semiprofundor de-al lui. Edge-ul ala l-am trantit de doua ori: prima oara s-au rupt echiile si erau d-alea tapene si servourile alea n-au patit nimic; a doua oara, la Arad, s-a ales praful de el si servourile tot n-au patit nimic. Din cate servo HB de la Hitec am avut (mai am niste 475) si toate au trecut prin mana mea in perioada de "pionierat"- adica multe crash-uri, nu am rupt niciunul.
2: Toate servourile mele Hitec-HB au joc mult mai mic decat MG-urile+ ca jocul ramane constant in timp, iar pe profundor e bine sa ai joc cat mai mic pt. a evita pe cat posibil un eventual flutter .

Daca rationamentul meu e gresit va rog sa ma corectati.

PS: pe Katana, am tot HB-uri pe profundor, 7966 ce-i drept.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#107 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 August 2009 - 08:41 PM

Vezi postareashogi, la Aug 27 2009, 09:35 PM, a spus:

In ce pozitie trebuie sa stea stutul lasat liber(in interior ma refer ..pentru ca este unul indoit la 45 de grade adica cel din mijloc si unul indoit la 90 de grade adica cel din stanga) ?

Stanga: alimentare. Mijloc : aerisire Dreapta: la carburator. Nu uita sa pui coliere pe furtunul de neopren din interior. Cel mai bine, asa cum ti-a spus calin rezervorul asta e prea mare, ia o sticla de prigat de 0,5l si pune stuturile de pe asta de 750ml.
0

#108 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 27 August 2009 - 08:43 PM

Vezi postareaMLGore, la Aug 27 2009, 09:41 PM, a spus:

Stanga: alimentare. Mijloc : aerisire Dreapta: la carburator. Nu uita sa pui coliere pe furtunul de neopren din interior. Cel mai bine, asa cum ti-a spus calin rezervorul asta e prea mare, ia o sticla de prigat de 0,5l si pune stuturile de pe asta de 750ml.

Asa o sa fac.Aerisirea am vazut ca e la 45 de grade.In ce parte tre sa fie indreptata?

aaaa da mi`a venit alta idee :unsure:

Daca folosesc tot rezervorul de la metanol si ii astup capatana (ermetic) cu un dop de plastic nu merge? Si apoi ii dau gauri cum ti`am zis azi ..cu ceva cald in el si prind stuturile de pe asta. Cu ocazia asta nu mai bricolez nici in model.

Aceasta postare a fost editata de shogi: 27 August 2009 - 08:51 PM

0

#109 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 August 2009 - 08:54 PM

Vezi postareashogi, la Aug 27 2009, 09:43 PM, a spus:

Asa o sa fac.Aerisirea am vazut ca e la 45 de grade.In ce parte tre sa fie indreptata?

aaaa da mi`a venit alta idee :unsure:

Daca folosesc tot rezervorul de la metanol si ii astup capatana (ermetic) cu un dop de plastic nu merge? Si apoi ii dau gauri cum ti`am zis azi ..cu ceva cald in el si prind stuturile de pe asta. Cu ocazia asta nu mai bricolez nici in model.

Nu umbla cu improvizatii la rezervor ca nu merita! Ia o sticla de Prigat de 0,5, pune stuturile de la rezervorul pe care l-ai luat in dop si gata! Stuturile vin asa: Umplere- indiferent, dar preferabil pe fundul rezervorului ca sa-l poti goli tot pe acolo, aerisire-la tavanul rezervorului, carburator- ala cu furtun si sorb.
0

#110 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 27 August 2009 - 09:33 PM

Vezi postareaMLGore, la Aug 27 2009, 09:36 PM, a spus:

Din cate servo HB de la Hitec am avut (mai am niste 475) si toate au trecut prin mana mea in perioada de "pionierat"- adica multe crash-uri, nu am rupt niciunul.

Da dar altul e momentul inertia si socul la un avion de 4-5-6kg... eu am avut HB pe yak-ul spart si unu s-a barberit (bine de la impact dar tot s-a barberit) In schimb am avut 645MG pe un avion ce-o picat in BOT si au rezistat admirabil, tin minte ca am ramas uimit ca tijele de otel de 3 s-au indoit de la impact dar servourile au ramas tzapene. Inca le folosesc pe piper de nush cati ani deja :unsure:

Vezi postareashogi, la Aug 27 2009, 09:43 PM, a spus:

Nu merge. Trebuie dop de benzina special. Orice altceva (chiar mustiucul de metanol) va fi dizolvat rezultand o pulbere fina in rezervor, pulbere ce va ajunge mai devreme sau mai tarziu in carburator...

0

#111 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 27 August 2009 - 09:51 PM

hai ca ii dau pana la capat daca tot am inceput ...va arat ce`am facut la final.

pana acum am taiat tot capul rezervorului de metanol urmand sa acopar cu plastic lipit cu rasina pe exteriorul rezervorului.daca nu e ok aia e :unsure:) imi fac de lucru :angry2:
0

#112 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 27 August 2009 - 10:47 PM

A iesit mai bine decat ma asteptam.Peticul negru este din plastic lipit cu rasina,este chiar traforat dintr`un capac de spray deci cam acelasi material cu dopul de la o sticla normala de 0.5.Nu cred ca o sa cedeze.Este 100% ermetic in concluzie am scapat de bricolat in model.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Image017__800_x_1067_.jpg
  • Imagine atasata: Image018__800_x_1067_.jpg

0

#113 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 August 2009 - 07:22 AM

Termina cu prostiile! Peticul ala o sa zboare de la trepidatii pt. ca rasina nu lipeste polietilena!
0

#114 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 28 August 2009 - 08:41 AM

Sa nu te superi pe mine , dar Kit Review-ul tau seamana cu emisiunea aia - " distrugatorii de mituri ".
Baietii spun una , tu vrei sa demonstrezi ca se poate si altfel ! Intr-un fel nu este chiar rau ....

Ia frate un rezervor de benzina ca lumea si nu te mai juca , sau o sticla de prigat dupa ce bei sucul ca am mai vazut si
la Silviu pe Funtana si era bine mersi . chiar mai ceva ca un rezervor original. - acum nu am intrebat daca de portocale sau
grapefruit ?!
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#115 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 28 August 2009 - 09:07 AM

Tot trag de rezerevorul asta ca am vazut ca e destul de subred inauntru si nu vroiam sa tai in el da as incerca si cu sticla de prigat ca e micuta,are capacul mare si e si patratoasa.La asta chiar nu m`am gandit.
0

#116 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 28 August 2009 - 09:34 AM

ia te uita tu aici:

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...st&id=58935

hornbach, bidon plastic, se inchide etans, 2-3 lei, de 250ml si 4-5 lei de 450ml.
iti mai tre acele 3 stuturi de alimentare si gata, ai super rezervor. crede-ma ca acelasi sistem l-am vazut si pe modele f mari.
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#117 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 August 2009 - 09:57 AM

uite si pe modele foarte mari :wub: http://www.3w-modell.../uebersicht.htm

Team Aeropower

0

#118 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 28 August 2009 - 11:33 AM

bai sticla de prigat era exact ce imi trebuia ..e la fel de lata ca rezervorul initial si intra la tais.ml gore avea dreptate cu polietalina,azi cand am dezlipit peticu ala a picat imediat.10x

Aceasta postare a fost editata de shogi: 28 August 2009 - 11:33 AM

0

#119 Useril este offline   yr-zbg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1128
  • Inregistrat: 25-November 08
  • Interests:Aviatia

Postat 28 August 2009 - 12:23 PM

Pai oameni astia iti tot zic...da' tu batman batman...

Hai da-i bice ca vad ca a murit activitatea la Paulesti.....desi nu prea iti vad eu havionul asta zburand pe acolo din n+1 motive.
Pacat ca Slz nu zboara.
0

#120 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru

Postat 28 August 2009 - 03:54 PM

pauza de tigare ca nu mai pot...

stateam si ma gandeam...a venit conul din aluminiu si tre sa scobesc in el O GALAGIEEE.Voi cum taiati in ele ?Dati`mi idei.
0

Arata acest topic

• 9 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »

11 useri citesc topicul
0 membri, 11 vizitatori, 0 utilizatori anonimi