Modelism - RHC Forum: QQ Yak 54 69" - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

QQ Yak 54 69"

#61 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 21 August 2009 - 11:14 PM

aparent acest kit vine cu cateva modificari. Echiile de la profundor sunt "cele bune" care in kitul precedent au venit intr-o punga atasata la manual nu in punga de hardware, cu mentiunea sa se foloseasca alea nu cele din kit (eu le-am gasit prea tarziu)... si inca o chestie ce nu mai tin minte daca era sau nu la kitul precedent:
- bechia e prinsa in 2 piulite captive si desi manualul zice sa se infiga in directie, au mai pus un element de comanda a bechiei ce personal nu am folosit pana acum si nu prea stiu cu ce se mananca...

Orice sugestie e binevenita.

..

Fisiere atasate

0

#62 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 22 August 2009 - 12:36 AM

e f buna bechia. uite ce fol eu
foto
doar ca la sistemul meu in locul elementului fix ce se prinde de directie, am un arc.
_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

#63 Useril este offline   typer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 440
  • Inregistrat: 28-April 08

Postat 22 August 2009 - 12:48 AM

Vezi postareaCalin, la Aug 22 2009, 12:14 AM, a spus:

aparent acest kit vine cu cateva modificari. Echiile de la profundor sunt "cele bune" care in kitul precedent au venit intr-o punga atasata la manual nu in punga de hardware, cu mentiunea sa se foloseasca alea nu cele din kit (eu le-am gasit prea tarziu)... si inca o chestie ce nu mai tin minte daca era sau nu la kitul precedent:
- bechia e prinsa in 2 piulite captive si desi manualul zice sa se infiga in directie, au mai pus un element de comanda a bechiei ce personal nu am folosit pana acum si nu prea stiu cu ce se mananca...

Orice sugestie e binevenita.

..

Elementul de comanda se foloseste cu o siguranta si un surub, la fel ca si cum ai asigura o roata doar ca nu pui imbus. Oricum, o chestie indoielnica, am avut una la un alt kit asemanatoare ca principiu dar care facea si ce trebuia facut, adica sa coteasca. Unde fixezi surubul, pe axul metalic pilesti un sant fin ca sa fii sigur ca nu se slabeste si se roteste. In fine, o mizerie toata bechia. La mine se indoaie mereu, sarma aia e oribila. Eu iti recomand sa nu o pui si sa pui altceva, daca nu, sa ma anunti si pe mine cat tine :).

Nea Caline, stiu ca ai muncit la trenu ala, dar fuselaj firav + tren carbon(rigid) nu e tocmai combinatia ideala, trenul de fibra era mult mai elastic, in fine, daca il aterizezi in hover nu o sa mai ai probleme nici cu bechia nici cu trenul :D.

bafta la constructie! :)

Aceasta postare a fost editata de typer: 22 August 2009 - 12:59 AM

"An engineer once said to build something great is like swimming in honey"

"I have always said i'd rather crash a pretty plane than fly an ugly one..." Dave F.
0

#64 Useril este offline   typer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 August 2009 - 01:09 AM

Ca tot mai pus la gandit elementul ala de plastic are un sant prin el ... sincer arata ciudat :)

"I have always said i'd rather crash a pretty plane than fly an ugly one..." Dave F.
0

#65 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2009 - 01:21 AM

eram si eu contrariat ce-i cu chestia aia... sincer mi se pare si mie cam fragil plasticul ala de comanda a bechiei. Practic tot ansamblul se va tine in acel surub din chestia aia cu imbus, trecut printr-o gaurica in chestia de plastic... (halal descriere). Santul presupun ca e pentru a lasa mobilitate directiei deoarece prin el trece un surub prins de ea.

Cred totusi ca-l fac clasic.

Sincer nu mai stiu cat de rigida era sarma bechiei la vechiul kit, acum ca ma uit mai bine mi se pare si mie cam flimzy asta si e posibil s-o inlocuiesc cu ceva mai bine calit.

Aaaaa acum mi-am amintit :) Tin minte ca la vechiul kit am indoit prost L-ul care intra in directie, si la reindoire s-a rupt asa ca am folosit alta sarma de la alt avion :) Cu succes aparent. Voi cauta alta bechie si pentru acest kit.

Intre timp m-am apucat de lipit. Am inceput cu ranforsarea motor boxului si platoul electronicii. Am folosit peste tot platbanda de carbon de 3/1 si rasina de 4h

0

#66 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2009 - 01:23 AM

Poze...

Fisiere atasate

0

#67 Useril este offline   typer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 22 August 2009 - 01:39 AM

Vezi postareatyper, la Aug 22 2009, 02:09 AM, a spus:

Ca tot mai pus la gandit elementul ala de plastic are un sant prin el ... sincer arata ciudat :)

Nu stiu cum am trecut la romana... :)

0

#68 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2009 - 01:43 AM

acum realizez ca rezervorul meu e oricum prea mare ca sa il pun sub platoul electronicii asa ca incep sa ma gandesc daca sa nu pun 2 rezervoare de 100ml cu vas comunicant intre ele, 2 sorburi etc... alea ar incapea perfect in fata stanga si dreapta platoului... ce ziceti?

0

#69 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 22 August 2009 - 03:40 AM

Bechia recomandata de Allen este foarte buna. O am pe multe modele:
http://www.sullivanp...arMainFrame.htm
Doar ca piticul numarul 32 nu are incredere in sarma indoita introdusa in balsa. Am lasat sarma dreapta si am introdus in rudder o jumatate de balama tip "bradulet" de la Great Planes:
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...st&id=47378
Este un model superb. Sa-ti aduca numai bucurii.
Baftaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 22 August 2009 - 03:48 AM

0

#70 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2009 - 11:59 AM

surpriza... ori am gresit eu compozitia ori rasina mea e veche... este intarita asa si asa doar unde e dat in strat mai gros... s-o las doar doar s-o intari mai mult sau s-o dau jos si sa refac compozitia?

0

#71 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 August 2009 - 08:43 PM

s-a intarit... cam mizerabil dar merge...

Fisiere atasate

0

#72 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 August 2009 - 12:31 AM

stiu ca-i stupid dupa ce am facut atata tam tam cu usurarea etc., dar am 2 perechi de slapi si am zis ca daca tot am usurat trenul macar sa vad cum arata cu ei pusi... asa ca la 25g bucata am ajuns fix la greutatea trenului original si mi se pare ca arata interesant.

Este prins cu un singur surub de plastic in piulita captiva sa se rupa in caz de ceva... asta in care totusi nu decid sa-i dau jos in virtutea obtinerii unei greutati cat mai mici...

Fisiere atasate

0

#73 Useril este offline   CamilBM 

• ex BIGfoot
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1013
  • Inregistrat: 02-April 08
  • Interests:UAV/F3A/JET/3D/1:1

Postat 23 August 2009 - 08:34 AM

Tare mas indoi ca rezista un singur surub de plastic pe trenul ala si la o aterizare buna de tot ...
Fly to live
Live to fly

Futaba 8FGS, HK 6CH, EM Yak 54 2.2m TGY50, Miss Wind S 50E, Swallow 90 RCGF20, Sukhoi S29 50E V2, TG L-39 EDF90, FG L-39 EDF70, Click, Click C, Sultimate, Elipsia, Bicut V1, Quad 50cm, Radina DLG Stignas, , Heli 450 V2, Funjet.
0

#74 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 23 August 2009 - 08:48 AM

nu trenu e prins cu un singur surub de plastic ci papucul...fi si tu mai atent!
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#75 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 August 2009 - 10:46 PM

una din marile defecte de proiectare ale acestui model (dupa parerea mea) este tija de carbon dintre semiprofundoare. In acest kit vad ca totusi are carne de 2 (in cel de dinainte era de 1) dar tot nu-mi inspira incredere.

In plus e practic imposibil de aliniat corect cele 2 semiprofundoare deoarece ordinea asamblarii este:
- stabilizator lipit pe coada
- semiprofundoarele lipite intre ele de tija pacii
- taiata chestia din spatele stabilizatorului pentru introucerea tijei si profundorului in balamale

Acest procedeu facea extrem de dificila montarea corecta a profundorului si asigurarea cursei simetrice maxime...

Asa ca am trecut la modificat. In primul rand voi pune 2 tije de carbon de 4 (nu tzevi) intre semiprofundoare corectand si defectul de fabricatie in care cele 2 semiprofundoare NU SUNT PARALELE (si deci nix cursa uniforma usoara). Voi lipi profundorul odata lipit in balamale pe stabilizatorul dat jos de pe corp apoi tot ansamblul pe coada.

Cum Cristi m-a vizitat in seara asta am prins ocazia sa-l tin putin la bricolat. Traforajul electric "SPONSORIZAT" de Raul a fost aur aici... Dupa ce am taiat portiunea aia am taiat si din urechile fantei pentru a acomoda cele 2 tije. Cu mult smirglu si rabdare a rezultat ce vedeti mai jos:

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de Calin: 23 August 2009 - 10:59 PM

0

#76 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 August 2009 - 03:47 AM

zis si facut. Am pus cele 2 tije in profundor si am facut o asamblare de proba. Aparent socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ si cele 2 tije de carbon de 5 vin prea in spate, nu mai in fata cum mi-a dat mie prima data... asa ca back to the drawing board.

..

Fisiere atasate

0

#77 Useril este offline   lefmir 

• Chupacabra
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 14-March 09

Postat 24 August 2009 - 09:15 AM

am aplicat metoda aia de taiere cu tija incinsa, a iesit bestial si in timp mult mai scurt! mutumesc de informatie.
0

#78 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 August 2009 - 05:06 PM

s-a intarit rasina pe tijele dintre semiprofundoare... ce-i drept mai greu dar s-a intarit. Nu inteleg de ce se intareste asa de greu dar sa trecem cu vederea.

Ansamblul a devenit extrem de rigid la torsiune asa ca sunt multumit de rezultat:
Fisier atasat  24082009907.jpg (422.52K)
Number of downloads: 89

Urmeaza sa fac loc in coada pentru cele 2 tije si sa montez definitiv profundorul pe model.

0

#79 Useril este offline   typer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 August 2009 - 07:40 PM

O aterizare chiar foarte ok, cu vant din fata, nu tranta, nu nimik, modelul rula pe sol a luat un smoc si uite platforma lui QuiQue .... ;) Ce mizerie!!! Noroc cu coltarele de balsa care au tinut panourile, ar fi trebuit sa dublez si platforma de la inceput da mi-a fost lene :( ...

Aripile nu au patit nimic de la roti .... ;) toba am inlocuit-o :D. In rest nimik, doar platforma.

Fisiere atasate

0

#80 Useril este offline   typer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 August 2009 - 07:43 PM

Solarfilmul l-am rupt eu ca sa fac poze, era putin plesnit, dar oricum trebuie defoliat mai mult. O sa pun poze cu reparatia, nu va fi grea, de data asta ;) ....

... nu ar fi trebuit sa se intample dar

- staturile placajelor s-au desfacut foarte usor unul de altul, o calitate lamentabila
- al doilea factor a fost prinderea cu 3 suruburi in linie care e o alta mizerie

Ar trebui sa invat si eu sa aterizez avionul in hover ;).

Aceasta postare a fost editata de typer: 24 August 2009 - 07:57 PM

0

#81 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 August 2009 - 07:55 PM

imi pare rau de ce s-a intamplat. Eu data trecuta am facut un senvici din fibra de 25gdmp si placaj de 1 (FLFLFLF) si am lipit in locul acelui platou. Odata lipit am mai dat 2 straturi de fibra in U peste platou si margini. A iesit ceva super rezistent.

0

#82 Useril este offline   typer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 August 2009 - 07:59 PM

o sa fac si eu ceva similar, nu stiu daca pun fibra dar cu siguranta placaj de 5 straturi si bun.

0

#83 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 August 2009 - 08:51 PM

intre timp am terminat in sfarsit profundorul. N-am obtinut cursa maxima posibila dar e totusi destul de mult (peste 40 de grade)...

Imi place sa dau gauri pana dau in balamale si sa umplu acele gauri cu super glue, rezultand un fel de nituri. Ansamblul rezultat este extrem de solid si nu e nici un risc sa iasa balamaua din stabilizator sau profundor.

Apoi am acoperit spatiul dintre stabilizator si profundor cu oracal 645 alb.

..

..

Fisiere atasate

0

#84 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 August 2009 - 03:07 AM

am mai trebaluit putin. Am fixat definitiv echiile cu epoxy de 4h si am montat bechia. Axul rotii practic se tine intr-un surub si sunt aproape convins ca oricat loctite sau oricat de strans il voi strange tot nu va sta teapan acolo... Oricum bechia asta n-are viata lunga asa ca am zis fie ce-o fi.

Am terminat practic coada acum pot trece la aripi si bot. Inca n-am primit motorul si nici un semn de la MVVS cum ca ar fi ajuns la ei (au trecut 3 sapt de cand l-am trimis). Miercuri ma duc la posta sa vad care-i faza.

Poze:

..

..

Fisiere atasate

0

#85 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 August 2009 - 03:10 AM

..

Fisiere atasate

0

#86 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 25 August 2009 - 03:13 AM

altu care nu`si doarme noptile ...da,bechia aia e tampita rau.am avut`o si eu pe un model.culmea nu s`a desfacut din surubul ala ci mi`a cedat sarma.
0

#87 Useril este offline   typer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 August 2009 - 04:50 AM

rezista bechia :D, oricum am vazut ca nu ai folosit niste chestii pe care eu le-am gasit in kit si le-am si pus :(
baga tare sa vedem cat iese de greu, sau de usor :(. Am si eu o problema, deh :(

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de typer: 25 August 2009 - 04:57 AM

0

#88 Useril este offline   typer 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 August 2009 - 04:53 AM

Am terminat 'cu curatatul', cel mai mizerabil lucru posibil, acum o sa vina partea funny de reconstructie :(.
Apropo, stie cineva de unde pot face rost de un solarfilm galben mai spalacit asa? Am unul dar e cam "aprins"... :(

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de typer: 25 August 2009 - 04:56 AM

0

#89 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 August 2009 - 06:07 AM

Vezi postareatyper, la Aug 25 2009, 05:50 AM, a spus:

am vazut ca nu ai folosit niste chestii pe care eu le-am gasit in kit si le-am si pus :(

Nu le-am pus ca le-am considerat inutile. In primul kit au rezistat admirabil. Am lipit toate echiile cu epoxy de 4h in abundenta.

Vezi postareatyper, la Aug 25 2009, 05:50 AM, a spus:

baga tare sa vedem cat iese de greu, sau de usor :( . Am si eu o problema, deh :(

Mai am de pus servourile pe aripi, rezervorul, receptorul si bateriile si-l duc azi la cantarit... putem afla o greutate provizorie fara motor.

Vezi postareatyper, la Aug 25 2009, 05:53 AM, a spus:

...stie cineva de unde pot face rost de un solarfilm galben...

Tot la primul kit am folosit oracal 641 galben. Inauntru se observa diferenta de culoare dar la soare nu. Galbenul original este piper yellow si se gaseste la towerhobbies sau greatplanes parca.

0

#90 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 25 August 2009 - 06:50 AM

pt suprafete mai mari, cum are typer de acoperit, folositi Oracal 751- Folie PVC - premium cal

se gaseste la GRUP PIN (pin.ro)
Descriere:

Folie PVC, calandrata, lucioasa, se muleaza bine pe forme denivelate, rezistenta la uleiuri si grasimi, combustibili, solventi alifatici, acizi slabi.

Date tehnice:

Grosime: 60 microni
Adeziv: poliacrilat, pe baza de solvent, permanent
Garantie: 8 ani - alb si negru; 7 ani - color; 4 ani - culori metalizate
Culori: 78 lucioase si 2 mate (alb si negru)

Pret: alb/negru/transparent 26.35 Ron/mp ; color 28.99 Ron/mp ; metalice 32.85 Ron/mp

Aplicatii:

Decorari de lunga durata si calitate superoara pe autovehicule de transport in comun, avioane, vapoare, trenuri, etc. Aceasta folie intruneste toate conditiile pentru aplicatii de inalta performanta pe termen lung.

seriile 641 / 651 sunt bune pt decorari mici (in genul teste, logouti), dar pt infoliere, 751.

BUCURESTI 050912 Sector 5
Calea Rahovei nr. 266-268, corp 5
tel. 021-423.44.33
fax 021-423.44.11
mobil: 0744-668.746
0722-255.746

Aceasta postare a fost editata de allen_g30: 25 August 2009 - 06:52 AM

Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi