Pagina 1 din 1
Atentie cu siliconul in apropierea electronicelor Vaporii din silicon strica "jucariile"
Postat 02 April 2009 - 04:08 PM
Salut modelistilor.
De un timp am constatat pe pielea mea ca siliconul folosit la unele reparatii in modelism coincidea cu stricarea iremediabila a unor componente electronice cum ar fi: gyro, reciever, esc... contacte oxidate.
Poate s-a mai discutat asta pana acum dar ar fi bine sa aduc aminte si celor mai noi, ca si mine de altfel.
Daca mai aveti si voi istorioare de genul asta ar fi bine sa le stie si altii.
Sau daca stiti cum se pot repara aceste "greseli" va rog srieti-ne.
PS. Stan Patitu stie mai bine decat Gheorge Carturaru.
De un timp am constatat pe pielea mea ca siliconul folosit la unele reparatii in modelism coincidea cu stricarea iremediabila a unor componente electronice cum ar fi: gyro, reciever, esc... contacte oxidate.
Poate s-a mai discutat asta pana acum dar ar fi bine sa aduc aminte si celor mai noi, ca si mine de altfel.
Daca mai aveti si voi istorioare de genul asta ar fi bine sa le stie si altii.
Sau daca stiti cum se pot repara aceste "greseli" va rog srieti-ne.
PS. Stan Patitu stie mai bine decat Gheorge Carturaru.
Trex 450, CAP 232, Sharon, yak 54
Postat 03 April 2009 - 11:25 AM
Pai dracu' va pune? Pt lipituri elastice folositi adeziv monocomponent butilic (ala folosit la termopane) sau pasta de etansare auto Marca Elring tipul Dirko. Astea nu au acizi in compozitie si sunt safe pt electronice
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 03 April 2009 - 07:56 PM
navigator, la Apr 3 2009, 04:56 PM, a spus:
Horja, deci e tot monocomponent? Sau e bicomponent cum e ala pentru lucrari dentare?
Este monocomponent si este prezentat la fel in tuburi de 330. Pentru etansari spatii inchise si compundare electronica este perfect. La etansari electronice in cutii sfatul este sa adaugati silicagel pentru protejarea la formarea condensului in spatii inchise :(
Lipeste foarte bine si mai e si antifungic.
Eu am folosit mult de vre-o 15 ani.
In ultimul timp cumparam direct de la Sudal transparent.
sper sa va foloseasca
Numai bine
Aceasta postare a fost editata de Horja: 03 April 2009 - 07:58 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1