Aceasta postare a fost editata de fiara: 03 December 2008 - 10:11 PM
Pagina 1 din 1
Ajutor
Postat 03 December 2008 - 10:09 PM
Salutare...am sa fiu cat se poate de scurt si sper... pe inteles, de curand mi-am luat un start set de la Mehano si un prieten de al meu are un alt start set....intrebarea mea este cum pot face sa leg aceste doua linii pt a functiona independent dar sa ne si intersectam.Multumesc
Postat 04 December 2008 - 01:30 PM
Ba sa nu-mi fie cu suparare, se poate in analog... o sa ma gandesc si o sa pun schema...
Postat 05 December 2008 - 08:42 AM
cu siguranta se poate !!! :)
Ãœber den Wolken !!! de natura broscar :)
http://modelmania.110mb.com/home.html
http://modelmania.110mb.com/home.html
Postat 20 March 2009 - 12:33 AM
Salut!
Depinde ce vrei sa spui prin "a se intersecta".
Daca te referi numai la simple intersectii intre linii atunci nu e problema , fiecare regulator va controla locomotiva proprie.
In schimb daca vrei sa foloseasca tronsoane comune(sa zicem ceva mai lungi ) , atunci ai doua variante:
1. Pui regulatoare pe tronsoane , nu pe locomotive
sau
2. Pui senzori de pozitie pentru una din locomotive (garnituri ) si unul din regulatoare sa se comute automat pe tronsonul pe care se afla aceasta, celalat regulator ramanand sa controleze restul de tronsoane (deci in opozitie ). Ramane de vazut cum faci sa stabilesti pozitia uneia din locomotive , poti folosi ceva de genul releelor reed ...
Poti opta si pentru comutare manuala a regulatorului in functie de tronsonul pe care il vezi ca se afla locomotiva acestuia, celalt regulator ramanand sa controleze restul.
Depinde ce vrei sa spui prin "a se intersecta".
Daca te referi numai la simple intersectii intre linii atunci nu e problema , fiecare regulator va controla locomotiva proprie.
In schimb daca vrei sa foloseasca tronsoane comune(sa zicem ceva mai lungi ) , atunci ai doua variante:
1. Pui regulatoare pe tronsoane , nu pe locomotive
sau
2. Pui senzori de pozitie pentru una din locomotive (garnituri ) si unul din regulatoare sa se comute automat pe tronsonul pe care se afla aceasta, celalat regulator ramanand sa controleze restul de tronsoane (deci in opozitie ). Ramane de vazut cum faci sa stabilesti pozitia uneia din locomotive , poti folosi ceva de genul releelor reed ...
Poti opta si pentru comutare manuala a regulatorului in functie de tronsonul pe care il vezi ca se afla locomotiva acestuia, celalt regulator ramanand sa controleze restul.
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 20 March 2009 - 12:34 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1