Modelism - RHC Forum: CAMPAC Futaba - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

CAMPAC Futaba Clonare

#31 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 20 February 2009 - 01:10 PM

Vezi postareascimitar, la Feb 20 2009, 02:57 PM, a spus:

-sa inteleg ca lcd e mai bun fata de stoc?

-vroiam sa propun urmatoarea idee: mecanica de la ultimul jeg de statie cu electronica copiata de la ceva mai bun, inclusiv sau mai ales, algoritmul din microcontroller. Asta daca nu se gaseste pe undeva un cod sursa pentru telecomanda. Ar fi ceva decat inceput de la zero cu programarea.

...bestiala tema de laborator, eu ma bag la algoritmi ca am o duzina noua si vreau sa-i probez!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#32 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 20 February 2009 - 02:14 PM

si dupa aia sa zburati in desert cu statiile ultimu jeg lcd (da cu plasma nu faceti?),nu unde e lumea gramada ca omorati dracului pe careva...
flying is my life...
0

#33 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 20 February 2009 - 03:32 PM

Vezi postarearenatoa, la Feb 20 2009, 12:36 PM, a spus:

Pardon ?!

Imi semnala cineva ca sunt interpelat aici, nu urmaream topicul.
De ce nu il intrebi direct pe cel care a postat...
Parca am zis ce nu stiu cate ori ca sunt anti-anonimat.
Daca ar fi forumul meu nu as lasa sa posteze decat pe cei care prezinta CV complet. Restul read only.
...
Si daca tot apucai sa citesc pe aici, am desfacut eu Hitec Eclipse, care era intrebarea ?

Glumeam mai... tu esti impotriva anonimatului .. si lucrurilor de firma..la fel ca prietenul nostru scimitar care facea misto de LCD-ul ala mare. Acum am stricat toata gluma ca a trebuit sa o explic asa.. of of..
DT
0

#34 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 20 February 2009 - 05:26 PM

Vezi postareascimitar, la Feb 20 2009, 12:57 PM, a spus:

-sa inteleg ca lcd e mai bun fata de stoc?

-vroiam sa propun urmatoarea idee: mecanica de la ultimul jeg de statie cu electronica copiata de la ceva mai bun, inclusiv sau mai ales, algoritmul din microcontroller. Asta daca nu se gaseste pe undeva un cod sursa pentru telecomanda. Ar fi ceva decat inceput de la zero cu programarea.

Se poate face, poti face o statie mai buna decat tot ce-i pe piata la ora actuala, poti sa-i pui si expresor de cafea, si stick-uri incalzite, si A/C, si iesire in caz de incendiu, daca vrei. Problema e alta: NU MERITA! Cutimpul pierdut iese de doua ori mai scumpa decat modelul similar de pe piata. Softul unei statii ca FF-9 implica multe nopti nedormite si de doua ori mai multe zile de teste. Nu se compara cu un amarat de convertor de protocol pe care l-am rezolvat intr-o noapte, pt CAMPAC. Da, daca ai face o statie de 10 ori mai ieftina decat modelul similar de pe piata atunci merita, dar oare e posibil?
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#35 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1596
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 20 February 2009 - 06:05 PM

Citeaza

daca ai face o statie de 10 ori mai ieftina decat modelul similar de pe piata atunci merita, dar oare e posibil?

Daca ai vinde efectiv in unitatea de timp de 10 ori mai mult. Asta dupa autorizare, omologare, etc.

Bafta!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#36 Useril este offline   scimitar 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 04-July 08

Postat 21 February 2009 - 01:17 AM

nu vorbim de vanzare. dau un exemplu penal: o statie walkera care merge numai in mod heli. daca ar avea mici modificari la instructiuni ( greu fara cod sursa) ar merge foarte bine si ca telecomanda normala.

alt exemplu:o telecomanda noua, 6 canale, costa ca costa. daca vrei 7 costa si mai mult. diferenta de electronica din ea s-ar putea sa fie aproape zero ( multiplexare de canale este 2,4,8... ) poate un pic la instructiuni si mai multe potentiometre sau butoane.

are cineva o telecomanda digitala stricata?
0

#37 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 21 February 2009 - 08:58 AM

Aveam impresia ca Hitec e "firma"... poate a lucrurilor de turma...

Vezi postareaZOD, la Feb 20 2009, 03:32 PM, a spus:

Glumeam mai... tu esti impotriva anonimatului .. si lucrurilor de firma..la fel ca prietenul nostru scimitar care facea misto de LCD-ul ala mare. Acum am stricat toata gluma ca a trebuit sa o explic asa.. of of..

... cu picioarele pe pamant ...
0

#38 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 21 February 2009 - 09:03 AM

Cred ca asta era gluma de fapt...

Vezi postareascimitar, la Feb 20 2009, 12:57 PM, a spus:

Eu eram convins ca mecanica dintr-o statie face mai mult decat softul din ea, care se poate face, da-l naibii, ce mare branza e?
Chiar am fost tentat sa fac la un F14, care e inca o statie minunata, cu o mecanica super si se da azi sub 20 Euro, un soft bazat pe PDA care sa faca tot ce voia sufletul meu...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 February 2009 - 09:03 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#39 Useril este offline   Julius 

• ex. Iulianv
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 24 February 2009 - 05:17 PM

Dupa aproapre 5 ani de la intentie, m-am apucat si eu sa-mi fac CAMPAC... Vineri am citit acest topic si in drum spre casa m-am oprit la Conex si mi-am luat doua 24C16N (1.8 Ron bucata), doua rezistente 3K3 (0.05 Ron bucata) si o placa de test 50x100 (3.9 Ron).

Imagine atasata: bon.JPG

In loc de mufa mama am folosit un cablu de calculator - se livreaza la unele unitati CD pt legarea la placa de sunet - digital audio cred...

Imagine atasata: DSC_2511.JPG Imagine atasata: DSC_2512.JPG

Statia avea implicit doar 2 locatii de memorie. Acum are 27!!! ;) .

Imagine atasata: DSC_2508.JPG

A durat cateva ore toata operatiunea dar satisfactia a fost foarte mare!
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu