Aprilie 2004
Postat 12 April 2004 - 10:23 PM
Postat 13 April 2004 - 06:32 AM
Urmeaza Rapa Rosie 2004!!!!!!!!!!!!!!!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
Postat 13 April 2004 - 06:01 PM
Vivi, la 13 Apr 2004, 12:16, a spus:
Aveti cumva giroscoape pe remorcher si planor, sau reusiti sa le tineti din mansa?
La remorcaj se zboara de obicei numai din mansa, inseamna, ca pilot al planorului trebuie sa zbori destul de corect in urma remorcherului. Daca ai un planor mai greu poti deruta remorcherul chiar foarte serios. Un remorcher cu ca. 62 cm³ nu-l deranjezi cu un planor de 3 kg, insa cu unul de 8 kg, chiar urat de tot.
Eu n-as recomanda giroscoape la remorcaj, de exemplu, remorcherul intra intr-o curba, automat se inclina si planorul in partea dorita pentru ca aripa din exteriorul curbei a fost accelerata, daca amandoi zboara un stil curat, totul e aproape perfect.
Daca folosesti giroscoape se complica treaba inutil, exemplul de mai inainte, in momentul cand intra remorcherul in curba si planorul se alineaza fain frumos in urma lui, giroscopul incepe sa-l redreseze, in momentul acela ii tragi coada la remorcher si mai mult spre "exteriorul curbei" si il fortezi intr-o spirala, bineinteles, un pilot cu experienta necesara intervine inainte de a se intampla ceva mai grav.
Adica o manevra inutila si care se putea evita fara giroscop.
Concluzia: De ce sa-mi fac mai mult de lucru decat e neaparat nevoie.
Nu vreau sa zic ca giroscoapele nu au si avantaje, dar toate la locul lor, de exemplu eu le mai folosesc la spiralare in termica, dar chiar si acolo trebuie sa mai intervii din cand in cand.
Cer scuze pentru exprimare. Am ceva probleme de exprimare in lb. romana, adica, cateodata stau si nu-mi pica fisa :huh:, dar sper sa fi fost de inteles.
Michael
Aceasta postare a fost editata de Albatros: 14 April 2004 - 03:25 PM
Postat 14 April 2004 - 07:20 AM
Albatros, la 13 Apr 2004, 18:01, a spus:
Michael
Stai linistit, nu ai probleme de exprimare. Intelegem perfect.
...Daca-l intelegeam pana si pe Hat Shat! Numa' aia cu "avriatajul" nu am inteles-o si nici Marinaru' nu a vrut sa mi-o explice!
Postat 14 April 2004 - 07:41 AM
@Albatros
Trebuie sa vedem pe viu tot ceea ce ai povestit! Te asteptam cu drag si cu berea rece la RR!
Postat 24 April 2004 - 10:26 PM
Live to fly!!!!!
Postat 30 April 2004 - 11:32 PM
Aceasta postare a fost editata de Dom*PROFESOR: 02 May 2004 - 11:18 PM
Live to fly!!!!!