Modelism - RHC Forum: Acumulator profi pe o jucarie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Acumulator profi pe o jucarie

#1 Useril este offline   zax 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 17-November 08

Postat 25 December 2008 - 08:46 PM

Salut. Imi plac elicopterele dar din pacate nu-mi permit unul "serios" deoamdata... Totusi m-am "vaitat" atat in stanga si-n dreapta despre cat mi-ar place sa am unul incat am primit unul de Craciun.
Pentru inceput o foarte ok, nu ma plang totusi e o problema: acumulatorul trebuie sa stea 2-3 ore la incarcat pentru 8-10 min de zbor... destul de frustrant...
Ce intrebare am: e posibil sa-i pun un acumulator care sa tina mai mult? Stiu ca modelele au in general acumulatori ce dureaza f mult.
Acumulatorul original arata cam asa:

Imagine atasata: Copy_of_P1080536.JPG

Nu stiu ce caracteristici are acumulatorul dar incarcatorul scoate 8.4V si 200 mA si ar trebui sa incarce acumulatorul in 2,5 ore (asa scrie pe hartia din cutia jucariei :lol: )

Sper sa existe acumulatori mai performanti la aceleasi dimensiuni caci in prima etapa de zbor nu am apucat nici sa-l reglez.
Multumesc.

elicopterul arata asa:

Imagine atasata: Copy_of_P1080540.JPG

L-am gasit pe net: http://www.raidentec...helicopter.html

LE: Se pare ca acumulatorul este unul de 8,4V si 400 mAh
Multumesc inca odata pentru orice ajutor primit.

Aceasta postare a fost editata de zax: 25 December 2008 - 08:52 PM

0

#2 Useril este offline   Bogdan B 

• ex ad525
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 948
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 25 December 2008 - 08:59 PM

daca vrei sa tina mai mult.. pun un pack mai mare 1000 1500 mah .. si ai sa vezi ca se simte diferenta !
0

#3 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 25 December 2008 - 09:05 PM

Aceia sunt acumulatori NiMh. La aceiasi greutate LiPo iti ofera capacitate de 2-3 ori mai mare, cum a zis mai sus minim 1000mAh, adica si zbor proportional mai lung, iar incarcarea se face intr-o ora.
Un acumulator de 1000-1500 este pana in 100 lei ... 60-80...iar incarcatorul cel mai simplu vreo 60 lei.
Nu cred ca e bine sa iei mult mai mari, ca nu stii cum se dezechilibreaza elicopterul.
Daca ii cantaresti, iti putem da cateva modele exact pe greutatea respectiva, cred ca pe la vreo 50 grame.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#4 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 25 December 2008 - 09:08 PM

Imi place foarte mult cum sta rotorul de coada...este folosit la pich?
0

#5 Useril este offline   zax 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 December 2008 - 09:27 PM

Vezi postarearenatoa, la Dec 25 2008, 09:05 PM, a spus:

Aceia sunt acumulatori NiMh. La aceiasi greutate LiPo iti ofera capacitate de 2-3 ori mai mare, cum a zis mai sus minim 1000mAh, adica si zbor proportional mai lung, iar incarcarea se face intr-o ora.
Un acumulator de 1000-1500 este pana in 100 lei ... 60-80...iar incarcatorul cel mai simplu vreo 60 lei.
Nu cred ca e bine sa iei mult mai mari, ca nu stii cum se dezechilibreaza elicopterul.
Daca ii cantaresti, iti putem da cateva modele exact pe greutatea respectiva, cred ca pe la vreo 50 grame.

Un acumulator de 1500 mAh ar fi perfect daca ar avea cel mult aceeasi greutate cu cel original. Daca acum, cu 400 mAh, zboara 8-10 min, cu 1500 s-ar apropia de 30 si ar fi super ok... Dar noul acumulator trebuie sa aibe aproximativ aceleasi dimensiuni cu originalul caci pe langa problema cu dezechilibrarea mai e si problema spatiului de montare care nu e prea versatil. O sa mai caut pe net sa vad daca gasesc ceva specificatii cu greutatea acumulatorului caci nu vad cu ce as putea sa-l cantaresc... poate doar sa ma duc la o farmacie cu laborator sa-i rog sa mi-l cantareasca...

Vezi postareacharlie, la Dec 25 2008, 09:08 PM, a spus:

Imi place foarte mult cum sta rotorul de coada...este folosit la pich?

Daca am inteles bine termenul raspunsul este da. Rotorul de pe coada ridica sau coboara coada (respectiv coboara sau ridica botul) si asa se realizeaza deplasarea inainte si inapoi. :lol:

Aceasta postare a fost editata de zax: 25 December 2008 - 09:28 PM

0

#6 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 25 December 2008 - 10:19 PM

Vezi postareazax, la Dec 25 2008, 09:27 PM, a spus:

Un acumulator de 1500 mAh ar fi perfect daca ar avea cel mult aceeasi greutate cu cel original. Daca acum, cu 400 mAh, zboara 8-10 min, cu 1500 s-ar apropia de 30 si ar fi super ok... Dar noul acumulator trebuie sa aibe aproximativ aceleasi dimensiuni cu originalul caci pe langa problema cu dezechilibrarea mai e si problema spatiului de montare care nu e prea versatil. O sa mai caut pe net sa vad daca gasesc ceva specificatii cu greutatea acumulatorului caci nu vad cu ce as putea sa-l cantaresc... poate doar sa ma duc la o farmacie cu laborator sa-i rog sa mi-l cantareasca...

Daca am inteles bine termenul raspunsul este da. Rotorul de pe coada ridica sau coboara coada (respectiv coboara sau ridica botul) si asa se realizeaza deplasarea inainte si inapoi. :lol:

Te duci cu acumulatorul la orice magazin Domo Altex si acolo se vand si cantare de bucatarie...care afiseaza si 1gram...acolo il pui si vezi cat are. Sau te duci la alimentara unde au cantar dinala pentru alimente...o rogi pe tanti sa-ti cantareasca acumulatorul...daca e plus minus 5 grame tot este suficient de precis.
0

#7 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 December 2008 - 10:58 PM

Nu cred ca gasesti un 1500 mAh sa se incadreze in ce vrei tu.
De exemplu, acest 1000mAh 2s are 72*35*12mm, *aproape* dimensiunile celui actual, si 58 grame.

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/u...?idProduct=6474

1500mAh se duc spre 100mm lungime, 14-16mm grosime si 90 grame. Cel mult un 1300mAh, pe acelasi site, care are: 85x34x12mm, 80g
Eu cred ca pe aici te invarti, mai mult nu ai loc de intors, daca spatiul in elicopter este chiar asa critic.

Am cantarit un pack de 7cel AAA 600mah, adica ce ai tu, dar grupate altfel, si are 65gr.

Vezi postareazax, la Dec 25 2008, 09:27 PM, a spus:

Un acumulator de 1500 mAh ar fi perfect daca ar avea cel mult aceeasi greutate cu cel original.
...
Dar noul acumulator trebuie sa aibe aproximativ aceleasi dimensiuni cu originalul caci pe langa problema cu dezechilibrarea mai e si problema spatiului de montare care nu e prea versatil.

0

#8 Useril este offline   zax 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 December 2008 - 11:53 AM

Vezi postareacharlie, la Dec 25 2008, 10:19 PM, a spus:

Te duci cu acumulatorul la orice magazin Domo Altex si acolo se vand si cantare de bucatarie...care afiseaza si 1gram...acolo il pui si vezi cat are. Sau te duci la alimentara unde au cantar dinala pentru alimente...o rogi pe tanti sa-ti cantareasca acumulatorul...daca e plus minus 5 grame tot este suficient de precis.

O sa fac asa, multumesc mult.

Vezi postarearenatoa, la Dec 25 2008, 10:58 PM, a spus:

Nu cred ca gasesti un 1500 mAh sa se incadreze in ce vrei tu.
De exemplu, acest 1000mAh 2s are 72*35*12mm, *aproape* dimensiunile celui actual, si 58 grame.

Am masurat sania acumulatorului. 35 si 12mm sunt limitele maxime, s-ar putea chiar sa intre putin fortat. Ce sa spun, si 1000 e ok, mai ales daca-i mai usor decat asta... Daca ajung la 20 min de zbor tot e ceva... si poate iau 2 si ajung la 40 min... ar trebui sa-mi ajunga :)

Niste magazine din Bucuresti imi puteti spune, caci nu-mi place (nu ma pricep si mi-e frica de comisioane plus ca stau prost cu rabdarea) sa comand prin internet.

Multumesc
0

#9 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 26 December 2008 - 01:23 PM

Cateodata a comanda pe net e mai la indemana decat sa bati magazinele cu piciorul.
Il primesti in max 48 de ore.
Asta daca iti permiti sa suporti cheltuielile de transport.
Cred ca un pack LiPo de 1300 mA incape acolo la tine.
Si e si mai usor.
0

#10 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 December 2008 - 05:51 PM

cauta pe Google acumulatorul de care zice znecula: "Acumulator LiPo 7.4V/ 1300 mA"
- Masa: 70 g
- Dimensiuni: 68 x 35 x 14 mm
55 lei
Ar trebui sa te aranjeze... daca aia 14mm ii poti indesa in 12mm :)
Altfel. tot acolo au si 1000mAh:
- Masa: 64 g
- Dimensiuni: 70 x 35 x 13 mm
59 lei
Ce chestie, dai mai mult, iei mai putin...
0

#11 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 26 December 2008 - 05:52 PM

Vezi postareazax, la Dec 25 2008, 08:46 PM, a spus:

LE: Se pare ca acumulatorul este unul de 8,4V si 400 mAh
Multumesc inca odata pentru orice ajutor primit.

Pe langa cele spuse de predecesori, eu ti-as sugera si sa verifici ca acest elicopter iti permite sa folosesti acumulatori LiPo. Nu de alta, dar daca electronica nu stie sa "se opreasca" atunci cand tensiunea scade la 3 V / celula (6 V total in cazul unui pack LiPo de 7,4 V) risti sa dai banii degeaba pe acumulatorul ala ca il arunci dupa primul zbor.
Evident, iti trebuie si charger special pentru LiPo, care nu se incarca la fel ca NiCd/NiMH (cum spunea si RenatoA).
Ave
0

#12 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 December 2008 - 05:57 PM

Un ESC tipic de periat "se taie" pe la 6V, deci ar asigura implicit protectia la < 3V / celula.
Al lui ar trebui chiar la 7V, ca sa asigure protectia celor 7 celule NiMh la scaderea sub 1V/cell.
Dar nu prea vad cum ar putea verifica daca nu are un aparat de masura...

Vezi postareaave, la Dec 26 2008, 05:52 PM, a spus:

Pe langa cele spuse de predecesori, eu ti-as sugera si sa verifici ca acest elicopter iti permite sa folosesti acumulatori LiPo. Nu de alta, dar daca electronica nu stie sa "se opreasca" atunci cand tensiunea scade la 3 V / celula (6 V total in cazul unui pack LiPo de 7,4 V) risti sa dai banii degeaba pe acumulatorul ala ca il arunci dupa primul zbor.
Evident, iti trebuie si charger special pentru LiPo, care nu se incarca la fel ca NiCd/NiMH (cum spunea si RenatoA).

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 26 December 2008 - 05:59 PM

0

#13 Useril este offline   zax 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 December 2008 - 07:21 PM

Vezi postarearenatoa, la Dec 26 2008, 05:57 PM, a spus:

Dar nu prea vad cum ar putea verifica daca nu are un aparat de masura...

are un avo-metru dar nu stie cum sa verifice...

Totusi voi vorbiti de acumulatori de 7.4V iar mie-mi trebuie 8.4V
0

#14 Useril este offline   ipman 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 05-December 08
  • Interests:Multeee ....

Postat 26 December 2008 - 07:29 PM

Celulele LiPo au 3.7V/bucata. Asa ca fie ai 7.4V la doua celule, fie 11.1V la trei celule. Nu ai cum intre ... din pacate.
Verificarea se face simplu: pui aparatul de masura in paralel cu bateria, pe scala care acomodeaza 7.4V si lasi motorul sa consume ... daca se opreste inainte de 7V, esti fericit, face ce trebuie.
0

#15 Useril este offline   zax 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 December 2008 - 07:58 PM

mda, trebuie sa tai firele dar n-ar fi mare problema... problema e insa cu tensiunea... si-asa nu are cine stie ce finete la procesarea comenzilor, daca-i mai scad si 1 volt nu stiu cum naiba-l mai controlez.... plus ca motoarele vor fi subalimentate... :rolleyes:
0

#16 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 26 December 2008 - 08:08 PM

Vezi postareaipman, la Dec 26 2008, 07:29 PM, a spus:

Celulele LiPo au 3.7V/bucata. Asa ca fie ai 7.4V la doua celule, fie 11.1V la trei celule. Nu ai cum intre ... din pacate.
Verificarea se face simplu: pui aparatul de masura in paralel cu bateria, pe scala care acomodeaza 7.4V si lasi motorul sa consume ... daca se opreste inainte de 7V, esti fericit, face ce trebuie.

De fapt Lipo complet incarcate au 4,2 volti per celula, deci ai 8,4 volti la pack de 2, desigur, ea scade pe masura ce se consuma din capacitate.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#17 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 26 December 2008 - 08:58 PM

...error, am avut impresia ca este piko-z!!!

Aceasta postare a fost editata de ipsihi: 26 December 2008 - 09:00 PM

...tabula crasa, mortua est!
0

#18 Useril este offline   ipman 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 26 December 2008 - 09:07 PM

Nu taia firele, trage doar putin izolatia de pe conectori. Sau fa conectori "Y".
Saau ... daca poti pune mina pe un clampmetru, asta masoara fara contact. Doar pui clestele in jurul cablului.
0

#19 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 December 2008 - 09:34 PM

Si masori tensiunea cu un clampmetru?! :rolleyes:

Vezi postareaipman, la Dec 26 2008, 09:07 PM, a spus:

Nu taia firele, trage doar putin izolatia de pe conectori. Sau fa conectori "Y".
Saau ... daca poti pune mina pe un clampmetru, asta masoara fara contact. Doar pui clestele in jurul cablului.

0

#20 Useril este offline   zax 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 December 2008 - 09:53 PM

M-am exprimat eu mai pe graba... aveam de gand sa intep izolatia firelor pentru masurare... :rolleyes:

Trebuie sa cantaresc neaparat acumulatorul ala caci am gasit unul pe la vreo 1800 mAh dar cantareste 150g... Am fost azi in baneasa la media galaxy dar n-aveau cantare... baiatul ala mi-a spus sa trec saptamana viitoare ca aduc marfa.. nu i-am mai spus pentru ce-mi trebuie :rolleyes:
0

#21 Useril este offline   ipman 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 27 December 2008 - 12:32 AM

Vezi postarearenatoa, la Dec 26 2008, 09:34 PM, a spus:

Si masori tensiunea cu un clampmetru?! :rolleyes:

Ai dreptate, greseala mea. A se ignora portiunea respectiva.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu