Stiu destul de bine ca un rulment are pret de 0,1 dolari si nu justifica diferenta de pret intre cele doua puse in discutie, (475 si 5475) si ca totul e legat de marketing. Dar cele doua servouri nu-s chiar identice ca mecanica. Ala digital are un rulment in plus. Si daca e sa umbli la detalii o sa vezi ca are si altele in plus. Degeaba pui electronica digitala pe un MG995 ca tot nu scoti servo rapid din el. Daca trebuie raspuns rapid e de umblat si la altele nu numai la electronica. Daca e sa vrei si cuplu mare, nu poti sa-l ai fara un angrenaj care sa permita asta. Orice electronica pui pe un servo, nu poti scoate cuplu mai mare decat iti permite angrenajul. Asa ca a schimba pe digital un sevo analogic in speranta ca rezista la cuplu mai mare si-l faci si mai rapid, cred ca nu e OK, indiferent ce scrie in hartii. E parerea mea de mecanic.
PS. Cred ca ajunge sa fie ceva mai rapid tocmai prin comanda motorului, care consuma mult mai mult, daca nu este schimbat din punct de vedere constructiv, adica dus spre coreless sau brushless.
Ca sa exagerez putin, o electronica de digital pusa pe SG90/SG50 (ala de costa vreo 6 euro) ar scoate mai mult din el? Ca fac eu la ambitie, electronica cu tot cu soft. Il cumpara cineva cu 50 de euro pe post de servo digital? Ma indoiesc de la jumatate... Daca se putea, sigur o faceau altii inainte.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 24 December 2008 - 11:38 PM