TRAXXAS SUMMIT noul membru in familia traxxas
Postat 09 May 2015 - 09:20 PM
Am iesit cu baietelul cu modelele, eu cu Erevo, el cu Summit, si unde nu am gasit niste baltoace de abia ni se mai vedeau rotile.
Eu cu morcovul la bord sa nu raman blocat prin mocirla cu MM care cica nu prea e water proof, dadeam span si treceam doar in viteza prin balti, stropind cat colo.
Baietelul cu Summitul, mergea lejer pe low speed, se urca, se tara prin noroaie fara nici o treaba, pana cand nu mai puteai recunoaste modelul de cat amar de mocirla avea pe el.
Sa fi mers de vreo 3 ori in 10 zile, in acelasi loc, cam aceleasi conditii. La ultima iesire, vad ca Summitul nu mai accelereaza cum trebuie, se chinuie sa ajunga la top speed, si pe la jumatate prima tura de acumulatori, scartza-scartza din transmisie.
Dau sa schimb viteza, nimic. Dau jos caroseria, prima chestie motorul ciudat de fierbinte. Servo-ul misca, dar axul spre cutie nimic. Fara conditii in varful dealului, ne intoarcem acasa, desfac modelul sa vad care e treaba.
Din 12 rulmenti montati in transmisie, 2 sparti, 9 gripati, 1 se invartea anemic.
Concluzie: Summitul este waterproof - adica poti rula cu el prin apa fara sa pateasca nimic, dar daca il bagi in apa, trebuie desfacut si gresat. Atentie sa nu patiti ca mine, eram si la un pas sa ard motor cumparat in 2014.
1/8 Brushless E-Revo
Postat 09 May 2015 - 11:15 PM
revolt, la 17 April 2015 - 08:38 PM, a spus:
nu electronik e problema, ci rulmentii..
sunt din cei mai ieftini, la cea mai mica baita ruginesc si se intepenesc.
cei HPI de pe savage, mai putin, ruginesc si ei, dar nu se intepenesc.
acuma stau si ma intreb masinutele astea de la Traxxas ca toate au probleme cu rulmentii sunt de unica folosinta daca alegi sa le rulezi prin apa, asa cum le prezinta TRXXAS???
probat de mine, mers frumos prin zapada cu summit-ul, pus frumos in fata cu aerul la maxim pe cald si la picioare, dat cu wd.
dupa o saptamana de stat s-au intepenit rulmentii din fata spre roata, (se potrivesc cei de la cutia de savage, nu mai stiu cotele si imi prea lene sa deschid manualul sa vad.)
desfacut complet, toti rulmentii inclusiv cele doua mari de pe diferential super ruginite si intepenite, de la o ora de joaca prin zapada... WTF traxxas??
:D
Aceasta postare a fost editata de revolt: 09 May 2015 - 11:15 PM
Hpi Savage Flux XL
Hpi Savage Flux
Postat 09 May 2015 - 11:36 PM
Daca sunt mai buni, schimb tot ce am cu hpi.
Desi ca sa fiu sincer, ma indoiesc. Cel mai probabil aceeasi fabrica ii produce pe toti, undeva in subteranele Chinei...
Aceasta postare a fost editata de Mihai Pall: 09 May 2015 - 11:37 PM
1/8 Brushless E-Revo
Postat 17 May 2015 - 08:41 PM
Cand am desfacut ca sa o pun inapoi, am constatat ca bulkheadul fata era zdrobit. Fiecare din cele 2 parti erau rupte in cate 3 bucati, chiar m-am mirat cum de se mai tinea impreuna. Dupa cat praf era in fisuri, nu erau de astazi.
Cum nu prea sunt posesori de Erevo, ma gandesc ca postez iar aici de unul singur, dar va ramane cel putin pentru cei care vor urma.
In concluzie, pe MM 2200kV si 6S, pana acum:
- coroana din diferential mi-a creat probleme pana cand am montat saibe pe pinionul de atac si am eliminat toate jocurile; recomand sa faceti acest lucru imediat ce luati modelul (eu am schimbat 2 coroane in 2 zile si nu sunt tocmai ieftine)
- puneti cate o picatura de Picatura pe toti pinii care tin planetare/cupe/cardane, si pe capacele pivotilor din fuzete, ca altfel le pierdeti, sunt vibratii puternice datorita vitezei excesive;
- bulkhead fata distrus, la care inca nu am gasit cauza, chiar daca a luat ceva cazaturi, nu mi se pare ca au fost atat de brutale incat sa distruga in halul asta piesele.
Il voi inlocui, si voi observa mai atent, daca problema are o anume cauza sau doar partea aceasta este cu adevarat mai fragila.
- planetarele mele sunt cele din otel, nu am avut alta problema cu ele decat ca la socuri mai mari se mai intampla sa sara afara din cupa, si iti ia cam 5-10 min sa o pui inapoi. Mai citeam pe forumuri ca cele de plastic cedeaza repede pe 6S, dar fiindca nu am avut, nu ma pot pronunta.
In rest, modelul este senzational, are o tinuta extraordinara, nu exista sa iesim undeva si sa nu avem trecatori care se opresc sa filmeze, sa intrebe de unde le avem, cat costa, ba mai mult, unii fluiera, aplauda, sau sunt socati de performantele acestuia.
E un model extraordinar; nu este deloc ieftin de intretinut/upgradat, dar are acel "delivery".
Platesti ca sa te distrezi, si face ceea ce trebuie.
1/8 Brushless E-Revo
Postat 17 May 2015 - 09:20 PM
Mihai Pall, la 17 May 2015 - 08:41 PM, a spus:
Cand am desfacut ca sa o pun inapoi, am constatat ca bulkheadul fata era zdrobit. Fiecare din cele 2 parti erau rupte in cate 3 bucati, chiar m-am mirat cum de se mai tinea impreuna. Dupa cat praf era in fisuri, nu erau de astazi.
Cum nu prea sunt posesori de Erevo, ma gandesc ca postez iar aici de unul singur, dar va ramane cel putin pentru cei care vor urma.
In concluzie, pe MM 2200kV si 6S, pana acum:
- coroana din diferential mi-a creat probleme pana cand am montat saibe pe pinionul de atac si am eliminat toate jocurile; recomand sa faceti acest lucru imediat ce luati modelul (eu am schimbat 2 coroane in 2 zile si nu sunt tocmai ieftine)
- puneti cate o picatura de Picatura pe toti pinii care tin planetare/cupe/cardane, si pe capacele pivotilor din fuzete, ca altfel le pierdeti, sunt vibratii puternice datorita vitezei excesive;
- bulkhead fata distrus, la care inca nu am gasit cauza, chiar daca a luat ceva cazaturi, nu mi se pare ca au fost atat de brutale incat sa distruga in halul asta piesele.
Il voi inlocui, si voi observa mai atent, daca problema are o anume cauza sau doar partea aceasta este cu adevarat mai fragila.
- planetarele mele sunt cele din otel, nu am avut alta problema cu ele decat ca la socuri mai mari se mai intampla sa sara afara din cupa, si iti ia cam 5-10 min sa o pui inapoi. Mai citeam pe forumuri ca cele de plastic cedeaza repede pe 6S, dar fiindca nu am avut, nu ma pot pronunta.
In rest, modelul este senzational, are o tinuta extraordinara, nu exista sa iesim undeva si sa nu avem trecatori care se opresc sa filmeze, sa intrebe de unde le avem, cat costa, ba mai mult, unii fluiera, aplauda, sau sunt socati de performantele acestuia.
E un model extraordinar; nu este deloc ieftin de intretinut/upgradat, dar are acel "delivery".
Platesti ca sa te distrezi, si face ceea ce trebuie.
Sry, greseala mea. Trebuia sa postez la Revo, eram pe telefon si cumva nu am observat.
Daca vede careva moderator, il rog sa stearga postul.
1/8 Brushless E-Revo
Postat 24 July 2015 - 11:04 AM
M-a apucat si pe mine nebunia automodelelor.(Deci sunt incepator si sa nu radeti de mine daca zic vre-o prostie:) Vreau sa va cer ajutor pentru achizitionarea unui Summit. De unde se merita sa il iau. Am observat ca ori cmparat de afara + taxa & vama ajunge tot la pretul unuia din tara de pe site-urile romanesti(sau EU)....sau poate nu stiu eu bine.
Care este diferenta dintre model 295610 si model 56076 (56076-1). Unul e model mai vechi si altul mai nou.... au alte componente..etc? sau la ce ar trebui sa ma uit,Au telemetrie pentru voltaj?? se ia separat?
Multumesc anticipat.
Postat 24 July 2015 - 07:25 PM
daca gasesti unu second,un maximul de bani care merita este undeva la 1000 lei.Daca vrei ceva ok,vezi un savage flux sau un erevo,alea mai merita sau daca vrei sa fi mai smecher putin Axial Yeti XL
Aceasta postare a fost editata de Kitty: 24 July 2015 - 07:26 PM
Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
Postat 24 July 2015 - 08:16 PM
Daca vrei viteza, sarituri, nebunii, piese rupte - probabil ti se potriveste un Stadium Truck sau Monster Truck.
Daca vrei sa il pui la crawling, sa te tarasti, sa urce pe bolovani, lemne, etc, iti trebuie un Crawler.
Daca vrei sa mergi cu el prin padure, pe poteci abrupte, prafuite sau noroioase, iti trebuie alt model.
Si lista poate sa continue...
Important este sa stabilesti ce vrei sa faci cu el, ce scara vrei sa iei si ce buget ai.
Odata ce ai stabilit asta, poti sa te gandesti la modele anume si sa iei in considerare detalii de genul cat de multi alti useri au acelasi model, cat de usor/repede poti sa gasesti piese de schimb, cat de mult iti place un brand sau altul, etc.
Eu de exemplu am stiut de la inceput, ca vreau scara 1/8 (tehnic e 1/10, dar e mai mare decat un 1/10), vreau viteza, salturi, putere ridicola la varful degetului si look de badboy.
Toate acestea s-au regasit pentru mine in ERevo.
Am oarecare probleme cu piesele de schimb, dar am mai gasit/adaptat de Hpi, din state piesele vin in 2-3 sapt, de pe Ebay Europa in 3-5 zile, si din Ro, daca gasesti, de pe o zi pe alta.
@Kitty, daca il vinzi pe al tau cu 1000 lei, il iau eu :D
1/8 Brushless E-Revo
Postat 24 July 2015 - 09:52 PM
Mihai Pall = "Daca vrei sa mergi cu el prin padure, pe poteci abrupte, prafuite sau noroioase, iti trebuie alt model." (chiar asta vreau sa fac si mi se pare ideal summit-ul pentru asta.)
Pai in Brasov unde sunt eu am de unde alege zone pt astfel de jucarii.Am dealuri si podisuri si mai ales munti:) Cele de circuit sau cele cu brushless care au si viteza mare nu ma intereseaza. Sunt axat pe padure,carari,pietre,radacini,etc slooow:). Momentan asa mi s-a pus mie pata pe catarul vietii plus ca are Low & High. Pe de alta parte sunt si cu crawling-ul ( Axial XR10 )dar o sa mai astepte.Momentan vreau ceva de mers peste tot. Apropos, XR10 este cel mai bun de la AXIAL?? si se face doar pe bucati?? Nici nu l-am gasit de cumparat in EU.Mai spuneti-mi si altele (crawlere) care vi se par ca merita.
Cu second hand trebuie sa fie de la cineva care totusi a avut si grija de el. E o treaba destul de dificila chiar daca e o "jucarie". Nu stii ce a facut,unde l-a rupt sau ce ii mai merge.(doar sa fie cineva de pe forum ca am citit de 2 ori ce s-a scris la partea cu summit-ul.)SI la 1800 lei cat ar fi pretul estimativ mai bine stiu ca iau ceva nou si cum il pastrez asa il am:).
Oricum , stiti care e diferenta dintre modelele acelea? 295610 si model 56076 (56076-1) pentru ca sunt pe site-uri diferite modelele acelea si difera pretul cu 300 ron:)
Inca o chestie, ar fi bine sa aiba ESC LVD cut off?, ca sa pot proteja viitorii acumulatori LIPO? LIPO fiind varianta buna de ales?
Postat 24 July 2015 - 10:39 PM
Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
Postat 25 July 2015 - 07:01 AM
Eu cred ca Summitul e destul de potrivit pentru ce are nevoie omul. Daca ii mai pune niste roti cumsecade si poate un motor Dewalt, se va distra de minune.
Axialul probabil ar fi cu ceva mai bun, intrebarea este daca il gaseste la pret ok Sh, daca are de unde lua piese, daca mai sunt alti useri care sa il ghideze, etc.
1/8 Brushless E-Revo
Postat 25 July 2015 - 10:44 PM
Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
Postat 26 July 2015 - 06:43 AM
A făcut careva wheliee pe distanță de 35 m cu Summitul? Nu am auzit, baremi să văd. E drept ca nici cățărarea pe care o face Summit nu o face Savage, dar precum au spus și antevorbitorii mei, depinde de ceea ce îți dorești să facă modelul tău.
Aceasta postare a fost editata de master: 26 July 2015 - 06:46 AM
Rahatii-is sefi in loc sa puta
Iar oamenii adevarati sunt sufocati de-acesti rahati....
Postat 26 July 2015 - 11:00 AM
Aceasta postare a fost editata de soarece: 26 July 2015 - 11:00 AM
citat : "nu te pune cu prostul...te va trage la nivelul lui si te va bate cu experienta !"
alta culeasa din popor :
"I: De ce-si linge cainele plwa?
R: Pen`ca poate."
Postat 26 July 2015 - 02:24 PM
Eu cred ca un Summit merge la ce vrea sa faca, si bineinteles, Axialul este de asemenea o optiune excelenta.
De aici, tine de preferinta.
Mie nu imi place cum arata Axial.
Cea mai sigura optiune este te intelegi cu modelistii din orasul tau, mergi si tu cand se intalnesc, le vezi pe fiecare cum se misca, iar apoi poti sa te hotarasti.
1/8 Brushless E-Revo
Postat 27 July 2015 - 02:27 AM
Kitty, la 26 July 2015 - 09:17 PM, a spus:
parca si la AXIAL SC10 se putea asta prin ceva upgrade-uri....punti de wraith ,nu ?la un moment dat ma batea si pe mine un gand sa detin un animal de catarat,ma orientasem pe Tamiya cr01(cu upgradeuri pe ea = beton) !
citat : "nu te pune cu prostul...te va trage la nivelul lui si te va bate cu experienta !"
alta culeasa din popor :
"I: De ce-si linge cainele plwa?
R: Pen`ca poate."
Postat 27 July 2015 - 07:44 AM
Are cateva chestii, pe care nu le poti ignora.
E si waterproof, are o gramada de detalii de constructie, tehnologia suspensiei, cutia de viteze, difuri blocabile, look-ul, toate se platesc.
1/8 Brushless E-Revo
Postat 27 July 2015 - 10:28 AM
Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp