SILVIU66, la 28 Jan 2008, 16:12, a spus:
Valteras, la 28 Jan 2008, 15:06, a spus:
din cate inteleg eu ,ei vor sa testeze varianta numarul 1 ,ca altfel discutia si emisiunea nu ar avea rost.
Poi și cum chilu' saftii măsoară ei viteza avionului față de SOL? În afară de o zi fără vânt si măsori viteza față de aer, iar întrucât aerul este fix față de sol rezultă că avionul e fix față de sol.
Dar atenție, că nici Valteraș n-a scos-o prea bine. Viteza avionului față de SOL => avionul va decola. Viteza avionului față de BANDĂ => avionul va sta pe loc. Dar ca să fii sigur că viteza avionului față de bandă = viteza benzii față de sol (și anume PERFECT egale!!!) legi avionul cu ceva de un suport de pe SOL (de exemplu un stalp). Deci viteza față de sol = 0 (compunerea vitezelor, mama ei de fizică).
Totuși, problema e prost pusă din start și nimeni nu vrea să pricepe (că ie supt cinzeci, da?)
Și cred c-am obosit să țin lecții de fizică, sisteme inerțiale, sisteme IZOLATE și altele asemenea. Mai săpați și voi în manualele de fizică de a 6-a, a 9-a și parcă și a 10-a, da' alea de pe vremea lu' Împușcatu' că tare bune erau.
Aceasta postare a fost editata de ave: 28 January 2008 - 04:24 PM