Modelism - RHC Forum: Detalii despre legislatie, posibilitati - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Detalii despre legislatie, posibilitati

#1 Useril este offline   IVAN__V 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 06-January 08

Postat 07 January 2008 - 07:08 PM

Buna ziua. M-am uitat pe aici pe forum, dar as vrea sa pun niste intrebari directe. Am vazut niste planuri pe net pt. niste ultrausoare foarte simpliste, dar capabile de zbor. Dotate cu motoare intre 25-45 CP. De exemplu http://www.affordaplane.com/index.html . Sa presupunem urmatorul caz: Iau planurile, am atelier corespunzator si capabilitati mecanice, si-l construiesc. Si presupunem ca iese ca la carte, 100% capabil si incadrat in specificatii, apt de zbor. Ce pot sa fac din momentul ala ?
1) Vreau sa-l vand, si sa fabric altele si sa le vand. Din cate am inteles nu-mi trebuie omologare fiind ultrausor, nu ?
2) Pot sa fabric in serie,fiind ultrausoare, si sa le comercializez, adik sa le distribui in toata Europa ?
3) Sau nu e necesara omologare doar cand imi fac mie personal un avion ?
4) Pentru un avion de genul aluia din link , cat ati fi dispus sa platiti ? 5-6 mii eurici pare mult ? Dar pentur piata externa ?
5) Daca nu e necesara omologarea, pot sa fac modificari la design ? Vorbesc de modificari benefice, reducerea greutatii pt. acomodare motor mai mare, etc. Nu alte aiureli.
6) In cazul in care va trebui omologare pentru a produce mai multe, nu as putea sa ocolesc legea cumva ? Sa produc fiecare avion si sa zicem ca-l donez, si sa iau banii neoficial ?
Daca mai aveti orice altceva de propus. Multumesc. Un an nou fericit.

Aceasta postare a fost editata de IVAN__V: 07 January 2008 - 07:38 PM

0

#2 Useril este offline   byteworks 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 01-April 06

Postat 07 January 2008 - 07:49 PM

Citeste LPAN-CCO ULM din pachetul legislativ de aici:

http://airclub.rdsnet.ro/download/AUU-ULM/...ultrausoare.zip

Parerea mea personala e ca daca vrei sa faci ceva mai mult decit un aeroplan cu care sa te dai de unul singur, studiaza bine legislatia si piata. N-ai cum sa ocolesti legea in domeniul asta, pentru ca aeronavele trebuie inmatriculate si acolo ochii sint foarte vigilenti.
Pentru ala din linkul care l-ai dat nu cred sa dea nimeni mai mult de 4k in tara, nou si complet, poate nici atit. Pe afara n-as crede sa ai multi clienti cu asa ceva.
0

#3 Useril este offline   Allex 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 18-July 04

Postat 07 January 2008 - 09:10 PM

si ca sa construiesti un caricioplan d`asta cam la cat ai ajunge cu cheltuielile??(fara motor)
0

#4 Useril este offline   IVAN__V 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 06-January 08

Postat 09 January 2008 - 12:18 PM

2500-3000 euro. Motorul e scumpel. Cu toate ca merge si un motor de 27 CP de trabant . Probabil e cea mia ieftian solutie pt a zbura cu ceva care semana a avion.
0

#5 Useril este offline   Pegasus 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 05-April 06

Postat 14 January 2008 - 11:11 PM

Daca vrei neaparat, pana la urma strangi banii astia. Dar cat te costa cheltuielile pe urma? Hangararea de exemplu, sau alte taxe daca exista.(presupunem ca tu locuiesti la bloc si nu detii hangar si nici aerodrom/pista).
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu