Modelism - RHC Forum: CNC (computer numerical control) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 108 Pagini +
  • « Prima
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Ultima »

CNC (computer numerical control) masini cu comanda numerica

#2611 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 24 September 2008 - 08:22 PM

Vezi postareascimitar, la Sep 24 2008, 08:32 PM, a spus:

... si de preferinta ar fi indicat un material dur care sa reziste la crashuri:))

Doar sfoara rezista la crash-uri.
Revin cu ideea: "poate se gaseste si otel rectificat pe la unele magazine de modelism". Poate nu-i rectificat, dar sigur e de vazut...
Nu poci sa-ti traduc cele doua idei, considera ca-s ghicitori!
Bafta!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#2612 Useril este offline   Motorel 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 09-April 05

Postat 25 September 2008 - 09:43 PM

Vezi postareabitex, la Sep 21 2008, 12:32 AM, a spus:

Folosesc cu alt sens vorba aia veche: "daca taceai filozof ramaneai" si sper sa nu te superi!
Ca tot ai inceput discutia, continua, fara nici o jena :) !
Mai spune ce-ti amintesti despre acea masina! Cum era transmisia pe X, eventual pe Y, ce te-a impresionat d.p.d.v. tehnic la ea si ce nu ti-a placut.
Normal ca totul este numai daca ai bunavointa sa scrii text... In mod sigur pentru noi o sa fie o placere sa ascultam.

Masina este de la Bernardo(sau asa ceva) si foloseste bara rectificata groasa de vreo 40 pe care circula caruciorul din 2 seturi a cate 3 rulmenti dispusi la 120 de grade.Pentru intregire planului de sustinere mai exista un sistem cu balama dubla intre sasiul masinii si mijlocul marginii exterioare a mesei.Rulmentii cred ca sunt cam 6202.Greutatea mesei,apreciez cu o marja mare de eroare,este mare,poate peste 50 Kg.Suportii pentru rulmenti,desi sunt industriali,pot fi facuti mai bine chiar in conditii de mic atelier.Cu toate astea,masa are o deplasare superba,lina si silentioasa.Cel mai important:nici un pic de joc!Nu am avut niciodata incredere in sistemele de genul asta pana cand nu am vazut unul.

Cate sensuri are vorba aia veche,ca eu tot nu am priceput?
0

#2613 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 25 September 2008 - 10:43 PM

Vezi postareaMotorel, la Sep 25 2008, 10:43 PM, a spus:

...
Cate sensuri are vorba aia veche,ca eu tot nu am priceput?

Im lipsesc anumiti termeni sa explic bine ce doream sa zic, dar incerc s-o fac pe ocolite, cum ma pricep. Expresia aia se folosea de regula cand cineva spunea o prostie. Cand cu o anumita afirmatie isi strica "imaginea" pe care o aveau ceilalti despre el.
Nici pe departe nu este vorba de ce ai afirmat tu si nu se potrivea aici. Se potrivea mai bine ceva de genul: "daca tot ai inceput, continua!" Imi cer scuze pentru folosirea nepotrivita a expresiei si daca te-am suparat.
Practic ai adus in discutie o problema foarte importanta, a sistemului mobil (carucior), cunosti ceva detalii despre ceva realizat industrial si te-as ruga sa dezvolti ideea. Cam asta doream sa zic.
Cine are atelier la dispozitie sau nu se omoara cu elemente standardizate ar putea sa adopte cu succes acest tip de sisteme de ghidare.
PS. Banuiam ca exista sansa sa se inteleaga altceva si ca o sa te superi... Se mai intampla.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 25 September 2008 - 10:44 PM

0

#2614 Useril este offline   Motorel 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 09-April 05

Postat 26 September 2008 - 08:50 PM

Vezi postareabitex, la Sep 25 2008, 11:43 PM, a spus:

PS. Banuiam ca exista sansa sa se inteleaga altceva si ca o sa te superi... Se mai intampla.

Am intrebat nu m-am suparat,oricum mi se pare o prostie sa te superi intr-un spatiu virtual.A fost o incercare cam stangace de relansare a discutiei.
0

#2615 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 26 September 2008 - 09:10 PM

Pai hai relansare, ca vine toamna si ne bagam la adapost! E rost de trecut la discutii!
Incerc sa fac niste poze cu ce variante cu rulmenti gasesc prin sertare. Sper revin anul asta.

Daca ghidajele nu-s perfect paralele se cam impune ghidare foarte buna pe o bara si sprijinire pe cealalta. Vorbim.
0

#2616 Useril este offline   scimitar 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 04-July 08

Postat 30 September 2008 - 09:00 PM

sefi
. topicul aceasta este enorm...!!!!!!!!! daca cineva caute schema de controller moare. sau alte informatii.
0

#2617 Useril este offline   Danieltnokia2000 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 21-October 07
  • Interests:discussion

Postat 01 October 2008 - 05:58 PM

chiar asa.... ar trebui inceput altul si impartit cumva in categorii (drivere...mecanica)
0

#2618 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 October 2008 - 06:22 PM

Vezi postareaDanieltnokia2000, la Oct 1 2008, 06:58 PM, a spus:

chiar asa.... ar trebui inceput altul si impartit cumva in categorii (drivere...mecanica)

Nu ma gandeam la inceput ca o sa ajungem sa scriem atat de mult. Banuiam ca o sa fie dezordine, dar nici chiar asa. Nici eu nu ma mai descurc cu el, folosesc doar optiunea de cautare a softului. Mi-am tiparit mesajele interesante, care efectiv merita pastrate. Am incercat sa-l copiez dar nu pot integral cu ce-mi ofera softul. O sa incerc pe bucatele. Nu stiu daca pot sa impart mesajele pe sectiuni, fara sa apara mici neconcordante n discutii. Unele sunt aparent legate dar ar trebui mutate in locuri diferite. E vina mea ca n-am fost prevazator inca de la inceput si am acceptat dezordinea. Pot incerca sa rezolv problema daca se hotaraste asta.
In rest, Dumnezeu cu mila...
0

#2619 Useril este offline   mishu_g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 541
  • Inregistrat: 22-November 06

Postat 06 October 2008 - 05:40 PM

si eu cred ca ar trebui impartit in categorii: mecanica, electronica, dispozitive de taiere (freze etc etc), realizari personale ...
cu siguranta exista multe discutii in care se intrepatrund aceste domenii insa doar asa se poate face ordine
o alta idee ar fi ca aceste sectiuni sa fie folosite de acum incolo, cele vechi ramanand intr-un topic "old", eventual fiind mutat/copiat pe topicurile noi doar continutul foarte interesant, cu referire la pagina veche din care a fost extras

... scuze daca am aberat ...
0

#2620 Useril este offline   Danieltnokia2000 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 October 2008 - 08:54 PM

hai sa mai impartim ceva idei! sau a intrat topicul in standby! mai bagati ceva poze care ati mai facut cate ceva poate mai furam si noi ceva concepte!
0

#2621 Useril este offline   scimitar 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 October 2008 - 07:12 PM

are dreptate. o fi din cauza facultati:))
on topic: indei de unde sa iau si eu ceva folositor pentru niste ghidaje. m-am plictisit sa ma uit la motorase cum se invart legate cu un ghem de fire pe o placa la calc.
0

#2622 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 09 October 2008 - 07:37 PM

Ai drum prin Politehnica? Intr-o zi cu soare (cand se mai linistesc apele cu programul ca inca e agitatie) poate ne vedem si-ti dau niste ponturi.
0

#2623 Useril este offline   Danieltnokia2000 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 October 2008 - 07:09 AM

sal
din cate am inteles daca ai un mpp care merge si uni si bipolar este mai indicat sa il folosesti ca bipolar deoarece are mai multa forta.
bun. as vrea care are o schema de amplificator de curent pt driveru asta sa imi dea si sa fie ceva cu mosfeturi nu aia cu l297/l298 pt ca eu am partea digitala din driver. aia care din step/dir controleaza amplificatorul de curent. am un controler unipolar care l-am facut eu si e cum uC si vreau sa folosesc partea digitala mai departe.
cam cu cate procente creste forta de la uni la bi?
se merita sa fac modificarile?
si inca ceva : motoarele mele au 7.3kg-cm? cand e masurata aceasta forta? la ce viteza? sau cum?
0

#2624 Useril este offline   cristinel neamt 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 12-October 08

Postat 12 October 2008 - 06:36 PM

Salutare!
Hellas, as fi interesat de piesele tale. Astept o oferta (ultimul tau pret :rolleyes:) pentru toate.
0

#2625 Useril este offline   cristinel neamt 

• Nou venit
  • Pip
  • Inregistrat: 12-October 08

Postat 12 October 2008 - 06:39 PM

Pentru Vrajitoru - preturile de pe site-ul hi-end sunt negociabile?
As dori sa avem o discutie. astept un raspuns pe mail
cristi_hau@yahoo.com
0

#2626 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 10-July 07

Postat 12 October 2008 - 06:56 PM

Da, preturile de pe http://www.hi-end.ro sunt negociabile in functie de cantitate, de componenta, timpul de livrare si bineinteles de client

Nu la toate produsele este negociabil, de exemplu la motoarele pas cu pas nu se poate negocia nici un leu fata de pretul de pe site pentru ca adaosul meu este 0 la ele.
0

#2627 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 64
  • Inregistrat: 20-July 07

Postat 13 October 2008 - 02:29 PM

Vezi postareacristinel neamt, la Oct 12 2008, 06:36 PM, a spus:

Salutare!
Hellas, as fi interesat de piesele tale. Astept o oferta (ultimul tau pret :unsure:) pentru toate.

Ti am trimis Un MP.
0

#2628 Useril este offline   scossmin 

• Nou venit
  • Pip
  • Inregistrat: 13-October 08

Postat 13 October 2008 - 02:58 PM

Salutarii, sunt nou prin zona :unsure: am si eu cateva nelamuriri....si sper sa gasesc raspunsuri pe aici .
Pana acum nu am avut de a face cu cnc-uri sau routere, sunt electronist si m-a rugat cineva sa-i schimb toata electronica la un router.
Cum nu are rost sa reinventez roata vreau sa cumpar un controler pt motoare si orientativ sa-mi spuneti ce software sa folosesc pe pc. Ma gandeam sa pun emc2 sub ubuntu. Tipul de router este Zdroj 1712E produs de Artima Praha k.p.p, eu unul nu am reusit sa gasesc nimic despre el. Una din marile mele nelamuriri este, unde vin senzori conectati...pe placa de control sau direct pe motoare???
Am vazut ca mai vindeti cumparati unele componente, am multe chestii de electronica pe care nu le folosec..uln-uri, drivere de motoare L298N si cateva motoare pas cu pas STH-55D115-02.
DoC
0

#2629 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 October 2008 - 05:30 PM

Intai ar trebui sa vezi daca routerul are motoare pas cu pas sau servo si daca sunt pas cu pas cum sunt comandate (unipolar sau bipolar).
Electronica e diferita (sigur stii asta).
Ca software, am auzit ca merge folosit si EMC2 dar majoritatea prefera variantele de windows. Eu as vota o varianta pe LPT, dar merge cu multe softuri, dar e OK orice ai. Vezi pe langa cine te lipesti sa inveti softul. Sau e cum doreste beneficiarul, daca prefera pe linux sau windows.
Senzorii sunt conectati mai totdeauna la controler si legatura este directa catre soft, el fiind cel care le gestioneaza. Daca verifici, la multe programe gasesti exact la ce pini ar trebui sa "ajunga" semnalul. Daca placa nu are pini pentru senzori (exista si astfel de module), poti duce legaturile direct catre port, la pinii corespunzatori.
Presupun ca esti din Bucuresti, dar nu era rau sa completezi profilul ca nu era mare paguba. Uneori conteaza.
Vorbim.
Spor la treaba.
0

#2630 Useril este offline   THE_KOBRA 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 07-October 08

Postat 13 October 2008 - 05:52 PM

nu sunt foarte invatat dar si eu as fi interesat sa cumpar drivere de la hyend dar intrebarea apare...au acestea au protectie? ca sa nu ne trezim cu curentu in pc
0

#2631 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 October 2008 - 06:03 PM

Eu chiar am cumparat de la hi-end. In urma alimentarii incorecte am ars doua module dar cu calculatorul nu s-a intamplat nimic. Nu au protectie dar cred ca nu ajunge nimic de la alimentare spre PC. Ceva ma face sa cred ca daca nu folosesti cu grija controlerul, poti avea surprize neplacute si daca are optocuploare. Nu cred ca au protectie la scurt-circuit pe motoare, dar asta se intampla la majoritatea schemelor. Pentru asta s-au inventat conectorii si lucrul cu atentie.
Cred ca cel mai in masura sa explice ar fi cine le face sau cine le vinde.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 13 October 2008 - 06:04 PM

0

#2632 Useril este offline   Sofian 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 20-August 06

Postat 13 October 2008 - 08:39 PM

driverele au protectie la scurt pe motoare, si este foarte adevarat ca cele mai multe drivere nu au asa ceva
chiar daca se arde ceva la driver(desi nu are cum) nu se arde nimic la PC

singura problema este cu micro_sw care sunt legate direct la PC
deci daca nu se introduce vre-o tensiune pe micro_sw chiar nu o sa fie nici o problema cu PC

PS. ptr conectarea micro_sw la driver nu trebuie tensiune de nici un fel si de obicei este un contact normal inchis
0

#2633 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 October 2008 - 08:51 PM

Vezi postareaSofian, la Oct 13 2008, 09:39 PM, a spus:

driverele au protectie la scurt pe motoare, si este foarte adevarat ca cele mai multe drivere nu au asa ceva
...

Scuze pentru dezinformare, a fost din neatentie, cred ca am facut confuzie cu altceva.
Stiu ca toate modulele astea noi au tot ce le trebuie, inclusiv diagnosticare serioasa a functionarii. N-am reusit sa ard nici o electronica din asta pana acum.
0

#2634 Useril este offline   scossmin 

• Nou venit
  • Pip
  • Inregistrat: 13-October 08

Postat 14 October 2008 - 04:15 PM

Multam fain bitex.
DoC
0

#2635 Useril este offline   THE_KOBRA 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 07-October 08

Postat 14 October 2008 - 08:19 PM

pana la urma am sa ami iau si eu un kit de acolo dar momentan mai astept ca nu am bani mai ales ca cei de la hi end recomanda EMC 2 si pare bun programu....ati multumesc si eu bitex
0

#2636 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 14 October 2008 - 09:19 PM

Merg si cu mach3 si cu kcam si cu turbocnc
0

#2637 Useril este offline   scimitar 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 17 October 2008 - 09:50 PM

mda bun. ceva scheme de drivere asa smechere ca alea?
0

#2638 Useril este offline   vrajitoru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 October 2008 - 10:05 PM

Chiar asa de smechere nu gasestii dar poti incerca ceva de pe aici
http://pminmo.com/
0

#2639 Useril este offline   hellas 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 64
  • Inregistrat: 20-July 07

Postat 19 October 2008 - 11:23 AM

Vezi aicea
http://www.fisertek....dex_00001c.html
Un driver 4A pentru motoare bipolare, half si full step.
Functioneaza foarte bine.
0

#2640 Useril este offline   scimitar 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 October 2008 - 01:42 PM

fain , multumesc
0

Arata acest topic