Modelism - RHC Forum: Pacat... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Pacat... Accidente la demo' aero

#1 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 02 September 2007 - 10:38 AM

Nu stiu daca si in anii trecutzi erau la fel de multe incidente si accidente la demonstratiile aero. sincer eu nu mi-as dori sa fiu impreuna cu familia martor la asa ceva... poate gresesc dar am jurat ca nu mai calc la asemenea evenimente dupa ce acum cativa ani la un miting aviatic la Bacau am fost martorul unui accident cu un YAK de 2 locuri... de prisos sa mai spun ca in tribuna se aflau familiile pilotilor.
Oare foamea de adrenalina isi are justificarea in asemenea show'uri? Nu sunt pilot si poate de aceea pun aceste intrebari... dar totusi, se merita?
...audaces fortuna iuvat...
0

#2 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2183
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 02 September 2007 - 11:50 AM

oricare pilot ti-ar spune ca da. si nu e neaparat foamea de adrenalina.... nimeni nu ii obliga sa se urce....
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#3 Useril este offline   MariusF 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 228
  • Inregistrat: 05-September 05

Postat 02 September 2007 - 10:33 PM

ideea e sa zbori nu sa te accidentezi si sa mori.....e o vorba la romani: "numai cine nu munceste nu greseste" ....se poate adapta si la piloti.
se moare pe trecerea de pietoni(poate si mai stupid de atat) si nimeni nu spune ca a facut o pasiune pentru "zebra pietonilor"... pe cand zborul......e un adevarat microb. Toata admiratia pentru piloti si pentru zbor. Ai voie sa fi necajit Silfax, nimeni nu se duce la un miting aviatic sa vada cum mor pilotii dar e imposibil sa opresti un pilot sa zboare .... e poate mai rau
0

#4 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2007 - 10:42 AM

MariusF, la 2 Sep 2007, 22:33, a spus:

ideea e sa zbori nu sa te accidentezi si sa mori.....e o vorba la romani: "numai cine nu munceste nu greseste" ....se poate adapta si la piloti.
se moare pe trecerea de pietoni(poate si mai stupid de atat) si nimeni nu spune ca a facut o pasiune pentru "zebra pietonilor"... pe cand zborul......e un adevarat microb. Toata admiratia pentru piloti si pentru zbor.  Ai voie sa fi necajit Silfax, nimeni nu se duce la un miting aviatic sa vada cum mor pilotii dar e imposibil sa opresti un pilot  sa zboare .... e poate mai rau

Chiar sa stii ca ma doare sufletul cand vad asemenea evenimente, atat din punct de vedere al dramelor traite de familiile pilotilor cat si de mediatizarea acestor intamplari nefericite. Stau si ma intreb daca nu cumva tot publicul este cel care impinge la extrem acest gen de manifestari...
Eu stiu ca zborul in sine este un microb, stiu si ca o poti mierli si pe trecerea de pietoni, dar ceea ce am vazut la unele figuri acrobatice (inclusiv cea din Polonia) este echivalent in a o cauta cu lumanarea. Si partea cea mai proasta vine din faptul ca la asemenea figuri ce implica tolerante masurate cateodata in cm, se pune prea putin accent pe eroarea umana... iar la aero de cele mai multe ori din pacate, gresesti o singura data...

Aceasta postare a fost editata de Silfax: 03 September 2007 - 10:44 AM

0

#5 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 03 September 2007 - 11:18 AM

pilotii din avioane au murit? sau au reusit sa scape?

eu unu iubesc zborul pentru ca nu ai treaba cu niemeni...pe strada degeaba esti prudent ca intra unu in tine..in cer nu mai e la fel.. B)
de asta e si frumos... daca ei au riscat si au incercat figur aia acroabtica... problema lor...si-au cam cautat-o....
zborul acrobatic e mult mai frumos in formatie , dar prea riscant...
tipu care a fost la tuzla , a facut un super spectacol , singur...nu e nevoie de 2 sa iasa un super show...
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#6 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 03 September 2007 - 11:40 AM

RedBaron, la 3 Sep 2007, 12:18, a spus:

pilotii din avioane au murit? sau au reusit sa scape?

Au murit...in film le vezi trupurile aruncate haotic pe cer!!
Pareau zlinuri 526...ieri la stiri era un prim-plan la sol cu unul alb cu rosu si semiluna pe directie..erau cumva turci, sau avionul de la sol nu avea legatura...?

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 03 September 2007 - 11:42 AM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#7 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 04 September 2007 - 01:53 PM

Nu era semiluna...m-a pacalit designul!
http://www.dofiga.net/?post=2175

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 04 September 2007 - 01:54 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#8 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 05 September 2007 - 09:17 AM

Marinaru, la 4 Sep 2007, 13:53, a spus:

Nu era semiluna...m-a pacalit designul!
http://www.dofiga.net/?post=2175

....mishto semilunele de azi! :lol:
...tabula crasa, mortua est!
0

#9 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2007 - 02:29 PM

Revin cu intrebarea... se intamplau asa des si in anii trecuti numai ca nu erau asa de mediatizate?
accident la show aerian
0

#10 Useril este offline   Pegasus 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 65
  • Inregistrat: 05-April 06

Postat 13 January 2008 - 02:39 PM

Despre faza cu frecventa accidentelor nu stiu ce sa spun, insa referitor la intrebarea "daca se merita?" raspunsul nu exista la modul general, e in functie de fiecare dintre noi. Pentru mine de exemplu raspunsul este: nu se merita. Imi place foarte mult sa zbor pentru ca am sentimentul de libertate suprema, liniste interioara si pentru ca ma relaxeaza sa admir peisajele de la inaltime. Nu sunt pasionat de acrobatie si evit cat de mult pot orice manevra care ridica gradul de risc al zborului. Iar cand situatia meteo nu este ok, prefer sa mai astept atat timp cat este cazul, sau renunt la zbor in acea zi decat sa ma dau in spectacol doar pentru niste ore de zbor in plus.
0

#11 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 07 February 2008 - 06:23 AM

Nu am vrut sa deschid un alt subiect.
Daca nu era sa fie tragic ar fi sunat amuzant. Sa fii calcat de un hidroavion......http://www.rcuvideos...KXGPHHSMS6G6ZQW

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 07 February 2008 - 06:32 AM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu