Modelism - RHC Forum: Bruiaje pe Chitila....sau receptoare da rahat... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bruiaje pe Chitila....sau receptoare da rahat...

#1 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 19 August 2007 - 05:31 PM

Deci...SU-31, motor ASP 2,5cc, Statie Hitec Optic 6 35Mhz canal 64, receptor hitec HFS-05MS 5 canale , in zbor mai dadea cate un rateu....destul de ciudat....bun, schimbat receptro cu unul nou Multiplex RX-5 5 canale cu cuartul lui original ca e al dreaq altfel facuta imparteala in el ca sa ajunga pe canal 64 adica pe 35.040mhz iar cuartul e de 34.585 mhz.....ma rog, deci se pupa cu statia la fix.....dau drumul la cioara sa zboare....si surpriza....facea ca toate alea in zbor........pana la urma a luat-o in bot......acum.......stiu si eu....ce dreaq receptor sa pun pe el ca m-a disperat......
Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#2 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2183
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 19 August 2007 - 06:32 PM

bruiaje...sa vina de la unitatea aia militara. sa-si bata aia joc de noi? sau fiind camp mare pe acolo sa mai vina lume sa zboare prin alte parti si sa se suprapuna frecventele.
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#3 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2007 - 10:10 PM

Am vazut si alte modele......dar parca nu faceau in halul asta.....
0

#4 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 19 August 2007 - 10:36 PM

Stiti vorba aia? omu' cand n-are probleme si le face? Cam asa consider eu zborul pe Chitila
0

#5 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 August 2007 - 10:28 AM

Cred ca nu am fost suficient de explicit........acelasi receptor, pe aceeasi ponegrita de Chitila......pus pe model electric nu mai are parte de bruiaje.......mai mult, receptor Hitec 8 canale dual conversion......o ia razna numai cand dai cu o lama de metal pe trenul de aterizare a modelului.....si pe un electric merge de behaie si la 500m.......

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 21 August 2007 - 10:32 AM

0

#6 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 21 August 2007 - 10:50 AM

nimsoc, la 19 Aug 2007, 23:36, a spus:

Stiti vorba aia? omu' cand n-are probleme si le face? Cam asa consider eu zborul pe Chitila

Io v-am zis ca acolo e bruiaj la greu!!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#7 Userul este online   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 21 August 2007 - 01:16 PM

Ai incercat cu filtre din ferita cat mai aproape de receptor?
Cum este facuta actionarea gazului? Este izolat electric motorul de cablul de comanda? Asta in cazul in care acesta este din metal.

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 22 August 2007 - 01:00 PM

0

#8 Useril este offline   ERASER 

• Vintage
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2263
  • Inregistrat: 23-March 03
  • Interests:F3A , veliere

Postat 01 September 2007 - 11:24 PM

Sunt bruiaje, nu mai am nici un dubiu.

Am patit-o de doua ori, in lunile mai si iunie, pe 40Mhz AM canal 90 si pe 40MHz FM canal 51.
Prima data am zis ca e de la receptor, eram cu un electric pe care-l tineam in mana si motorul se ambala singur, dadea din profundor, ma rog, telecomanda era o Walkera 40MHz FM si nu o mai folosisem pana atunci, servo, regulatorul si motorul TowerPro, si ele tot noi. Am presupus ca nu se pupa ceva, am injurat chinezii si nu am mai zburat.

A doua intamplare: zburam cu trainer-ul cu motor termic pe la 30-40m inaltime si cam la 250m de unitatea militara. Pilotam cu o statie Simprop 40MHz AM, de buna calitate ce fusese verificata si re-etalonata in 2005. La un moment dat avionul a inceput sa mearga ca pe valuri iar motorul trecea prin toate regimurile de turatie. Am realizat ca e un bruiaj si am taiat gazul sa-l aduc planat sau oricum sa scad amplitudinea mersului pe valuri. Bruiajul a durat cam 3 secunde apoi parea ca a trecut. Dupa o pauza de inca 3-4 secunde a reinceput cu un scenariu macabru: avionul a intrat in picaj perfect vertical iar cand mai erau 5 metri pana jos motorul care pana atunci mergea la relanti s-a ambalat la maxim. Am ramas inmarmurit. Prietena care filma zborul a surprins si aceste ultime momente, dansul hidos si prabusirea.

Jumatate de fuselaj s-a dezintegrat iar motorul l-am scos din pamant, de la 10cm adancime, cu surubelnita.

Acum aud ca ai fost bruiat pe 35MHz. E nasoala zona sau e cineva glumet cu aparatura RC in incinta unitatii, vede pe ce canal se emite si intra si el in joc.

De mentionat ca la ambele aeromodele bruiajul se manifesta pe acceleratie si profundor pe care eu le am conectate pe canalele 1 si 4 la ambele radiocomenzi.

Aceasta postare a fost editata de ERASER: 02 September 2007 - 10:06 AM

Future is electric, but I belong to the past...
TEL. 0726.191.725
0

#9 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1596
  • Inregistrat: 01-October 04

Postat 02 September 2007 - 12:59 AM

@Eraser
Domnul Craioveanu a patit exact asta. "Dansul " pe valuri, si ambalari nejustificate ale motorului. 20cc, deci NU electric. In conditiile in care totul verificat inainte si dupa la sol nu releva absolut nici o problema. Insa el a avut mai mult noroc, cand s-a ambalat motorul era doar pe la cativa metri. Aripa a scapat, doar fuselajul a cedat in doua locuri. A se vedea filmarea lui Hash84.

Frecventa: 40MHz FM PPM Canal 53.

Se pare ca cineva se distreaza cu noi din cand in cand... :mellow:

Bafta!
Costel

P.S.

Citeaza

E nasoala zona sau e cineva glumet cu aparatura RC in incinta unitatii,
Nu trebuie sa aiba ceva RC... Forta bruta demoleaza multe, dar daca exista acum sinteza accesibila... E mai rau...

Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 02 September 2007 - 01:01 AM

35 MHz, canal 60,62,78.
0

#10 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 September 2007 - 09:05 AM

ar mai fi o varianta pe langa unitatea militara. e campul mare si cine stie cine se mai da si unde....si cu o statie puternica cu bataie de 2 km sa zicem, poate face ravagii
0

#11 Useril este offline   ERASER 

• Vintage
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 September 2007 - 10:10 AM

Nu are cineva un frequency scanner ?
Sa-l ducem pe Chitila si sa vedem ce se intampla in timpul unui bruiaj: se aprinde ca pomul de Craciun sau bruiajul e fix pe un canal ?

Stiu ca e cam scump...
TEL. 0726.191.725
0

#12 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 September 2007 - 10:14 AM

scump nu prea e. 250 ron. dar.......
0

#13 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 September 2007 - 10:37 AM

Daca ai un scanner doar, si nu un analizor de spectru, nu te ajuta mai cu nimic. Doar bruiajul e in frecventa ta, nu? Care e deja semnalizata de scanner. Cine se "joaca" stie ce face, nu da cu RF aiurea.
Daca e cineva pe camp care bruiaza o statie cu 2W la emisie, ar trebui sa fie mult mai tare si mult mai aproape de model. Asta cade, dupa parerea mea. Cat se vede cu ochii in jur, nu e nimeni. Si cam asta e distanta critica.
Mai utila ar fi o discutie "oficiala" cu comandantul de acolo. Ar lamuri multe probleme, cred eu. Poate baietii se distreaza sambata dupa-masa...
Pana acum erau mistouri, bruiaj "intre urechi", manutza de lemn... De data asta sunt inregistrate pe diverse filmuletze incidentele.

Bafta! Si fara bruiaje...

Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#14 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 02 September 2007 - 10:56 AM

poate ca receptorul e sensibil la vibratii!!!! ai facut testul cu bobarnacele????ca poate sa fie din cauza vibratiilor de la motor
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#15 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 September 2007 - 11:06 AM

@Florin100%

Maestre, vorbim 100% de chestii verificate. Care si dupa crash au functionat impecabil in alte locatii.
Receptorul lui Nea 'Puiu se comporta perfect la orice vibratii si bobarnace am incercat. Daca citesti mai adanc, o sa vezi ca ceilalti spun la fel. Si inca o chestie, daca se pierde semnalul, pe anumite portiuni, TOATE servourile o iau razna. Nu-l mai scoate nici naiba...

Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#16 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 02 September 2007 - 12:10 PM

da domle aici ati avut mare dreptate !
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#17 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 September 2007 - 12:50 PM

Test de bobarnace nu i-am facut deoarece era nou nout... si invelit in burete numai ca se pare ca un 2,5cc are vibratii prea drastice.....parerea mea.....mai am sa-l prind in arcuri de balans de pe la ceasuri....poate asa scap de vibratii.... :mellow:... e posibil sa nu se inteleaga o statie Hitec Optic 6 cu un receptor multiplex.....??? ca si asa am vazut ca cuartul de canal 64 de la multiplex e departe de 35.040mhz adica e pe ceva de genul 34.585 mhz iar pe el scrie Ko64E Receptor rx-5 multiplex pe receptor scrie "use multiplex crystals only"

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 02 September 2007 - 01:12 PM

0

#18 Useril este offline   ERASER 

• Vintage
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2007 - 12:17 AM

@ZGR_44

Este perfect normal. La toate sistemele cuartul de receptie este la o frecventa cu 455KHz mai jos decat cel de emisie. Producatorii de cuarturi, ca sa nu bage lumea in ceata scriu pe ambele cuarturi aceeasi frecventa, de exemplu 35.040MHz, si marcheaza cuarturile cu T de la transmiter si R de la receiver. Doar cuartul T merge la 35.040MHz, cel R intotdeauna va merge cu 455KHz mai jos, adica la 34.585MHz.

Multiplex care nu sunt o firma pt "ciurli-burli" scriu clar frecventa reala a cuartului si il marcheaza si cu E, de la Empfanger. O sa fii surprins poate dar in radiocomenzile Multiplex cuartul de emisie merge la 1/2 din frecventa si au un dublor care transforma 17.520 in 35.040 MHz pentru exemplul tau si pe cuartul de emisie scrie 17.520. Adica ai un cuart de 17.520MHz, unul de 34.585MHz si emiti pe 35.040MHz, frecventa pe care nu o gasesti scrisa nicaieri. Deci daca nu stii dinainte cum functioneaza sistemul, esti in ceata.

Concluzia:
-la sistmele AM poti sa pui cuarturi de la orice producator pentru ca toate cuarturile de emisie merg la frecventa intreaga si cele de receptie la frecventa de emisie -455KHz.
-la sistemele Hitec indiferent ca sunt AM sau FM se aplica regula de la AM.
-la sistemele Graupner, Multiplex si Futaba seria FC-14, FC16, 18, 28 trebuie folosit cuartul de emisie de la producator. Pentru receptie se pot folosi si alte cuarturi fara probleme, exceptand Graupner unde frecventa intermediara este de 457KHz in loc de 455 si trebuie sa pui cuart original, daca vrei sa iti mearga si la o distanta mai mare de 3-4 metri.

Aceasta postare a fost editata de ERASER: 03 September 2007 - 12:37 AM

TEL. 0726.191.725
0

#19 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2007 - 01:17 AM

Bun....asta pricepui, dar totusi nu-mi explic de ce cu receptorul hitec de 5 canale HFS-05MS 35 MHz, nu facea asa de urat.....si de ce tot cu hitec de 8 canale HFD-08RO 35 MHz dubla conversie facea mai urat...decat ala multiplex ..la 5 m se ducea dreaq toata comnada si acelasi receptor de 8 canale pus pe un model electric, merge de behaie......
0

#20 Useril este offline   ERASER 

• Vintage
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2007 - 09:08 AM

Pai receptoarele au si ele sensibilitatea lor, de obicei 5-10 microvolti dar sunt receptoare "mai surde" care au si 15 microvolti si altele ultrasensibile care ajung pana la 2 microvolti.

Este interesant ca ala dubla conversie facea cel mai urat... Nu ar fi trebuit sa fie asa.... Probabil ca bruiajul era fix pe canalul tau, si asta indica "o mana criminala" undeva pe aproape.
TEL. 0726.191.725
0

#21 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2007 - 10:43 AM

Culmea ca nu era nimeni pe camp......eram doar eu si modelul
0

#22 Useril este offline   pavcostel 

• Membru Fumator
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 September 2007 - 07:09 PM

La Chitila daca nu este in raza ta vizuala nu te poate bruia cu o statie obisnuita RC. Concluzia, oricat de neplacuta, este ca vine din alta parte, unde sunt puteri mai mari, si posibilitati de monitorizare a spectrului radio. In alta locatie cum a mers configuratia asta cu probleme?
Si, e normal ca Hitec sa mearga cel mai bine cu perechea lui. Timingul are mici variatii in functie de producator, iar acordul receptoarelor se face pe specificatiile producatorului.

Bafta!
Costel
35 MHz, canal 60,62,78.
0

#23 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 September 2007 - 11:06 PM

ERASER, la 3 Sep 2007, 09:08, a spus:

Pai receptoarele au si ele sensibilitatea lor, de obicei 5-10 microvolti dar sunt receptoare "mai surde" care au si 15 microvolti si altele ultrasensibile care ajung pana la 2 microvolti.

Este interesant ca ala dubla conversie facea cel mai urat... Nu ar fi trebuit sa fie asa.... Probabil ca bruiajul era fix pe canalul tau, si asta indica "o mana criminala" undeva pe aproape.

Aici nu poate fi vorba de sensibilitate ca toate astea se intamplau la mai putin de 30-40m....iar cu ala dual conversion doar nu s-o schimba sensibilitatea de la motorizare.... :D...ideea e ca la ala de 8 canale...era o chestie foarte ciudata, daca frecam cu o surubelnita pe trenul de aterizare care era din dural inebunea de tot....faceau servourile ca toate alea....tin sa precizez ca acum el functioneaza foarte bine pe un electric fara nici o modificare pe la antena sau alte alea....
0

#24 Useril este offline   marian_d 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 217
  • Inregistrat: 14-August 06

Postat 26 January 2008 - 03:26 PM

Ce zici de ce scrie aici?

http://www.rcgroups....ad.php?t=492204

Si asta pentru ca voiam sa-mi iau un Optic 6... O fi adevarat sau sunt bruiaje si la ei?
0

#25 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2008 - 08:31 PM

Daca citeai subiectul mai atent, vedeai ca ceea ce am patit eu, era numai in cazul unui anumit RECEPTOR......nu transmitator.....cu nici unul din celelalte receptoare nu am NICI un fel de probleme......
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu