As dori sa stiti. Navo de viteza
Postat 08 August 2007 - 07:21 PM
- daca va functiona?
- cu toate ca motoatele sunt identice voi scapa de diferentele de turatie? POWER PLUS 755/40
- sa folosesc elicii asimetrice?
Ori ce sfat sau idee mi-ar fi de un real ajutor.
Multumesc anticipat celor care ma vor ajuta si nu numai
Postat 19 October 2007 - 09:54 PM
poti folosii un singur motor linistit, multe barci de pescuit au un singur motor pt deplasare
daca vrei sa faci mai stabila poti sa adaugi pe lateral flotoare dar astfel mai pierzi din viteza( care nu conteaza-numai sa nu se miste ca melcul)
Postat 23 December 2010 - 08:36 PM
pescarul36, la Aug 8 2007, 07:21 PM, a spus:
- daca va functiona?
- cu toate ca motoatele sunt identice voi scapa de diferentele de turatie? POWER PLUS 755/40
- sa folosesc elicii asimetrice?
Ori ce sfat sau idee mi-ar fi de un real ajutor.
Multumesc anticipat celor care ma vor ajuta si nu numai
Raspuns:
- va functiona.
- ca sa vezi daca motoarele sunt identice... faci urmatorul experiment simplu: pui 2 cani transparente pline 1/2 cu apa... una langa alta. In ele pui in fiecare cate 2 picaturi de ulei... cu o pipeta. Montezi eliciile pe motoare si le bagi pe fiecare cu elicea in cate o cana... motoarele legate la acelasi regulator... in paralel... evident regulatorul trebuie sa fie conectat la receptor. Dai 1 data mansa la maxim... dar nu mai mult de 2 sec. si apoi o opresti. Astepti sa se opreasca picaturile de ulei din invartit si vei observa daca acestea se opresc simultan. Daca da... atunci motoarele sunt bine sincronizate/identice. Daca nu... vei vedea care are turatie mai mare.
- daca turatia motoarelor este egala poti folosi elici simetrice sau asimetrice... daca nu... nu.
Oricum... va functiona!
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 23 December 2010 - 08:44 PM
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
Postat 24 December 2010 - 05:58 PM
RACER, la Dec 23 2010, 12:09 AM, a spus:
O parte de raspuns aici.
... iar ca recomandare... studiaza mai mult forumul si peste 2 luni ai sa stii destul de multe ca sa incepi singurel un proiect: oricum pe vremea asta e cam greu de iesit cu barcuta pe un lac dezghetat...
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 24 December 2010 - 06:01 PM
adistul@yahoo.com
Postat 24 December 2010 - 07:27 PM
...depinde ce urmaresti prin achizitionarea modelelor respective, just for fun sunt ok, dar nimic altceva !!!
Postat 24 December 2010 - 07:36 PM
Adistul, la Dec 23 2010, 08:36 PM, a spus:
- va functiona.
- ca sa vezi daca motoarele sunt identice... faci urmatorul experiment simplu: pui 2 cani transparente pline 1/2 cu apa... una langa alta. In ele pui in fiecare cate 2 picaturi de ulei... cu o pipeta. Montezi eliciile pe motoare si le bagi pe fiecare cu elicea in cate o cana... motoarele legate la acelasi regulator... in paralel... evident regulatorul trebuie sa fie conectat la receptor. Dai 1 data mansa la maxim... dar nu mai mult de 2 sec. si apoi o opresti. Astepti sa se opreasca picaturile de ulei din invartit si vei observa daca acestea se opresc simultan. Daca da... atunci motoarele sunt bine sincronizate/identice. Daca nu... vei vedea care are turatie mai mare.
- daca turatia motoarelor este egala poti folosi elici simetrice sau asimetrice... daca nu... nu.
Oricum... va functiona!
...cu toate ca intrebarea era dinainte de christos, ma bag si eu, ca sa gasesti 2 motoare de acelasi tip 100% identice ca turatie trebuie sa selectezi din cel putin 100 de bucati si asta cu mult noroc iar chestia cu uleiul o merge in marja a 3-400 de ture daca esti suficient de nebun sa faci experimentul , cea mai sigura metoda in cazul in care ai lotul de motoare la indemana e tahometrul, restul sunt legende populare strict autohtone !!!
Postat 24 December 2010 - 08:19 PM
Raspuns simplu: niciuna...
Amandoua sunt jucarii destul de proaste, si iti va pieri cheful de acest hobby foarte repede, daca nu te apuci sa le modifici radical de la inceput. Stiu pentru ca am trecut prin asta.... O coca un pic mai scumpa poate aduce mari satisfactii de la inceput. Cauta un pic pe bursa, s-ar putea sa gasesti chestii de 100 de ori mai bune decat cele din poza.
Postat 24 December 2010 - 08:34 PM
ipsihi, la Dec 24 2010, 07:36 PM, a spus:
... scuzati baieti nu m-a uitat cand a fost postat ... oricum raspunsul meu a fost dat in gluma... sper ca v-ati dat seama... banuiesc ca la fel a fost pusa si intrebarea.
adistul@yahoo.com