Am schimbat receptorul cu un Multiplex Micro 5/7, receptor foarte bun dar sensibil, care a fost bruiat de regulatorul Tower Pro. Drept urmare modelul a incasat o tranta pe spate la 30grade. Partea frontala a fuselajului, capota si carlinga au fost distruse. Am reusit sa adun la loc capota originala atat cat sa pot trage o matrita de ipsos si sa fac alta noua dintr-un PET de 1l. Carlinga am lipit-o si n-ar fi rau sa trag o matrita si dupa ea dar deocamdata o las asa ca pare destul de zdravana. Primii 40cm din fuselaj au fost refacuti cu balsa de 4mm in loc de sandwich-ul original din balsa de 2mm si placaj de 1mm. Nu am renuntat la receptorul Multiplex ci am tinut cont de motto-ul meu.
Anume, marea schimbare consta in inlocuirea motorului electric brushless cu un termic OS Max 10 FP, mic si usor care asigura o tractiune statica de ~450g cu o elice Master Airscrew 7x5. Deci Mini Girl a devenit un mini F3A termic, motorul supraalimentat cu un carburator Perry si montat cu cilindrul in jos se incadreaza perfect sub capota. Am folosit un rezervor Jamara de 55ml pe care-l papa in 5 minute si ceva, deci cam 4 minute de zbor in forta. Greutatea a iesit de 715g cu plinul facut si ar trebui sa stea in zbor orizontal la ~ 15m/s, adica 54Km/h. Am upgradat si trenul de aterizare cu alte roti, model identic cu cele originale dar de 60mm in loc de 45 carora le-am pus bucse de bronz si se invart liber fara joc si vreo rezistenta sesizabila. Ultima modificare a constat in montarea a inca un servo pentru eleroane, in asa fel incat sa pot face comanda diferntiala si flaperon, deoarece aterizarea la 50km/h ar distruge prinderea trenului de aterizare.
Cu 86cm anvergura si greutatea de 715g, cred ca in acest moment, este cel mai mic aeromodel cu motor termic de p'aici. Piper-ul meu de 118cm anvergura (Krick Modelltechnik, conceput pt motor 480 si convertit de mine la termic) motorizat tot cu .10 care desi are 280 g in plus fata de specificatii, ajungand la 863g, e foarte vioi in aer, iar Mini Space Walker-ul lui Dan Mitea, cu motor .10 trebuia sa aiba 820g. De aici trag concluzia ca modelul s-ar putea sa fie un mic proiectil foarte manevrabil.
Sper sa ajung la Brasov (Hobbyconstruct) si sa-l inaugurez acolo.
Aceasta postare a fost editata de ERASER: 28 July 2008 - 10:17 PM