Am conectat invers mufa BEC de la regulatorul meu Towerpro BMC-15A (G2) BLMC la receptorul Graupner, motorul (Welgard BL WE-C2830-12 14A) fiind conectat. Regulatorul a scos in mod repetat sunete de avertizare pe care nu am stiut sa le interpretez. Am deconectat si apoi reconectat bateria in acelasi mod de vreo 3 ori. Pana la urma am observat mufa conectata invers si am corectat eroarea.
Dupa corectarea conexiunii gresite am conectat bateria si am constatat ca motorul, regulatorul si receptorul functioneaza bine. Am presupus ca in urma acestei "aventuri" regulatorul ar fi putut sa-si piarda setarile (in special cele privind numarul de celule, baterie etc, fiind mai importante). Drept urmare, am intrat in modul programare specific acestor regulatoare (mansa la maxim, mansa la mijloc, mansa la minim etc). Programarea a decurs fara probleme si regulatorul a parut sa functioneze corect. PROBLEMA: IN TIMPUL PROGRAMARII, MOTORUL INCEPE SA SE INCALZEASCA SI DEVINE DIN CE IN CE MAI FIERBINTE CU CAT PROGRAMAREA DUREAZA MAI MULT. Oricum, inca se poate tine mana pe el. Dupa 24 de ore am repetat operatiunea , motorul comportandu-se la fel. Dupa iesirea din modul programare, totul pare sa functioneze bine (motorul nu se incalzeste nici cand este turat).
Nu cred ca pana la aceasta "aventura" am pus vreodata mana pe motor in timpul programarii regulatorului, deci nu stiu daca se incalzea si inainte.
Mi-ar fi utila parerea voastra in aceasta problema. Daca are cineva un regulator asemanator, ar putea sa-mi spuna daca la el, in modul programare al regulatorului, motorul se incalzeste.
Multumesc anticipat.
Aceasta postare a fost editata de modelnicson: 19 May 2007 - 07:11 PM