Electronica De toate. am facut o baie :((
Postat 27 March 2007 - 06:58 AM
TEL. 0726.191.725
Postat 27 March 2007 - 09:47 AM
1. Desfaci receptorul si scoti partea electronica din el.
2. Pui 2 picaturi de acetona pe partea cu lipituri si freci cu o periuta de dinti cu grija sa nu zbori SMD-urile de pe cablaj.
3. Speli toate urmele de depuneri (apa uscata care lasa ca o sare albicioasa) cu un betigas de urechi inmuiat in acetona.
Cand arata curat ca si cand ar fi nou nout trebuie sa mearga.
Daca nu merge mi-l faci mie cadou.
La servouri se procedeaza la fel. Sigur nu a intrat apa daca ai scos masina in 20-30 secunde din balta.
Succes.
Postat 27 March 2007 - 11:16 AM
Postat 27 March 2007 - 11:19 AM
alxcsb, la 27 Mar 2007, 12:16, a spus:
Eu am avut un avion care a plutit in deriva 3 zile pe mare....servourile inca sunt functionale, le pastrez ca memento, dar a trebuit fiecare roata dintata demontata si curatat axul care ruginise!!! Receptorul a murit pentru patrie...
Depinde de noroc pana la urma!
Cu rabdare si ciocan.
Postat 27 March 2007 - 11:43 AM
charlie, la 27 Mar 2007, 09:47, a spus:
2. Pui 2 picaturi de acetona pe partea cu lipituri si freci cu o periuta de dinti cu grija sa nu zbori SMD-urile de pe cablaj.
3. Speli toate urmele de depuneri (apa uscata care lasa ca o sare albicioasa) cu un betigas de urechi inmuiat in acetona.
La servouri se procedeaza la fel. Sigur nu a intrat apa daca ai scos masina in 20-30 secunde din balta.
Succes.
Acetona fiind foarte volatila in 5 secunde dispare.Solventii nitro nu sunt indicati deoarece curatza total stratul ce protejeaza traseele cablate.Recomand alcoolul tehnic,este la fel de volatil dar avand in vedere ca se amesteca cu apa la evaporare dispare si apa odata cu alcoolul.Chiar scufundarea receptorului in alcool pentru 4-5 secunde este de preferat, dupa care usuci cu uscatorul de par ,folosind aer caldutz.Cu servourile procedezi identic.
Postat 27 March 2007 - 07:55 PM
Aceasta postare a fost editata de alxcsb: 27 March 2007 - 08:57 PM
Postat 27 March 2007 - 10:13 PM
charlie, la 27 Mar 2007, 09:47, a spus:
Succes.
Ideea este buna, o folosesc shi eu dar cu alta reteta:
1. bag placa "intrata la apa" in apa distilata (nu glumesc) shi o agit bine
repet pasul 1 de cateva ori schimband apa in asa fl incat sarurile si impuritatile sa fie eliminate pe cat posibil
2. usuc placa cu un ventilator
3. bag totul intr-o cutie de plastic etansa (din acelea pentru alimente) impreuna cu cat mai multe plicuri de silicagel si le las acolo vreo 12 ore
4. procedez in mod similar cu ipsihi dar folosesc alcool izopropilic
5. repet manevra de la punctul
Postat 27 March 2007 - 10:15 PM
http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
Postat 28 March 2007 - 07:12 AM
1. bag placa "intrata la apa" in apa distilata (nu glumesc) shi o agit bine
repet pasul 1 de cateva ori schimband apa in asa fl incat sarurile si impuritatile sa fie eliminate pe cat posibil
2. usuc placa cu un ventilator
3. bag totul intr-o cutie de plastic etansa (din acelea pentru alimente) impreuna cu cat mai multe plicuri de silicagel si le las acolo vreo 12 ore
4. procedez in mod similar cu ipsihi dar folosesc alcool izopropilic
1.man daca ai alcool izopropilic e destul sa l lasi 2-3 minute in alcool ce ai de curatat apoi freci cu o periuta de dinti tot PCB-ul cu grija la SMD uri k se dezlipesc usor si de cele mai multe ori se dezlipesc cu tot cu traseu si n ai c sa mai faci cu placa apoi.
2.uscatul placutei cu "uscatorul de par nu sunt deacord deoarece placa aia sufera anumite modificari din cauza temperaturii si a mediului inconjurator ma refer la trecerea brusca d la Cald la Rece. ganditiva ca placa aia trece printr un cuptor dupa ce au fost plantate toate componentele SMD, apoi urmeaza tot felul d oameni cu sau fara experienta care umbla cu letconul pe placa aia sa indepartese scurturi si eventual sa completeze. placa isi schimba proprietatile si mai devreme sau mai tarziu o sa cedeze.
3. in legatura cu silicatgel.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif eu stiu ca ii trebuie o temperatura de peste 100 grade ca sa se activeze apoi il poti pune in cutia de plastic etansa
stima. Alex
Postat 28 March 2007 - 07:41 AM
cpt.Aly eu am scris ca il usuc cu un ventilator nu cu uscatorul de par !!!
cat despre silicagel, il poti gasi in pungulite de la marimea unui plic de zahar pana la 0.5 kg gata ambalat in hartie permeabila.
Daca doresti, incearca sa faci un experiment cu cateva pungulite puse in acelasi recipient inchis unde mai strecori si niste apa !!!
Postat 28 March 2007 - 08:12 AM
Si dupa cum am spus daca nu reuseste imi dai mie receptorul ca eu am zis primul.... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif
Aceasta postare a fost editata de charlie: 28 March 2007 - 08:13 AM
Postat 28 March 2007 - 02:09 PM
Postat 31 March 2007 - 11:28 AM
repet asta e metoda pe care o folosesc la telefoanele mobile. in cazul in care zboara piesele cu tot cu trasee, traseele se pot reface doar daca e la prima mina; daca umbla cirpacii pe placa misiunea devine imposibila. blocajele de care vb sint pt ca nu e curatata placa bine si mai are scurgeri de tensiune prin oxizi. recomandata ar fi o cuva cu ultrasunete dar scoti quartu intii.
succes