Modelism - RHC Forum: Antena Yagi - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Antena Yagi

#-9 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 10 February 2007 - 09:46 AM

Am o legatura naspha de internet cu o viteza de download de 3-4kb/s facuta prin linia de celular.(alta nu se poate momentan).Asta se datoreaza si distantei mai mari
fata de emitator (aprox. 7km) si faptului ca sunt "ascuns" de unde in sensul ca ,propagarea vine din spatele casei cum s-ar zice.Am mai citit pe internet ca se poate
mari randamentul receptiei prin folosirea unei antene directive.M-am gindit la construirea unui yagi pe 1800MHz pentru GPRS si 2200MHz pentru UMTS in cazul in care va intra si semnal de acest fel.
Vreau sa va cer parerea in legatura cu aceasta problema.Cand ma deplasez la 500m sau 1km de antena am deja semnal de UMTS cu download de pana la 40-60kb/s.
De aceea ma gandeam ca as putea rezolva ceva cu antena yagi.
Stima
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#-8 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 10 February 2007 - 09:52 AM

Incearca cu o extensie de antena GSM-AUTO, adica pentru masina, care are un pic de lungime mai mare si in mod normal ar trebui sa ridice un pic nivelul semnlului, cam la ce iti trebuie tie.
Antenele Yagi sunt bune, da' la freventele la care lucreaza mobilele, mai eficient ar fi un ... parabel micut. Pentru eficienta !

Stima,.
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#-7 Useril este offline   th0mas0 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 53
  • Inregistrat: 26-September 06
  • Interests:Navomodelism

Postat 10 February 2007 - 11:07 AM

Incearca ceva asemanator, sunt pentru wireless DIY, sper sa te ajute|:
http://www.turnpoint...tennahowto.html
sau
http://martybugs.net/wireless/biquad/
0

#-6 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 February 2007 - 11:42 AM

florin100%, la 10 Feb 2007, 09:54, a spus:

lasa naiba antena yagi ca nu tine!!!Baga-te la o firma specializata prin cablu si nu ai probleme.,

Io m-as baga dar nu se baga ei ca stau la tara pe coclauri ;) Am gasit un soft pe net pt. calcularea antenelor yagi.La frecventa pe care o vreau eu lungimea ar fi cam de 50cm si latimea cam 5,5cm.Ar incapea intr-o cutie de cipsuri din aia rotunda ca sa fie aparata de intemperii.

Mai am o antena parabolica ramasa de la un sat-reciever mai vechi.Ma dandesc ca daca as monta dipolul in focarul parabolicei as mai putea castiga cativa decibeli.

@Domnul doctor- alea de auto cred ca sunt cam omnidirectionale adica in toate directiile.Si mie-mi trebuie una directiva sa maresc semnalul.
0

#-5 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 February 2007 - 11:46 AM

Skyspy, la 10 Feb 2007, 11:42, a spus:

@Domnul doctor- alea de auto cred ca sunt cam omnidirectionale adica in toate directiile.Si mie-mi trebuie una directiva sa maresc semnalul.

Da, intr-adevar sunt omnidirectionale, da' au un castig ceva mai mare decat ÅŸtiftu' ala cu care e dotat telefonu' de la mama lui. :D Si e posibil ca aceea diferenta de castig, sa-ti fie suficienta. ;) :(

Stima,
0

#-4 Useril este offline   degetzica 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 17-February 03

Postat 19 February 2007 - 05:22 PM

Uite ceva aici : Antene exterioare sau www.romkatel.ro. Trebuie sa se gaseasca si in Austria ... Vin cu un cablu standard de 4 m, poti sa-l maresti, dar pierzi din castig, oricum vei avea mai mult decat ai acum ...
Poate ai un Premicell ( sau unul din modelele noi ) prin batatura ... unele au chiar antena exterioara.

Aceasta postare a fost editata de degetzica: 19 February 2007 - 05:26 PM

Ala Bala Portocala ...
0

#-3 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2007 - 05:57 PM

@ degetzica - mersi de informatii.De cumparat gasesti si aici dar eu sunt adeptul DIY.Intre timp am facut antena si am experimentat-o ieri.Am un castig cam de 10x fata de cum am in casa fara antena.

Dar a trebuit sa iau toata shandramaua la iarba verde (laptop,antena, paraboloica).Pentru cine mai vrea sa experimenteze am gasit un soft care calculeaza dim. antenelor Yagi in functie de frecventa.Pot sa dau linkul cu softul.

Acum astept sa apara la sfarsitul lunii modemul de receptie al semnalelor UMTS(de la T-Mobile) sa-l inchiriez si sa-l leg la un emitator W-LAN care sa-mi transimta semnalul de la antena
in camera fara pierdere.
Bafta
0

#-2 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 19 February 2007 - 09:10 PM

Te rog, pe mine ma intereseaza - si link-ul cu softul cat si cum arata antenele tale.
De fapt n-am inteles, pana la urma ai facut yagi sau ai pus telefonul in focarul parabolicei?

mersi,
cezar

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 19 February 2007 - 09:14 PM

0

#-1 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2007 - 10:21 AM

ctotth, la 19 Feb 2007, 21:10, a spus:

De fapt n-am inteles, pana la urma ai facut yagi sau ai pus telefonul in focarul parabolicei?

Si io ! Si io ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif

Stima,
0

#0 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2007 - 07:45 PM

Haha, antena Yagi are 50cm lungime si am pus dipolul ei in focarul paraboloaicei.
In prima faza am folosit antena prinsa pe laptop fara parabola cu un cablu original care era de la o antena exterioara foarte simpla prinsa pe capacul laptopului dar care practic nu avea nici un castig.
Cablul mergea de la antena la un Bus Card de laptop(sau PCMCIA cum ii zice in original) care avea o mufa unde intra cablul.Am taiat cablul de la antena originala si am legat cele doua fire (ecranajul si miezul) direct pe dipolul antenei Yagi.

In a doua faza cu parabola am luat un cablu de antena obisnuit de cca. 1,5m pe care l-am legat in prelungirea cablului original care intra in cardul de laptop.
Am fixat Yagi in focarul parabolei si capatul celalalt de cablu l-am legat din nou in dipolul antenei yagi.
Problema e ca impedantele de la cablu si antena nu pasuiesc deoarece antena are 50ohmi iar cablu de antena 75ohmi.Aici are loc o anumita pierdere.Nu mai stiu daca
la dipolul Yagi-ului mai trebuie si bucla de adaptare de lambda/4 cum era mai demult la antenele de televizor.Astept sa-mi dea Mr.Space un raspuns ca e doctorand la deastea. :(
Nu am observat un castig sustantial in cazul folosirii parabolei dar totusi mi s-a parut ca stabilitatea legaturii era mai buna.Ce imbunatatiri vreau sa mai fac e un cablu de 50ohmi care l-am comandat deja si sa inalt toata shandramaua vreo 4-5m de la sol ca sa nu mai fie obstacole apropiate la vedere.Si ca sa nu mai scot laptopul la iarba verde si dupa o ora sa ma intorc ca acumulatorul e gol vreau sa montez un modem DSL pentru unde UMTS legat la un acces point de W-LAN care va transmite semnalele de la modem direct in casa fara piederi.

Receptia semnalelor in prezent se face cu acest Bus Card introdus in laptop.Si acesta este si motivul pentru care receptia e asa de slaba.(fara antena,fara vizibilitate spre emitator,unde reflectate care patrund greu prin pereti.)

O sa pun niste poze cand toata instalatia e gata.

Aceasta postare a fost editata de Skyspy: 20 February 2007 - 07:51 PM

0

#1 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2007 - 08:06 PM

Asta e modemul care va receptiona semnalele UMTS de internet.Antena originala va veni dezsurubata si va fi legata cu un cablu de 50ohmi la Yagi cu parabola.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1171994809.jpg

0

#2 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2007 - 08:09 PM

Iar acesta e emitatorul W-Lan care va transmite semnalelle receptionate de modem spre calculatorul din casa.Toate vin montate afara sub parabola.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1171994972.jpg

0

#3 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2007 - 08:21 PM

Skyspy, la 20 Feb 2007, 19:45, a spus:

Problema e ca impedantele de la cablu si antena nu pasuiesc deoarece antena are 50ohmi iar cablu de antena 75ohmi.Aici are loc o anumita pierdere.Nu mai stiu daca
la dipolul Yagi-ului mai trebuie si bucla de adaptare de lambda/4 cum era mai demult la antenele de televizor.Astept sa-mi dea Mr.Space un raspuns ca e doctorand la deastea. :D
Nu am observat un castig sustantial in cazul folosirii parabolei dar totusi mi s-a parut ca stabilitatea legaturii era mai buna.Ce imbunatatiri vreau sa mai fac e un cablu de 50ohmi care l-am comandat deja si sa inalt toata shandramaua vreo 4-5m de la sol ca sa nu mai fie obstacole apropiate la vedere.Si ca sa nu mai scot laptopul la iarba verde si dupa o ora sa ma intorc ca acumulatorul e gol vreau sa montez un modem DSL pentru unde UMTS legat la un acces point de W-LAN care va transmite semnalele de la modem direct in casa fara piederi.

Bucla de lambda/4 e obligatorie !
50'u cu 75'u nu se prea imbuca de loc. Acolo e o dezadaptare. Se produc unde stationare care nu prea fac bine. Tre' sa pleci din dipol cu impedanta de iesire a dipolului. Altfel :( ce-ai castigat cu parabelu' si dipolu' pierzi la ... pod ! :o Impedanta tre' sa fie continua si ... derivabila pe tot traseu' de la antena la ... destinatie. :( Lipiturile sa fie profi si mufele perfect curate de orice ar putea deveni in timp, mizerie conductoare, care sa strice continuitatea impedantei ! Si inca ceva ! Uita-te pe fisa tehnica a coaxialului sa vezi atenuarea pe 100 de m !!! Si scurteaza cablul la minim posibil.
Baga vesti si rapoarte ! Eventual, poze !

Stima,

Aceasta postare a fost editata de domnu_doctor: 20 February 2007 - 08:24 PM

0

#4 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 732
  • Inregistrat: 07-January 05

Postat 20 February 2007 - 09:25 PM

domnu_doctor, la 20 Feb 2007, 20:21, a spus:

Bucla de lambda/4 e obligatorie !

... Asa e. E obligatorie sa fie ... lamb(a)da/2 :( Nu uitati coef. de scurtare. Ala e 0.66 la cablurile coaxiale izolate cu polietilena.

Cat depre reflexii la trecerea de la 75 la 50... cred ca va agitati prea mult. Coeficientul de reflexie la trecerea de la 75 la 50 este de 0.2 (reflectata e 0.2 din directa), adica din toata puterea mai ramane 80%. Pierderea e de fo 2dB. Cred ca mai mult se pierde prin atenuarea cablului. Banuiesc ca linkul e d-ala pe 2.4G.

Cirip

Aceasta postare a fost editata de Cirip: 20 February 2007 - 09:35 PM

Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
0

#5 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2007 - 10:29 PM

Daca cablul de conexiune e de 50ohmi inseamna ca nu mai am nevoie de bucla nu?
0

#6 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2007 - 10:50 PM

Ba da, de bucla aveti nevoie oricum la antena Yagi sau orice ant. simetrica. Bucla este pentru adaptare si simetrizare (pot da explicatii daca doriti). In mod ideal, macar cablul din care e facuta bucla ar fi bine sa fie de 75 de ohmi. Restul pana jos veniti cu 50, daca nu gasiti 75. Se mai poate folosi un asa numit balun. Asta e un trafuletz pe ferita, dar cred ca ne complicam prea mult. Bucla in lambda/2 (atentie, nu /4) pare solutia cea mai practica. Cercetati cu atentie atenuarea de care zicea si dom' doctor. Cred ca acolo e beleaua cea mai mare.

Cirip

Aceasta postare a fost editata de Cirip: 20 February 2007 - 10:55 PM

0

#7 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 February 2007 - 11:12 PM

Deci sa specificam:frecventa de receptie 2143MHz,lungimea cablului de la antena la modem ~ 1m.De la modem la W-LAN 20-30cm.Totul vine montat pe catarg si alimentat de la un acumulator de masina.Atenuarea/m de cablu dat de producator ~0,3dB.
Ce n-am inteles de ce trebuie sa folosesc la bucla cablu de 75 si nu de 50 cu care fac legaturile.Lungimea buclei ar veni pentru lambda 14cm cam 7cm.Ce am mai uitat e cum se fac legaturile la bucla ,care cu ecranarea care cu miezul cablului.As fi recunoscator pentru o schita.

Pentru cei interesati de softul de proiectare al antenelor Yagi ,nestiind sa pun un link va spun ce sa cautati pe google.Veti gasi mai multe variante.Mie mi-a placut varianta in DOS ca iti da totul mura in gura.Deci google search: DL6WU Yagi Software

Aceasta postare a fost editata de Skyspy: 20 February 2007 - 11:18 PM

0

#8 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2007 - 03:23 AM

E cumva pagina asta: http://www.ipass.net...ra/kq3-frm.html ?
(doar scrii direct http://bla/bla/bla ca-ti pune forumu link. Sau faci copy-paste - toate link-urile au "copy link address" pe buton drept de la mouse, sau asa ar trebui)

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 21 February 2007 - 03:24 AM

0

#9 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2007 - 03:37 AM

Skyspy,

Spune-mi te rog exact ce tip de cablu este cel pe care vrei sa il folosesti. Ar trebui sa fie un RG... ceva, ca sa iau eu toate datele ptr tipul ala de cablu, apoi revin cu dimensionarea buclei, inclusiv desen. Daca ai un link chiar la producatorul cablului ar fi parfum.

EDIT1: Zici ca nu stii sa pui link. Eu fac asa: clic in banda de adresa din browser, ca sa se selecteze adresa, apoi right clic si copy (shortcut Ctrl-C). Clic in fereastra in care editez mesajul, right click si Paste (shortcut Ctrl-V).

EDIT2: Daca distanta este asa de mica, numai 1m, iar cablul atenueaza 0.3dB/m, atunci atenuarea de neadaptare poate sa fie semnificativa in raport cu pierderile pe cablu. Daca antena are suficient castig, e posibil sa nu deranjeze. Eu zic sa incerci si daca conexiunea este marginala (viteza mica sau pierde legatura), atunci stim ca mai putem fura 2dB din adaptare.

Lungimea buclei este calculata corect, cu exceptia factorului de scurtare. Deci cei 7cm mai trebuie inmultiti cu un 0.66, in functie de izolatia cablului. De astea iti ceream un link sa vad exact ce cablu e. Producatorul trebuie sa dea si factorul de scurtare sau "velocity factor" cum i se mai spune.

Cirip

Aceasta postare a fost editata de Cirip: 21 February 2007 - 04:00 AM

0

#10 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2007 - 07:56 PM

www.members.aol.com/do1ztatv/index/Software.htm

Pagina e in germana.La Nr.3 scrie :Berechnung einer Yagi-Antenne nach DL6WU are 89kb si e un Zip file.Programul e in engleza
Bafta

@Cirip-nu mai gasesc adresa producatorului dar dupa ce primesc cablul acasa iti spun ce tip este.Nu e nici o graba.

Pentru cei care eventual nu stiu "boom" este suportul pe care vin montate elementele antenei.Si la "units" sa alegi de prima data cm ca altfel va da dim. in inchi.
Dupa fiecare dimensiune dati enter.

Aceasta postare a fost editata de Skyspy: 21 February 2007 - 08:06 PM

0

#11 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2007 - 09:15 PM

Iaca si poza cu bucla. Nu am eu talent la desen, dar sper sa fie inteligibil.
Cablul care are impedanta caracteristica (Z0) de 75 de ohmi se cheama RG59. Exista cateva variante de RG59. Diferentele sunt la atenuare, dar imped. ar trebui sa fie aceeasi. Am impresia ca exista cablu a carui izolatie este polietilena spongioasa (cu insertie de aer). Asta reduce pierderile, dar schimba si factorul de scurtare.

Daca, sa presupunem, folosesti cablu cu polietilena plina, coef de scurtare este de 0.66 si lungimea buclei se calculeaza asa:
lungimea de unda in vid este lambda=c/f=3e8/2143e6=13.99cm
lambda/2=7cm (in vid sau in aer)
In cablu, lambda/2_cablu=0.66*7cm=4.62cm
Bucla va avea 4.62cm. Distanta se masoara pe lungimea tresei. Conexiunile firelor centrale trebuie facute cat mai scurt. Nu lasa fir central si izolatie multa sa depaseasca tresa ptr ca aia inseamna inductanta in serie si strica adaptarea. Orientativ, 1mm de izolatie sa iasa de sub tresa si inca 4mm din firul central.

De asemenea, daca folosesti Yagi, nu cred ca mai e necesara parabola. Ori una, ori alta.

Spor!
Cirip

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1172085356.gif

Aceasta postare a fost editata de Cirip: 21 February 2007 - 09:17 PM

0

#12 Useril este offline   degetzica 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 17-February 03

Postat 22 February 2007 - 11:36 AM

Skyspy, la 20 Feb 2007, 23:12, a spus:

... Ce n-am inteles de ce trebuie sa folosesc la bucla cablu de 75 si nu de 50 cu care fac legaturile ...

Pai de 50 trebuie, nu stiu de ce Cirip spune de 75. Iesirea din cardul PCMCIA este pe 50. Cele mai multe instalatii RF folosesc 50. Oricum, nu aici e pierderea mare, foloseste peste tot acelasi tip de cablu. Grija mare trebuie la lipituri si mufe.
Pe site-ul cu softu' am gasit si pentru antene Helix. Ce inseamna " WindungZahl " ? Numar de spire ?
Ala Bala Portocala ...
0

#13 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2007 - 05:16 PM

Antena Yagi are impedanta de 300 de ohmi diferential la capetele dipolului. Fiecare jumatate de dipol contribuie cu cate 150 de ohmi. Cei 150 de ohmi, la randul lor sunt rezultatul conectarii in serie a doua antene in lambda/4, fiecare contibuind cu cate 75 de ohmi.
Ca urmare a adaptarii si simetrizarii se pun in paralel o sectiune a dipolului cu iesirea buclei. Bucla in lambda/2 lasa neschimbata impedanta si defazeaza tensiunea cu 180 de grade. Prin punerea in paralel a doua impedante de 150 de ohmi rezulta o impedanta echivalenta de 75 de ohmi. Acesta este motivul pentru care la televizoare se punea cablu de 75 si de aceea am recomandat si eu cablu de 75.
Daca modemul are intrare de 50, se vor pierde 2dB din cauza neadaptarii. Daca se foloseste cablu de 50, va fi adaptare buna la modem, dar se vor pierde 2dB la antena. In urma rationamentului de mai sus imi dau seama ca tot aia e. Ramane valabila recomandarea lipiturilor scurte si de buna calitate.
Cirip
0

#14 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2007 - 07:02 PM

degetzica, la 22 Feb 2007, 11:36, a spus:

,. Ce inseamna " WindungZahl " ? Numar de spire ?

Egzact. :D :D

@Cirip- mersi de schema.Cum imi vine cablul ii dau bataie.Castigul teoretic dupa soft ar fi cam 15dB dar stiu ca asta depinde de mai multi factori.La parabola nu vreau sa renunt poate ca ajuta la vreme mai rea sa concentreze mai mult semnal in antena.Cel putin asa sper eu :D .
0

#15 Useril este offline   Cirip 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2007 - 08:22 PM

Skyspy, pentru putin si te rog sa ne spui cum merge.

Referitor la parabola/yagi eu vad lucrurile asa: Scopul parabolei pe de o parte si al directorilor/reflectorilor pe de alta parte este acela de a concentra campul in zona dipolului. O parabola functioneaza corect daca dipolul este amplasat in focarul reflectorului. Daca nu, castigul este redus. Mai conteaza la castigul parabolicei si raportul dintre diametrul reflectorului si lungimea de unda. Nu merge orice parabola la orice frecventa.

Chiar daca ar functiona combinatia de yagi si parabola, yagi ar trebui cumva intoarsa invers, ca sa prinda ce reflecta si concentreaza parabola. De asemenea, pozitia yagiului fata de parabola este critica, altfel in loc sa obtii sumarea in faza, poti suma in antifaza, adica scadere a semnalului receptionat.

Spor!
Cirip
0

#16 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2007 - 08:40 PM

Cirip, la 22 Feb 2007, 20:22, a spus:

Chiar daca ar functiona combinatia de yagi si parabola, yagi ar trebui cumva intoarsa invers, ca sa prinda ce reflecta si concentreaza parabola. De asemenea, pozitia yagiului fata de parabola este critica, altfel in loc sa obtii sumarea in faza, poti suma in antifaza, adica scadere a semnalului receptionat.

Mi-ai luat vorba din ... gura (deshte) ! :D
Antenele Yagi au un parametru care se numeste: raport fatza/spate. Asta e valabil cand ai la antena mai multi elementi.
Deci, dupa cum bine zice @Ciripone, :D antena Yagi ar trebui pusa cu kuru'n fata, adicatelea cu varfu'nspre parabel, da' in asa fel incat sa pice focaru' parabelului undeva in zona dipolului. Tre' corelate mai multe, p-acolo ...

Stima,

PS: Am vazut undeva, nu ...spui unde, un Yagi cu un lighean de Al, pus in fata dipolului si stapanu' se ... lauda :D ca-i merge ... ca lumea ...
0

#17 Useril este offline   Spitaludenebuni 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 08-January 07

Postat 22 February 2007 - 08:53 PM

Citeaza

PS: Am vazut undeva, nu ...spui unde, un Yagi cu un lighean de Al, pus in fata dipolului si stapanu' se ... lauda  ca-i merge ... ca lumea ...

Pai si nu ai tu o teorie docenta despre asta?
0

#18 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2007 - 09:00 PM

Spitaludenebuni, la 22 Feb 2007, 20:53, a spus:

Pai si nu ai tu o teorie docenta despre asta?

Ba da !
In ... almanahelelu' ... vanghelie !!! :D
0

#19 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 23 February 2007 - 05:52 PM

Am si eu cateva intrebari la tine, poate poti sa-mi raspunzi:

1: Spune-mi exact unde esti localizat (coordonate GPS) si iti spun exact incotro trebuie sa indrepti antena.

2. Spune-mi ce coordonate ai si iti spun daca poti folosi 2G sau chiar 3G.

3 Spune-mi cati metri si ce tip de feeder vor fi intre antena si "receptor" si iti spun daca faci vreo branza cu antena pusa sus.

4.Spune-mi ce inaltime ai acolo in coordonatele GPS si iti spun daca merita sa te agiti.

Sper ca ti-am trezit interesul. Daca vrei imi dai coordonatele pe MI ca sa nu fie chiar publice. Daca nu ai acces la un GPS incearca cu o harta din www.maps.google.com si imi trimiti o descriere a locului si o poza cu harta ca sa pot pune punctul in program.
0

#20 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2007 - 12:38 AM

Wow, si mai tare chestia asta cu GPS-ul. Ai coordonatele la toate celulele GSM din lume?
Tu le-ai aratat rusilor de unde vorbea Dudaev ?

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 24 February 2007 - 12:45 AM

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu