Modelism - RHC Forum: Energie alternativa ecologica - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »

Energie alternativa ecologica Pentru locuinta permanenta

#271 Useril este offline   p990i 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 218
  • Inregistrat: 18-November 06

Postat 08 August 2008 - 07:31 PM

Vezi postareap990i, la Dec 20 2006, 09:20 PM, a spus:

Am gasit un site in care sunt prezentate niste harti ale Europei, fiind inclusa si Romania.
http://sunbird.jrc.it/pvgis/pv/countries/c...ries-europe.htm
Voi folosi si cuvinte mai usoare, deoarece aceste topicuri pot fi gasite pe Google dupa anumite criterii.
Deci la acel link se gaseste harta solara a Romaniei.

Un mic update la acest link, nu mai este valabil, fiind inlocuit cu http://re.jrc.ec.eur...pvgis/index.htm
Si ca sa nu mai avem surprize, am atasat imaginea cu harta solara a Romaniei !!!

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: gs13_opty.ro.png

0

#272 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 09 August 2008 - 08:49 PM

Vezi postareap990i, la Jul 27 2008, 07:02 PM, a spus:

Problema spinoasa este pe timpul noptii, de aceea m-as axa pe vant.

In primul rand sunt foarte rare instalarile care se bazeaza 100% pe incalzire solara, deci aportul solar e folosit pentru economisirea combustibilului primar

In al doilea rand, sistemele/casele proiectate pentru incalzire solara au prevazuta o varianta de stocare a caldurii - de exemplu:
- pentru panourile de apa calda: un bazin de stocare cu apa calda care e circulata prin pardosea (in paralel cu centrala termica)
- pentru sistemele de incalzire cu aer cald: fie 1-2 mii de sticle de 1-2 litri cu apa undeva in pod, fie in strat de pietris sub podea sau in beci, etc.. (aerul cald de la panou e circulat prin acest rezervor, iar cand e nevoie de caldura in casa ventilatia se face prin rezervorul de caldura).
1000 de litri de apa incalzita cu un grad celsius stocheaza 1.163 kwh caldura
- exista si varianta relativ simpla a casei cu masa termica mare si foarte buna izolatie in exterior - care stocheaza in pereti si structura f. multa caldura si nu scade temperatura decat f. putin in timpul noptii. Casele de caramida/beton in interior si izolatie groasa pe exterior sunt un astfel de caz.

In toate variantele de mai sus e necesara desigur o casa f. bine izolata.

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 09 August 2008 - 09:00 PM

0

#273 Useril este offline   dan munteanu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 23-May 08

Postat 10 August 2008 - 09:19 AM

(problema spinoasa e pe timpul noptii de aceea m-as axa pe vant)?
dar de ce nu te axezi te amandoua? 4 panouri solare si o centrala eoliana? cand nu e soare sigur va fi vant... iar cand nu va fi vant sigur va fi soare... aproximativ asa este... toate astea le gasiti pe site-ul www.solaria.ro
Multumesc!
0

#274 Useril este offline   george10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1298
  • Inregistrat: 08-August 07
  • Interests:Modelism
    Foto

Postat 10 August 2008 - 10:47 AM

Vezi postareageorge10, la Aug 8 2008, 12:58 PM, a spus:

Salut!
Am si eu o intrebare ,adresata celor ce sant inplicat in acest topic:
-exista sau are cineva o harta cu repartitia vanturilor in tara noastra,harta care eventual sa fie de inteles(a se vedea cea de la ecosystem,care nu se intelege)?Este vorba de viteza si numarul de zile/an!
Sant interesat de un proiect Eolian si as vrea sa fiu destul de bine informat!de aceea am apelat la cunostintele dumneavoastra in domeniu!

Chiar nu ma poate ajuta nimeni?
Cu Stima George J.
tel.0724686263
0

#275 Useril este offline   p990i 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 August 2008 - 09:22 PM

George, faptul ca am revenit la acel link postat cu ceva timp in urma, denota faptul ca am reaccesat site-ul in speranta unei informatii pretioase. Din pacate nu am gasit, dar iti garantez ca si eu sunt interesat, si cum obtin ceva, voi reveni.
@ctotth: esti genial cu faza legarii rezistentelor in serie (din topicul eolianei) in acest fel scoti tot ce poti fara a diminua energia de care poti dispune. Bravo!
0

#276 Useril este offline   george10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Foto

Postat 10 August 2008 - 10:19 PM

[quote name='p990i' date='Aug 10 2008, 10:22 PM' post='233201']
George, faptul ca am revenit la acel link postat cu ceva timp in urma, denota faptul ca am reaccesat site-ul in speranta unei informatii pretioase. Din pacate nu am gasit, dar iti garantez ca si eu sunt interesat, si cum obtin ceva, voi reveni.

Da si eu fac"sapaturi"daca aflu ceva anunt! :mellow:
Sper sa gasesc ceva util!
totusi sper si intr-un ajutore si de aici...
Cu Stima George J.
tel.0724686263
0

#277 Useril este offline   p990i 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 August 2008 - 06:54 PM

Am un document pdf dar nu mai stiu de unde l-am luat, si nu-l pot uploada aici, are 1.87 mb, daca te intereseaza ti-l pot trimite pe mail. Un sampling iti atasez.
Am contactat si Autoritatea de monitorizare a calitatii aerului care monitorizeaza prin cateva zeci de statii, o groaza de parametrii, iar pe site-ul lor se lauda ca ai putea obtine informatii... nu am reusit, la mail nu am primit raspuns, etc. Parca am scris si la ANM dar acelasi raspuns: ignoranta.
Cum naibii sa fac o matrice din rezistente, pe care sa o controlez functie de tensiune, de unde sa cumpar rezistente care sa aiba o putere de genul 10 W/ml?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Untitled.gif

0

#278 Useril este offline   george10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Foto

Postat 12 August 2008 - 04:45 PM

Vezi postareap990i, la Aug 11 2008, 07:54 PM, a spus:

Am un document pdf dar nu mai stiu de unde l-am luat, si nu-l pot uploada aici, are 1.87 mb, daca te intereseaza ti-l pot trimite pe mail. Un sampling iti atasez.
Am contactat si Autoritatea de monitorizare a calitatii aerului care monitorizeaza prin cateva zeci de statii, o groaza de parametrii, iar pe site-ul lor se lauda ca ai putea obtine informatii... nu am reusit, la mail nu am primit raspuns, etc. Parca am scris si la ANM dar acelasi raspuns: ignoranta.
Cum naibii sa fac o matrice din rezistente, pe care sa o controlez functie de tensiune, de unde sa cumpar rezistente care sa aiba o putere de genul 10 W/ml?

-poti sa-mi trimiti pe adresa de mail?-jernoiugeorge@yahoo.co.uk
-ce vrei sa faci cu "matricea de rezistente"?
poti intra pe mes sa vorbim mai usor... :)
Cu Stima George J.
tel.0724686263
0

#279 Useril este offline   p990i 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 August 2008 - 05:21 PM

Iti trimit fisierul pe e-mail.
Matricea a devenit o mica obsesie dupa ce m-a lovit ctotth cu ideea lui si anume eoliana va produce o tensiune si o putere direct proportionale cu viteza vantului, eu ma gandeam sa tin o tensiune constanta prin marirea/micsorarea distantei dintre magneti si bobine (variez d fi o data cu variatia d t), dar in felul asta eu voi obtine o putere mai mica decat cea disponibila; cum a zis ctotth, pot sa fac un microcontroler care functie de turatie sau tensiune sa introduac sau sa scoata din circuit rezistente de incalzire in acest fel daca produc 24 V am cuplate sa zicem 2 rezistente, daca am 100 V 8 rezistente si tot asa, in acest fel trag tot ce pot din eoliana, intotdeauna 100% (exceptand pierderi prin fire), pentru ca nu pierd prin incarcare acumulatori, invertor, variatie flux functie de viteza rotatie, etc.
0

#280 Useril este offline   george10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Foto

Postat 12 August 2008 - 05:49 PM

Vezi postareap990i, la Aug 12 2008, 06:21 PM, a spus:

Iti trimit fisierul pe e-mail.
Matricea a devenit o mica obsesie dupa ce m-a lovit ctotth cu ideea lui si anume eoliana va produce o tensiune si o putere direct proportionale cu viteza vantului, eu ma gandeam sa tin o tensiune constanta prin marirea/micsorarea distantei dintre magneti si bobine (variez d fi o data cu variatia d t), dar in felul asta eu voi obtine o putere mai mica decat cea disponibila; cum a zis ctotth, pot sa fac un microcontroler care functie de turatie sau tensiune sa introduac sau sa scoata din circuit rezistente de incalzire in acest fel daca produc 24 V am cuplate sa zicem 2 rezistente, daca am 100 V 8 rezistente si tot asa, in acest fel trag tot ce pot din eoliana, intotdeauna 100% (exceptand pierderi prin fire), pentru ca nu pierd prin incarcare acumulatori, invertor, variatie flux functie de viteza rotatie, etc.

Da!
Daca ziciu tu...numai ca parerea mea este ca :complicat si prea "stufos"
Cred ca sant solutii mai "pamantene"-nu am deocamdata nici una dar sant sigur ca exista si va aparea ceva!
Mersi de mail-nu a ajuns dar va veni!nu? :)
Cu Stima George J.
tel.0724686263
0

#281 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2008 - 05:28 PM

nu e nimic genial in solutia cu rezistente - e folosita de altii pentru a devia puterea eolienei cand s-au incarcat bateriile.

O mica corectura, puterea NU variaza liniarcu viteza vantului.

1 - tensiunea generatorului cu magneti permanenti variaza liniar cu turatia.
2 - puterea ce poate fi generata de acelasi generator variaza cu patratul tensiunii, deci proportional cu patratul turatiei.
3 - puterea disponibila in vant variaza cu cubul vitezei acestuia. (de ex. un vant de 10 m/s produce de 8 ori mai multa putere decat unul de 5m/sec)
4 - puterea absorbita de o rezistenta (Sau matrice de rezistente serie-paralel) variaza proportional cu patratul tensiuni (R * U * U)

Deci 2 si 4 sunt sincronizate - nu este nevoie de nici un circuit de a comuta mai multe sau mai putine rezistente in f. de turatie.
Dar Intre 2 si 3 de mai sus exista o diferenta ... "existentiala" - puterea care o da vantul creste cu o curba mai abrupta decat cea pe care o poate prelua generatorul

Proiectarea unei eoliene implica potrivirea celor doua curbe (2 si 3) a.i. pe intervalul de viteza utila a vantului cele doua curbe sa fie cat mai apropiate.
O consecinta mai dramatica a acestei diferente este ca la vanturi puternice exista riscul arderii generatorului sau a rezistentelor de sarcina (cu exceptia cazului cand acestea sunt mult supra-dimensionate) a.i. trebuie sa existe un sistem fiabil de prevenire a acestui tip de avarii - frana, intoarcerea din vant, punerea palelor in drapel, etc.

-----
Si in final, repet - pentru zona noastra nu se merita incalzirea cu eoliana.
Cred ca de exemplu un sistem de compostare termofilica are mai multe avantaje - acesta foloseste frunze, iarba, paie, rumegus si orice fel de deseuri biodegradabile pentru a produce caldura: http://mb-soft.com/p...3/globalzl.html
0

#282 Useril este offline   dan munteanu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 August 2008 - 12:40 PM

Eu stau in apropierea Constantei si va zic ca se merita 100% sa iti acoperi casa cu panouri fotovoltaice si solare si sa iti pui o centrala de 3-5kw in curte. Chiar daca investitia facuta se amelioreaza greu in timp constiinta (daca ai asa ceva) iti este impacata pentru ca stii ca nu faci rau nimanui. O sa constati ca ai atata curent incat o sa lasi becurile aprinse noaptea si cu banii luati de la enel electrica o sa iti cumperi si o masina... Asta la modul cel mai serios!
Stima!
0

#283 Useril este offline   george10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Foto

Postat 19 August 2008 - 01:21 PM

Vezi postareadan.munteanu, la Aug 19 2008, 01:40 PM, a spus:

Eu stau in apropierea Constantei si va zic ca se merita 100% sa iti acoperi casa cu panouri fotovoltaice si solare si sa iti pui o centrala de 3-5kw in curte. Chiar daca investitia facuta se amelioreaza greu in timp constiinta (daca ai asa ceva) iti este impacata pentru ca stii ca nu faci rau nimanui. O sa constati ca ai atata curent incat o sa lasi becurile aprinse noaptea si cu banii luati de la enel electrica o sa iti cumperi si o masina... Asta la modul cel mai serios!
Stima!

Da pt tine o fi simplu..eu inca caut hartii si sper sa gasesc ceeace vreau...aici nu prea bate vantul...insa cu soarele este alt ceva..aici au fost construite prin ani*80 parca primele case solare... :blink:
Cu Stima George J.
tel.0724686263
0

#284 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2008 - 10:47 PM

cred ca citatele au luat-o razna. george10 pare ca citeaza un mesaj al lui dan.munteanu da eu vad ca mesajul e dat de COCONUL

@COCONULe, nu am zis ca in anumite zone sau conditii speciale nu ar fi rentabil sa pui panouri solare (pt apa calda) sau centrale eoliene si panouri fotovoltaice pt curent electric. Am spus ca e foarte nerentabil sa te incalzesti cu curentul electric produs pe aceasta cale. Curentul electric e prea pretios ca sa te incalzesti cu el. O turbina rezidentiala nu va acoperi consumul mediu lunar de electricitate al unei familii, (sau poate doar in conditii optime) - a.i. e pacat sa-l irosesti pe incalzire.

sanatate!
cezar
0

#285 Useril este offline   dan munteanu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 August 2008 - 02:29 PM

Vezi postareactotth, la Aug 19 2008, 11:47 PM, a spus:

cred ca citatele au luat-o razna. george10 pare ca citeaza un mesaj al lui dan.munteanu da eu vad ca mesajul e dat de COCONUL

@COCONULe, nu am zis ca in anumite zone sau conditii speciale nu ar fi rentabil sa pui panouri solare (pt apa calda) sau centrale eoliene si panouri fotovoltaice pt curent electric. Am spus ca e foarte nerentabil sa te incalzesti cu curentul electric produs pe aceasta cale. Curentul electric e prea pretios ca sa te incalzesti cu el. O turbina rezidentiala nu va acoperi consumul mediu lunar de electricitate al unei familii, (sau poate doar in conditii optime) - a.i. e pacat sa-l irosesti pe incalzire.

sanatate!
cezar

e o incurcatura: eu am fost dan.munteanu pana acum
acum sunt coconul
P.S: ca sa te incalzesti cel mai profitabil este coxul (daca ai de unde sa il ei)
noi il luam de la petromidia din navodari
0

#286 Useril este offline   arecibo38 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 06-September 08

Postat 06 September 2008 - 01:37 PM

Am citit peste tot despre energie solara si energie eolina dar nimeni nu vorbeste despre energia hidro!

Acesta e forma cea mai ieftina de energie... cu conditia sa fie sisteme mici. E uimitor ca o turbina de 1KW putere poate produce pana la 700KWh/luna ... care e suficient pentru 2-3 case !

Aici gasiti poze cu astfel de sisteme realizate in Romania:

Sistem hidro realizat in Arges

Sistem hidro realizat in Buzau

:)
0

#287 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 06 September 2008 - 03:10 PM

Vezi postareaarecibo38, la Sep 6 2008, 02:37 PM, a spus:

... o turbina de 1KW putere poate produce pana la 700KWh/luna ...
...vreau si eu o minune tehnica din asta :) !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#288 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 06 September 2008 - 03:36 PM

Chiar daca investitia facuta se amelioreaza greu in timp

cocone muntene schimb de nick,daca vezi ca o discutie te depaseste,te rog eu frumos nu mai posta.citeste si invata.
o investitie se amortizeaza,nu se amelioreaza.stai linistit cu coxul tau acolo.
flying is my life...
0

#289 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 06 September 2008 - 04:40 PM

Vezi postareaarecibo38, la Sep 6 2008, 02:37 PM, a spus:

Am citit peste tot despre energie solara si energie eolina dar nimeni nu vorbeste despre energia hidro!

Acesta e forma cea mai ieftina de energie... cu conditia sa fie sisteme mici....

Nu vorbeste nimeni, ca nu multa lume are acces la ea.
Nu stiu daca e cea mai ieftina. In mod sigur nu-i cea mai scumpa. Nu cred ca e simplu sa obtii autorizatii sa-ti bagi nasul in albia unui rau, oricat de mare sau mic ar fi. Din nefericire nu poti fi inca proprietar pe cursul unei ape. Sunt multe avantaje cu prezenta unui curs de apa in apropiere, dar asa cum este la noi, daca ceva devine serios, devine si complicat.
Nu cred ca e simplu sa-ti protejezi investitia la debite anormal de mari (sau mici). Si apoi investitia initiala poate fi comparabila cu oricare alta. Daca e mai simplu de construit un baraj decat o elice de mari dimensiuni eu ma apuc de jucat sah. Restul e identic...
Si nu in cele din urma, nu trece cate un rau prin curtea fiecaruia de aici, dar parca am mai zis.

Unii au acces la lemn mai usor ca altii, altii gasesc usor cabune, pentru altii rumegusul e mai ieftin ca orice, si tot asa. O trecem pe lista si pe asta cu apa. Am mai vorbit. La vant si soare au multi acces si inca sunt gratuite. E drept ca e costisitoare aducerea lor acasa sub forma de caldura.
Stai pe aproape!
Multam fain de link-uri.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#290 Useril este offline   Marky 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 07-September 08

Postat 07 September 2008 - 04:05 PM

Salutare tuturor! Privitor la incalzirea pe timp de iarna, excluzind racordarea la sistemul centralizat (care oricum are un randament destul de prost in Mangalia unde locuiesc eu), ce parere aveti, care solutie este mai avantajoasa, centrala pe gaz, sau cea pe peleti de lemn (eventual lemn)? Ma refer mai intai la randamentul economic si apoi la cel termic.
0

#291 Useril este offline   Marky 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 September 2008 - 08:24 PM

O adresa de net cu documentatie care ar putea sa va schimba conceptia despre tot ceea ce stiti despre tehnica. Sunt curios, in special domnii ingineri ce parere vor avea. Adresa este http://www.web-space.tv/free-energy/ Dati un clik pe link-ul din josul paginii, site-ul e altceva decit ceea ce pare, dar l-au ascuns din cauza ca a fost sters de prea multe ori, din cauza naturii informatiilor pe care le contine. Nu stiu daca teoria conspiratiei e o abureala sau conspiratia exista, ma voi convinge dupa ce voi vedea ca functioneaza cel mai simplu dispozitiv de pe site. Pina atunci ramine provocarea...
0

#292 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 09 September 2008 - 09:09 PM

Vezi postareaMarky, la Sep 9 2008, 09:24 PM, a spus:

O adresa de net cu documentatie care ar putea sa va schimba conceptia despre tot ceea ce stiti despre tehnica. Sunt curios, in special domnii ingineri ce parere vor avea. ...

N-am terminat de citit PDF-ul recomandat. Din cat am citit nu-s sanse sa-mi schimb conceptia despre tehnica. Parerea mea e ca-i un fel de popularizare a stiintei în rândul maselor. N-as vrea sa fac referire la un anumit trib, vorbesc la modul general.
Eu am impresionat candva o baba cu un magnet puternic, de era sa moara de emotie, dar n-am link...
In rest toate bune.
Spor la treaba!

Poate detaliezi ideea, sa ne cunoastem mai bine!
0

#293 Useril este offline   george10 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
    Foto

Postat 12 September 2008 - 08:47 AM

Dati un clik pe link-ul din josul paginii, ... Nu stiu daca teoria conspiratiei e o abureala sau conspiratia exista, ma voi convinge dupa ce voi vedea ca functioneaza cel mai simplu dispozitiv de pe site. Pina atunci ramine provocarea...
[/quote]
:D care link?daca tu ai vazut am fi curiosi si noi sa-l vedem...eventual pune tu direct ...
Cu Stima George J.
tel.0724686263
0

#294 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 12 September 2008 - 04:31 PM

Vezi postareageorge10, la Sep 12 2008, 09:47 AM, a spus:

Dati un clik pe link-ul din josul paginii, ... Nu stiu daca teoria conspiratiei e o abureala sau conspiratia exista, ma voi convinge dupa ce voi vedea ca functioneaza cel mai simplu dispozitiv de pe site. Pina atunci ramine provocarea...

:wacko: care link?daca tu ai vazut am fi curiosi si noi sa-l vedem...eventual pune tu direct ...

Eu am intrat initial pe http://www.web-space.tv/free-energy/ si apoi am copiat intreg documentul. Posibil sa fie asta, daca nu gresesc: http://www.free-ener...com/PJKbook.pdf
Daca am gresit cu ce am citit, imi cer scuze. Pentru restul, ramane cum am stabilit...
Spor la treaba.
0

#295 Useril este offline   Marky 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 September 2008 - 06:36 PM

Vezi postareabitex, la Sep 12 2008, 05:31 PM, a spus:

Eu am intrat initial pe http://www.web-space.tv/free-energy/ si apoi am copiat intreg documentul. Posibil sa fie asta, daca nu gresesc: http://www.free-ener...com/PJKbook.pdf
Daca am gresit cu ce am citit, imi cer scuze. Pentru restul, ramane cum am stabilit...
Spor la treaba.

Da, la acel document faceam referire. Intre timp am descoperit mai multe filmulete pe net care arata cum se construieste un motor stirling sau un motor bedini, demostratii privind functionarea lor, dar pina nu fac eu unul si vad ca merge, nu cred! Au fost altii pe net care au falsificat mai mult decit un film. Am sa incep sa construiesc pentru inceput la scara redusa un motor magnetic, sa vad daca functioneaza, dar as fi interesat daca teoretic as putea reusi, de aceea rog un inginer sa-mi explice de ce as reusi, sau de ce nu as reusi, ca sa stiu daca merita efortul. Nu sunt doxa in ceea ce priveste fizica, iar explicatiile din document mi s-au parut de bun simt, si de aceea apelez la dumneavoastra.
0

#296 Useril este offline   jerpelitul 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 23-September 08

Postat 23 September 2008 - 02:35 AM

Stima!

ce spui tu te costa cit o masina iar durata de folosire a panourilor este limitata fiindca se vor deteriora in timp si"ce ai luat pe mere ai dat pe pere"
0

#297 Useril este offline   jerpelitul 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 23-September 08

Postat 23 September 2008 - 03:16 AM

Vezi postareafree-rider, la May 16 2008, 10:48 AM, a spus:

problema este ce metal foloseste la electroliza de nu se descompune si cum face de nu murdareste apa ca eu am incercat tot ce se poate si rezultatul este ca oxigenul imi distruge electrodul .

inoxul este folosit pentru conf.electrozilor dar cantitatea de hidrogen produsa nu este asa de mare pentru a fi utilizata la combustia motorului si bateria va ceda fiindca curentul electric consumat pt electroliza este destul de mare
0

#298 Useril este offline   Marius 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 10-September 08

Postat 28 September 2008 - 11:10 PM

Ma amestec si eu:am facut si eu o instalatie de electroliza a apei,am chiar si montat-o pe o dacie dar nu am obtinut cine stie ce economie,un pic de putere mai mare la motor,ca sa faci ceva rentabil trebuie sa obtii un randament supraunitar la descompunerea apei ceea ce eu nu am reusit
Ca o idee de a obtine curent am citit undeva ca se poate obtine pana la 2v si ceva captand undele radio cu o antena lunga si ceva diode condensatori parca,merita oare incercat sa fie inseriate apoi mai multe
0

#299 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 30 September 2008 - 03:14 AM

Ce obtii are puterea 0. Nu poti folosi asa ceva.
0

#300 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 30 September 2008 - 07:37 AM

Vezi postareaMarius, la Sep 29 2008, 12:10 AM, a spus:

,ca sa faci ceva rentabil trebuie sa obtii un randament supraunitar

Ar fi frumos...dar e gresit!
Magelan,