Energie alternativa ecologica Pentru locuinta permanenta
Postat 08 February 2008 - 08:14 PM
Intru si eu in discutia voastra pt. ca intotdeauna am fost atras de subiectul LED , culoare si lumina .
Imi aduc aminte cand am primit primul LED rosu cadou de la un indrumator de cerc de electronica de la CASA PIONIERILOR cum era pe vremuri si cum mi-l alimentam in fiecare seara pe intuneric ca sa vad luminita aceea ROSIE care nu era un bec asa cum eram eu obisnuit ci un LED care consuma al dracului de putin ..
Scuzati intro . dar eu sunt un adevarat colectionist de LED-uri .
Am , cred eu toate tipurile posibile si imposibile de led -uri ....si cum subiectul vostru era pe LED-uri asa ca si eu am prins o afacere cu un CHINEZ care mi-a adus la 4 EURO un tip de veioza de noapte cu nici mai mult nici mai putin de 20 de leduri de foarte mare intensitate (probabil LUXEON) pentru ca sunt intr-adevar exceptionale .
5 euro este nimica toata unde mai pui ca cele din centrul veiozei sunt colorate (tricolore) cu cip secvential de culoare inclus in capsula .
Nu va mai aburesc cu povesti , am sa va pun foto dar ar trebui sa o vedeti cu ochii vostri ce lumina da o veioza de asta ....(am luat 10 bucati ).
PS. Mi-am dotat toate modelele mele cu ac. LEDURI de la masinute pana la barcute , am pus faruri si stopuri si pe unde trebuia si pe unde nu trebuia ....etc
Stima
Postat 08 February 2008 - 08:29 PM
Sigur de la 5 euro cat cerea pe bucata am ajuns la 4 pt. ca am luat mai multe ...comertul stiu bine sa-l manuiasca chinezii nu si numai sa produca componente .
Asa ...si sa nu uit ca la 4 euro am primit si bateriile incluse in veioza ...deci fara cuvinte .
Traiasca CHINA !!!
Stima
PS. In foto sunt bateriile destul de consumate si va rog sa ma credeti pe cuvant ....
Imagini atasate
Postat 08 February 2008 - 09:43 PM
Ce chestie! Frumoase amintiri! De la Casa Pionierului au inceput primele`` afaceri``pe timpul lui impuscatu: licuriciuri in brake, convertizoare pt neon, ca deh... ramaneam in ceata, sirene, etc. Toate le vindeam in targul saptamanal, si tare ne mai descurcam cu banii noi astia cu pistolu` in mana...
Frumos! mi-ai adus aminte de multe... :D
Nu e in subiect, dar nu m-am putut abtine!
Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 08 February 2008 - 09:44 PM
Postat 09 February 2008 - 03:13 PM
Acum sincer eu nu prea inteleg aceasta furie cu led-urile. Pana cand sa putem citi fara sa ne stricam ochii la led-uri va mai trece ceva timp. Daca vreti econonie cu orice pret este solutia fluorescenta.....zic si eu.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 09 February 2008 - 03:14 PM
Postat 09 February 2008 - 04:57 PM
Stima
Postat 09 February 2008 - 07:20 PM
1) Eficienta Led 95.23 Lm/W / eficienta fluorescent 55 Lm/W
2) Durata viata 80000 ore fata de 6000 ore, adica la un echivalent de 100W bec incandescenta, un set de led-uri schimba 13 set-uri de fluorescente
3) Energie consumata pe toata durata de viata a unui led (acesta fiind si esantionul) la un necesar de 500 w bec incadescenta ca fiind necesarul de lumina in toata vila: 5.88 MWh fata de 10.181 MWh
4) pret achizitie pentru un echivalent de 500 w bec cu incandescenta pentru durata de viata a unui led: ~1500-1700 Ron fata de ~2000 Ron
Am folosit ca reper: http://zexstar.com/details.php?id=198
Postat 09 February 2008 - 07:42 PM
@Marius. Daca tu spui ca sunt ok este perfect. Asa pareau, albastrui. Te rog mult de tot sa nu crezi ca sunt Gica contra.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 09 February 2008 - 07:47 PM
Postat 09 February 2008 - 08:29 PM
Cat despre case ecologice avide de noi tehnologii, e cam greu azi la noi....costa mult noul, cel putin acum...
Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 09 February 2008 - 08:32 PM
Postat 09 February 2008 - 11:34 PM
Vreau doar sa precizez ca eu in Italia le-am primit gratuit de catre societatea cu care am facut contractul (ENEL ITALIA ) fiind inclus in programul de reducerea globala a pierderilor de energie electrica .
Am primit cate trei becuri de fiecare data de cate ori am platit factura si pot sa va spun ca aceast a scazut considerabil .
Aici in Romania mi-am montat peste to aceleasi becuri si am redus consumul si aici ....
Pe cand o initiativa si aici la renumita ELECTRICA ?
Stima
Postat 09 February 2008 - 11:42 PM
Pacat...
Aceasta postare a fost editata de bitex: 09 February 2008 - 11:44 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 10 February 2008 - 03:15 AM
Quebec-ul este tara cu cea mai mare pondere de hidroenergie. Aproximativ 100% din electricitate este de natura hidro. Iar resursele neexploatate sunt imense. Cu toate ca totul este electric, iclusiv aproape toata incalzirea, este multa energie in exces care se exporta.
Si cu toate astea Electrica lor face periodic campanii de incurajare a economiei. Plateste o parte semnificativa din costul unuor termostate noi, programabile pe sapte zile, incurajeaza noile aparate....etc.
Acele becuri de care tot pomenim sunt curent ~ un dollar. Dar periodic sunt reduceri.
Deci respectul fata de resurse se poarta peste tot.
@Marius. Acele becuri sunt si ele pe culori. Alb mai rece, etc si lumina de zi. Adevarat ca dupa ce se incalzesc cateva secunde. Eu cred ca LED-urile nu sunt in starea lor actuala un concurent real pentru ele. Poate mai incolo.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 10 February 2008 - 03:18 AM
Postat 10 February 2008 - 11:37 AM
Cea mai buna teapa e sa creezi impresia ca faci ceva pentru ca omul sa plateasca ce consuma. A fost una cu contorizarea apei menajere. A urmat circul cu contorizarea "caldurii' din calorifere.
Sunt actiuni legate de domeniul energie dar nu in scopul reducerii ei. Daca vrei cu adevarat sa faci ceva, legea nu te ajuta cu nimic, ba chiar te incurca. E parerea mea... Cred ca o sa fie si altfel, candva.
Apropo, un bec din acela economic e pe aici cam de 25 de ori mai scump decat unul clasic, ieftin. Nu esti tentat sa-l cumperi. In rest nimic deosebit. Spor la treaba!
Telefon: 0721 385365
Postat 10 February 2008 - 12:11 PM
Am observat si eu aici in Rom. ca sunt piperate rau .
Eu le-am cumparat in Italia trei bucati in cutie la un pret promotional de 3,60 EURO .
Acum sigur ca nici in Italia nu sunt f. ieftine dar trei saizeci impartit la trei pretul este SUPER bun zic eu .
Deci sigur exista desinteresul de a nu le promova pe piata noastra .
Stima
Postat 10 February 2008 - 12:29 PM
Eu stau la bloc si am centrala propie de 8 ani si sa stiti ca se simte la costuri. Sincer sa fiu sa amortizat in primii 2 ani. Acum la 3 camere platesc gazele cam 200ron pe luna ( in care intra gatitul,apa calda si incalzirea ) + cam 30 lei la bloc apa rece si salari la administrator,femeie de serv. caldura si lumina pe scara.Deci cam 230ron pe luna ( am si 2 calorifere pe balcon pt. flori)fata de cei care merg pe radet cam 370 ron + celelalte cheltuieli.
Postat 21 February 2008 - 10:27 AM
Multumesc de intelegere!
Postat 29 February 2008 - 09:09 PM
Diverse informatii despre incalzire/racire naturala, urmeaza sa-l studiez si eu.
LE: foarte util http://mb-soft.com/solar/saving.html
Aceasta postare a fost editata de p990i: 29 February 2008 - 10:10 PM
Postat 07 March 2008 - 07:10 PM
Ma macina un gand: cum se poate obtine hidrogen cel mai usor? Excludem varianta electrolizei.
Daca transform apa in vapori, o ridic la o temperatutura foarte mare, cum se poate extrage hidrogen? Ma gandesc la un sistem de genul: un fel de tub prin care sa treaca abur, si sa am 2 placute incarcate diferit (pozitiv/negativ) si sa separ in acest fel hidrogenul.
Ar fi mai rentabil asa decat electroliza?
Incalzitul apei nu este o problema, avem soare.
Postat 07 March 2008 - 07:29 PM
PS. Datorita acestui fapt nu se poate stinge un incendiu mare cu apa putina. Mai mult mareste flacara.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 07 March 2008 - 07:49 PM
Postat 07 March 2008 - 10:32 PM
vezi "steam reforming" - nu stiu care-i romanescul pentru "reforming" dar poti sa "reformezi" orice hidrocarbura ca sa obtii hidrogen. Dar eficienta procesului reformare + consum in pila de combustie e cam la fel de slaba ca in arderea directa a hidrocarburii respective intr-un motor.
PS
Aceasta postare a fost editata de ctotth: 07 March 2008 - 10:44 PM
Postat 08 March 2008 - 12:44 PM
http://youtube.com/watch?v=oy8dzOB-Ykg
Pe la minutul 2 apare o simulare.
Cand am fost in Viena vazusem la Conrad o masinuta electrica dar care folosea hidrogenul si oxigenul din aer, in genul http://www1.at.conrad.com/scripts/wgate/zc..._max_results=20 doar ca era o varianta mai ieftina (nu arata asa de bine ca si aspect); daca link-ul nu functioneaza intrati pe www.conrad.at si cautati wasserstoff. Am preferat sa-mi iau un robotel Asuro, ca am zis eu ca vreau sa-mi mai aduc aminte de limbajul C, intr-un mod placut, asa a fost, dar timpul liber ma omoara :rolleyes: (prea multe pasiuni).
Folosind acest gen de pila electrica, se foloseste hidrogenul (care trebuie obtinut cat mai usor posibil) si oxigenul din atmosfera, rezultand 3 lucruri: electricitate, caldura si apa.
Dat fiind ca nu este prea frumos sa te joci cu hidrogenul m-as tine departe de o aplicatie care contine un motor cu ardere (pe baza de hidrogen) si un generator electric, mai ales ca randamentul total s-ar putea sa fie mai mic decat al acestei pile.
Ideea este ca va trebui sa caut, sa vad de unde se pot cumpara asemenea pile cu puteri mai rezonabile, nu doar de cativa watts, astfel incat sa scap de achizitia acumulatorilor deep cycle (solutia clasica de stocare a energiei). Problema mare este cu acea membrana pe care nu cred ca o voi putea construi.
Cu ajutorul aceseti pile, elimin combustia, ceea ce face mai sigura folosirea hidrogenului, si in plus se obtine si caldura (nu stiu care este ponderea).
Aceasta postare a fost editata de p990i: 08 March 2008 - 12:45 PM
Postat 08 March 2008 - 04:49 PM
Daca insa cineva chiar incearca o punere in practica la scara reala, o poate face doar eliminand aspectul legat de eficienta acestui proces. Mai clar, deocamdata in lume, dpvd FINANCIAR, tot ``a arde`` cate ceva este mai rentabil (...inca, din pacate).
Problema nu este in pierderile inregistrate prin transformare unui tip de energie in alta, in functie de ceea ce dorim sa obtinem in final.
Marea problema ramane in a gasi CEA MAI IEFTINA forma de OBTINERE a ENERGIEI PRIMARE, indiferent sub ce forma s-ar afla, din care apoi sa facem ce vrem sau sa o transformam in ceea ce vrem sau in ceea ce ne este mai SIMPLU sa utilizam in mod direct, adica ELECTRICITATEA.
Cand consumi energie mai multa pt a obtine O sau H decat obtii apoi prin ``rearderea``lor, deja esti ineficient. E ca si cum motorina mancata lunar de motogeneratorul tau pt casa, costa dublu decat factura renel la acelasi KWh consumat. Nu mai pui piese, ulei, zgomot.....
Iar cu panouri solare, sfarleze, maree, geo sau alte neo/eco-uri din astea, abia nepotii investitorului vor prinde profit, si asta daca totul a fost bine facut iar servisarea sistemului in acest indelungat timp s-a platit din banii...... ! Care bani, ca nu a aparut inca profitul???
Ca si subiect teoretic este interesant!
Postat 09 March 2008 - 12:58 PM
p990i, la 7 Mar 2008, 19:10, a spus:
Ma macina un gand: cum se poate obtine hidrogen cel mai usor? Excludem varianta electrolizei.
Daca transform apa in vapori, o ridic la o temperatutura foarte mare, cum se poate extrage hidrogen? Ma gandesc la un sistem de genul: un fel de tub prin care sa treaca abur, si sa am 2 placute incarcate diferit (pozitiv/negativ) si sa separ in acest fel hidrogenul.
Deci nu luam in calcul varianta clasica de electroliza invatata in scaoala deoarece este ineficienta.
In alta oride de idei: avem atata soare ca nu stiu cum sa-l folosesc; la o media de 1000 W/m^2, poti focaliza razele soarelui pe o arie mai restransa si ajungi la cativa kW. Cum se pot folosi ei pentru a obtine electricitate?
Ideea este ca daca se poate face/cumpara, atunci s-ar putea renunta la panouri solare fotovoltaice si la acumulatori.
Grecii de la Hydrosol, citati de Euronews, folosesc in cea mai mare parte energie solara, ajungand la o eficienta de 70%, probabil restul de 30% sunt reziduri, caldura, etc.
http://youtube.com/watch?v=e4lMcpy22qM
LE: http://youtube.com/watch?v=8kJqsDh8cs0
Aceasta postare a fost editata de p990i: 09 March 2008 - 01:46 PM
Postat 09 March 2008 - 01:59 PM
p990i, la 9 Mar 2008, 12:58, a spus:
Deja se foloseste in unele tari metoda de concentrare prin sistem de oglinzi asupra unui punct de colectare unde incalzeste apa pana se trasforma in aburi si alimenteaza o turbina electrica. Dar pe langa faptul asta apa incalzita se poate folosi si la alte lucruri, nu numai la facut energie electrica, adica incalzire. Oricum un sistem cu mai multe utilizari de pe aceeasi sursa de energie suna mai tare a solutie rentabila.
Stima si respect
Postat 15 March 2008 - 10:10 PM
http://thermo-pad.com/index.htm
Sunt convins ca isi poate gasi utilizari interesante si in subiectul acesta.
Postat 16 May 2008 - 09:48 AM
p990i, la 7 Mar 2008, 19:10, a spus:
pai de ce sa te mai gindesti atita daca renteaza sau nu cind unii deja merg cu hidrogen cu masina folosind doar bateria ,care si asa este incarcata de motor +ca mai trage si masina care este deja raspunsul la eficienta.Daniel Dingel merge cu masina folosin numai apa de aproape 30 de ani ,problema este ce metal foloseste la electroliza de nu se descompune si cum face de nu murdareste apa ca eu am incercat tot ce se poate si rezultatul este ca oxigenul imi distruge electrodul .Acum va las pe voi sa veniti cu idei ca sa facem eficienta aceasta electroliza pe care unii o folosesc deja de prea mult timp si apoi puteti sa o folositi in toate domeniile de care vb mai sus .Adica poti sa alimentezi un generator de curent care sa-ti dea energie fara numar sau un aparat de sudura sau sa mergi cu masina folosind decit bateria sau sa o folosesti la bucatarie sa incalzesti mincare etc.Acum sa vedem daca sunt si baieti destepti sau mai destepti ca filipinezul ala de planteaza orez si merge cu apa