Modelism - RHC Forum: Problema mufa CF - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Problema mufa CF la un Cannon 350D

#1 Useril este offline   eis 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 04-November 05

Postat 08 December 2006 - 01:14 PM

Cineva are un Canon 350D, care are Compact Flash. A introdus gresit cardul, l-a fortat, si a rupt un pin din aparat.

Aparatul functioneaza, dar nu mai recunoaste cardul (normal), cardul functioneaza in alte adaptoare.
Solutia ar fi sa il duca la reparat, sa il desfaca, sa ii schimbe mufa respectiva.

Am desfacut partial aparatul, dar nu am inaintat prea mult, sa nu fortez nota.
Am observat ca pinul care e rupt este de la Vcc. Compact flash-ul are 2 pini la Vcc, unul numarul 13, unul 38, care sunt pusi pe 2 rinduri, unul linga altul.

De aici ar rezulta o rezolvare simpla, si anume desfac CF-ul, si fac pe interior o legatura intre cei 2 pini de alimentare, si ar putea sa mearga.

Problema este ca de ce sunt 2 pini, si daca e posibil sa aibe ceva functionalitati diferite, in anumite cazuri.
Ca daca nu merge cardul in aparat, inseamna ca pe dinauntru cei 2 pini nu sunt legati impreuna.

S-a jucat cineva cu CF-uri la nivel mai avansat? Sa stie mai in amanunt ce se intimpla in interior.

Merci
0

#2 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 08 December 2006 - 09:26 PM

In specificatiile CF-cardului scrie exact ce fac cei doi pini de VCC. Cauta pe net CF card specification si vei gasi. Daca nu te descurci it trimit eu cumva un PDF dar are 1.5MB sau iti iei singur documentul de pe www.compactflash.org

Aceasta postare a fost editata de charlie: 08 December 2006 - 09:35 PM

0

#3 Useril este offline   eis 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 21
  • Inregistrat: 04-November 05

Postat 11 December 2006 - 10:16 AM

Din specificatiile de la adresa http://www.compactfl...rg/cfspc3_0.pdf pare ca cei 2 pini sunt echivalenti, iar din alte scheme de pe net se specifica ca la alimentare se leaga cei doi pini impreuna, eventual si cu un condensator pentru eliminare paraziti, sau asa ceva.

Totusi cardul nu mai functioneaza cu memoria pe care o are acuma, desi memoria mai functioneaza in alt cititor. (1G, SanDisk)

Banuiala mea este ca s-ar putea ca un pin sa alimenteze o parte din circuitele cardului, de exemplu memoria, si celalalt pin alta parte, cum ar fi controlerul, si bufferele de intrare-iesire
0

#4 Useril este offline   charlie 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 765
  • Inregistrat: 31-May 04

Postat 12 December 2006 - 05:28 PM

corect...si ordinea in care apare Vcc la ei poate fi diferita. Cumva cum se programau EPROM-urile pe timpuri.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu