Modelism - RHC Forum: Unde exista machete auto 1:10 ?! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Unde exista machete auto 1:10 ?!

#1 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 143
  • Inregistrat: 22-February 06

Postat 29 October 2006 - 03:25 PM

Careva stie de unde se pot achizitiona machete metalice auto la scara 1:10 ? Cumva cum sunt la http://autoart.ro doar ca acolo au doar 1:18
Chiar si Dacie 1300 daca este nu conteaza.
Iar daca exista, stie cineva, se pot modifica punand motor pe ele, speed controler, servo si tot ?

Aceasta postare a fost editata de DjGenove: 29 October 2006 - 03:31 PM

0

#2 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 29 October 2006 - 07:38 PM

Orice se poate ... modifica. Dupa pofta inimii ! :wub:
Si modificarile-s pe masura modelului initial. B)
Ce zici de ... portiere sau portbagaj, care se deschid din RC ? :D
Sau stergatoare de ... parbriz ??? :o
Sa mai ... zic ?

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#3 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 October 2006 - 10:02 PM

Important este sa se gaseasca machete metalice f detailate la scara 1:10, aici e problema. Pana acum am vazut doar 1:18 din pacate la autoart doar.
Si stergatoare parbriz e deja prea mult totusi.
Principal este ca macheta sa aiba farurile din fata, semnalizoarele capacele si lacasul, in spate sa aiba capacele instalate pentru luminile frana, marsalier, iar la aripa fata sa aiba semnalizor de asemenea.
Daca asta este indeplinit tot ce ar trebui facut este:
- Motor + Speed controler f fin si stabil
-Servo si directia facuta in asa fel incat sa fie simetrica perfect in ambele sensuri dar si unghi de cabrare maxim 45 grade nu 30.
-Faruri cu faze
-Faruri suplimentare
-Semnalizare peste tot unde trebuie
-Lumini pozitii
-Lumini frana
-Lumini marsalier
-Claxon

Si cam atat, stergatoare parbriz si deschidere de portbagaj sau usi ar fi cam prea complicat zic eu.
0

#4 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1506
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Interests:Star Wars (colectii), Automodelism (cu si fara radiocomanda), F1, WRC, masini, calatorii...

Postat 29 October 2006 - 10:09 PM

Ai idee cat de grea ar fi o macheta metalica la 1:10? Oare de ce nu prea sunt mai mari de 1:18?
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele
0

#5 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 October 2006 - 10:28 PM

Pai tooocmai ca asta si vreau sa fie grea !
Aia da realismul, sa simti ca atarna, sa simti inertia.
Astealalte automodele sunt plastice pe roti http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif(, n-au farmec deloc pentur manevre fine in casa.
Nu ma intereseaza viteza mare.
0

#6 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru
  • Interests:Star Wars (colectii), Automodelism (cu si fara radiocomanda), F1, WRC, masini, calatorii...

Postat 29 October 2006 - 10:49 PM

Poti sa o faci mai grea si cu contragreutati. In curse se folosesc de exemplu din cele pentru echilibrat rotile la auto 1:1.
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele
0

#7 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 October 2006 - 10:57 PM

Pai este una un automodel 1:10 care nu are realism (un lexan pe roti) si care pui pe el greutati si alta este o macheta 1:10 cu f multe detalii si tot care natural in afara ca e grea arata si cu totul altfel.
Ca sa nu mai spun ca si ca macheta ce conteaza cat de grea e ? Ca asa dupa menirea ei ar sta in vitrina, nu vad de ce nu ar exista.
Iar daca exista unde exista ?!
0

#8 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 29 October 2006 - 11:18 PM

Eu unul nu am auzit inca de macheta statica auto 1:10. Poate facuta home-made. Dar de fabrica, nu. Si sunt colectionar vechi, am vreo 200 de machete de diferite dimensiuni... Uite un site specializat pe machete metalice, nici ei nu au: http://www.die-cast-models.com/

Asta e tot ce am gasit: LINK

Cat despre de ce ar exista: pai unde e "utilitatea" sa ai o macheta statica de 40-50cm lungime? Daca ar fi din metal ar fi extrem de scumpa. Apoi ar fi greu de facut o colectie cu asa ceva. Si in final producatorul ar da faliment. Daca o macheta 1:18 facuta super costa uneori si 100 lire sterline, cat sa coste una 1:10?

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 29 October 2006 - 11:28 PM

Flickr - pozele mele
0

#9 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 29 October 2006 - 11:26 PM

Vad acolo un Porshe galben de 1/12 ar cam merge.
Preferam altceva mai ales ca nu prea-mi place forma la porshe. Preferam un BMW sau altceva 1/12, alte 1/12 exista pe undeva ?
Daca da, te rog VIper sa-mi linkurile daca vrei. Sau ai tu 1:12 ceva de vanzare ?
0

#10 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 29 October 2006 - 11:31 PM

Nu am de vanzare, eu colectionez si atat. Si am scris mai sus parerea mea cu privire la existenta unor machete 1:10...
Flickr - pozele mele
0

#11 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 30 October 2006 - 08:26 AM

DjGenove, ma bucur ca ti-a raspuns VIPER cam ce ti-as fi spus si eu ca poate asa ne crezi. As mai adauga ca greutatea unui astfel de model 1/10 cu cel putin caroseria din metal turnat (nu tabla ambutisata), cu sasiu functional (directie, suspensii cu arc si amortizoare cu ulei, motor cu angrenajul si diferentialul de rigoare, acumulator), plus servo de directie, receptor si variator, ar ajunge la o greutate mult mai mare decit greutatea "la scara" pe care ar trebui s-o aiba. Si anume numitorul din scara modelului la puterea a treia, deci un model de 1/10 ar trebui sa cintareasca cam 1/1000 din greutatea celui real. In plus centrul de greutate ar fi destul de ridicat astfel incit nu s-ar mai comporta realist (asa cum am inteles ca doresti).

O solutie pentru tine ar fi sa gasesti caroserii din ABS care sint mai grele decit lexanul dar nu intr-atit de grele ca cele de metal si sint foarte detaliate, mergind pina la nituri unde e cazul. Ceva ca la Hummerul si vehicolul de cercetare al armatei japoneze, ambele facute de Tamiya (ultimul il are SirVaska). Dar cred ca solutia cea mai simpla e sa adaugi greutati, asa cum ti-a spus Viper.
Pentru realismul detaliilor, ia in considerare modelele Tamiya care sint celebre ptr asa ceva chiar si la caroserii din lexan, Ferrari F40 din link fiind unul dintre exemple : http://shop.lindinger.at/product_info.php?...oducts_id=62368 sau Mercedesul C11 din poza :

0

#12 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 30 October 2006 - 08:27 AM

Nu a mers sa pun si link si poza.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1162189641.jpg

0

#13 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 October 2006 - 11:17 AM

M-am uitat la Ferrari ala Tamiya, e realista cand oi fi eu popa carcasa aia, e ceva dar nu cum trebuie.
Eu inteleg realist ceva de genul:

http://www.autoart.ro/pd-1116460163.htm?de...}&categoryId=14

Este 1:18 dar aia arata a masina. Nu e nevoie sa fie carcasa turnata, sa fie si cu tabla ca la dacie, dar sa arate cum trebuie.
Un 1:12 exista de 38,5 cm, ca am vazut pe site-ul dat de Viper, acum nu stiu daca in ala intra controler speed+servo+akku+receptor in asta:

http://www.die-cast-...s/tamv3207.html

Viper, utilitatea ar fi fost sa combini realismul al unei machete cu motor si restul. Si chiar daca greutatea ar fi fost mare cum zice Navigator, se poate reduce facand totul si din altceva, de ex Trabantul era din carton dar arata realist, ii faceau sasiul de aluminiu, restul aripi, usi, capote tot ca la reale, nu turnata toata carcasa cum se face la automodele. Iar carcasa putea fi cu ceva tabla pe deasupra metalizat vopsita.

Oricum ma mir cum nimeni nu a vrut inca un 1:12 macheta sa-l faca automodel ca lumea cu faruri si toate. Ma mir cum de nu s-a vrut combinatia motorizata + realism. Sau o fi si nu stiu eu.
Oi fi eu prea pretentios, sau or lua ceilalti doar lucrurile cum sunt fara a mai vrea ceva aparte.

Aceasta postare a fost editata de DjGenove: 30 October 2006 - 11:21 AM

0

#14 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 30 October 2006 - 11:32 AM

Nu esti pretentios, doar ca te uiti in directia gresita. De exemplu acel 1:12, nu va avea loc in veci pentru electronica pentru ca nu a fost gandit pentru asa ceva. Vrei RC realiste? E plin de ele, gata facute. Dar sunt jucarii. Au usi care se deschid, interioare frumoase, lumini, scaune, bord, ce vrei tu. Dar sunt numai niste jucarii, neproportionale. Au radiocomanda si atat. E adevarat, nu sunt din metal, dar sunt realiste. Celelalte RC-uri sunt pentru ei care vor sa alerge acele masini, si pentru care carapacea conteaza mai putin.

Ca sa impaci si capra si varza ar trebui sa o construiesti tu de la zero. Altfel trebuie sa intelegi cine pentru cine este adresata. Macheta metalica are un target de piata (de aici si dimensiunile maxime), RC-ul proportional are alt target.
Flickr - pozele mele
0

#15 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 October 2006 - 12:15 PM

Aici cred ca intervine notiunea denumita: gust. B)
Si mai cred ca e o treaba care luata ca atare nu prea se ... discuta, in sensu' ... comentariilor ...
Gustu' e gust s-atat ! :)
In general si io-s adeptul accesoriilor functionale. :D

Stima,
0

#16 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 30 October 2006 - 12:21 PM

Nu din gust se fac banii... E adevarat, gusturile sunt diferite. Dar chiar si la o firma de jucarii exista un departament care studiaza ce se cere pe piata. Si se pare ca au ajuns la concluzia ca o macheta auto metalica mai mare de 1:18 nu prea are sens...
Flickr - pozele mele
0

#17 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 October 2006 - 12:41 PM

Nu vreau sa discutam in contradictoriu ... :)
Cand am zis gusturi, ma referam la satisfacerea unei placeri, ca hobby, care nu trebuie neaparat sa fie o ... matritza. Poa' sa fie si un unicat si atunci satisfactia e ... muuult mai mare ! B) :D Ceea ce zici tu, referitor la ce analizeaza compartimentele de piata ale unor producatori/vanzatori, se refera statistic la ce se cere/vinde bine. Din punctul meu de vedere si ma bucur ca mai sunt si altii, nu multi, da' mai sunt, personalizarea unui model cu tot felu' de acareturi tine de dorinta de a avea ceva deosebit, care daca mai e si facut de manutza proprie B) ... sporeste satisfactia personala. :D

Stima,
0

#18 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 30 October 2006 - 01:09 PM

Corect si perfect de acord. Doar ca asa ceva, cum spuneam mai sus, se face in casa. Nu de serie cum cauta colegul...
Flickr - pozele mele
0

#19 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 October 2006 - 01:54 PM

Da Viper dar stau sa ma intreb ceva si anume cine nu si-ar dori o macheta combinata cu motor si tot ? Eu pun pariu ca s-ar vinde.
Multi cauta dar nu au de unde cumpara.
Nici macar nu s-a incercat cu un model sa vedem se cumpara sau nu ?!
In plus unde e evolutia daca nu se satisfac si niste dorinte mai speciale ?! Din asta se naste evolutia, din nastrusnicii.
Desi nastrusnicie ar fi ca masinuta sa faca si clatite, eu am cerut ceva ce trebuia sa existe deja la o masina dar hai sa zicem.
Evolutia se naste din pasiune, unde e doar dorinta de bani nu exista evolutie la extrem, desi si asa se scot niste bani, iata mai jos:
Pretul unei machete nu este ffff spectaculos de mare peste cel al unui automodel ca lumea.
De ex o macheta 1:18 costa 120 lei Dacia si 260 lei BMW-ul + restu de accesorii ar duce cam tot asa, poate un pic mai mult decat plasticele rc existente pe piata.
Un porshe 1:12 este 500 $ macheta.
Asa ca vinzi 10 modele normale cu 500 E sa zicem fiecare, mai faci inca 2 machete deosebite motorizate, desi te costa 650 E de fapt una, tu le dai cu 1100 ! Si iata ca tot castigi ceva in plus si pe plan de bani pentru ca precis se gasesc 2 cumparatori ca mine care sa ia aia de ex.
Ca sa o faca omul acasa il costa 50000 E ca trebuie matrite, ca sa dea 1100 E pe ea facuta gata e mult mai usor.
Pentru ca ei oricum le au si le fac doar ca trebuie un pic adaptate si pentru pus rc-instalation in ele, mare chestie.

Plus ca..cine spune ca daca ai carcasa realista nu bagi viteza ?!!!
Masinile reale sunt grele si la viteza se comporta de 100 ori mai bine ca lexanurile astea pe roti.
Adera altfel, alta satisfactie exista la realiste 100 %, Merzanu real are 2 tone, are carcasa grea si toate detaliile (ca si macheta) si fuge cu peste 200 la ora de mori.
Iar daca chiar s-ar tine rapotul exact marime greutate, nu s-ar comporta astea mici altfel ca alea deci.. faza cu 1/1000 greutate nu e valabila cam.
Daca ar fi usoara cea reala ca astea....ai derapa in draci ca dovada drift, greutatea mica a masinutei face sa alunece in halul ala.

Aceasta postare a fost editata de DjGenove: 30 October 2006 - 01:57 PM

0

#20 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 30 October 2006 - 02:05 PM

Sunt de acord cu tine, mai putin cu asta:

"Masinile reale sunt grele si la viteza se comporta de 100 ori mai bine ca lexanurile astea pe roti." Aici sunt altii mai vechi in meserie care ar putea sa-ti demonstreze contrariul.

Una peste alta, si eu imi doresc poate un gadget care sa faca N chestii, dar producatorii au decis ca e mai rentabil pentru ei sa iau 2-3 care sa faca impreuna acele N chestii. Sper sa fie destul de clara ideea mea. Suntem intr-o economie de piata si "trufandalele" se fac doar cu bani multi, in serie mica si la comanda. Pentru cine isi permite...
Flickr - pozele mele
0

#21 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 October 2006 - 02:09 PM

VIPER, la 30 Oct 2006, 14:05, a spus:

... Suntem intr-o economie de piata si "trufandalele" se fac doar cu bani multi, in serie mica si la comanda. Pentru cine isi permite...

Eu nu stiu in ce fel de ... economie :) B) suntem, da's perfect de acord cu ... trufandalelelelelelelele ... ! :D B)

Stima,
0

#22 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 October 2006 - 02:27 PM

Ce trufandale mai Vipere ? Ce pune aur pe ele ?
Scoti sa zicem 300-400 Euro in plus la un automodel macheta fata de celelalte, nu e nevoie sa coste sute de mii ca nu are diamante in ele sau aur dracului.
machete 1:12 existente transformate in automodele + 1:18 si gata.
Deci ma refer la ce se poate face cu ceva deja existent deja cu doar putini bani in plus (100-200 E maxim) si mai adauga 2-300 adaos si ala e profitul, in asa fel nu doar Mutu si Irinel pot cumpara alea, pot cumpara si oamenii de rand care au strans 300 E in plus, dar si profit iese firmei.
Sau daca nu le au deja facute sa fie disponibili la comanda sa transforme o macheta in automodel cu tot cei trebe, desigur contra taxa, asa ca e simplu de tot. Ei nici oameni n-au dispusi pentur modificari, e durere in sens negativ :)
Nu exista flexibilitate asta e problema.
Oamenii aia oricum ar lucra la tehnic cumva, in caz de comanda din asta, baietii se apuca de treaba deci n-ar fi platiti doar pentru asta ca sa zici ca n-ar renta.
Exact cum nu exista nici sa pui pe un automodel existent, faruri si restul. Sa presupunem ca exista cerere de la 5 % din modelisti, care nu stiu sa si le faca singuri dar nici nu-s Mutu sau Irinel desi au strans o suma dar nu prea mare.
Ce fac acei oameni ? Oamenii vor sa puna pe un automodel faruri, semnalizari, claxon, frane lumini, marsaliere lumini, o statie cu 9 canale dar nu de enspe mii de euro.
N-au unde a se adresa din pacate desi solutii exista si s-ar putea face asta aducand profit ca si in cazul machetariei.
Acum nu stiu cati vor asa ceva, dar se poate testa, se poate pune un asa exponat public sa vedem cine ar plati pentru el un pret asemanator automodelelor simple.
Cert este ceva si anume ca nici nu s-a incercat.

Cu stabilitatea Viper daca tu zici ca alea grele nu se comporta mai bine ca astea plasticele pe roti, o fi nu ma contrazic desi eu cred ca este cum zic eu.

Aceasta postare a fost editata de DjGenove: 30 October 2006 - 03:08 PM

0

#23 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 30 October 2006 - 03:26 PM

"Trufandale" le zic eu la piesele mai rare, mai dotate, mai pline de minunatii (nu va ganditi la ce nu ma gandesc nici eu :)). In cazul de fata pentru mine o macheta auto metalica detaliata la scara 1:10 e o trufanda. Normal ca se poate face. Dar cine sa faca? Trimite o scrisoare catre marii producatori de machete. Nu te costa decat un e-mail catre fiecare. La detalii pe langa Tamiya stau bine si Kyosho, si AutoArt, si mai sunt destui (chiar pe site-ul dat de mine).

Succes.
Flickr - pozele mele
0

#24 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 October 2006 - 03:37 PM

As trage o mica concluzie ... ! :)
Ca ar fi ceva ... amatori de machete 1:10 ! B)
Sau ... ma'nsel ? :D
Sunt dispus sa colaborez la dotarea electronica a unui asemenea model cu tot ce trebe pe el, mai ales ca la o asemenea dimensiune spatiu' nu mai este o limitare asa de restrictiva.

Stima,
0

#25 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 October 2006 - 04:16 PM

Se porneste dupa cum spune VIper de la ideea ca machete metalice detailate 1:10 nu exista.
Dar eu tinand cont de asa ceva am spus ca se pot dota cu tot ce trebuie machetele 1:18 si 1:12 pe care le-am vazut pe site-ul dat de Viper.
Mai sus nu m-am referit la 1:10 care nu exista, nu ai citit cu atentie Viper despre ce am vorbit acolo.
M-am referit la ceva ce exista dar le e lene sa ofere servicii pentru dotare cu tot ce-i trebuie.
0

#26 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 30 October 2006 - 07:23 PM

La 1:18 chiar a aparut o "manie" (ca sa zic asa, sau moding) de a pune doar caroseria de metal de la cele statice dar detaliate, pe sasiele perfect functionale ale celor dinamice. Faruri, semnalizatoare si stopuri nu-i mare filozofie, mai ales pe acele caroserii ce au deja "sticlele" montate.

Din pacate sasiele frumoase ale staticelor, cu interioarele ce par reale si motoarele detaliate, nu pot fi folosite datorita faptului ca la acestea, rotile se invirt ce-i drept dar atit. Nu au suspensii, nu cotesc cum trebuie si nici nu au rezistenta necesara rularii. Dar probabil ca in masura spatiului liber ramas sub capota motorului ce se deschide, se poate adapta si motorul detaliat, sau cel putin o mare parte din el.

0

#27 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 October 2006 - 07:27 PM

Aici s-ar putea sa fie o problema reala ... :rolleyes: Adica, detaliile frumoase de la vedere, s-ar putea sa ocupe mai mult loc decat trebe' si sa ramana disponibil pentru tuninng cam putin ...
Ramane de vazut ! :(

Stima,
0

#28 Useril este offline   DjGenove 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 October 2006 - 08:46 PM

Daca nu e loc e naspa raau tare. Sa pui carcasa de la macheta pe un model ar merge, dar sa se puna toate alea pe o macheta chiar nu prea are unde http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif.
DESI la cele reale in asa loc intra toate :rolleyes:)), ca sa nu mai spun ca si bujii si tooot.
Daca lasau si ei loc de buna ziua ce bine era. Lasau pe dinafara cum arata si restu loc pentru ce are si una reala :(.
0

#29 Useril este offline   Duf 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 233

Postat 03 December 2006 - 01:28 AM

Dar exista 1/12

http://www.autoart.ro/pd-1343223971.htm?de...}&categoryId=13
Nu tot ce zboara se mananca!
0

#30 Useril este offline   rekin 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 28-July 07

Postat 08 August 2007 - 01:29 PM

sal nu am auzit machete de 1:10.ia si mai cauta poate gasesti.eu am de 1:18 si le modific exteriorul.eu zic ca sunt cam grele pentru un motoras.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro