Postat 06 March 2004 - 01:41 AM
Cateve adnotari referitor la acest subiect(cum fac eu):
1 - golurile eu le astup cu ...rumegus fin(il si cern) rezultat din slefuirea modelelor anterioare-fac un amestec de rumegus cu aracet si ...gata.Metoda este buna ptr.modelele care au carena vopsita !
2 - cuiele de incleiere : am un fel de tinte folosite in industria textila,sunt subtiri si plate;am inteles ca sunt de la scarmanatul lanei.(Traiasca fabrica Dorobantul)
3 - cleiul rapid - daca ai gresit ?Totusi suntem oameni si mai gresim,nu?(cu toate masuratorile )De ce nu folosesti aracetul ?Ai timp sa intervii daca observi vreo greseala.Inconvenientul,intradevar,este timpul de uscare,dar am gasit un aracet care se usuca(cat sa poti trece mai departe)in cca.20 min.
4 - baghetele :De ce nu incerci sa pleci cu aplicarea lor de la chila (nu din mai multe locuri)?Singure se aseaza cum trebuie !Mai cu o rindea mica,mai cu slefuitorul si se "pupa"cum trebuie.
5 - chituirea - nu chituiesc direct pe lemn.Dupa finisarea cocii(?) o imbrac intr-un ciorap de dama(matase)bine intins sa nu faca cute,dupa care aplic un strat de aracet dizolvat.Dupa uscare slefuiesc cat sa nu rup ciorapul(asta in functie de stratul de aracet aplicat),operatia urmatoare fiind aplicarea chitului !Are o priza excelenta si pana acum nu mi s-a intamplat sa-mi sara la lovituri(nu cu ciocanul)
6 - 2 straturi de baghete : intradevar, se muleaza mai bine pe corpul navei,dar munca in plus.La fel de frumos se poate doar cu un singur strat.Mana sa ai....
7 - slefuirea coastelor : cand am invatat meserie,instructorul meu,intre 2 mici(votca-el, nu eu)mi-a aratat o jmecherie-se ia un creion gros,numai grafit,se innegresc marginile coastelor si se slefuieste cu un slefuitor mai lung pana cand dispare negreala de pe ele.Miscarea este lunga,slefuitorul facand contact cu cel putin 3 coaste.Astfel nu mai ai probleme cu linia baghetelor.
Ar mai fii de spus multe,dar nu au intrat zilele in sac.Inca o data ,repet,asa procedez eu si nu susti ca este cel mai bine !! Tuturor bafta ! :D