Modelism - RHC Forum: Încă un începător... :) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Încă un începător... :) mulţumesc pentru sfaturi

#1 Useril este offline   ioanneamtu 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 24-July 06

Postat 24 July 2006 - 12:57 PM

Bună ziua tuturor !

Întîi de toate, trebuie să menţionez că, deşi un mare pasionat de navomodelism (de mic), sînt abia începător în materie, poate dat fiind şi faptul că abia acum am resursele financiare adecvate pentru a îmi satisface acest hobby (30 de ani şi ceva bani).

Mai vreu să spun şi că am citit cu mare interes articolele publicate în secţiunea tehnice şi în secţiunea navomodelism, dar dacă cumva întrebările mele vor fi nepotrivite, îmi cer scuze de la bun început.

Deci, să începem.

Pentru că sînt începător, m-am gîndit că o bărcuţă chinezească ar fi un bun început, aşa că am ales HT-2879 (mi-a plăcut mult).
Pentru imagine şi caracteristici: vizitaţi aici

Din spusele Dvs. aflînd că această ''chinezărie'' nu mă va duce prea departe, am analizat ofertele pentru a transforma această jucărie într-un navomodel.

Astfel, m-am oprit asupra următoarelor echipamente:

Set RC T-4 EX 4/6/0 40 MHz FUTABA + Accu 8 NiMH 2100 mA......449.00
Servo S3003 (42 lei/2 buc.)......84.00
Motor VENTI 660 (59 lei/2 buc.)......118.00
Regulator NAVY CONTROL 535......297.00
Total (cu alte mărunţişuri)......1.000-1.100 lei RON

Aştept cu interes sfaturile Dvs. dacă alegerea mea în privinţa echipamentelor este bună sau rea, sau dacă arunc banii pe fereastră sau nu.

Ceva ajutor ar fi bun în privinţa regulatorului, intenţia mea este de a utiliza acest regulator cu cele două motoare (am văzut că se poate aşa ceva - dacă mă înşel, rog să mă corectaţi).

În privinţa staţiei, m-am gîndit să iau una mai bună, poate în viitor voi avea şi un avion.

În privinţa motoarelor, la fel, poate le voi folosi în viitor şi la altceva, dar oricum, îmi doresc o bărcuţă care să meargă repede (nu una de viteză, dar totuşi una rapidă, să nu adormi uitîndu-te la ea cum merge)

Vă mulţumesc pentru ajutor,

Cu respect,
Ioan Neamţu

P.S. orice alte sfaturi îmi vor fi de mare ajutor.
0

#2 Useril este offline   geo_sim 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 220
  • Inregistrat: 19-April 06

Postat 24 July 2006 - 01:35 PM

E ok regulatorul, poate duce 2 motoare dar depinde ce tip...S3003, nu le prea agreez dar in lipsa de altceva merg si astea.Pe viitor ceva digitale ar fi recomandate!
Bafta si bine ai venit!
Graupner MC-24, 40Mhz, canal 61
0

#3 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 24 July 2006 - 01:51 PM

la ce acumulator te-ai gandit ca pentru 2X venti 660 iti trebe ceva serios
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#4 Useril este offline   ioanneamtu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 July 2006 - 01:58 PM

Mulţumesc pentru răspuns geo_sim ! (chiar nu credeam că voi primi un răspuns aşa repede...). Mulţumesc şi pentru urările de bine.

În privinţa servourilor digitale, mi se par ceva cam scumpe... E diferenţă între un servo analogic de 42 lei şi unul digital de minim 100 lei. Mă mai gîndesc (dar nu întreb şi nevsta).
Poate m-ar convinge diferenţele care există între ele, avînd în vedere că le folosesc pe un navomodel, iar nu pe un aero (ştiu că cele digitale sînt mai rapide şi mai precise dar, pentru navo, sincer nu le văd necesitatea. Dacă îmi poţi da argumente în plus, abia aştept şi mulţumesc.

Mulţumesc pentru răspuns şi ţie, Dexter_Jr !
Cu acumulatorii chiar am o problemă. Nu prea ştiu cum să îi aleg. Dacă îmi poţi recomanda ceva, abia aştept. Mulţumesc !
0

#5 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 24 July 2006 - 02:28 PM

Statia e foarte buna. Servoul S3003 e si el foarte bun pentru aceasta barca (sa nu se supere Geo, dar asta nu e FSR, cum nici elicopter sau avion de acrobatie :D )

Cu motoarele e altceva. Mie mi se par cam prea mari, chiar exagerat de mari, pentru acest distrugator de nici 80 cm a carui flotabilitate e redusa. Nu numai datorita formei caracteristice a corpului dar si datorita faptului ca chinezul a pus plastic din gros (si f. greu) atit la coca dar mai ales la punte si suprastructura. Nu prea va pluti saracul doar cu motoarele alea, daramite si cu acumulatorii care ar trebui sa alimenteze doua 660 Venti. Cred ca doua 400 ar fi prea indeajuns. La urma urmei e un distrugator la scara si nu un papuc FSR. Si asa o sa depasesti "viteza la scara" a navei Sovremenny pe care incearca s-o reproduca.

Cu regulatorul, daca tot o sa-ti iei statie cu 4 canale si cu soft, ti-as sugera sa iei doua bucati, cite unul pentru fiecare motor. E foarte spectaculos acest model in special, cind face niste intoarceri in jurul bulbului din prova, lucru posibil cu motoare controlate independent. Ca model, HF 40 profi sint f. bune, dar ar merge si Rocar (cu rezerva ca au putere mai mica dar in special plaja de tensiune foarte ingusta).

Ca o ultima observatie, daca poti ajunge in Niro (Dragonul Rosu de linga Europa) cumperi acelasi lucru doar cu 100 lei ceea ce nu-i de colo, dat fiind ca practic tu doar vasul in sine si elicile le pastrezi, "telecomanda" oricum o s-o azvirli.

Motoarele originale s-ar putea sa fie bunicele, asa ca nu te grabi cu achizitionarea celor noi, sau in tot cazul, gindeste-te.

Acumulatorul, il iei in functie de tipul motorului folosit, in special de voltaj dar si de consum. Dar cu un pack de 6-7 celule de cel putin 3000mAh ar trebui sa te dai sa te plictisesti, ca doar nu-l ti "la blana" tot timpul.

Mai vorbim.

p.s. Oricum, fiecare din cele doua variatoare enumerate, merg si cu doua motoare 400 legate in paralel.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 24 July 2006 - 02:34 PM

0

#6 Useril este offline   soare_geo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 30-September 04

Postat 24 July 2006 - 02:50 PM

in privinta motoarelor sunt de acord cu @navigator, 660 e muult prea mare, mai bine 2 motoare mai mici si doua controlere, astfel pt moment nu vei avea nevoie de servo, virajele le vei realiza prin viteze/sensuri de rotatie diferite pe cele doua elice, pune un subiect si la TEHNICE poate sunt unii care te pot ajuta, in principiu trebuie sa scoti alimentarea receptorului la unul din variatoare (poti incerca si variatoare auto, sunt mai ieftine si au revers , la NAVY i-ti trebuie si racire cu apa daca vrei sa dea tot ce poate).
Poate a mai incercat cineva si pe aici si stie mai bine , teoretic ar trebui sa folosesti mixajul de eleroane din statie
Acumulatorul mai bine de 6 celule (tinand cont ca este o macheta) vezi cu cate celule vine acumulatorul barcutei
0

#7 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 24 July 2006 - 04:29 PM

Pai la mixajul statiei ma gindeam si eu, cu toate ca nu cunosc posibilitatile lui T-4 EX 4/6/0 40 MHz FUTABA. Pe Fx18 merge de minune cu mixarea incrucisata (X mix). (Na, iar o sa ma acuze Doctorul ca ma laud :D )

Acum am vazut ca ai scris de doua servouri. La directia astuia nu ai nevoie decit de un singur servo, chiar daca are una, doua, sau trei cirme.

Daca pastrezi motoarele originale, sa pui acelasi numar de celule acumulatoare cite au fost in packul lor, pentru a nu uza prematur motoarele. Packul cu care vine, lasa-l deoparte ca nu cred ca are nici 1000 mAh.

Si sa nu uit, neaparat sa-ti iei regulator/toare cu revers, ca sa nu faci figura asta http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif

Aceasta postare a fost editata de navigator: 24 July 2006 - 04:32 PM

0

#8 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 24 July 2006 - 04:37 PM

navigator, la 24 Jul 2006, 16:29, a spus:

... sa-ti iei regulator/toare cu revers, ca sa nu faci figura asta :(

:D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif :D :D :D

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#9 Useril este offline   ioanneamtu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 July 2006 - 05:27 PM

Aşa.... se vede treaba că alte răspunsuri creează noi întrebări (pentru mine).

De la bun început spun că echipamentele alese sînt o idee, nu le voi cumpăra îniante de a vedea ce face chinezăria, poate cine ştie, în privinţa motoraşelor măcar, e ceva de capul ei. Dar vom vedea.
Cît despre locul de achiziţie, sînt din Constanţa şi pe aici nu am văzut aşa ceva astfel că l-am luat de unde l-am luat.

1. Motoare
Mulţumesc pentru sugestia de motoare seria 400, avînd în cele cele spuse de tine, navigator (''Nu prea va pluti saracul doar cu motoarele alea, daramite si cu acumulatorii care ar trebui sa alimenteze doua 660 Venti'').
Vasul nu cred să aibă mai mult de 1 kg (încă nu l-am primit, că altfel îl cîntăream), iar cu echipamentele pe el nu cred că depăşeşte 2-2,500 kg.
La obiect, 2 Venti 660 cîntăresc 404 g iar un pack de acumulatori 400 g, deci în total 0,8 kg, iar cu celelate accesorii să fie 1-1,250 kg total - cred că am estimat bine greutatea.
Oricum, voi face un test spre a vedea ce greutate suportă şi cît depăşeşte linia de plutire dacă adaug 1,5 kg (îl umplu cu cartofi că tocmai am luat 4 kile).
De acord însă şi cu ideea de motoare seria 400 - mă voi hotărî după ce văd ce fac motoarele instalate din fabrică.

2. Regulatorul
Scuze că nu mă pricep, dar cum îmi dau seama dacă un regulator este cu revers (şi apropos, ce este reversul ?), căci în lista funcţiilor nu văd o asemenea specificaţie.
Spre exemplul, regulatorul PROFI HF40 12V/ 40A cum sînt descrise aici.
Mulţumesc de remarca de a îmi lua regulator cu revers, căci altfel chiar aveam figura asta :D cînd îl primeam...

3. Acumulatorul
Mulţumesc de sfat - pack de 6-7 celule de cel putin 3000mAh.
Barca vina dotată cu acumulator 7.2V 700 mA .
Cel de 6-7 celule şi 3000 mAh este cel mai bun, sau cel mai slab sau reprezintă o alegere intermediară ?

Mulţumesc foarte mult pentru sfaturile de pînă acum, mîine voi posta şi nişte poze cu chinezăria, iar după ce mă voi hotărî asupra pieselor şi le voi comanda vă voi spune şi cum merge.

Aceasta postare a fost editata de ioanneamtu: 24 July 2006 - 05:53 PM

0

#10 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 24 July 2006 - 06:01 PM

Bun, asa si trebuie sa procedezi, intii vaporul si apoi mai discutam de restul.

Aia e metoda de aflat cit va cara, scufundat pina la un anumit reper (linia de demarcatie intre rosu si gri = linia de plutire). Din pacate, din proprie experienta cu aceste "machete" (in speta cu vedeta aia de 48 cm), nu prea o sa mai pui mult in plus fata de cit au cintarit acumulatorii si electronica lui. Decit daca poti renunta la niste repere interioare gen cutie cu capac etans ptr electronica, o rama intermediara intre punte si bordaj (complet inutila la vedeta, nu stiu daca si la distrugator). Acumulatorii lui am vazut ca sint de 7,2V si 700 mAh. Chiar daca nu e minciuna si tot mi se pare o gluma sa-i lasi pe astia. Asa ca o sa pui un pack facut de tine (cu un suport de 6 baterii R6) din 6 elemente R6 de 2500mAh si astfel va fi de peste 3 ori mai capabil dar si un pic mai greu, cam cu 2/3 din greutatea originalului. De packul de care-ti vorbeam (7,2V la 3000mAh) e posibil sa trebuiasca sa uiti ca ala e mult mai greu. Tot din aceasta cauza (a greutatii dar si a consumului de curent si a incapabilitatii elementelor tip R6 sa debiteze acest curent) ai sa renunti si la motoarele tip 400 si o sa ramii la originale sau cel mult vei cumpara mai tirziu unele DOAR un pic mai mari.

Revers la regulatoare inseamna ca poate merge si inapoi. Sper ca-ti doresti asta (doar barcile de curse nu au nevoie de marsarier). HF40 profi e excelent, dar acum, dupa ultimele evaluari, pot spune cu mina pe inima ca si Rocar iti e de ajuns.

0

#11 Useril este offline   ioanneamtu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 July 2006 - 06:33 PM

Ok...
Întîi de toate, ''vedeta'' (:D ) nu are 48 cm ci 78, deci zic eu că ar încăpea ceva. Abia aştept să o primesc şi voi face teste pe care le voi prezenta aici cu poze.

Mulţumesc pentru sfatul cu crearea unui pack cu suport de baterii, este o idee foarte bună şi cred că aşa o să şi procedez.

Mersi şi pentru lămuirea cu reversul (era greu să îmi dau seama...:D ). Dar de unde îmi dau eu seama din specificaţiile modelului dacă un anumit regulator are şi revers. La ce anume în specificaţii ar trebui să mă uit ?

O ultimă chestiune - regulatoarele ROCAR despre care ai vorbit de unde se pot cumpăra pentru că singurul magazin de astfel de produse pe care îl ştiu este acesta, iar www.rhc.ro nu merge.

Mersi !
0

#12 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 24 July 2006 - 06:50 PM

Sa sti ca un pack de 6 celule R6 dar mai ales "subC", speciale ptr modelism si sudate intre ele, este mult mai bun decit unul facut cu suport de baterii (care poate sa fie de proasta calitate, cu contacte dubioase).

La orice regulator scrie daca e revers, eventual prin expresia "mers inainte, inapoi...", cind e revers. Daca nu scrie, nu e. Sigur pot fi si exceptii cind nu scrie dar totusi este revers, cum e cazul si cu HF40 si Rocar, de pe siteul pe care-l tot dai tu de exemplu dar care e TABU aici (ia verifica tu daca-ti merg linkurile).

Rocarul tot de acolo il cumperi, dar de pe pagina cu "regulatoare pentru automodele"

Pentru alte amanunte mai poti sa ma intrebi si pe yahoo.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 24 July 2006 - 06:53 PM

0

#13 Useril este offline   ioanneamtu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 July 2006 - 07:14 PM

Mulţumesc mult pentru ajutor, acum sînt lămurit.

Da, regulatorul propus de tine sînt sigur că este OK, este şi mai ieftin, deci pot cumpăra două ROCAR la preţul celui ales de mine.

Nu am prea înţeles la ce te-ai referit cînd ai zis să verfiic dacă îmi merg linkurile. Poţi fi puţin mai clar ?
Eu încer să accesz www.rhc.ro dar mă aruncă în forum întotdeanu iar dacă dau pe http://www.rhc.ro/index.php obţin:
Not Found
The requested URL /index.php was not found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/2.0.51 (Fedora) Server at www.rhc.ro Port 80

Exisăt şi un alt link ?!?

Mersi
0

#14 Useril este offline   ioanneamtu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 July 2006 - 06:52 PM

Încă o zi de navomodelist serios. Cam a 4-a cred de cînd m-a apucat fiorul.
Nenorocită zi.

Azi mi-a venit bărcuţa, sau ''vedeta'' cum bine a zis navigator.

Desfăcut pachet (plătit înainte), verficat conţinut, uitat la barcă (frumos barcă).
Pus la încărcat acumulatori.
Verificat polaritate pentru baterie telecomandă. Bun.

După 4 ore....
Acumulator încărcat... Arătat curent bun.
Montat baterie 9 V în telecomandă. Bun.
Montat antenă receptor.
Aprins telecomanda.
Aprins receptor. S-a aprins beculeţe navă. Oooooo.... Ce frumos.......
Apăsat comenzi.
Nimic.
Apăsat comenzi încă o dată.
Tot nimic.
ÃŽnjurat.
Verificat acumulator, baterie telecomandă, conexiune antenă. OK.
Apăsat comenzi.
Nimic.
ÃŽnjurat popor chinez.
Desfăcut bere.
Uitat lung la barcă. Uitat încă o dată.
Pus mîna pe şurubelniţă şi desfăcut pînă la ultimul şurub.
Înjurat tot timpul ăsta pe popor chinez.
Verificat conexiuni electrice şi dacă ajunge curent unde trebuie. Conexiuni ok, curent ajunge.
Desfăcut telecomandă. Verficiat. Conexiuni ok.
Montat telecomandă. Apins emiţător, aprins receptor, dat comenzi.
Nimic.
ÃŽnjurat tareee de tot pe popor chinez.
Desfăcut a doua bere.
Verificat receptor. Bîtă electronică (dar ştiam eu că de obieci are o bobină cu miez reglabil, şi reglez miezul şi merge).
Are bobină. Fixă, fără miez reglabil.
Înjurat popor chinez încă o dată.
Supărat. Dezamăgit. Aproape plîns. Trist. Viaţă rea. Soartă nefericită. Şi altele.
Bere făcut efectul. Mă simt mai bine. Scriu pe forum.
Nu cer ajutor.

Doar să îmi săpună cineva, dacă îmi iau telecomandă cu receptor ca lumea RC T-4 EX 4/6/0 40 MHz FUTABA şi montez corect, va merge ?
Că altfel turbez.

Mulţumesc de ajutor.
0

#15 Useril este offline   ioanneamtu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 July 2006 - 07:00 PM

Poze:
...
Cum să uploadez pozele din calculatorul meu ?
Mersi.
0

#16 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 July 2006 - 07:05 PM

Ai surubarit Tx-u' ??? B)
Fara sa vezi efectu' ? :)
Nasol moment ... mai ales ca erai deja in stare de ... ebrietate avansata (x2) ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif

Stima,

PS: Felicitari pentru RAPORTU' DE EVENIMENT ! :D
0

#17 Useril este offline   ioanneamtu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 July 2006 - 07:14 PM

Tx-ul nu e cine ÅŸtie ce...
Şi radioul meu e mai complicat de atît. Dacă vrei fac o poză dar învaţă-mă să o uploadez, că nu stiu cum.
Şi nu eram şi nu sînt în stare de ebrietate. Cînd mă enervez nu mă îmbăt. Dar perseverez şi mai beau http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

Am uitat.
Efectul şurubărelii a fost zero. Nul, nada, nothing, ioc.

Aceasta postare a fost editata de ioanneamtu: 25 July 2006 - 07:15 PM

0

#18 Useril este offline   ioanneamtu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 July 2006 - 07:43 PM

Poze:
http://www.esnips.com/doc/ed3f6de2-4239-4d27-9b51-a474f4d1aff6/HT-2879-(2).jpg

Aceasta postare a fost editata de ioanneamtu: 25 July 2006 - 07:43 PM

0

#19 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 25 July 2006 - 07:58 PM

Mai intii sa te dojenesc ca nu citesti atent. Nelu ma acuzi pe mine ca ti-am facut distrugatorul vedeta, cind eu am zis ca a mea e vedeta care CHIAR E si are 49cm. Hai ca glumeam. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif

Apoi, trecind peste partea cu pseudotelecomanda aia chinezeasca ca ma apuca greata, iti mai repet ca statia aia T-4 EX 4/6/0 40 MHz FUTABA e foarte buna pentru DISTRUGATORUL tau.
Te rog sa fotografiezi motoarele, punind in vecinatatea lor o mica rigla, sa-mi dau seama cam cit de mari sint. Poza trebuie mai intii s-o micsorezi dar nu ca rezolutie care e bine sa fie intre 800/600 si 1024/768, ci ca lungime de fisier. Asta o faci salvind-o ca fisier JPG care sa nu aiba lungimea mai mare de 102400 b, ACDS ul facind bine treaba asta. Apoi, cind mai postezi, dupa ce ai terminat de scris si ti-ai corectat, apesi pe butonul "Browse..." care se afla deasupra butonului "Raspunde" si ... browseresti :) .

last edit : Vad ca ai incercat tu ceva dar mie nu-mi apare poza ta. Fa cum ti-am zis, dar te rog, nu pune poze cu vaporul in sine ca il stie lumea de pe siteul pe care l-ai indicat la inceput. Pune poze folositoare la rezolvarea problemelor prezente si viitoare, de ex. motoarele.

very last edit : m-am uitat pe mizeria de receptor de la vedeta si vad ca la mine e bobina plina de ceara din care iese un capat de zgirci. Probabil ca o fi si vreun miez pe acolo. Pune si tu o poza si a placii de receptor, dar oricum ar trebui sa pui un miez si sa incerci tu reglajul.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 25 July 2006 - 08:08 PM

0

#20 Useril este offline   ioanneamtu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 July 2006 - 08:07 PM

Bine, am înţeles.

Dar chiar o să meargă telecomanda ?
Că am dat comandă să cumpăr aşa:
1. Set RC T-4 EX + Accu 8 NiMH 2100 mA 449 lei (1 buc) - staţia să fie Cod F4055 - RC T-4 EX 4/6/0 40 MHz FUTABA.
2. Cod F1259 - SERVO S3003 STANDARD 42 lei (2 buc.)
3. POWER PEAK 400 139 lei Cod 8428
4. SURSA STABILIZATA 12V/ 10A 79 lei Cod SRA7102
TOTAL: 751 LEI

Să văd cum fac cu pozele, încerc acum. Şi bine, nu vă arăt distrugătorul MEU http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Şi nu ştiu cum să şterg un post. Am văzut şiu eu că ăla nu mergea, dar....
0

#21 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 25 July 2006 - 08:14 PM

ioanneamtu, la 25 Jul 2006, 20:07, a spus:

Bine, am înţeles.

Dar chiar o să meargă telecomanda ?
Că am dat comandă să cumpăr aşa:
1. Set RC T-4 EX + Accu 8 NiMH 2100 mA 449 lei (1 buc) - staţia să fie Cod F4055 - RC T-4 EX 4/6/0 40 MHz FUTABA.
2. Cod F1259 - SERVO S3003 STANDARD 42 lei (2 buc.)
3. POWER PEAK 400 139 lei Cod 8428
4. SURSA STABILIZATA 12V/ 10A 79 lei Cod SRA7102
TOTAL: 751 LEI

Să văd cum fac cu pozele, încerc acum. Şi bine, nu vă arăt distrugătorul MEU http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Şi nu ştiu cum să şterg un post. Am văzut şiu eu că ăla nu mergea, dar....

din cate vad eu nu ai luat regulator si pack...facut rau pentru ca popor chinez pus in barca aia receptor si regulaotr pt motoare 2 in 1..deci bun de aruncat daca vrei RC adevarat in ea.
packu e cam la fel iti trebe ceva mai fortos.
acum tre sa mai faci o comanda ca sa iei 1/2 bucati regulator(depinde cum vrei sa faci) si 1 bucata acumulator de vreo 1500mAh(ca sa te tina mai mult)
in rest daca barca nu are carma tre sa ii mesteresti tu una la care sa ii atasezi servou
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#22 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 25 July 2006 - 08:14 PM

Pai ce ne mai intrebi daca tu ai dat deja comanda? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif Da, stai linistit ca o sa mearga. Vezi ca am mai pus o adaugire la postul meu de mai sus.
N-ai comandat variatoarele (Rocar sau HF40) :)

Corect Dexter! Nu are sigur cirma.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 25 July 2006 - 08:15 PM

0

#23 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 25 July 2006 - 08:19 PM

navigator, la 25 Jul 2006, 20:14, a spus:

Corect Dexter! Nu are sigur cirma.

eh cu cateva unelte de baza, putin epoxy si cateva ore de munca se poate face ceva frumos...sau poate comanda una http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#24 Useril este offline   ioanneamtu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 July 2006 - 08:24 PM

Poză cu motoarele:

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1153851865.gif

0

#25 Useril este offline   ioanneamtu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 July 2006 - 08:29 PM

Şi nu, nu are cîrmă.
Popor chinez zgîrcit, nu pus cîrmă.
Mă gîndeam să încerc întîi sistemul de mers st-dr cu un motor fw şi un rw şi apoi, dacă îmi iese schema şi nu fac bube pe creier, îmi va reveni enutziasmul de navomodelist şi voi lua şi o cîrmă. Şi voi lua şi acumulatori ca lumea. Şi voi lua şi regulatoare.
Şi voi lua şi o mamă de bătaie de la nevastă-mea cînd o să primească scrisoare de la bancă că nu am plătit creditul.

Voi ce părere aveţi ? Merge schema cu un motr înainte şi unul înapoi să virez ? Bănuies că se poate treaba asta din telecomandă (dacă - chipurile - putea jaful ăla chinezesc care nu a mers, futaba trebe să poată).
0

#26 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 25 July 2006 - 08:33 PM

din cate vad din poza ai 2 speed 300.
ti-ar trebuii un pack mai sanatos.
acum cu statia futaba si receptorul cu care vine barca nu faci nimic. ca una e calitatea cealalta e chinezarie plus ca sigur au frecvente diferite si multe alte dracarii.
asa ca tre sa pui mana pe telefon/tastatura si sa comanzi ori 2 regulatoare si folosesti mixarea din statie(dar nu cred ca se poate asta) ori comanzi 1 regulator si 1 pack(asta trebe si in prima varianta) si 1 carma pe care o adaptezi(oricum deja ai servou deci e relativ usor)
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#27 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 July 2006 - 08:37 PM

ioanneamtu, la 25 Jul 2006, 20:29, a spus:

...Şi voi lua şi o mamă de bătaie de la nevastă-mea cînd o să primească scrisoare de la bancă că nu am plătit creditul. ...

Legat de ... nevasta, ar fi bine sa te documentezi aici ! ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
Sau poate ...aici ! :)
Sau cine stie ... !

Stima,
0

#28 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 25 July 2006 - 08:48 PM

Dom Doctor o fi patit-o. :)
Chiar daca prin absurd n-ar merge mixarea, ceea ce nu cred, poti comanda excelent doar cu mansele verticale. Deci cu asta te-ai linistit. Intr-adevar, si cu o cirma e si mai bine, dar pentru inceput merge si fara ea.
Fa intii masuratoarea aia de ce incarcatura poate duce si apoi alegi si packul.

0

#29 Useril este offline   ioanneamtu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 July 2006 - 09:01 PM

Am încercat cu miezul pentru bobină. Desigur, după ce am dat jos jumătate din debara şi am găsit bobina aia care o aveam eu de cînd citeam cartea lui Sergiu Florică şi luam piese din Elcrom (uimitor ! mergea şi fără ele !)
Sufletu....
Am învîrtit la ea de m-a luat dracu şi nimic. E clar, jafu' dracului...

Tare postul cu nevasta. O să îl citesc pe îndelete mai tîrziu. Dar să ştiţi că - deşi azi s-a căcat pe ea de rîs, dar în sinea ei, pe mine nevastă-mea mă iubeşte (cred şi eu, ce bărbat valoros sînt :))

Cît despre staţie, domnilor, pot să fac cu ea ce vreau nu ?
Adică pot să fac stînga, dreapta şi mers înapoi ? Nu ?
Vă rog, nu mă mai ameţiţi cu detalii tehnice prea laboriase că mă speriaţi ?
Se poate da ?

Că dacă o fac să meargă vă asigur că îi pun şi regulator, şi cîrme şi multe alte lucruri (am nişte beculeţe pentru pomul de Crăciun, ar veni super).

Deci se poate ?

Apopos dexter, staţia se livrează cu un receptor:
Kit-ul contine:
1 x T4EX transmitter
1 x Receptor R136 F
1 x intrerupator cu mufa de incarcare
1 x pereche de cristale

Mai îmi trebuie şi altul ? Nu cred.
0

#30 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 25 July 2006 - 09:40 PM

Gata, linisteste-te si du-te sa visezi frumos cum vei pilota vaporul pe lacul Tabacariei sau in Portul Tomis. De cite ori sa-ti repet ca o sa fi multumit de statia aia si o sa-l manevrezi cum vrei tu? Dexter stie ca ai si receptor Futaba, el a vrut doar sa-ti atraga atentia ca ai nevoie si de variatoare adevarate, nu comutatoarele electronice de pe placa aia de receptor chinezoi.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 25 July 2006 - 09:40 PM

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro