Modelism - RHC Forum: Cessna 182 Electric 480 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 38 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cessna 182 Electric 480 probleme ,decolari ,angajari ,TOTUL AICI

#601 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 28 February 2007 - 08:10 PM

La Stick am facut un suport ca cel din fotografie:
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...e=post&id=94947
La celelalte am lipit pe bagheta cu sectiune patrata in partea de jos si in dreapta cate o bagheta de 2mm. Pe aceasta um ajustat-o im forma de pana cu grosimea 0 inspre fuselaj. In partea opusa celor doua baghete am slefuit batul original. In final a rezultat o bagheta tot cu sectiunea patrata dar cu unghiurile fata de fuselaj accentuate.
Am mai facut ceva. BL-ul a venit cu un suport din plastic identic cu carcasa reductoarelor mele. Am schimbat bozitia BL-ului asa incat axul lui sa intre in gara lunga din suport. Astfel axul BL-ului este identic cu axa fostei elici. Ca sa nu schimb mult din configuratia initiala.

PS. Am uitat ca am folosit metoda, cu succes, si la un E-Starter tot de la GWS care aduce bine cu Cessna.
PPS. Fotografia Stick-ului este mai veche. In final a avut BL-ul tau.

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 28 February 2007 - 08:21 PM

0

#602 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 28 February 2007 - 08:55 PM

am inteles
ms pt sfat
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#603 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2007 - 10:24 AM

GRESALA FATALA SI DE TANTALAU CE SANT!!!Dupa lungi investigatii :) am descoperit o TAMPENIE pe care am facut-o fara sa vreau, ia ghiciti!!!ati ghicit: eleroanele erau pe reverse si io dadeam ca disperatu in stanga si el se ducea in dreapta! acum se axplica :) .m-am mai facut si de ras :D . THOAMNE CE GRESALA NU POT SA CRED!!!!
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#604 Useril este offline   Emilare 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 10-March 03

Postat 01 March 2007 - 11:08 AM

Bine ca nu era inversat profundoru ..... :)
0

#605 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2022
  • Inregistrat: 06-September 06

Postat 01 March 2007 - 11:36 AM

florin100%, la 1 Mar 2007, 10:24, a spus:

GRESALA FATALA SI DE TANTALAU CE SANT!!!Dupa lungi investigatii :lol: am descoperit o TAMPENIE pe care am facut-o fara sa vreau, ia ghiciti!!!ati ghicit: eleroanele erau pe reverse si io dadeam ca disperatu in stanga si el se ducea in dreapta! acum se axplica :lol: .m-am mai facut si de ras :lol: . THOAMNE CE GRESALA NU POT SA CRED!!!!

Da,e buna se mai intimpla....acum repara-l si la zbor cu "Regina"
Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

#606 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 March 2007 - 06:45 PM

SUCCES TOTAL!!!!dupa ce l-am facut,i-am modificat putin unghiu` si am aranjat totu` aveonu a mers excelent!!!motoru i se potriveste ca o manusa!in sfarsit se simte schimbarea.Acu` pot sa il urc perfect pe verticala ! :lol: .
ce sa spun MISTO RAU DE TOT

Team Aeropower

0

#607 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 30 March 2007 - 10:45 PM

In final am facut si eu pasul la BL
Pentru asta am achizitionat un motor BM-2410-08 si un Li-Po 3 elule de 1,8 care incape perfect in comparimentul de baterii.
PEntru cas tot aveam probleme cu centratul (BL-ul este mult mai usor) mi-am permis sa fac un suport de motor din DurAl.
Asa ca am confectionat o placa dreptunghiulara de 3mm (nu am avut de 2mmsau de 1,5mm) si o piesa de legatura facuta la strung pe dimensiunile motorului vechi cu perii. am demontat placa de baza a motorului di cele doua stifturi filetate si am inlocuit-o cu adaptorul confectionat de mine. dimensiunile sun L=27mm D=14mm Dfllansa 30mm
Am prin s adaptorul cu 3 suruburi M2 de placa de de DurAl si daca tot avea 3mm grosime am facut filet in ea asa ca nu am ami avut nevoie de piulite si am asigurat suruburile cu Loctite.
Apoi am prins placa de baza de peretele de foc cu suruburile originale de la batiul vechi.
Ce a rezulatat......vedeti in foto.

Sper sa va placa.

Fisiere atasate

Invata repede si aplica...tot repede!
0

#608 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2007 - 10:46 PM

foto 2 cu batiul montat provizoriu.

Fisiere atasate

0

#609 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2007 - 10:46 PM

si ultima......

Fisiere atasate

0

#610 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 March 2007 - 11:40 PM

Ai grija la inclinarea motorului :in jos si la dreapta...stii tu dar acum accentueaza-le...
Eu am facut o prindere mai simpla :adica am utilizat batiul original cu mici modificari (l-am scurtat si piesa de prindere a mot. am prins-o intr-o cutie de plastic (de medicamente ) cu diametrul ca a-l fostului motor cu perii).....miine fac poze si le postez...cu o saiba am accentuat inclinarea in jos si la dreapta.
Frumoasa lucrare !!! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif

Aceasta postare a fost editata de danny_39: 30 March 2007 - 11:52 PM

Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

#611 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2007 - 06:22 PM

pozele :
0

#612 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2007 - 06:23 PM

batiu +motor parte stg.
0

#613 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2007 - 06:24 PM

batiu +motor-vedere inferioara
0

#614 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2007 - 06:25 PM

vedere unde am pus saiba sa accentuez unghiul in jos si la dreapta
0

#615 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2007 - 06:26 PM

batiu+motor dreapta

Fisiere atasate

0

#616 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2007 - 06:27 PM

vedere generala de sus

Fisiere atasate

0

#617 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2007 - 06:28 PM

vedere generala stanga

Fisiere atasate

0

#618 Useril este offline   MAGNUM 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 267
  • Inregistrat: 16-January 04
  • Interests:aeromodelism / navo

Postat 31 March 2007 - 07:19 PM

danny_39, la 31 Mar 2007, 19:28, a spus:

vedere generala stanga

biplanul din spate e al meu :lol:
'' Dream as if you´ll live forever, live as if you´ll die today''
James Dean
0

#619 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 31 March 2007 - 07:25 PM

asa deci nea Radu va Tunnati cessna si io nu stiu :lol: vrea si ochi meu sa vaza cum se zburataceste cessna cu motorishca ha' noua.....cand iesim :D?
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#620 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 March 2007 - 07:28 PM

Hmm ai zburat cu el in formula asta? Elicea pare enorma....
0

#621 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2007 - 04:33 PM

Da,am avut inainte un Motor BL BM2410-08 ,Masa: 59g, KV: 1260, 12A (montat in ianuarie) cu care merge foarte bine (timp total de zbor aprox.30-35 min,la decolare urca la unghi de 70 de grade ,rulaj 5 metri ),iar acum am un Motor BL BM2410-12 ,Masa: 59g, KV: 970, 9A (montat azi),care nu e asa nervos ca si primul da' am obtinut timpi foarte lungi de zbor (dupa 25 de minute de zbor am aterizat ,am pus accu la incarcat :1100 mA -atit s-a incarcat accu ) in jur de 40 -45 minute de zbor (azi am facut primele zboruri cu motorul asta,am facut lansari numai din mana).
Accu:3S 2100mA 10/15 -LiPo
Elice am pus prima data 9*4.7 apoi 10*4.7 si ultima care mi s-a parut cea mai buna e de 10*8.(la ambele tipuri de motoare)
Trenul de aterizare l-am schimbat cu unul home made -l-am facut din sarma otel de 2mm ,si l-am facut mai inalt cu 2 cm,i-am facut si bucla de amortizare.

Aceasta postare a fost editata de danny_39: 01 April 2007 - 04:47 PM

0

#622 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2007 - 09:22 PM

Eu l-am busit nitel astazi. S-a angajat in vrie de la fo 50m si nu a mai fost chip sa-l scot. Am incercat prima data cu elicea originala , care nici macar nu visa sa ruleze cum trebuie in iarba, da sa si decoleze. Apoi am schimbat elicea cu una ca a ta (o am de la Kele ca si el tot asa are) si a decolat in 3m. Cuplu mare la motor, trageam de eleroane sa-l echilibrez si s-a ridicat. Am zburat cu el pret de fo 4 min si doream sa-l aduc jos sa fac mixajul la motor-eleron mai mare. am taiat aproape total motorul (obisnuit fiind cu configuratia de baza) si eram pe viraj pe dreapta, si cred ca a intrat in limita si a luat-o la vale in vrie. Nici un necaz ca aveam inaltime destula, am incercat sal redresez numai din eleroane ca sa opresc vria si sa prind viteza, dar nu a vrut, am mai dat scurt de motor nitel si nici asa.....si atunci am taiat motorul si ...asta a fost. S-a infipt in mama Terra cu carlinga rupta la nivelul geamurilor, elicea rupta si ceva crapaturi la capota. Cred (nu sunt sigur) ca m-am fentat cu frana datorata elicei asa mare. Oare este posibil? Dupa eveniment am verificat comenzile si totul era OK, desi in vrie nu a mai ascultat alta comanda decat motor.
0

#623 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2007 - 09:25 PM

o fi ascultata dar nu sa simtit:( ....pare rau ca nu am fost..am tot asteptat azi telefonul dar...

oricum daca e reparabil sper sa apuc sa il vad si io odata...
KIT GUPPY
0

#624 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2007 - 02:58 PM

Citez pe Radu :"am taiat aproape total motorul (obisnuit fiind cu configuratia de baza) si eram pe viraj pe dreapta, si cred ca a intrat in limita si a luat-o la vale in vrie. Nici un necaz ca aveam inaltime destula, am incercat sal redresez numai din eleroane ca sa opresc vria si sa prind viteza, dar nu a vrut, am mai dat scurt de motor nitel si nici asa.....si atunci am taiat motorul si ...asta a fost."
Asta am patit si eu dar am avut noroc ca i-am dat comenzi inverse si gaz la maxim si l-am scos cu greu.
Daca ai observat ca atunci cind zbori in linie dreapta, gazul 60-70% si inchizi gazul de tot parca se opreste in aer si botul se inclina rapid in jos .Ei bine am obs.ca la "Regina "(Cessna mea) nu ii place chestia asta infundarea are efect maxim ,iar daca te prinde in viraj ,si cu limita de viteza >>>vrie,cadere necontrolata aproape 15-20 metri pina sa poti sa il redresezi (daca mai ai loc si timp).Si motorul in nici un caz nu-l taia(il tai cind vezi ca nu mai e nici o sansa) pt. ca atunci lungimea caderii necontrolate creste pina va prinde viteza pt. a se redresa, si asa supr.de comanda la Cessna sint mici, iar la profilul de aripa care il are imediat se angajeaza pe o parte,combinat cum ai avut tu cu un viraj.....
Sper sa fie de ajutor ...
P.S.Imi pare rau de busitura ta...asa am patit si eu prima data ,pana te obisnuiesti cu noul motor(ce poate el)
:D

Aceasta postare a fost editata de danny_39: 02 April 2007 - 04:07 PM

0

#625 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2007 - 03:09 PM

Mersi Danny..cam asa a fost totul. Cert este faptul ca am oprit motorul in zbor de nenumarate ori si nu am patit ceva asa accentuat. Ba si la aterizare veneam des fara motor. Elicea se invartea insa din inertie. La BL probabil ca nu mai are putere sa se invarta si cum a stat pe loc, probabil ca si inclinatia elicei a accentuat miscarea de vrie. Ce Parere ai? Virajul il incepusem spre dr , iar rasucirea in vrie a fost tot dr. Geaba am dat comanda st max ca nu a avut efect.
0

#626 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2007 - 03:15 PM

La aterizare vino cu motor 20-30% si inainte de ai face cabrarea pt aterizare tai gazul.Cind ti-a intrat in vrie trebuia simultan comanda inversa sensului de vrie ,combinata cu comanda elevator sus+motor maxim ,dar atunci trebuie avut grija ca in 90% din cazuri iese brutal din comanda data si se angajeaza in cealalta parte (face o pendulare rapida de sens rotatie ,si directie-asa am rupt aripa de vreo 2 ori pt ca atinge mamaTerra in 99% din cazuri pe aripa)
0

#627 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2007 - 03:18 PM

Incearca sa pui prima data elice de 9*4,7,pana te obisnuiesti cu puterea motorului,manevrarea modelului,apoi treci la elice de 10*4,7 ....si ultima 10*8.
Eu asa am procedat-la sfatul colegilor de aeroclub.
0

#628 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2007 - 04:05 PM

danny_39, la 2 Apr 2007, 14:58, a spus:

Si motorul in nici un caz nu-l taia(il tai cind vezi ca nu mai e nici o sansa) pt. ca atunci lungimea caderii necontrolate creste pina va prinde fileurile de aer pt. a se redresa,

da pe unde fugisera fileurile alea?
vezi ca habar nu ai ce vorbesti si omu poate chiar te crede....
KIT GUPPY
0

#629 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2007 - 04:07 PM

Gata am corectat... :D
0

#630 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2007 - 04:12 PM

danny_39, la 2 Apr 2007, 14:58, a spus:

Si motorul in nici un caz nu-l taia(il tai cind vezi ca nu mai e nici o sansa) pt. ca atunci lungimea caderii necontrolate creste pina va prinde viteza pt. a se redresa, si asa supr.de comanda la Cessna sint mici, iar la profilul de aripa care il are imediat se angajeaza pe o parte,combinat cum ai avut tu cu un viraj.....

nu obligatoriu dai gaz...daca faci vrie cu un planor ce mai faci ?
te rog frumos sterge din mesaje ceea pe ce nu esti sigur si vorbesti din aducere aminte ca cu ce i-ai zis tu are sanse sa dea cu el si mai rau....
KIT GUPPY
0

Arata acest topic

• 38 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic