Modelism - RHC Forum: Cessna 182 Electric 480 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 38 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cessna 182 Electric 480 probleme ,decolari ,angajari ,TOTUL AICI

#451 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 16 September 2006 - 08:32 PM

oho domn radu , buna ziua de cand va asteptam :rolleyes: E cam greu sa mai facem concursu' acum ca am dat cu cessna de pamant (din cauza sim-ului cititi in pag anterioare ) !si a trebuit lipit !!!
am si io o intrebare! cand ati pus 8 celule ati schimabt regulatorul ??
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#452 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 16 September 2006 - 08:35 PM

pai daca regulatoru suporta 8 celule nu la schimbat
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#453 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2006 - 08:35 PM

cand ai in bot un mototr de multi cai putere cateva grame de vopsea nu se mai simt! asa ca sutn sigur ca existe cessne tunate dar pe ei nu ii deranjeaza!! pe ei ii intereseaza mai mult estetic ca nu ii deranjeaza nici un 50 kg de vopsea!!
KIT GUPPY
0

#454 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2006 - 08:40 PM

ezact.Am vazut cesne adevarate cu elice cu patru pale ce credeti daca pui asa ceva pe cessnnele noastre cum se comporta.
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#455 Useril este offline   Rhyn0 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 16-August 06

Postat 16 September 2006 - 08:41 PM

RedBaron, la 16 Sep 2006, 20:30, a spus:

sau crezi ca abtibildu ala da rezistenta ?? mai bine puneti o poza astia care aveti scotch pe aripa cum se pune ca ala intareste lipitura si am si eu nevoie :rolleyes: ! aici tre sa ai grija ca daca e vb de un model super bine motorizat nu-i o pb dar la astea electrice care mai sunt si un pic submotorizate E O PROBLEMA ! trebuia intai sa il zbori sa vezi daca isi mai ridica si lipiciu de pe ea , si apoi sa pui stick-urile(daca chiar considerai necesar)!!
Acum s-ar putea sa fi uimit de cat de greu o sa o mai ridici!!!

da, da rezistenta, asa cum si scociul da rezistenta si reduce frecarea.. o sa-ti pun poza cu scoci maine pe lumina ca acum se reflecta flashul si nu iese bine.. Eu l-am pus perpendicular pe axul aripii, cu scoci lat de vreo 4 cm ca sa nu pun prea mult, f putin sau deloc incalecat, si cu cat mai putine cute. Daca ai rabdare iese f frumos.

Chestia asta cu greutatea mi se pare dusa la extrem aici.. nu se simt cele cateva grame de autocolant, care este f subtire.. eu unul nu am sesizat absolut nici o diferenta intre inainte de autocolante si dupa autocolante. Acum ca sunt bine motorizat chiar nu ma mai intereseaza.
Mi-a venit motorul de turatie, BM2408-21.. maine il iau si o sa-l testez, sa vad care imi place mai mult intre el si asta de cuplu pe care-l am acum.. Chestia e ca dupa primul zbor care a fost nasol rau a mers f bine si cu asta.. o sa vad diferenta si va anunt.
Always outnumbered, never outflown
0

#456 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2006 - 08:42 PM

deci dupa ce ai citit(sper ) tot romanu scris mai devreme inca mai esti multumit de upgrade-uri sau crezi ca era mai useful corectoru??

Aceasta postare a fost editata de RedBaron: 16 September 2006 - 08:43 PM

KIT GUPPY
0

#457 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2006 - 08:47 PM

RhynO ma terorizezi cu motorizarea ta si ma faci ca pana la urma sami cumpar si eu.Im place la nebunie sa treci de la 7-9 minute de zbor la 40-45 de minute + viteza mai mare pe care o ai cu motorul asta nou.Asa ca am sa vad cat mai rezist sa nu imi iau motorizare brushless.Da sant sigur ca peste o saptamana cedez si comand chestiile alea.

Team Aeropower

0

#458 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2006 - 08:58 PM

@rhyno pe tine nu te mai intereseaza greutatea dar pe florin care nu are bl sigur il intereseaza! scotchul ala pun pariu ca da rezistenta dar nu stiu daca reduce frecarea !oricum stick-ul ala pun pariu ca nu da si chiar nu crezi ca era mai EFICIENT un corector acolo!???eu asa zic !!oricum pb mea acum e ca dupa ce pun parghia pe servo nu mai sunt eleroanele pe 0! sunt putin ridicate s sunt ridicate si inegal deci e o pb nu se opate zbura asa cu el!!! o parere de la posesori de cessna si nu numai despre cum ar trebui sa fac???
edit: nu eche, tija cu gaurele unde vine pusa tija de comanda(nu stiu sa explic mai bine) vine la accesori servo! cred ca parghie ii zice da nu-s sigur

Aceasta postare a fost editata de RedBaron: 16 September 2006 - 09:03 PM

KIT GUPPY
0

#459 Useril este offline   Rhyn0 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 September 2006 - 08:59 PM

florin100%, la 16 Sep 2006, 20:47, a spus:

treci de la 7-9 minute de zbor la 40-45 de minute + viteza mai mare pe care o ai cu motorul asta nou.

de fapt e 25-30 minute.. si asta cu lipo de 1300mha 2 cells.. gandeste-te cum o sa fie cu 2200mah 3 cells :rolleyes: peste o ora as zice eu..

Cum ti-am zis si pe mess s-ar putea sa vand cessna si atunci va deveni disponibil motorul si poate si regulatorul cu ceva reducere fata de magazin..

baroane nu te ingrijora si la mine sunt eleroanele putin ridicate si un pic inegale si nu e nici o problema.. o rezolvi cu un pic de trim, 1-2 clickuri

Aceasta postare a fost editata de Rhyn0: 16 September 2006 - 09:01 PM

0

#460 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2006 - 09:26 PM

sti cum e mishto sa ai doua accu lipo sa le incarci si sa iesi cu ambele pai itzi dai seama cat zbori,te plictisesti naibii.Si baroane regleaza de la eche ca de acolo e nu de la servou.uite cum zic eu sa faci...poza

Fisiere atasate

• Fisier atasat  ws2.JPG (43.3K)
    Number of downloads: 180

Team Aeropower

0

#461 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2006 - 09:30 PM

daca aveam sistemu ala eram "baron"!! :lol:! nmu serios eu am sistem d-ala din epoca pietrei ciu tija indoita care intra acolo!! daca era as trageam un pic de tija:D dar e sistem d-ala rudimentar !
KIT GUPPY
0

#462 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 September 2006 - 09:30 PM

acum nam ce sati fac.

Team Aeropower

0

#463 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 16 September 2006 - 10:56 PM

Rhyn0, la 16 Sep 2006, 20:59, a spus:

de fapt e 25-30 minute.. si asta cu lipo de 1300mha 2 cells.. gandeste-te cum o sa fie cu 2200mah 3 cells :lol: peste o ora as zice eu..

Te rog frumos sa masori exact si sa ne spui si noua. Eu am avut marea surpriza ca durata de zbor sa nu se modifice atat de spectaculos. Cred ca din cauza greutatii suplimentare a bateriei.
Abia astept rezultatele de la tine.
Baftaaaaaaaa.
0

#464 Useril este offline   Rhyn0 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 16 September 2006 - 11:57 PM

pai am masurat odata 25 minute deci atat duce sigur dar zburand conservator..
0

#465 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 September 2006 - 02:02 AM

Multumesc frumos. Sa faci, daca vrei, masuratori si cu noua baterie.
Eu am avut prima surpriza cu Stick-ul. Cand am schimbat bateria de 750 mAh cu una de 1 000mAh, tot cu 7 celule, a zburat cam la fel. Fiind mai grea trebuia sa dau gazul mai tare si durata de zbor nu prea a crescut.
Uite ce scriam de Telemache: "Telemasterul zboara 30 minute cu 2 celule Lipo de 2 200mAh, 17 minute cu 2 celule Lipo de 1 250mAh, 25 minute cu 3 celule Lipo de 1 250mAh."
Albastru m-a terminat cu performantele pe care le-a obtinut.
Cred ca ar fi interesant sa aprofundam problema.
0

#466 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 September 2006 - 09:54 AM

din cate am inteles eu @rhyno are 2 pack-uri de 1300 nu?? sau ai de amperaj diferit?
KIT GUPPY
0

#467 Useril este offline   Rhyn0 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 September 2006 - 10:40 AM

da, am 2 lipo de 7,4v 1300mah si zboara 25 de minute cu fiecare. depinde f mult si de motorizare zic eu. cu motorul original 480 pe direct si regulatorul ala care nu stia lipo zbura doar 10 minute cu lipo. cu BL si regulatorul nou avand tractiune mai mare zboara frumos cu throtle la 40%. am testat si la sol cu motorul la 50% si a mers 19 minute.
Este si diferenta de greutate intre cele 2 setupuri, cu motorizarea veche si lipo avea cam 550g, acum doar 500.. deci probabil si asta conteaza.

o sa mai dureze pana am bani de lipo cu 3 celule.. cand trec pe formy..

Din ce vad eu acolo la telemaster it makes sense.. adica de la 1250 la 2200 durata de zbor s-a dublat la acelasi nr de celule si la 3 celule fata de 2 la aceeasi capacitate iarasi aproape s-a dublat..

probabil saltul ala de la 750 la 1000 mah fiind NiMh nu este asa de important.. dar la lipo se simte sigur..

Aceasta postare a fost editata de Rhyn0: 17 September 2006 - 10:45 AM

0

#468 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 September 2006 - 03:23 PM

salut rhyno acum disspuun de 320 lei ce crezi imi ajung sa imi iau ce ti-ai luat tu +charger???.Dami si mie specificatiile motorului pls
Salut

Team Aeropower

0

#469 Useril este offline   Rhyn0 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 17 September 2006 - 08:34 PM

am zburat azi pe un vant de groaza cu cessna, dar a fost fun.. descrierea e la jurnal de zbor.

Am descoperit azi din intamplare raspunsul la misterul de ce s-a schimbat radical performanta motorului Bl peste noapte. Luasem 3 elici de 10x4.7.. prima zi am zburat cu 10x4.7 si 9x4.7 de imprumut si a zburat infect.. a doua zi am venit si ca prin minune zbura superb.. De fapt una din acele elici era de 10x8 si cum seamana f mult nu m-am mai uitat la ce scria pe ele si am crezut ca e tot 10x4.7.. deci asta era.
0

#470 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 September 2006 - 07:00 PM

azi vreme numa buna pe meleagurile noastre de zbor....
asa ca am luat una bucata cessna la spinare si dai sa-l zbor !! accu full charge!:D
L-am pregatit cum se cuvine de zbor )si l-am azvarlit sa vad de imi zboara !surprindere a zburat dar nu sa ridicat !! am astept o adiere si l-am facut sa si urce !nu mult dar a urcat ! cu motoru 100% abea se tine pe inaltimea initiala(fara vant sta cu vario pe 0 )
Spre sfarsit am conluzionat ca problema erau eleroanele care ambele amandoua stau ridicate vo 3mm in sus ! asa ca azi demontez aripu , si desfac sistemu de pe servo desi nu as fi vrut initial!!
Sper ca ASTA sa fi fost problema si nu cele 15 -20 g de bision si vo 10 g maxim de scotch aplicat asa ca sa tina fuselaju in caza de doamne fereste!!!
oricum nu am de gand sa ii schimb motoru pe brushless si lipo , nu ca nu ar fii MULT MAI EFICIENT CI DOAR DIN MOTIVU CA SUNT CAM SICTIRIT DEJA DE ELECTRICE si trec pe termice !!
asa ca mai relatati din zborurile voastre ca si eu as relata daca as avea ce:D

Aceasta postare a fost editata de RedBaron: 30 October 2006 - 05:36 PM

KIT GUPPY
0

#471 Useril este offline   Iceman575 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 182
  • Inregistrat: 31-August 06

Postat 26 September 2006 - 01:39 AM

Deci eu chiar nu ma pricep de loc la aeromodele.

Azi (de fapt ieri) am primit un Cessna. Am incarcat baterile si am plecat cu ea la primu zbor.
E primu meu aeromodel mai "performant" B).
Pista mea de decolare nu a fost prea grozava. Iarba scurta dar cu multe deniverali foarte mici cea ce facea ca modelu sa trepideze cand rula pe jos.
Cand a prins ceva viteza am incercat sa il ridic in aer cea ce a si functionat pana cand acesta a decis sa nu mai urce ci sa cada pe o parte brusc si foarte repede.

asta a facut de doua ori. A treia oara nu a apucat din cauza unei defectiuni la aripa din spate.

Defectiune care cred ca am rezolvato. Poate sa imi zica cineva ce am facut gresit. Aveam viteza prea mica ?

Are cineva experienta cu lansarea din mana? Se poate face singur sau trebe ajutor ?
Ma gandesc ca daca il arunc tare stand pe loc ar trebui sa aibe viteza suficienta nu ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri. :D
0

#472 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 September 2006 - 04:41 AM

As mai spune o data ca acest model nu-i pentru primul zbor. Mai ales singur. Dar ......
0

#473 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 26 September 2006 - 05:28 AM

aveai viteza prea mica si s-a angajat.se poate lansa si din mana daca ai ceva experienta.vezi ca ai o gramada de zburatori in timisoara iesi cu ei la primele zboruri .de exemplu incearca sa-l contactezi prin mi pe atty de aici de pe forum.
flying is my life...
0

#474 Useril este offline   mobi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 508
  • Inregistrat: 27-May 04

Postat 26 September 2006 - 07:24 AM

Ce fel de cessna, ce motorizare, ce anvergura....
Da, probabil ai decolat in viteza limita... trebuie alergat mult pe jos, apoi doar un strop de profundor, in caz ca nu se ridica singur!

Silviu stie! e patit.

Aceasta postare a fost editata de mobi: 26 September 2006 - 07:24 AM

0

#475 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 26 September 2006 - 07:35 AM

Am si io unu' ! B) :D
Am avut surpiza sa constat ca packu' original avea o celula mai ... lesinata, motiv pentru care motoru' nu primea corentu' necesar ! Daca ai posibiliatea, masoara curentu' cu motoru' la blana si ... posteaza-l aici si mai vorbim ! Daca nu poti masura corentu' , masoara macar tensiunea la bornele packului in regim de sarcina maxima si daca tensiunea scade considerabil (fata de tensiunea in gol = fara sarcina) la ... blana, ceva e putred in pack si tre' schimbat sau inlocuita celula cu pricina, daca stii, poti si ai cu ce !
E o solutie posibila, nu tre' sa fie neaparat asa ... :D Da' aparatele de masura spun multe !

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#476 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 September 2006 - 12:00 PM

ma baeti mai e un subect cu cessna! rog moderatoru sa mute totul acolo!!
si daca ai rupt" aripa din spate":mellow: , e mai bine as verfici de doua ori inainte sa il zbori
KIT GUPPY
0

#477 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 September 2006 - 07:51 PM

salut baroane
iti spun din experienta ca de la lipituri e
si eu am avut aceeasi problema pana am schimbat tot fuselaju si aripa.am descoperit ca poxipolul lipeste bine materialul din care e facut cessna poate chiar mai bine ca bison.VIL RECOMAND

Team Aeropower

0

#478 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 September 2006 - 07:56 PM

eu de prima data cand am zburat cu el lam aruncat din mana asa ca poti sa incerci.nu prea iti trebuie experienta la lansare din mana doar stai peloc si il arinci cam la 45 de grade.Dar daca vrei de pe jos dai de pe o straduta.la mine e un camp si pin mijlocul lui trece o straduta parasita si il lansez acolo.
SUCCES

Team Aeropower

0

#479 Useril este offline   mobi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 508
  • Inregistrat: 27-May 04

Postat 26 September 2006 - 08:04 PM

florin100%, la 26 Sep 2006, 19:56, a spus:

eu de prima data cand am zburat cu el lam aruncat din mana asa ca poti sa incerci.nu prea iti trebuie experienta la lansare din mana doar stai peloc si il arinci cam la 45 de grade.

Bun sfat. Daca omu' are vreo macheta de 2m cu motor de 20-25 cmc?
0

#480 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 26 September 2006 - 08:39 PM

Presupun ca e vorba de modelul din polistiren.
Cu acumulatorul descarcat sau pe jumate, decoleaza de jos foarte greu si se angajeaza repede.
Patit...stricat....lipit....invatat minte.
Invata repede si aplica...tot repede!
0

Arata acest topic

• 38 Pagini +
  • « Prima
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou