Modelism - RHC Forum: Cessna 182 Electric 480 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 38 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cessna 182 Electric 480 probleme ,decolari ,angajari ,TOTUL AICI

#721 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 15 June 2007 - 12:34 AM

Vager,si eu ca si tine sant un incepator.De cand am postat si pana acum numi amintesc sa imi fi vorbit cineva mai din...fundul gradinii,din contra mau ajutat toti cum au putut.Si vreau sa spun ca toti de aici mi se par ca sant ca o mare familie care primeste pe toti noii veniti cu bratele deschise.Asa am vazut eu problema asta.Cat despre cessna...am luat si eu unul acum cateva zile,dar dupa cum probabil ai citit lam bagat cu botu"direct in pamant de cum lam ridicat(sa ridicat el singur ca eu de emotii nu imi amintesc sa fi atins vreun stik al statiei :( ).Si experienta mea in ale pilotajului este nulaaaaaaaaaaaaa.Iti recomand cu caldura, cum dealtfel au facut si ceilalti cu mine si nu prea am ascultat,sa-ti ei ceva usor de zburat ca sa poti invata notiiunile de baza care dealtfel nici eu nu le stiu. :( Cel putin ai avantajul ca poti sa zbori alaturi de baetii din Bucuresti,avantaj pe care eu din pacate nu lam avut.Referitor la intrebarea ta(daca pleaca stramb de la prima decolare il corectez doar din trimere? o sa fie timp sa il corectez inainte de crash)credema ca nu prea ai ce sai faci din lipsa de experienta.Deci in final repet:tre sa invatam notiunile de baza pe ceva simplu de zburat cum ar fi ez.Daca ai pe cineva cu experinta se schimba datele problemei.Numai bine si sper sa nul rupi prea repede. :(
0

#722 Useril este offline   yagger 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 15 June 2007 - 02:15 AM

...

Aceasta postare a fost editata de yagger: 20 June 2007 - 10:00 PM

0

#723 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 15 June 2007 - 04:48 AM

man fii antena deci adezivu ala se numeste ADEZIV POLIURETANIC MONOCOMPONENT DE LA BISON.Io zic sa nu scoti cessna afara si sa vii daca poti in politehnica unde pot sa iti dau cateva lectii si sa te invat (daca vrei sa vi eu si cu colegii suntem acolo si sambata si duminica) hai ca iti trimit MI cu detalii si daca vrei sa vb mai mult idul meu este florinmodelist@yahoo.com
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#724 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1639
  • Inregistrat: 30-April 06

Postat 15 June 2007 - 08:30 AM

RedBaron, la 8 Jun 2007, 21:07, a spus:

ia id-ul meu de mess....
azi am fost cu rotor...
si a zburat cu cessna mea el...adik l-am invatat sa zboare....
maine eu sunt toata ziulica la sanpetru...(1:1) dar 10 minute pot pleca ...
dar hai ca vorbim mai multe pe mess

Citeaza

pentru baiatul din Grecia ce ma sunat sa il ajut:
receptorul tau e numerotat de la 1 la 6... alea se numesc canale ale receptorului...
pe canalul 1 pui firul ce vine de la eleroane
pe canalul 2 pui firul ce vine de la profundor (aripioara din spate , cea orizontala:P)
pe 3 pui firul ce vine de la regulatorul motorului....
pe 4 pui firul ce vine de la directie (chestia aia vverticala din spate)
astfel cand misti lateral stickul din dreapta se vor misca eleroanele...cand misti sus-jos va misca profunodrul , iar pentru stickul din stanga lateral e directia, si sus-jos e motorul ....

cand dai drepata de eleroane...eleronul din drepata trebuie sa fie ridicat...(astfel avionu' se va inclina in dreapta)...
cand vrei sa ridici modelul (botul lui ) trebuie sa tragi in jos de stickul din drepata...
cand tu tragi in jos profundorul trebuie sa se ridice....

daca de exemplu cand dai dreapta de eleron , se ridica cel din stanga, nu e bine... problema se remediaza astfel....iei un cutit ceva, si vezi ca pe statie sunt niste switchuri ingropate in partea de jos... ca sa rezolvi faptul ca eleronul merge invers , inversezi switchul deasupra caruia scrie 1...
daca profunodorul e invers , inversezi ala unde scrie 2...

ca sa ia drepata de directie...tre sa dai stickul din stana , catre dreapta... atunci directia tre sa miste catre dreapta....daca se misca invers inversezi switchul pe care scrie 4...

ca sa se tureze motorul stickul tre sa fie sus.....daca cand e sus e orpit si cand e jos e turat inversezi switchul 3....

daca v-unul din biateti de pe forum mia are ceva de adaugat....precizez ca baiatul nu stie nimik despre astea si vrea sa invete...
io unu recomand si un simulator ceva inainte...

Citeaza

cand ai scris tu mesajul io sfatuiam omu sa isi ia o statie de doamne ajuta..
a zis ca sa ma uit io de una SH aici si sa io trimit.. trebe ceva mai sanatos sa o aiba mai mult timp... gen mx-16...

si stiu ce zici io zburasem planoareee muuult...dar john nu..
si a zburat acceptabil..dif e ca io eram langa el si urlam... ceea ce antik nu are..

daca vrei as iti iei EZ ia-ti la el servo si accu.... ca statie daca iti iei una tzapana nu mai e necesara (si pana iti iei foloseste statia de la cessna fara probleme)

PS. tre sa iti iei si reg ca ala e cositorit pe cessna ...

deci ideea e asa..
mai bine strangi bani sa iei toate modele cu servo , reg si motoarele lor decat sa tot dezansamblezi ...

hai ca lumea zice asa...ia-ti un EZ... cu tot pe el in afara de TX si RX (statie si receptor)....

Citeaza

Te rog frumos sa privesti atent si varianta de a cumpara un radio, receptor, servo-uri normale si un model ARF.
Daca cumperi tot RTF vei vedea ca la un moment dat vei avea cateva radio-uri, si electronici de neutilizat. Atunci vei vedea ca de fapt ai aruncat banii.
Deci eu te sfatuiesc sa iei EZ sau alt model bun pentru iunceput dar arf. Investesti intr-un radio bun. Nu vei avea decat de castigat.

Citeaza

Parerea mea este sa-l iei tu frumusel de pe dulap si sa vi la zbor cu el ....posibil ca nu va fi primul si nici ultimul avion pe care o sal deti !..o data intrat in artere...greu scapi de vitusu asta ......la inceput si eu eram pe punctul de a renunta .......dar mi-am zis daca alti pot de ce si eu nu?.si am reusit !..bineinteles nu din prima.Nu fi dezamagit .....trebuie sa ai rabdare si tutun!..Bafta!.

Citeaza

man fii antena deci adezivu ala se numeste ADEZIV POLIURETANIC MONOCOMPONENT DE LA BISON.Io zic sa nu scoti cessna afara si sa vii daca poti in politehnica unde pot sa iti dau cateva lectii si sa te invat (daca vrei sa vi eu si cu colegii suntem acolo si sambata si duminica) hai ca iti trimit MI cu detalii si daca vrei sa vb mai mult idul meu este florinmodelist@yahoo.com

no, uite astea sunt ajutoare date incepatorilor in ultimele 2 pagini...nu stiu de ce ti se pare tie ca noi nu am vrea sa ajuatm incepatorii ..ba din contra io unu le dau si modelele mele deja trosnite sa invete pe ele sa nu le mia trosneasca si pe ale lor....rotor poate confirma desi nu stiu daca are rost....

revenind la problema ta...o poza face cat o mie de cuvinte..pe acelasi principiu daca ii faci cinste lu florin cu o bere fara grade (ca are capacitatea :)) sau lui hashhash , sau lui alex sky , sau lui turok sau oricarui (cu mici excepti) modelist cu experienta o sa pricepi mai mult decat pot scrie io in vo ....30 de pagini...
sfatul meu e s adai un MI la unul din baieti... zici si tu ca dai o BR RC sa mergeti in poli sa iti arate ce si cum...
KIT GUPPY
Ce e portanta? o floare ce se naste din viteza...
0

#725 Useril este offline   yagger 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 June 2007 - 09:16 AM

...

Aceasta postare a fost editata de yagger: 20 June 2007 - 10:01 PM

0

#726 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2007 - 09:18 AM

pai ai zis ca ai cetiti toate paginile:P
oricum da....e mai bine cu eleronul pe dreapta...pentru ca profundorul si eleronul care la inceput o sa le folosesti cel mai des e bine sa fie pe aceasi mansa....
KIT GUPPY
0

#727 Useril este offline   Neacsu_Leonid 

• ex Fantom
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 23-September 06

Postat 15 June 2007 - 09:27 AM

merge :D cesnna foarte bine si eu am invatat sa pilotez tot pe un cesnna asa cum eram eu la inceput ca si tine il dedeam de pamint intro veselie si ziceam ca avionu e devina intradevar o motorizare mai buna ar fi ok eu de exemplu lam facut si cu motor seria 480 cu reductor merge parca mai bine decit cu originalu cu care vine iel dar acuma lam motorizat cu un brushless 2827/34 si merge super bine urca bine tinand cont ca zbor cu ni-mh :D din punctul meu de vedere cesnna e un avionas fff bun are o aerodinamica foarte buna si niste calitati de zbor bune pt un incepator problema e sa iveti comenzile cu trebuie si sa nu dai vina pe avion ca iel saracu merge pilotu ..... asa ca invata tu pe cesnna cum am invatat si eu si in ziua de azi tot cu iel zbor am mai avut niste modele dar ca saracu cesnna nici unu :D merge si pe vint tare si pe ploaie si usor de reparat numai la stabilizatoru orizontal sal intaresti sau faci altu di balsa deoarece ala al lui e foarte sensibil cum prinde un pai mai gros sa rupe in rest e ok ieu iam dat trenu jos merge mai bine fara nici nu am pista dreapta sa pot decola cu iel de jos asa ca am renuntat le tren cu ocazia asta lam si usurat eu zic sa incerci cu cesnna pina inveti si eu asa am invatat e mai greu atunci cind modelu vie spre tine comenzile sunt altfel dar se invata :)
Teatrul e circ si filmul minciuna.
Stirile tac, mutii vor sa ne spuna,
Ca nimeni n-aude cand orbii vad tot,
Si noi ne-ncalzim punand paie pe foc.
0

#728 Useril este offline   yagger 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 June 2007 - 02:25 PM

...

Aceasta postare a fost editata de yagger: 20 June 2007 - 10:01 PM

0

#729 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2007 - 02:58 PM

Sa nu uiti sai pui ceva scoci pe burta,te va ajuta la aterizari(sa nu se murdareasca etc).
Bafta.
0

#730 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2007 - 03:13 PM

aantikk, la 15 Jun 2007, 14:58, a spus:

Sa nu uiti sai pui ceva scoci pe burta,te va ajuta la aterizari(sa nu se murdareasca etc).
Bafta.

ma faci mandru:D te-am invatat si acu invet si tu :) asta e spiritu..
pretenu cu care mergi la chitila e modelist da?
KIT GUPPY
0

#731 Useril este offline   yagger 

• Incepator
  • PipPip

Postat 15 June 2007 - 03:45 PM

...

0

#732 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2007 - 04:07 PM

Ce sa fac Baroane...tre sa transmit mai departe... :) :D
0

#733 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2022
  • Inregistrat: 06-September 06

Postat 15 June 2007 - 05:01 PM

MAMA !!!!!...ce de Cessnisti avem ,se ingroasa randurile .....pe acolo voi aveti pe cine invata arta asta a pilotajului,pe cand aici la noi de aproape un an nu am inrolat nici un membru :D.
Intr-adevar Cessna e cel mai longeviv si rezistent model(rupta aripa in vreo 4-5 locuri),nu l-as da pe un alt model din clasa lui,are farmecul lui ...desi e mai greu de invatat pilotarea lui :)
Si eu am inceput "Regina" asa ii sun eu ....dupa o serie de crashuri eram demoralizat.....dar praftica e mama invataturii,cei ce incepeti sa pilotati acest avion nu va ganditi ce satisfactii si placerea de a-l pilota,si peste timp cind o sa fiti "profesionisti "in ale pilotajului ,o sa-l mai dati din cui,de pe dulap si o sa mai "trageti"o tura de zbor cu el....stiu si v-au spus...Radu ,Red Baron,florin 100%,altii :D

P.S. bafta la zbor !!!!!...e doar week-end :D
Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

#734 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 June 2007 - 05:04 PM

grija ca sunt meseriasi la chitila care doar se dau meseriasi :)
oricum ar trebui sa invatati destul d rpd..
KIT GUPPY
0

#735 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 15 June 2007 - 05:08 PM

vagger daca vii in weekend la zbor iti aduc io un tub de bison dala ca am colectie, no problemo.
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#736 Useril este offline   immortalu 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Banned
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 13-June 07

Postat 15 June 2007 - 05:16 PM

ai un warn !! al doilea parca??

urmeaza ban de id si de ip si pe immortel....

Aceasta postare a fost editata de SILVIU66: 15 June 2007 - 05:59 PM

0

#737 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2007 - 12:12 PM

Va salut,

Dupa cum bine stiti am un cessna nou si gata busit,inca unul care este pe drum(EZ).
De zburat nu incape vorba...nu stiu sa le zbor,dar....vreau sami maresc colectia de zburatoare cu un termic.

As vrea sami recomandati un model usor de zburat,viteza sa fie relativ mica,sa aiba motor micut si anvergura de peste 1 m.

Multumesc anticipat.
Stima,
0

#738 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2007 - 12:26 PM

nuu stai man..zboara ce ai..si abea dupa ia-ti ceva termic....
KIT GUPPY
0

#739 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2007 - 01:11 PM

Stai linistit ca nici nu am degand sa zbor termic,dar vreau sal cumpar de acum :) .
Asa ca...va rog sa ma sfatuiti ce si cum(la ce am intrebat mai devreme),pt ca deja ma cucerit sportul asta cu toate ca nam reusit sa zbor pana acum :) .
Vreau sa mai stiu care este durata de viata a unui motor termic.

Stima,

P.S. vreau sa-mi pun avioane si in cap http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif .multe...multe...multe asa ca...sfaturi,sfaturi rapide pls.
0

#740 Useril este offline   marian_d 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 217
  • Inregistrat: 14-August 06

Postat 16 June 2007 - 01:45 PM

ia un Magister. E ideal pentru incepatori. Poti pune pe el si motor termic si electric. In locul tau as incepe cu electric. Este un avion foarte stabil, 1,65m anvergura, elapor (usor de reparat), aripa parasol... Eu il am cu termic, dar l-am luat dupa Easy star. Sfatul meu este insa sa-ti iei o statie si un receptor foarte bun la inceput ca astea le tii cel mai mult...
Bafta
0

#741 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 16 June 2007 - 02:18 PM

aantikk, la 16 Jun 2007, 12:12, a spus:

As vrea sa-mi recomandati un model usor de zburat,viteza sa fie relativ mica,sa aiba motor micut si  anvergura de peste 1 m.

Unul mic:
http://www.sigmfg.com/cgi-bin/dpsmart.exe/...d_20Trainers_01
Mediu:
http://www.sigmfg.com/cgi-bin/dpsmart.exe/...d_20Trainers_01
Si ce-ti recomand eu:
http://www.hobby-lob...om/tel40gas.htm
Sunt kit-uri. Deci pana le construiesti inveti bazele cu un polistiren....zic si eu.

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 16 June 2007 - 02:20 PM

0

#742 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2007 - 03:28 PM

Imi place Magisterul dar si Telemasterul(ar fi fost mai bine pt mine daca aripa nu se prindea cu elastic) d.p.d.v. estetic doar.

Oricum va multumesc si o sa va spun la ce model ma opresc.

Tot nu stiu cam care este durata de viata a unui motor termic(important pt mine).

Stima,

P.S. Marian am deja un cessna si vine si E.Z-ul

Aceasta postare a fost editata de aantikk: 16 June 2007 - 03:30 PM

0

#743 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2007 - 03:31 PM

viata unui termic nu ti-o poat spune nimeni..aia depinde de rodaj , ce combustibil folosesti ,cat de des il cureti..sunt mai multe..

ai grija ca ce ti-a aratat Dan sunt chituri..adik vin bucati de lemn taiate si tu tre sa stai sa le construiesti...
dar ai zis ca iti place asa ca....spor la munca....
mie unu telemache imi face cu ochiu :)
KIT GUPPY
0

#744 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2007 - 03:41 PM

Pai miar face placere sal fac eu dar....daca tre" sai pun si folie...am dato in bara.La aia chiar nu ma pricep asa ca nu stiu ce sa fac.

Si totusi Baroane,cam cat te tine un motor(mediu ca sa zic asa),1 luna,6 luni....etc...intelegi ce vreau eu sa stiu.

stima,
0

#745 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2007 - 03:44 PM

pai io am un motor de vo 20 ani (a fost a lu fraime-o care il are de la un mos:P )..dar sa zburat putin cu el..
daca zbori des macar v-un an doi te tine...
KIT GUPPY
0

#746 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2007 - 03:48 PM

Aaaaa...pai e mai mult decat bine.Multam pt raspuns.
0

#747 Useril este offline   yagger 

• Incepator
  • PipPip

Postat 16 June 2007 - 07:29 PM

...

0

#748 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2007 - 08:49 PM

Dragii mei sant foarte fericit sa va anunt ca eu cel mai mare noob din lume la aeromodele am fost cu al meu cessna la zbor acum 40 minute.
Vant destul de puternic,lansare cu mana.
Sa ridicat ffffffffffffffoarte frumos si sus,si am reusit performanta sa zbor aproximativ 5 minute :D .Am luat viraje,am facut un luping(neintentionat),cam 3 minute si restul de 2 minutele mam chinuit sal aduc jos siiiii...surpriza ,lam adus chiar frumusel fara nici o paguba(numa un bat mititel si nesimtit sa infipt in fuselaj). :D

Probleme-cand luam mana de pe stik o lua cu botul in sus.
- la viraje,cu toate ca nu miscam stikul mult se lasa tare pe o aripa(poate din cauza ca batea vantul tare)
- aterizarea am facuto cu emotii dar am facuto(motorul turat cam 30% iar la 1 metru de pamant lam oprit).parerea mea e ca trebe mana sa aterizezi cu vant,noroc ca miam amintit ce ati spus(cu botul in vant).

Per total nu aveti idee cat sant de fericitttttttttttttttt. :D :D :D
Va multumesc tuturor celor care miati dat sfaturi siiiii...povestea merge inainte!!!.
Stima,

P.S zborul lam facut de unul singur.

Aceasta postare a fost editata de aantikk: 16 June 2007 - 09:05 PM

0

#749 Useril este offline   aantikk 

• ex aantik
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2007 - 09:03 PM

Pt RedBaron.
Adresa este:www.heliland.com
Pe prima pagina in dreapta pe la jumatatea ei are optiunea pt limba engleza.
Ma intereseaza o lista cu : -3 servo
- controler(sau cum io zice)
- receptor
- lipici
- baterii
- etc(tot ce trebe pt echiparea altui avion)
Sa fii atent cand alegi pt ca vreau ca toate sa functioneze CU ACTUALA MEA STATIE DE LA CESSNA.

Mai adaug ceva in completare la ceea ce am scris mai sus.
La cei 31 de ani ai mei,cand am zburat cessna miau tremurat mainile si picioarele intro veselie :D .

Stima,

Aceasta postare a fost editata de aantikk: 16 June 2007 - 09:22 PM

0

#750 Useril este offline   RedBaron 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 June 2007 - 09:40 PM

servouri dar trebe numa 2...
accu lipo ... macar vi 2 perechi sa poti sta mia mult la zbor..dar ajunge si una :D
asta e incarcatorul e mai scump dar sincer te va ajuta...ca daca ai luat sindromul o as te ajute...
regulatorul e bun la ce ai tu nevoie..

as vrea sa se mai uite careva sa vada daca am zis ceva gresit :D
sunt pentru un EZ care are deja motor cu peri si elice...
KIT GUPPY
0

Arata acest topic

• 38 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic