La cum stii sa te exprimi ma mir ca te mai accepta modelistii pe langa ei. Oricum nu asta e important.
Racordeaza la cotidian fenomenul modelistic daca poti. Si abordeaza-l pragmatic. Ca nu are nimeni nimic impotriva. Dar invata sa vorbesti romaneste si sa te exprimi ca un om, daca esti. Ca la cat sunt de nesimtit n-am impresia ca jignesti lumea. Am priceput ca doar asta e vocabularul tau. Cateva cuvinte cu care sa legi intre ele citatele altora, si cand nu gasesti corespondent pentru un cuvant romanesc inventezi pe moment ceva numai de tine inteles.
Dar sunt modelisti adevarati care s-ar putea sa nu-ti dea dreptate in ce spui despre ei.
Suntem putini care facem modelism. Nu vorbesc doar de cei legitimati.
Ce poti face in conditiile astea? Ori lupti sa schimbi ce se poate si pana atunci repecti ce exista, ori stai si latri la luna.
Ca nu faci nimic pentru a schimba situatia. Esti impotriva legitimarii sportivilor la cluburi, nu-ti convine nici cand altii incearca sa faca macar putinul asta pentru modelism, ai impresia ca modelismul e numai RC si numai cu scule de la 2000 euroi in sus, ai impresia ca federatia e impotriva modelismului, ai impresia ca modelismul esti doar tu. Te inseli amarnic.
Vreau mai mult ca tine sa schimb starea asta in care ne aflam, si o fac asa cum pot. Incerc sa indrum cativa pasionati, care sper sa ajunga modelisti adevarati si care vor putea sa schimbe ceva, macar ei, daca eu nu-s in stare.
Daca tot esti cum esti, ridica la fileu probleme adevarate, reale si care se pot rezolva. Si propune si o cale de rezolvare, cum crezi tu ca e mai bine. Ca eu poate sunt incuiat rau si blocat in timpurile apuse. Totusi, pamantul e rotund (pricepe din asta nu ca istoria se repeta ci ne vom intalni candva si s-ar putea sa nu te vad...).
Ca modelismul sa ajunga un fenomen trebuie sa fim macar multi. Pentru asta incerc sa atrag pe cine pot, inauntru. Atata am priceput ca e usor de facut si atata fac. Nu pot sa betonez pista de la Semanatoarea sau sa lupt cu primaria din Onesti sa mute bazarul facut pe aia de acolo. Nu pot schimba regulamente tehnice ca sunt destul de bune. Nu pot infia copii din Africa sa-i fac modelisti. Nu pot face nimanui cadou statii scumpe. Dar ajut ca altii sa faca ceva, daca EI sunt in stare. Eu recunosc ca atata pot. Si cand am ocazia particip la cate un concurs, asa prapadit cum crezi tu ca este. Si culmea e ca ma simt bine chiar daca pierd. Ca nu-s mare amator de hartii tiparite sau tinichele de aluminiu. Nu pentru alea concurez. Si n-ai observat, dar am participat doar la concursuri in care simultan pe pista este un singur model, ca nu vreau sa concurez cu altii. Vreau sa fac un model sa-si faca BINE treaba pentru care a fost construit. Poate sunt rupt de realitate, dar macar sunt constient de cum sunt.
Te deranjeaza ca lumea mai foloseste balsa pentru constructie sau in realitate te deranjeaza ca nu-ti cumpara nimeni carboanele pe care le ridici in slava ca mare minune a tehnicii? Care-i problema ta cu tehnica veche? Ca e "expirata"? Sau ca
fiind paralel cu ea nu o cunosti si ca ramai cu masina pe masa daca nu-ti vine coletul la timp sa montezi piesa lipsa? Tu ai impresia ca EU particip la concursuri pe banii clubului? Cu materiale primite de la club? Daca primesc un model pot participa, ca mi-e indiferent, dar banii investiti (asa putini cum sunt), sunt la fel ca peste tot, din buzunarul propriu. Si la fel ca si tine, imi tin modelele acasa. Nu sunt ale clubului. Nu-s obligat sa particip la concursuri daca nu-mi place si poti fi sigur ca daca particip imi face placere, chiar daca pierd.
Concret, tu ce faci pentru modelism? Ca in ultimii ani am avut parte doar de vorbe goale, de constatarea realitatii. Macar ai venit sa spui problemele care te dor, modelistilor? Nu pe forum, ca modelismul nu se face pe forum, ci acolo unde se pot auzi de catre toti, acolo unde se poate face ceva. Nu te-am vazut.
Si legat de securitatea sau siguranta activitatii, sunt mai ingrijorat decat tine. Si nu numai pentru activitatea RC. Te inseli amarnic daca ai impresia ca un model RC e mai periculos ca unul captiv, sau ca o macheta statica e mai putin importanta decat ceva RC.
Fiecare are sistemul lui de valori. Nu vad ce te deranjeaza la asta. Candva incercam sa inteleg ce te deranjeaza legat de modelism si de ce nu faci nimic sa indrepti situatia.
Spor la treaba si succes in tot ce faci!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 11 June 2006 - 10:24 AM