VREAU SA-mi CUMPAR HELI comparatie intre niste heli
Postat 29 May 2006 - 10:30 PM
sau Viper http://www.xheli.com/wadr4rarecor.html
Despre Viper s-a mai discutat pe acest forum.
Voi ce parere aveti daca heliul are pas colectiv este mai usor de stapanit?
De asemena il rog pew un helicopterist cu experienta sa ma ajute si pe mine si ce pretentii are,sa-mi trimtia MI.
multumesc mult
Postat 30 May 2006 - 07:14 AM
Postat 30 May 2006 - 04:18 PM
Aceasta postare a fost editata de Daniil: 30 May 2006 - 04:19 PM
Postat 03 June 2006 - 03:57 PM
Eu am un heli bun DragonFlyX10 dar si ViperX04 exact cam ca acela pe care vrei sa-l iei, este durere, mai mult de hover (zbor la punct fix) nu prea ai ce face cu el, nu prea merge sa-l ridici si sa aterizezi unde vrei tu, e cam de kakao. Daca ai sa observi in toate filmuletele de prezentare oriunde ar fi ele, n-ai sa vezi decolare cu el si aterizare in punct prestabilit.
Desigur nu are pitch variabil deci nu merge sa zbori cu fundul in sus ca celelalt de ex din linkul tau.
Sunt 2 tipuri de heli:
Tipul 1 ca Viper care nu merge sa faci acrobatii deci nu are pitch variabil (unghiul palelor nereglabil), reglarea altitudinii se face din turatia motorului doar.
Tipul 2 este cel cu pitch variabil cu care poti face acrobatii dar reglarea altitudinii nu se face din turatie, turatia este constanta si puternica indiferent ca esti cu heli sus sau jos aterizat dar neoprit.
Avantaj la tipul 2 este ca reglarea altitudinii este mai fina si poti face acrobatii, marele dezavantaj insa este ca daca ai gresit si in casa dai de pat sau de altceva cu elicea praf se face deoarece turatia e la maxim.
Avantaj la tipul 1 este enorm si anume rar poti sa plesnesti mecanismul elicei, dai de pata sau de altceva cand esti jos, brusc dai min motorul, elicea se opreste si ai pagube minime sau chair 0, eu asa am facut si n-am avut probleme.
Mic dezavantaj dar neglijabil este ca coborarea este un pic mai nefina si nu poti sa faci acrobatii deci sa zbori cu fundul in sus de ex.
Recomandarea mea este sa-ti iei un heli de tip 1 si anume DragonFlyX10 sau X05, are 2 elicii principale, o stabilitate super de super, poti decola de unde vrei, aterizezi prestabilit unde doresti, NU se compara cu Viper-ul sau chiar cu celalalt din linkul tau.
Postat 03 June 2006 - 06:33 PM
Postat 03 June 2006 - 09:59 PM
E prostie sa inceapa cu cele mai grele.
Postat 04 June 2006 - 09:45 AM
Aceasta postare a fost editata de vlad1: 04 June 2006 - 09:45 AM
Postat 04 June 2006 - 02:03 PM
AAA daca are bani de aruncat sa inceapa cu un monorotor ca sa-l buseasca din prima cum au facut altii. Eu unul n-am dorinta sa arunc bani pe piese fara sens, asa ca am evitat cu succes asa ceva. Niciodata nu am busit elemente indispensabile zborului, nici prima data nici dupa, cel mult am busit talpicile si un pic coada dar nici aia de tot in asa fel incat de zburat zbura.
Eu prima data m-a initiat cam 30 minute Charly la el acasa in ianuarie dar sincer sa fiu nu am putut sa ridic acolo caci era un spatiu de 2/2 m cam, apoi in politehnica l-am pilotat fara probleme cu X10 ma refer.
Apoi mi-am luat si un ViperX04. Pe asta l-am ridicat la max 80-90 cm in asa fel incat sa nu risc mare lucru, e adevarat ca s-a mai lovit de s-au rupt talpicile si canopy dar atat. Prudenta m-a salvat de bani aruncati de pomana.
Sigur f greu am tinut in hover pe Viper dar am reusit pana la urma ca oricum mai mult nu ai ce face cu ala, tehnic nu permite.
Postat 06 June 2006 - 12:27 PM
FUN si se limiteaza la unul: Elicopterele cu rotor dublu
Perseverenta dusa la extrem:
o investitie initiala intr-un raptor ar fi excelenta in cazul asta.
Un heli electric mic are prea multe limitari:
- afara nu trebuie sa fie vint, sau depizi de o sala,
- PIESELE de schimb SUNT SCUMPE!
- Instabilitate muuult mai mare decit la unul mare
La o zvirluga mica electrica te poti arunca doar dupa ce ai pilotat unul mare!
Crede-ma toti cei din iasi au avut x35 si am vazut cam ce inseamna!
Mai sunt si altii care au incercat sa piloteze o jucarie de asta dupa ce au pus mina pe unul mare si au zis ca-i cumplit...
Asa ca gindeste-te bine la ce vrei !
Stima
Aceasta postare a fost editata de Dragut: 06 June 2006 - 12:30 PM
Postat 06 June 2006 - 01:13 PM
Postat 16 June 2006 - 03:37 PM
Si atentie : cu cit heli este mai scump cu atit partea mecanica este mai buna si are jocuri mai mici.
Partea meacanica "dicteaza" spatiul de care ai nevoie. Deageaba esti meseriasi daca heli pleaca brusc intr-o directie din cauza meacnicii.
Sa vad daca am cum si o sa pun sa vedeti un Viper bine reglat care poate fii zburat in casa.
Bafta
Postat 12 August 2006 - 05:56 PM
iti spun din experienta, le-am pilotat pe amandoua si ravenul este de 3 ori mai stabil!! si electronica, in special gyro este mult mai bun.
daca vrei sa vezi heli electrice, vino in politehnica .
0721597850 sau ym: miliantheodor
eu am un hornet x35 cu brushless si am inceput sa invat sa fac si niste acrobatii mai modeste.
bafta