Bine ai venit!
Ai im plan un proiect tare ambitios si migalos pentru un debut in lumea machetelor.
Nu-mi prea dau seama doar dupa poza cam pe la ce scara sa fie macheta pe care ai in plan s-o faci. Asta inseamna ca daca nu ai planurile, va trebui sa ti le faci singur si nu doar planurile constructiei in general ci chiar si planurile subansamblurilor sau ale diverselor elemente. Te intereseaza in primul rand ce dimensiuni va avea fiecare element care se va afla pe macheta ta. Materialele si tehnicile folosite sunt cam in functie de aceste dimensiuni.
In alegerea materialelor sunt de baza mai multe elemente in afara celor legate de dimensiuni. La treaba asta mai concureaza si bugetul alocat (atat pentru materiale cat si pentru scule), sculele pe care le ai la dispozitie ca sa lucrezi macheta, posibilitatile de a putea procura acele materiale si altele.
Probabil ca daca eu m-as apuca de aceasta macheta as merge prponderent pe utilizarea ABS-ului de diverse grosimi. Cu siguranta as folosi acest material la relizarea cladirii si a schelei antenei (asta poate pentru ca eu sunt un iubitor al acestui material). Schele antenei ai putea s-o faci si din tabla subtire de cupru cu inbinarile cositorite. Cu siguranta ar fi mai rigida, dar realizarea din cupru necesita si ceva scule in plus (ghilotina, foarfeca de taiat tabla, apcant, menghina, ciocan de lipit, etc).
Pentru "maruntisuri"
Citeaza
antene, scara de acces, cabluri pt lumini de balizaj etc....
ar trebui sa am mai multe detalii din partea ta.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de Crios: 22 June 2006 - 10:56 AM