Modelism - RHC Forum: Macheta turn televiziune - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Macheta turn televiziune releul tv de pe dealul pietricica

#1 Useril este offline   AndreiN 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 22-June 06

Postat 22 June 2006 - 09:44 AM

Saluatare la toata lumea. Am si yo cateva nelamuriri, vreau sa ma apuc de o macheta a unui turn tv, dar nu stiu cum sa incep, ce materiale sa folosesc, ce tehnici sa aplic pt structura modulara, pt cladirea in sine....turnul vreau sa-l scot la 1 metru vreo 10 cm cu toate chitibusele pe el, antene, scara de acces, cabluri pt lumini de balizaj etc...........astept sugestii din partea voastra
uitati si o poza sa va faceti cat de cat o idee pana postez niste poze mai de aproape
http://www.neamt.ro/Imagini/Piatra_Neamt/cladiri/releuTV_2.jpg

Aceasta postare a fost editata de Olaf The Viking: 23 June 2006 - 07:50 AM

0

#2 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 08-September 03

Postat 22 June 2006 - 10:56 AM

Bine ai venit!
Ai im plan un proiect tare ambitios si migalos pentru un debut in lumea machetelor.
Nu-mi prea dau seama doar dupa poza cam pe la ce scara sa fie macheta pe care ai in plan s-o faci. Asta inseamna ca daca nu ai planurile, va trebui sa ti le faci singur si nu doar planurile constructiei in general ci chiar si planurile subansamblurilor sau ale diverselor elemente. Te intereseaza in primul rand ce dimensiuni va avea fiecare element care se va afla pe macheta ta. Materialele si tehnicile folosite sunt cam in functie de aceste dimensiuni.
In alegerea materialelor sunt de baza mai multe elemente in afara celor legate de dimensiuni. La treaba asta mai concureaza si bugetul alocat (atat pentru materiale cat si pentru scule), sculele pe care le ai la dispozitie ca sa lucrezi macheta, posibilitatile de a putea procura acele materiale si altele.
Probabil ca daca eu m-as apuca de aceasta macheta as merge prponderent pe utilizarea ABS-ului de diverse grosimi. Cu siguranta as folosi acest material la relizarea cladirii si a schelei antenei (asta poate pentru ca eu sunt un iubitor al acestui material). Schele antenei ai putea s-o faci si din tabla subtire de cupru cu inbinarile cositorite. Cu siguranta ar fi mai rigida, dar realizarea din cupru necesita si ceva scule in plus (ghilotina, foarfeca de taiat tabla, apcant, menghina, ciocan de lipit, etc).
Pentru "maruntisuri"

Citeaza

antene, scara de acces, cabluri pt lumini de balizaj etc....
ar trebui sa am mai multe detalii din partea ta.
Bafta!

Aceasta postare a fost editata de Crios: 22 June 2006 - 10:56 AM

0

#3 Useril este offline   AndreiN 

• Nou venit
  • Pip

Postat 22 June 2006 - 12:11 PM

Multumesc pt raspunsul prompt :) Sincer sa fiu nu stiu exact scara la care il voi face, stiu doar ca planurile care le am deja sunt facute dupa o poza luata strategic dintr-o zona in care se vede tot turnul si astfel am putut face o schita 80 % corecta, cred eu.......macheta turnului fara cladire va avea 97.5 cm, cladirea 23 de cm.....reperul dupa care m-am luat eu au fost geamurile....care nu au mai mult de 1 m X 1.5m......si de aici am dezvoltat tot desenul. Partea frumoasa e ca, m-as apuca pt a 4 oara de aceasta macheta in decursul a 9 ani ( acum am 17 ).......primele incercari au fost cu baghete de la parchet, fludor dar spre disperarea mea s-a indoit in timp; ultima mea incercare a fost cu baghete de 5x5 pt structura de rezistentza si baghete de 2x5 pt zabrele.....dar ca intotdeauna m-am lovit de acelasi obstacol......cat de reala e macheta.......de aceea vin inarmat cu multe multe poze, planuri studiate atent ( poate pana la 80 de ani reusesc sa fac macheta asta :) ) Ca materiale ma gandesc sa folosesc placaj de 3 sau 4mm pt cladire cu ferestrele taiate la traforaj sau la CNC da nush de une fac yo rost de unu......pt turn as alege lemnul ( am mai lucrat cu baghete si sunt f multumit, acum nu stiu dezavantajele).....baghete de 3x3, cu strucutura data cu grund apoi cu vopsea visinie respectiv alba..............acum nu stiu ce sa zic......analizati si voi ideile mele , multumesc anticipat

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1150971089.jpg

0

#4 Useril este offline   AndreiN 

• Nou venit
  • Pip

Postat 22 June 2006 - 12:12 PM

plan panou frontal

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1150971151.jpg

0

#5 Useril este offline   AndreiN 

• Nou venit
  • Pip

Postat 22 June 2006 - 12:13 PM

sectiunei turn

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1150971236.jpg

0

#6 Useril este offline   AndreiN 

• Nou venit
  • Pip

Postat 22 June 2006 - 12:15 PM

poza cladire

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1150971324.jpg

0

#7 Useril este offline   AndreiN 

• Nou venit
  • Pip

Postat 22 June 2006 - 12:16 PM

poza turn

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1150971385.jpg

0

#8 Useril este offline   AndreiN 

• Nou venit
  • Pip

Postat 22 June 2006 - 12:28 PM

poza din 2001 cu macheta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1150972122.jpg

0

#9 Useril este offline   AndreiN 

• Nou venit
  • Pip

Postat 22 June 2006 - 12:29 PM

II. poze din 2001

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1150972158.jpg

0

#10 Userul este online   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9329
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 22 June 2006 - 02:28 PM

Foarte frumos. Felicitari.
Ai putea sa te apuci de aeromodele clasice.
Ce zici...seamana?
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...e=post&id=88425
http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...e=post&id=96071
Baftaaaaaaaaaaaaaaa.
0

#11 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 08-September 03

Postat 22 June 2006 - 05:04 PM

@AndreiN., nu este chiar rau ce-ai construit tu acolo si arata chiar bine in poze.
Din ce-mi dau eu seama se pare ca vrei si mai bine ceea ce nu este rau. In ceea ce priveste turnul, opserv in poze niste eclise de prindere intre diversi montanti, eclise pe care tu nu le-ai facut. Ca principiu de constructie cred ca ete folosit cel din imagine. Este posibil ca acei montanti care merg de jos pana sus sa fie totusi din cornier. Nu reusesc sa disting din poze.
@Se poate si asa?, si tu ai dreptate.
Bafta!

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-7-1150988679.jpg

0

#12 Useril este offline   AndreiN 

• Nou venit
  • Pip

Postat 22 June 2006 - 05:39 PM

Exact, la constructia adevarata la fiecare imbinare exista astfel de montanti din cornier. Dar sa revin, ceea ce vedeti voi in pozele alea doua de mai sus nu mai exista......aceea macheta este distrusa....de aceea va cer parereile asupra modului de constructie, dak este bun lemnul pt antena in sine, placajul pt cladire si cum ar trebui lucrat pt a iesi cat mai aproape de realitate
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro