Modelism - RHC Forum: Planor ARCUS - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Planor ARCUS are cineva detalii??

#91 Useril este offline   Porumbeu 

• Girls in your town for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 09-July 07
  • Interests:discussion

Postat 15 August 2008 - 09:54 PM

super glue si scobitori ;)
0

#92 Useril este offline   cybershot 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 145
  • Inregistrat: 04-August 08

Postat 22 August 2008 - 12:54 AM

super glue si scobitori??? nu imi place cum suna ....cred ca toot poxipolu e mai bun
Rx: Futaba T6EXP,T14MZ , Airtronics MX-3.

Robbe Arcus,Multiplex Cularis , ,TwinStar,Twist 60, Alpha 40 DSM2, Easy Star,
T-Rex 250

Team Losi 8IGHT,,Kyosho Inferno GT roller
0

#93 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 22 August 2008 - 09:32 AM

Vezi postareacybershot, la Aug 22 2008, 01:54 AM, a spus:

super glue si scobitori??? nu imi place cum suna ....cred ca toot poxipolu e mai bun

Crezi ce vrei, ceea ce nu inseamna ca ai si dreptate. Eu nu am pus superglue - desi puteam foarte bine s-o fac - ci epoxi bicomponent cu polimerizare rapida, in schimb scobitorile sunt de baza. Asta daca nu vrei sa te apuci sa dai o caciula de bani pe niste fibra carbon, folosita in acelasi scop si mod.

Aceasta postare a fost editata de ave: 22 August 2008 - 09:34 AM

Ave
0

#94 Useril este offline   cybershot 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 September 2008 - 04:28 PM

am inteles ,multumesc de sfaturi, acuma am alta problema si sper ca e ultima ca vreu sa il zbor arcsusu !
=== >>> Am gasit un acumulator si nu stiu daca intra in locasu ala al lui http://www.#$%&%#$$.ro/Acumulator-LiPo-11-1V...-mA-p2342p.html asta e sper sa mearga va rog putin ajutor !multumesc anticipat .

T-Rex 250

0

#95 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2183
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 02 September 2008 - 04:31 PM

e prea mare de 3200. maxim 1800 mah. si asta asha inghesuit.....
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#96 Useril este offline   cybershot 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 September 2008 - 04:32 PM

mama si era o bijuterie acumulatoru ala pacat o sa ma multumesc cu cel de 1800 ,merci de raspuns !

T-Rex 250

0

#97 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 September 2008 - 04:49 PM

Vezi postareacybershot, la Sep 2 2008, 05:32 PM, a spus:

mama si era o bijuterie acumulatoru ala pacat o sa ma multumesc cu cel de 1800 ,merci de raspuns !

Bijuterie e, dar pentru alte chestii si e ditai caramida, care din pacate iti si ingreuneaza inutil planorul.
Ave
0

#98 Useril este offline   evrikus 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 28-January 07

Postat 02 September 2008 - 06:13 PM

Foloseste mai bine unul de 1300mah. Se potriveste mai bine cu Arcusul. Eu am zburat si cu 1800 si cu 1300 si pot sa-ti spun din proprie experienta ca zboara mai bine cu 1300, respectand reglajul CG-ului, desigur. Iar daca e vant puternic totusi poti folosi un 1800.
Asteptam sa te vedem la zbor.
Cer senin.
Paratroopers never died..they go to hell to regroup and strike again...
0

#99 Useril este offline   cybershot 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 September 2008 - 12:09 AM

multumesc, multumesc cred ca un 1800mha iau !In legatura cu lipiciul nu stiu unde mia fost capu cand am luat azi poxipol transparent ca pentru elapor si aracel nu e bun ,culme lipici de polieuretanic avea si costa cat poxipolul si era de 2x mai mult ! io eram convin ca poxipolu da daca nus atent si cum io intru pe forum dupa ora 1 le incurc pe tooate !! A avut domnul AEVE dreptate cu super glue imi cer scuze !!
Partea a 2a cu zborul sper ca apuk sa-l zbor pana termin vacanta ca mai e o saptamana !Daca incep scoala tre sa ma pun cu burta pe carte ca e greu in clasa a 10 !
Partea a 3a sper ca ma alatur cat mai curand escadrilei voastre de Arcusuri si nu numai !! final
THe END !!(sau mai pe romaneste nu va mai plictisesc )

T-Rex 250

0

#100 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 622
  • Inregistrat: 22-January 06

Postat 23 September 2008 - 02:27 PM

Ce acumulator este mai avantajos din punct de vedere al timpului maxim de zbor pentru motoplanorul Arcus ? E mai avantajos un acumulator de 1300 mAh sau unul de 1800 mAh ?
0

#101 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 September 2008 - 04:17 PM

Vezi postareamihaimcg, la Sep 23 2008, 03:27 PM, a spus:

Ce acumulator este mai avantajos din punct de vedere al timpului maxim de zbor pentru motoplanorul Arcus ? E mai avantajos un acumulator de 1300 mAh sau unul de 1800 mAh ?

Pe mine cu ala de 1300 mAh ma doare gatul / spatele de cat stau sa ma uit dupa el cand il ridic. Acu' daca in loc de juma' de ora - 40' tu vrei sa stai cu ochii pe cer aproape o ora, e ok, dar mi se pare ca efortul e cam... mare.
Ave
0

#102 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 September 2008 - 09:09 AM

Ma interesa care dintre cei doi acumulatori are mai bun raportul greutate/timp de zbor.
0

#103 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 October 2008 - 12:05 PM

Are cineva aeromodelul Arcus pentru simulatorul RealFlight Simulator G3.5 sau G4 ?
0

#104 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2008 - 10:28 AM

De ieri sunt posesorul unui motoplanor Arcus nou-nout.
Totul este RTF, motorul, regulatorul si servo-urile sunt montate. Mai trebuie doar sa lipesc contactele regulatorului pentru baterie. M-a impresionat calitatea motoplanorului, dar am descoperit cateva mici probleme si rog posesorii de Arcus-uri sa ma ajute un pic:
- nu-mi place ca este foarte putin spatiu pentru electronica
- nu stiu unde sa montez acumulatorul ca nu prea incape pe nicaieri; m-am gandit sa-l lipesc de "tavanul" capotei
- servo-urile aripilor si elementele de comanda ale acestora nu sunt protejate in niciun fel si ma gandesc ca in cazul aterizarilor se pot prinde prin iarba sau buruieni
Voi ce solutii ati adoptat pentru problema spatiului, a acumulatorului si a protejarii servo-urilor ?
0

#105 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2008 - 10:56 AM

Vezi postareamihaimcg, la Nov 5 2008, 10:28 AM, a spus:

De ieri sunt posesorul unui motoplanor Arcus nou-nout.

Sa-l stapanesti sanatos si sa-l zbori multe ceasuri! (vezi sa nu te doara gatul, dupa juma' de ora la mine se simte... :))

Citeaza

Totul este RTF, motorul, regulatorul si servo-urile sunt montate. Mai trebuie doar sa lipesc contactele regulatorului pentru baterie. M-a impresionat calitatea motoplanorului, dar am descoperit cateva mici probleme si rog posesorii de Arcus-uri sa ma ajute un pic:
- nu-mi place ca este foarte putin spatiu pentru electronica

Adevarat.

Citeaza

- nu stiu unde sa montez acumulatorul ca nu prea incape pe nicaieri; m-am gandit sa-l lipesc de "tavanul" capotei

Tai frumos din "dopul" ala de polistiren si pui niste arici acolo (partea de plastic, nu aia "textila, ca pe asta o sa-l inlocuiesti ceva mai rar decat pe pack-uri...)

Citeaza

- servo-urile aripilor si elementele de comanda ale acestora nu sunt protejate in niciun fel si ma gandesc ca in cazul aterizarilor se pot prinde prin iarba sau buruieni

Eu am aterizat in cam toate mediile posibile, mai putin in apa si pe asfalt, inclusiv cu flapsurile coborate, si servourile nu au nici pe dracu'. Daca totusi vrei sa dormi linistit, vezi ca pe la un magazin online din .ro gasesti niste "protectii" (sau capace) de servo aripa. Nu mai stiu exact pretul. Lipesti chestiile alea peste servouri si gata. Dar eu zic ca nu ai nevoie de ele, decat daca aterizezi intr-un boschet de sarme / beton armat etc. (caz in care servourile sunt ultima ta problema).

Ah, da, un mic comentariu: vezi dupa primele zboruri cum se incalzesc regulatorul si pack-ul. Ideal ar fi ca regulatorul sa stea cu stickerul ala Robbe in sus (dededsubt e radiatorul, si are nevoie sa disipe niste wati - pozitia descrisa de mine ii ajuta). De asemenea, ai grija cu montarea receptorului, sa nu umpli sectiunea planorului cu cabluri pentru ca nu vei mai avea flux de aer prin el si implicit racire adecvata pentru regulator si pack. Daca la aterizare unul din ele (regulatorul sau pack-ul) sau amandoua sunt PREA calde, ar fi bine sa evaluezi toate variantele disponibile pentru a imbunatati racirea.

Zbor lin si aterizari usoare!
Ave
0

#106 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2008 - 04:09 PM

Multumesc pentru ajutor. In seara aceasta ma apuc de asamblare. Daca mai aveti sfaturi pre-asamblare, va rog sa-mi spuneti.
0

#107 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 05 November 2008 - 04:59 PM

Eu nu am arcus, dar am ajutat pe cineva sa-l monteze. Au fost oarecare probleme cu sistemul de prindere al cablurilor de comanda, de echii. Mai precis acei 'conectori reglabili'. Daca nu erau suficient de stransi, se mai deplasau pe cabluri. Sfatul meu ar fi sa-i schimbi cu unii prevazuti cu doua surubele (unul cu care se prinde de echie, si unul care strange cablul de otel).
0

#108 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 05 November 2008 - 10:18 PM

Am terminat de asamblat motoplanorul (mai trebuie sa-l invelesc cu scoci de fibra si sa lipesc aptipildurile). Problema cu sistemul de prindere al cablurilor de comanda am vazut-o si eu. Suruburile parca nu stang atat de bine.
Am prins acumulatorul de capota cu silicon sanitar si vad ca sta foarte bine.
M-a impresionat forta motorului. Cred ca la forta pe care o dezvolta, decoleaza pe verticala. :rolleyes:
La o turatie ridicata a motorului, coada cam vibreaza. Cred ca se transmit vibratii prin fuselaj. O sa vad daca in zbor este sesizabil.
N-am reusit sa setez eleroanele si ca flapsuri. Le-am conectat pe canalul 1 si apoi pe canalul 6 prin cabulul Y inclus in kit-ul de Arucs, dar si separat pe 1 si 6 si tot n-am reusit sa le setez ca flapsuri. Modificarea in radiocomanda (Futaba 6EXP) am facut-o, dar cand actionez switch-ul, un eleron se duce in sus si celalalt in jos. As aprecia un sfat pentru rezolvarea acestei probleme.
Am sub fulelaj un carlig de plastic infipt in fuselaj. Nu radeti, ca nu stiu ce este cu el. Este ca un fel de patina pentru aterizare sau este pentru lansare prin prindere cu un cablu ?

Aceasta postare a fost editata de mihaimcg: 05 November 2008 - 10:22 PM

0

#109 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2008 - 12:52 PM

Vezi postareamihaimcg, la Nov 5 2008, 10:18 PM, a spus:

Am terminat de asamblat motoplanorul (mai trebuie sa-l invelesc cu scoci de fibra si sa lipesc aptipildurile). Problema cu sistemul de prindere al cablurilor de comanda am vazut-o si eu. Suruburile parca nu stang atat de bine.

La mine n-au nici pe dracu' din februarie, de cand am zburat prima oara cu el... Si se scrie "abtibilduri" sau mai simplu "autocolante" :) .

Citeaza

Am prins acumulatorul de capota cu silicon sanitar si vad ca sta foarte bine.

Si ce te faci cand o sa vrei sa-ti mai iei un acumulator-doi in plus?

Citeaza

M-a impresionat forta motorului. Cred ca la forta pe care o dezvolta, decoleaza pe verticala. :)

Cam asa ceva. Motorizarea mi se pare perfecta, il duce rezonabil de sus in maxim 30 s.

Citeaza

La o turatie ridicata a motorului, coada cam vibreaza. Cred ca se transmit vibratii prin fuselaj. O sa vad daca in zbor este sesizabil.

E normal sa trepideze putin. In aer nu ai probleme cu el, daca este centrat corespunzator.

Citeaza

N-am reusit sa setez eleroanele si ca flapsuri. Le-am conectat pe canalul 1 si apoi pe canalul 6 prin cabulul Y inclus in kit-ul de Arucs, dar si separat pe 1 si 6 si tot n-am reusit sa le setez ca flapsuri. Modificarea in radiocomanda (Futaba 6EXP) am facut-o, dar cand actionez switch-ul, un eleron se duce in sus si celalalt in jos. As aprecia un sfat pentru rezolvarea acestei probleme.

Vezi ca ai de schimbat sensul la un servo in statie, desi nu ar trebui sa fie cazul. Pentru a verifica, leaga servourile separat (pe 1 si 6) si apoi verifica functionarea corecta a eleroanelor. Corect inseamna ca atunci cand dai eleron stanga, eleronul stang se ridica si cel drept coboara. Eleron dreapta e exact invers.
1. Daca descrierea de mai sus corespunde realitatii, flapsurile trebuie sa functioneze corect (dar inteleg ca nu e cazul);
2. O diferenta fata de descrierea de mai sus inseamna ca trebuie sa activezi "reverse" pe servoul care nu se misca in directia corecta. Dupa asta o sa-ti mearga si flapsurile din fuleu (va trebui totusi sa setezi % de coborare, eu le las la 80% ca sa mai am totusi o urma de eleroane la aterizare, nu ca ar fi strict necesare dar totusi).

Citeaza

Am sub fulelaj un carlig de plastic infipt in fuselaj. Nu radeti, ca nu stiu ce este cu el. Este ca un fel de patina pentru aterizare sau este pentru lansare prin prindere cu un cablu ?

Nu rade nimeni. Ala este pentru a lansa planorul la sandou (unu' care alearga tragand de un fir agatat in acest carlig la capatul opus). Evident la aterizare poate servi drept "patina".
Recomandare: pune-i pe burta o fasie de banda adeziva armata cu fibra de sticla. Protejeaza foarte bine aparatul la aterizari. Atentie sa decupezi in dreptul carligului de sandou ;).

Zbor lin si vant din fata!
Ave
0

#110 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2008 - 01:02 PM

Multumesc "ave" pentru informatii. Stiu ca se scrie abtibilduri, dar la 10 seara, cu un ochi la meci si cu unul in calculator.....b-ul cu p-ul sunt interschimbabile.
Alta varianta pentru prinderea acumulatorului era cu arici, dar m-am gandit ca nu o stea prea fix. O sa incerc si varianta cu arici, pentru ca lipit cu silicon, inseamna ca n-o sa-l scot prea des de acolo. Eleroanele functioneaza corect. Cand dau stanga se ridica eleronul stanga si coboara cel dreapta. Acum sunt pe cablul Y. Banuiesc ca trebuie sa pun eleroanele pe canale separate, ca sa pot sa le folosesc si ca flapsuri. Zic bine ?

Aceasta postare a fost editata de mihaimcg: 06 November 2008 - 01:03 PM

0

#111 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2008 - 01:37 PM

Vezi postareamihaimcg, la Nov 6 2008, 01:02 PM, a spus:

Alta varianta pentru prinderea acumulatorului era cu arici, dar m-am gandit ca nu o stea prea fix. O sa incerc si varianta cu arici, pentru ca lipit cu silicon, inseamna ca n-o sa-l scot prea des de acolo.

Daca zbori cu un singur pack pe care-l incarci dupa aterizare, poti sa-l lasi asa. Eu de exemplu am un singur pack, si stau cam 1 h 20' intre doua reprize de zbor a 25-40 de minute fiecare. Daca insa vrei sa zbori imediat dupa ce ai pus un pack la incarcat (deci ai 2 sau mai multe pack-uri) e mai ok cu arici.

Citeaza

Eleroanele functioneaza corect. Cand dau stanga se ridica eleronul stanga si coboara cel dreapta. Acum sunt pe cablul Y. Banuiesc ca trebuie sa pun eleroanele pe canale separate, ca sa pot sa le folosesc si ca flapsuri. Zic bine ?

Zici foarte bine, tocmai aia era si ideea. Cu cablu Y e ca si cum ai avea un singur servo pe AMBELE eleroane. Tu trebuie sa controlezi servo-urile independent, mixajul de eleroane tre' sa-l faca statia. A, da. Cauta prin meniuri configuratia "flaperon" - parcastatia ta are asa ceva, sau cel putin ar trebui sa. Daca nu o activezi p-aia, n-o sa mearga flapsurile cum trebuie (practic aia ii spune statiei ce si cum, cu 2 servo separate, cate unul per eleron).
Ave
0

#112 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2008 - 02:59 PM

Am incercat si varianta in care am cuplat un sevo pe canalul 1 si celalat pe canalul 6. Am activat functia flaperon din meniu de la radiocomanda, dar tot n-am reusit. Cand dau de switch-ul de la canalul 6, un eleron se duce in sus iar celalat in jos, de parca as da o comanda de rotire. Nu-mi dau seama, dar cred ca nu cuplez ceva bine sau trebuie sa dau reverse la vreun servo.
0

#113 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2008 - 03:03 PM

Vezi postareamihaimcg, la Nov 6 2008, 02:59 PM, a spus:

Am incercat si varianta in care am cuplat un sevo pe canalul 1 si celalat pe canalul 6. Am activat functia flaperon din meniu de la radiocomanda, dar tot n-am reusit. Cand dau de switch-ul de la canalul 6, un eleron se duce in sus iar celalat in jos, de parca as da o comanda de rotire. Nu-mi dau seama, dar cred ca nu cuplez ceva bine sau trebuie sa dau reverse la vreun servo.

eleroanele se misca bine cand comanzi din stick? (stanga / dreapta)

Aceasta postare a fost editata de ave: 06 November 2008 - 03:03 PM

Ave
0

#114 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2008 - 04:14 PM

Eleroanele se misca bine. Cand dau comanda stanga, eleronul stanga se ridica, iar cel din dreapta se coboara, adica normal.
0

#115 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 06 November 2008 - 04:24 PM

Vezi postareamihaimcg, la Nov 6 2008, 02:59 PM, a spus:

Mai da rapizi sunteti.

S-ar putea tot din meniu sa ai o setare ceva din care sa schimbi directia unui servo dar doar pentru functia flaperon.

Stima si respect

Aceasta postare a fost editata de protheus: 06 November 2008 - 04:29 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#116 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2008 - 05:19 PM

Am cautat prin setari (Futaba 6EXP) dar n-am gasit. La flaperon pot sa setez activat sau dezactivat si procentual.
0

#117 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2008 - 06:55 PM

Daca e vreme fara ploaie sambata (si-mi permite urechea) ia manualul si statia (si planorul...) cu tine pe chitila si o scoatem noi la capat cumva.
Ave
0

#118 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 06 November 2008 - 09:02 PM

Vezi postareaave, la Nov 6 2008, 12:52 PM, a spus:

Nu rade nimeni. Ala este pentru a lansa planorul la sandou (unu' care alearga tragand de un fir agatat in acest carlig la capatul opus). Evident la aterizare poate servi drept "patina".
Recomandare: pune-i pe burta o fasie de banda adeziva armata cu fibra de sticla. Protejeaza foarte bine aparatul la aterizari. Atentie sa decupezi in dreptul carligului de sandou :lol:.

La arcusul unui prieten, carligul ala s-a rupt la o aterizare, deci vezi poate il protejezi cumva. Am facut niste lansari la sandou, si pleaca destul de spectaculos. Nu e de care zici tu, ci din acela care se prinde cu un tarus in pamant.
0

#119 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 November 2008 - 09:41 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la Nov 6 2008, 09:02 PM, a spus:

La arcusul unui prieten, carligul ala s-a rupt la o aterizare, deci vezi poate il protejezi cumva.

Intr-adevar, pare cam fragil acel carlig din plastic. Eu ma gandesc sa nu rupa fuselajul (sa intre in interior) la aterizare. Cred ca o sa-l acopar cu niste scoci si o sa-l transform intr-o patina.

Aceasta postare a fost editata de mihaimcg: 06 November 2008 - 09:42 PM

0

#120 Useril este offline   sebi_p 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 156
  • Inregistrat: 18-June 08

Postat 07 November 2008 - 12:53 AM

Pentru flapsuri eleroanele trebuie sa fie ch 1 si 6 ,dupa meniul flaperon (care trebuie sa fie on) in statie ai trim (parca . nu am statia la indemana) misti comutatorul din partea dreapta a stqatiei in pozitia sus si trimezi din statie unghiul care iti convine pt flapsuri. Cred ca in pdf-ul statiei proceedura e la pagina 20-21.
0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic