Clubul virtual de aeromodele
Postat 01 December 2022 - 01:32 PM
Azi incerc sa ajung la timp ca sa trimit link inainte de ora 20:00 dar am bilet la film si e posibil sa am o intarziere de cateva minute (deci nu intrati in panica daca nu vedeti link la 19:45...poate sa fie la 20:00 sau chiar cu cateva minute intarziere).
Postat 01 December 2022 - 03:56 PM
Postat 03 December 2022 - 12:01 PM
Postat 04 December 2022 - 06:21 PM
Postat 28 December 2024 - 10:57 AM
Clubul de modelism PHoenix
Saturday, December 28 · 20:00 – 21:00
Time zone: Europe/Bucharest
Google Meet joining info
Video call link: https://meet.google.com/khv-wzkg-dus
Aceasta postare a fost editata de ender67: 28 December 2024 - 10:57 AM
Postat 28 December 2024 - 05:03 PM
De ce echipament am nevoie sa pot participa la aceasta intrunire/discutie ?!
Am o varsta....nu mai sunt tanar si sigur depasit de tehnologie si progresul omenirii!
Dar tare mult a-si vrea sa recuperez!
Va multumesc anticipat pentru atentie si eforturile depuse !
Cu stima,
Kostas Boda.
Ploiesti - Romania
Postat 30 December 2024 - 02:55 PM
Din sesiunile pe care le-am tinut pina acum am tras urmatoarele concluzii:
- sunt (si vor fi in continuare) unii participanti care nu pot (din diverse motive - calatorii, calculator stricat, etc.) sa se conecteze de pe un calculator si o vor face de pe un telefon (asa a fost cazul la ultima sesiune)
- dpdv tehnic sunt 3 solutii simple pentru sesiuni: Google Meet, Microsoft Teams si Zoom
- toate 3 permit conectarea de pe un browser (deci se pot folosi si de pe telefon) si Teams si Zoom au si aplicatii client dedicate
- intentia mea este sa nu folosim aceste sesiuni pentru o sueta si sa le folosim interactiv pentru prezentari / tutoriale / workshop-uri
- nu este in intentia mea sa monopolizez chestia asta (chair daca pina acum eu am initiat sesiunile si am facut prezentarile) vreau ca in viitor sa fie mai multi prezentatori sau macar sa fie mai interactive sesiunile
- pentru tutoriale si late prezentari cred ca este interesanta optiunea de inregistrare a sesiunilor - in felul asta putem avea o baza de clipuri video cu traininguri si care poate fi consultata si de cei care nu pot participa la sesiunea respectiva
- Zoom Basic (free) are optiunea de inregistrare locala sesiuni de pina la 40 de minute si pina la 100 de participanti (nu cred ca e o limita aici). Cumnu cred ca va fi vreodata nevoie de sesiuni de mai mult de 2 h cred ca putem sa facem sau intalniri mai scurte (de 40 de minute) sau intalniri mai lungi (de 2 ore) dar in care sa programam 3 sesiuni de 40 de minute eventual cu 3 subiecte diferite si la ore difeite si cu pauze de cafea
- se pot inregistra si sesiuni Google Meet si Microsoft Teams dar nu direct din aplicatie ci cu chestii care fie sunt incluse in sistemul de operare (ma refer uzual la Win10/Win11) sau prin acces la site-uri externe sau cu extensii Chrome.
- deoacamdata cea mai simpla solutie mi se pare cea din zoom, selectezi optiunea "Start recording" si gata, nu ai alte complicatii
- pe windows 11 mai exista ceva gen recording din Xbox Game Bar (in sensul ca selectezi un tab in chrome si il tratezi ca pe un ecran de joc si faci intregistrare) sau folosesti ClipChamp (o aplicatoe care iti permite sa faci recording la un screen)
- eu personal folosesc Windows si MacOs si Linux, probabil 99% din participanti vor fi cu Windows (dar asta nu e sigur) si as merge pe o varianta cat mai comuna
-as face azi si maine niste teste cu inregistrarea unor sesiuni - sa zicem niste mini tutoriale despre ce programe folosesc eu pentru proiectarea 2D si pentru 3D, sa zicem ca sesiunea pentru 2D o voi face cu Google Meet si sesiune de 3D cu Zoom ;la sesiuni nu e nevoie sa fie si alti participanti (dar ar fi de dorit)
30 dec 2024 la 20:00 "Programe uzuale folosite in proiectarea 2D in modelism" sesiune Google Meet https://meet.google.com/ztb-nkda-uwr
30 dec 2024 la 20:30 "Programe uzuale folosite in proiectarea 3D in modelism" sesiune Zoom Meeting ID: 991 578 5913 Passcode: s7vFLK https://us05web.zoom...omn=81350619366
- dupa sesiunile de azi voi pune inregistrarile undeva intr-un Google Drive si voi / vom decide cum vom face sesiunile pe viitor
Aceasta postare a fost editata de ender67: 30 December 2024 - 02:57 PM
Postat 30 December 2024 - 10:20 PM
Testul e sa vad cam ce dimensiuni au fisierele si calitatea inregistrarii.
Asta era o pregatire pentru sesiunile din 2025. In week-end-ul asta "punte" de 4-5 zile probabil voi face 4-5 sesiuni pe 1-2-3-4-5 ianuarie si voi face din nou sesiunile de azi.
Ideea e ca as vrea duoa ce trece inceputul asta de ianuarie sa stabilim un program saptaminal de 1, 2 sau 3 sesiuni pe saptamina, de preferat vineri-sambata-duminica sau in alte zile (astept propuneri) si sa stabilim niste domenii de interes (radio /proiectare 2D / proiectare 3D /dotare DIY / constructie balsa / constructie compozit / altele) si sa facem un fel de agenda saptaminala fixa (adica sa se stie din timp ca de exemplu vineri la ora 20:00 discutam chestii de radiocomanda sau ceva de genul asta - doar un exemplu, astept propuneri pentru agenda si ore de sesiuni).
Ma uit maine pe fisierele alea video si vad daca merita sa fie salvate pe un google Drive sa aveti acces la ele ...sau fac o inregistrare finala in sesiunile din ianuarie.
Aceasta postare a fost editata de ender67: 30 December 2024 - 10:20 PM
Postat 31 December 2024 - 01:33 PM
De asemenea mii de multumiri pentru detaliile de conectare si functionare...mie chiar mi-au fost de folos!
Ar fi posibil in cadrul acestor discutii sau reuniuni on-line sa tratati/discutati/dezbateti si probleme strict de incepatori,aveti timp si pentru intrebari puerile (simple ) dar complicate pentru un nepriceput ca mine?!
De exemplu : cum se seteaza cursa unui servomecanism (nu end point!) ?!
Am o groaza de nelamuriri vizavi de servo,statie ,receptor,esc,bec,u-bec,s-bec....etc!
Desigur,carcotasii ma vor trimite la Goagal. Ar fii cel mai simplu in teorie....practic....am o varsta...si cu siguranta sunt depasit de vremurile in care traiesc! Deci recunosc ca am nevoie de ajutor!
De aceea voi multumii si aprecia orice fel de sfat sau sugestie!
Va doresc tuturor numai bine,un an nou fericit sau cel putin linistit plin de toate cele bune!
Postat 01 January 2025 - 01:30 PM
Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto: