Modelism - RHC Forum: carti despre modelism... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

carti despre modelism...

#1 Useril este offline   bogota 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 113
  • Inregistrat: 28-June 05

Postat 19 March 2006 - 06:53 PM

buna ziua! cer un ajutor din partea dumneavoastra in scopul de a-mi "construi" o biblioteca despre modelism.
Daca voi gresi cu ce voi posta acum va rog sa ma corectati: din cate am vazut pe acest forum nu am intalnit un topik care ca contina titluri de carti sau reviste despre modelism, care cred ca vor prinde bine viitorilor modelisti. Propunerea mea este sa reusim sa formam o baza de informatii care sa cuprinda titlurui de carti sau reviste.
Prin "colectia" mea se numara cateva titluri dupa cum urmeaza:
Aeromodelism pionieresc autor theodor.... nu mai retin , iar cartea nu o am la indemana- voi reveni cu completare
Revista TEHNIUM cateva aparitii

Sper ca acest subiect va vi imbogatit de modelistii mai experimentati, cu titluri de carti mai interesante.

ps: am auzit cu ceva timp in urma despre o carte Aripi spre viitor parca asa se chema, poate sa ofere cineva mai multe detalii cu privire la aparitie si autor?
0

#2 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 712
  • Inregistrat: 23-March 04

Postat 20 March 2006 - 10:44 AM

Destul de greu ceea ce vrei sa realizezi. Pe partea de navomodelism mai usor este sa iei de pe internet decat sa gasesti ceva bun pe piata.
Dar in fine, asta doresti, sa incercam sa ajutam.
Sa incepem cu cei vii.
1) revista Modelism (www.modelism.ro) care inca activeaza.
2) alte reviste aduse de prin afara si care in general le-am vazut pe la diverse magazine de profil.

Dintre cei care nu mai sunt:
1) In vechile numere ale revistei Tehnium (pana pe la mijlocul anilor '80 daca nu ma insel) apareau articole de modelism.
2) Dupa ce a aparut revista Modelism, au inceput sa apara articole in almanahul Tehnium care era tiparit anual.
3) Cartea Navomodele vechi nave romanesti de Cristian Craciunoiu contine cate ceva despre modul de constructie al unui navomodel precum si planuri de nave romanesti.
4) Cartea Navomdelism pioneresc de Cristian Craciunoiu contine cate ceva despre modul de constructie al unui navomodel precum si planuri de nave romanesti (submarinul Delfinul, pescadorul Palamida si un velier).
5) Navomodele de S. Lucinov (nu sunt sigur daca asta e titlul dar o sa ma uit).
6) Vademecum de modelism.
Dintre carti, recomand nr. 3, 4, 5 care desi vechi si nu neaparat complete, totusi zic eu ca un incepator are ce invata (mai ales nr. 5). Ultima dupa parerea mea, numai titlul este de ea.
Realitatea e chiar in fata...dar adevarul este dincolo de noi!
0

#3 Useril este offline   barcuta 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 03-January 05

Postat 20 March 2006 - 02:49 PM

Navele din revistele lui Craciunoiu nu as recomanda sa se lucreye dupa ele deoarece multe sunt facute de dansul si existe neconcordante intre planuri .
O zi bun a
0

#4 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 March 2006 - 04:28 PM

Omu' a zis ca vrea sa isi faca o biblioteca cu ele nu sa si lucreze de pe ele. :lol:
Daca vrea sa lucreze ceva, sa spuna ce si s-o gasi cicneva sa il ajute cu un plan bun. :o

Aceasta postare a fost editata de Pacific 231.000: 20 March 2006 - 04:29 PM

0

#5 Useril este offline   barcuta 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 03-January 05

Postat 20 March 2006 - 09:59 PM

da ai dreptate dar cel mai bine pentru documentatie este sa faca comanda la cateva carti de documentatie pe siteu-rile de pe net caci cu cateva sute de $ nu mai te rogi de nimeni
0

#6 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2006 - 08:28 AM

Te contrazic si spun ca daca vrea poate sa umble pe net si sa ia o gramada de chestii gratis pe care altii cer bani buni. Spre exemplu sa intre la www.all-model.com si sa arunce un ochi pe cartile gratis care se dau acolo.

Aceasta postare a fost editata de Pacific 231.000: 21 March 2006 - 08:28 AM

0

#7 Useril este offline   bogota 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2006 - 12:08 PM

referitor la mesajul domnului Pacific : cartile nu le-as achizitiona ca dau bine pe raft ci vreau sa ma documentez mai mult cum ar fi: metode de constructie, procedee, etape, detalii tehnice....etc multe din carti prezinta si lucruri care nu le poti "vedea" pe planuri asa ca prefer si cartea la indemana.

ps: era un banc :D De ce prefera ... (puteti pune orice etnie doriti -NO DISCRIMINATION- ) :rolleyes: CARTILE DE LA ANTICARIAT? PENTRU CA SUNT GATA CITITE!!!!!!!!! :D (eu nu merg pe regula asta prefer mai mult studiul si apoi practica) :D
0

#8 Useril este offline   bogota 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 21 March 2006 - 12:13 PM

referitor la mesajul domnului Pacific : am cautat si caut in continuare ce imi ofera google. Postarile dumneavoastra de la sectiunea link-uri pot spune ca le-am verificat pe toate, foarte multe lucruri bune de aceea va apreciez foarte mult . va multumesc si in numele prietenilor mei carora le-am recomandat link-urile dumneavoastra!!!!!!!!!!!!!!
0

#9 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2006 - 12:14 PM

Sunt de acord ca ele sunt bune nu numai pentru faptul ca dau bine pe raft. Si eu prefer cartile, dar cum de multe ori nu am acces la ele, a trebuit de multe ori sa iau ce am gasit pe net si sa tiparesc.
Inca o data iti repet sa intri la http://www.all-model...Campbell/5.html
Daca stii ceva engleza o sa inveti destul de multe de acolo.

PS Nu ca nu imi place sa ma respecte lumea ca si eu ii respect pe altii, dar nu e nevoie sa "ma domnesti" atat ca zic eu ca nu sunt prea batran. :rolleyes:
Oricum multumesc.
0

#10 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-May 04
  • Interests:shipmodels

Postat 21 March 2006 - 06:12 PM

daca citeai intr-adevar tot ce este la linkuri utile ,nu cred ca mai puneai atitea intrebari,pacific a pus atitea linkuri,foarte bune,dar ti-asi recomanda
http://www.miastille...ar/enlaces.html
in care ai sa gasesti,cu putina atentie si rabdare,cam tot ce vrei despre constructia unei nave,incepind de la materiale,utilaje confectionate manual,precum si tehnici de constructie,exemplificate cu destule poze.
mai mult de atit :D
si inca o chestie.pe linkurile puse tot timpil apare ceva nou,asa ca daca le-ati vizionat odat ,mai intrati din cind in cind pe ele si veti avea surprize. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif (fara andreea marin banica)

Aceasta postare a fost editata de victordegalati: 21 March 2006 - 06:15 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro