Astia au fost concurentii si modelele lor
parca e altfel fata de 2014 cand a fost primul concurs (aproximativ) F5J
http://www.rhcforum....aniei-19072014/
Atunci cine avea Orion era campion. Acum cu un Orion daca nu esti in ultimii trei se cheama ca esti foarte, foarte talentat.
La urmatorul concurs din 2014 am iesit pe locul doi cu amaratul de Radian (si am batut Orionul, ha)
vasipop, la 28 September 2014 - 07:33 PM, a spus:
Iată şi clasamentul pe scurt:
1. HODÎRNĂU Marius
2. ŢIGĂNAŞ Ştefan
3. ALBERT Ştefan
4. PULBERE Vasile
5. POP Vasile-Petre
6. CHICAN David
7. PETCA Viorel
8.CREMENE Cosmin
9. MONTEFORTE Pino
Clasamentul în detaliu î-l voi trimite mâine sau poimâine la FRMd. după care î-l voi posta şi aici.
Cu drag: PVP
http://www.rhcforum....t-2014-atis-bv/
(apropo de clasamente - daca nu ar fi forumul la FRMD nu mai e nimic listat mai devreme de 2018 parca)
ALTIS exista dar nu prea avea nimeni.
Concursul de F5J cred ca a ajuns sa fie cel mai mare concurs de modelism din RO atat ca numar de piloti cat si ca nivel. Nu stiu la zbor liber cum sta treaba dar din pozele de pe FB nu cred sa fie mai mult de 20 de piloti la o clasa.
Ca noutati bagate de directorul de concurs - vesnicul Vasile Pop (sa ne traiasca) - am avut 12 runde de calificari (enorm de multe), si 8 linii de start cu 3 grupe. Am facut 9 runde sambata si 3 runde duminica.
Dupa asta am avut 3 runde de flyoff cu 8 concurenti (adica am umplut toate liniile disponibile). Deci am zburat foarte mult (cu ceva intreruperi de la planoarele 1:1). Sambata de dimineata pana seara - eram cam chiauni.
Nivelul a fost bun dar nu sufocant de bun, Silviu Iordan e din alta categorie dar restul au avut toti zboruri bune si aproape fiecare a reusit cel putin o runde de 1000 puncte - satisfactie maxima.
Au fost putine crashuri cam fara lagatura cu concursul:
- Dragos a facut praf un Shadow nou si impecabil - planorul a intrat in picaj fara control- si nu era departe - cauza e un mister.
- Corneliu a plantat singurul planor care nu era Xplorer pe hangar - planorul nu a patit nimic pana nu a cazut de acolo, nu a apucat sa-l prinda si in cadere s-a mozolit destul de bine.
- un Xplorer a imbratisat un stalp de langa hangar si s-a scurs usurel pana jos - planul central a fost bine mozolit
- lui popad i-a rasturnat vantul planorul (statea pe iarba) si s-a rupt directia (asta se repara usor).
suplimentar Sebi cu Stefan si-au imbratisat planorele in aer. Au zburat imbratisate cateva secunde bune (timp in care veneau usor rotindu-se catre sol) dupa care s-au desprins. Au zburat runda cu succes pana la capat si in mod miraculos nu au avut nici o zgarietura.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 19 July 2021 - 06:35 PM