Am fost si eu pentru prima oara pentru ca vreau sa fac pasul cel mare si sa zbor si DLG-uri. Im plac de mor, acum am un Falke si peste cateva zile o sa am si un AURI.
A fost bine ca am vazut concursul pe viu (si am ajutat la arbitraj) caci m-am prins cum sta treaba cu taskurile. Si este foarte simplu, e un concurs tipic de planoare care are doua probe/taskuri in esenta.
- un task de lansare - partea cea mai spectaculoasa - cu cat lansezi mai sus cu atat mai bine - evident
- si task de zbor in termica un numar variabil de minute (functie de task)
asta e tot - fata de F3J/F5J aterizarea nu conteaza cat timp este in careul de concurs.
Sa lansezi decent inveti intr-un timp rezonabil (daca te ajuta si planorul) - sa inveti termica iti trebuie o viata asa ca pana la urma concursul e unul de planoreala pura.
Alin care a iesit campion in mod zdrobitor (toate mansele 1000 de puncte) nu a fost cel mai bun aruncator din concurs.
La fel ca la F3J/F5J - nu se compara un model din spuma taiata cu firul cald (gen Longshot4 sau homemade) cu unul din carbon cu aripa Synergi. Au ele aceeasi anvergura (si eventual aceeasi masa) dar diferenta este uluitoare.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 08 June 2021 - 09:34 PM