Modelism - RHC Forum: aparat artizanal de vopsit - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

aparat artizanal de vopsit

#1 Useril este offline   georges 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 37
  • Inregistrat: 25-January 05

Postat 14 March 2006 - 03:44 PM

am nevoie sa vopsesc niste plastice
am vopsea am tot ce imi trebuie insa n-am cu ce sa le vopsesc
tin minte cand eram copil ca am vazut la un nene un borcan in care avea bagata o chestie si sufla intr-un capat si iesea vopseaua pe celalalt capat sub forma de stropi
cum se poate realiza asa ceva? dpvd calitativ cum va iesi vopsirea cu asa ceva?
ce credeti ca ar fi mai bine sa fac ?sa ma duc cu plasticele la un nene cu atelir care si vopseste si sa-i dau de-o ciunga si sa mi le faca el sau sa le fac eu cu aparatu asta?

am pus mai jos un desen facut de mine cu aparatul respectiv

sau daca puteti sa-mi dati o sugestie despre alt tip de dispozitiv cu care sa vopsesc

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1142343865.jpg

0

#2 Useril este offline   bethowen 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 28-October 05

Postat 14 March 2006 - 03:59 PM

Aparatul din poza este pe aceeasi principiu k si al tau.. dar mai simplu...acum bine calitatea este un aspect discutabil.. in functie de cat de reusit iti iese aparatul,,, am vazut si vopsit de calitate cu tipul asta de pulverizator.. dar daca stii pe cineva la un atelier mai bine faci la el.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1142344764.jpg

Aceasta postare a fost editata de bethowen: 14 March 2006 - 04:01 PM

0

#3 Useril este offline   patric 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 23-August 05

Postat 14 March 2006 - 08:04 PM

Am folosit asa ceva la vopsit firme luminoase, se gaseau in comert si se foloseau pentru pulverizarea fixativului de par. Smecheria era formata din doua tuburi metalice, parca cu diametrele de cca 5mm unul si celalalt de vreo 3 mm, cuplate intre ele printr-un soi de balama. Bagai tubul mai subtire in borcanul cu vopsea si suflai cu putere in celalalt. Dupa ceva probe si posedand si niste plamani buni, rezulta o vopsire relativ buna. Cel mai rau era cand trageai aer in piept, fiind in apropierea borcanului cu vopsea, inspirai si o mare cantitate de vapori, mai ales daca era cald afara. Totusi, cu o prelungire folosind o bucata de varnis, era acceptabil. Intr-o perioada am incercat sa folosesc ca sursa de aer o camera de autocamion, dar nu mai stiu de ce am renuntat. Din cate stiu, am unul pe undeva, o sa incerc sa-l gasesc sambata si sa pun o poza cu el, asa de curiozitate.
0

#4 Useril este offline   CYCLER 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 54
  • Inregistrat: 18-August 05

Postat 14 March 2006 - 10:31 PM

Eu faceam asa ceva pt. vopsit superfinutz folosind un ac de seringa pentru partea de alimentare cu vopsea.
Marele dezavantaj: iti cam ies ochii daca ai mai mult de acoperit; e posibil sa mai sufli si ceva condens. Ar fi super daca ai putea face ceva adaptat la un compresor.
Ideea de baza e ca tubul pe care vine vopseaua sa se situeze pe la jumatatea tubului cu aer.
0

#5 Useril este offline   b38lea 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 404
  • Inregistrat: 29-June 05

Postat 14 March 2006 - 11:56 PM

poti vopsi si singur ,se gasesc in comert vopsele mai toate culorile la spray - si te poti rezolva rapid si de calitate impecabila
0

#6 Useril este offline   Mamutel 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 700
  • Inregistrat: 18-March 04

Postat 16 March 2006 - 09:59 PM

ia incearca sa pui un ac de seringa stomatologica.... e ... atunci o sa vezi ochi umflati dar calitate pro...
0

#7 Useril este offline   degetzica 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 17-February 03

Postat 17 March 2006 - 10:29 AM

Uite si aici: despre Air Brush
Ala Bala Portocala ...
0

#8 Useril este offline   znecula 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 845
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 17 March 2006 - 08:46 PM

merge destul de bine cu suflaiul, dar daca ai piese mari de vopsit, afli si cum se simt aurolacii dupa ce trag din punga.:rolleyes:
0

#9 Useril este offline   georges 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 March 2006 - 12:04 PM

am gasit in oferta la brico un pistol de vopsit electric.e bun de ceva?l-a mai folosit cineva ?daca da sa-mi spuna si mie cum iese ,tre sa imi vopsesc niste plastice la masina sunt cam multe si ca sa ma duc la un vopsitor tot cam atat imi cere pe manopera poate chiar mai mult,asa cel putin ma aleg si cu aparatu
deci cine l-a mai folosit sa faca o comparatier intre spray si compresor daca se poate.
am pus si o poza cu el din oferta ,sorry pt calitatea imaginii insa e cu telefonu facuta si nu e unu performant

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-8-1143713065.jpg

0

#10 Useril este offline   Eugen F. 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 182
  • Inregistrat: 24-November 04

Postat 30 March 2006 - 12:10 PM

Cred ca e rusesc. Cu foarte multi ani in urma am avut si eu unul. Functioneaza ca un "vibrator" :D (nu va ganditi la prostii). Sincer, nu prea merita! Intre el si alte variante as alege oricare din "alte variante"!
Eugen Fomino
0

#11 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 March 2006 - 12:34 PM

Nu e neaparat rusesc, dar principiul de functionare e ala pe care l-ai spus.
Problema lui cea mai importanta e ca nu-i facut pentru vopsit ci pentru stropit.
Una ca in functie de solvent se pot dizolva piesele din plastic nerezistente, a doua e ca e riscant sa umbli cu rezervorul cu vopsea si diluant in preajma instalatiilor electrice (nu se stie ce scantei pot sa apara pe acolo fie de la partea electrica fie de la descarcarile statice ca nu-i exclus...) si poate ultima e ca vopseaua e ceva mai vascoasa decat lichidele pentru care a fost proiectat sa functioneze si e posibil sa nu se asigure presiunea necesara sau sa se supraincalzeasca. E discutabila ultima problema si merg facute teste.
Cu o vopsea foarte fluida si cu riscul de rigoare privind aprinderea, se poate vopsi. Parca as recomanda evitarea problemelor daca nu-i greu.
Cred ca un pistol ceva mai ieftin si o sursa de aer comprimat ar rezolva problema fara pagube la buzunar.
Eu as opta pentru o vopsea la spray daca ar fi sa aleg. Oricum, scula asta ar fi ultima varianta.
Bafta oricum!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#12 Useril este offline   Sir_Vaska 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1117
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 30 March 2006 - 10:26 PM

Si eu am mai folosit pulverizatoare confectioate pentru vopsit , da nu suflam cu gura ci am adaptat un furtunas la roata de la masina. Mai usor imi era sa umflu roata la masina decat sa-mi iasa ochii sufland. Oricum am renuntat la pulverizator si am comandat un aerograf impreuna cu recipient sub forma cilindrica ca si spary-urile. Inca nu mi-a sosit dar sunt convins ca nu se compara cu pulverizatoare confectionate din seringi. Mai ales daca este nevoie de vopsit de detalii mai finute , pana la urma e si mai usor de manevrat .
0

#13 Useril este offline   georges 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 March 2006 - 11:01 PM

"Cred ca un pistol ceva mai ieftin si o sursa de aer comprimat ar rezolva problema fara pagube la buzunar. "
fara pagube la buzunar adica? pistol de vopsit am deci singura problema ramane sursa de aer comprimat
cele mai ieftine compresoare le-am vazut la 4 milioane
:rolleyes:
0

#14 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 31 March 2006 - 02:45 PM

georges, la 30 Mar 2006, 23:01, a spus:

"Cred ca un pistol ceva mai ieftin si o sursa de aer comprimat ar rezolva problema fara pagube la buzunar. "
fara pagube la buzunar adica? pistol de vopsit am deci singura problema ramane sursa de aer comprimat
cele mai ieftine compresoare le-am vazut la 4 milioane
:rolleyes:

de vreo 20 de ani folosesc cu succes un compresor de frigider;este destul de ieftin si silentios, cu usurinta poti adapta o butelie de aer.Au fost situatii cand am lucrat si cu 2 aerografe in acelasi timp.Atentie insa la prepararea vopselelor(dilutie si strecurare).
...tabula crasa, mortua est!
0

#15 Useril este offline   LooSeR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1108
  • Inregistrat: 14-May 04

Postat 05 April 2006 - 08:39 PM

Salut !
era in oferta la praktiker parka ! compresor cu urmatoarele acesorri .. Pistol vopsit si pistol umflat cauciuc in jur de 3mil !

Daca te intereseaza erograf ! in jur de 100e ceva bun si compresor in jur de 50e ( special de aerograf )

Poti folosi cu succes sprayul profesional cu doza pro !
La laboratoare de vopsele costa in jur de 190.000 lei, El dupa ce se amesteca bine are presiune foarte buna kiar si pe final ! Doza o are in forma de o Bara ( nu de cerc ) , poti vopsi uniform !

Mai exista pe la pretul de 300.000 - 500.000 pistol de pus pe spray ! ( este exact ca un postil cu aer comprimat )

Nu uita inainte de vopsire !
Spala bine cu lichid de degresare .. aplica un strat de kit de masina ( pt a acoperi gauriile ) slefueste , reda forma corecta ! Spala dinou cu lichid special ... Aplica un strad de vopsea uniform de la o distanta de aprox 30cm si nu tine nici o data mai mult de 1 sec in acelas loc .. deoarece o sa curga vopseaua. DUpa uscarea primultui strat se mai da o mana de vopsea ! dupa uscare se da un strat de LAC ( poti sa il iei si la spray ) .

De preferat sa lucrezi in loc inchis sa nu vina praful ..

Daca vrei sa vopsesti mai artistic 2 - 3 culori !

EX. Daca vrei sa faci flame ( o singura culoare )
Baza va fi albastru ( adica vopsesti tot in albastru ) dupa uscare cu o banda de scotch de hartie faci forma flamurilor si vopsesti al doilea strat cu alta culoare ( rosu .. galben .. negru etc )
Dupa uscare se scoate banda de scotch si se da un strat de lac !

Scotchul il pui uniform ex .. faci un dreptunghi si cu un cutter ascutiti tai in forma de flame sau ce vrei tu !
Succes .. la vopsit
A pilota e un vis frumos..... dar devine greu o realitate
Galeria mea
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu