Comandat pe 25 Februarie, ajuns pe 10 Martie prin coletaria.ro fara taxa fara nimic dar nu acasa. A ajuns la un magazin obscur de hainute pentru copii aflat la cateva sute de metri de domiciliu. Foarte ciudat dar eficient.
Nu sunt nici pe departe primul posesor de M2 din RO, din contra sunt aproape ultimul (din potentialii clienti).
De ce e M2 revolutionar ? Pentru ca e direct drive. Motorul principal e pus direct pe ax. Nu mai exista maingear si pinion la motor. De ce e asta fantastic ? Pentru ca e supersilentios si mult mai robust la crash. In plus si coada e tot pe motor, tot direct drive deci heli-ul a foarte silentios cu totul.
Nota - nu e primul heli direct drive. Primul de care stiu eu e Funcopter de la Multiplex care avea un outrunner cu diametru mare si plat pus diret pe ax. Din pacate Funcopter a fost un esec major, nu se mai face, a ramas o mica paranteza in istorie.
Heli-ul vine in doua variante radio.
Una BNF cu receptor compatibil Futaba S-FSHH - legabil direct la orice statie OPENTX cu MPM (de asta am luat eu)
Una RTF cu statie si emisie protocol OMP care este de putin timp implememtat si in OPENTX/MPM. Protocolul OMP face ceva in plus, are telemetrie.
Eu am luat varianta cea mai ieftina numita Explorer (EXP) - care are ceva plastic in loc de carbon/metal - exact cum imi place mie.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 10 March 2021 - 06:08 PM