Pagina 1 din 1
motoare ce motor sa folosesc?
Postat 14 March 2006 - 12:01 AM
salut, sunt tot eu, ciobelixul cel vesel:D. am si eu o intrebare: lucrez la un prtavion de vreo 70 cm si 1 kg. ce motor as putea sa pun ca sa aiba putere? nu doresc viteza.... 5 km\h e chiar bine... ce motor ma sfatuiti sa folosesc? este vreunul pe ######? este buna acela de 200 de mii de lei? astept raspunsurile dvs.
cu stima,
florin
cu stima,
florin
ciobelicz neboonu trage cu tunu
Postat 14 March 2006 - 01:17 PM
La ce sursa de alimentare te-ai gandit ?
S-ar putea sa am eu prin cutiile din debara ceva motorase, fara pretentii de turatie da' cu ceva cuplu' sa poate duce o elice hidro !
Incerc sa dau un search prin debara si-ti dau o veste maine ! Da' astept o tensiune a packului pe care-l ai disponibil !
Stima,
S-ar putea sa am eu prin cutiile din debara ceva motorase, fara pretentii de turatie da' cu ceva cuplu' sa poate duce o elice hidro !
Incerc sa dau un search prin debara si-ti dau o veste maine ! Da' astept o tensiune a packului pe care-l ai disponibil !
Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 14 March 2006 - 01:25 PM
Deci un motoras de f'un amper, doi sau pe-aproape, la cei 7,2 Vcc, cred ca te aranjeaza, ce zici ? Ca sa ai cam 2 ore pline de dat cu barca. Cu full motor !
Stima,
Stima,
Postat 14 March 2006 - 01:44 PM
Imi pare rau ca aici nu te pot ajuta ! :D
Eu mi-s cu caricioplanele.
Da' ma gandesc ca un tub de metal in care sa intre axu' elicii (ca probabil la asta te referi !) poti gasi, daca te strofoci un pic. Ce intelegi prin STANDARD ?
Poate ... marinerii de la ... navo au idei sau chiar ... tuburi !
Incerc cu motorasu' ala ...
Stima,
Eu mi-s cu caricioplanele.
Da' ma gandesc ca un tub de metal in care sa intre axu' elicii (ca probabil la asta te referi !) poti gasi, daca te strofoci un pic. Ce intelegi prin STANDARD ?
Poate ... marinerii de la ... navo au idei sau chiar ... tuburi !
Incerc cu motorasu' ala ...
Stima,
Postat 14 March 2006 - 03:12 PM
ciobelix, poti folosi ptr tub parti dintr-o antena telescopica dezafectata (bineinteles, segmentul folosit sa nu fie strimb). Pentru barci mai mari, se gasesc tuburi de alama prin Praktiker (calitate extra la preturi pe masura, dar atentie si la alea sa nu fie strimbate de alti cumparatori). Pentru barci mici si foarte mici, poti folosi corpuri de pix metalice, sau poate chiar si plastice. Importante mai sint si lagarele care asigura si etanseitatea la apa, dar si axul in sine care e bine sa fie cit mai inoxidabil si cit mai perfect ca forma (electrozi de sudura de inox, de exemplu, curatati de cimentul de pe ei, cu grija sa nu deteriorezi sirma).
Arata acest topic
Pagina 1 din 1