Modelism - RHC Forum: ajutor!!!!!!!!! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

ajutor!!!!!!!!! ajutati-ma va rog mult de tot

#1 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 297
  • Inregistrat: 12-March 06

Postat 12 March 2006 - 04:18 AM

salut. ma numesc florin, am 13 ani, stau in bucuresti, tei, si imi place tare mult fizica. nu sunt vreunul plin de bani si ma descurc cu ce prind . dragi prieteni, noi suntem ca niste frati. Va rog ajutati si un frate mai mic?
nu e prima oara cand pun mana pe un receptor, sau pe o unealta, mai ales ca pe balcon (unde imi desfasor activitatea) e ca pe front. tot felu' de materiale si scule pe jos, pe pestte tot. Va rog sfatuiti-ma si pe mine cu privire la materiale, de unde le-as putea lua, care sunt cele mai bune. am la activ construiteo masina amfibie si un hybrid de barca cu propulsie care nu iese din apa nici pe cele mai mari valuri(astea sunt cele mai insemnate proiecte ale mele). va rog , ma puteti ajuta si pe mine cu niste planuri, niste sfaturi, sau macar niste suport moral? daca doriti sa ma ajutati ma puteti contacta la : florin_nebunake@yahoo.com.ma gasiti si pe pe messenger si pe email. va multumesc anticipat.
PS:am un motor de drujba. l-as putea folosi pe un navomodel masiv?pana acum nu am mai construit navomodele din baghete, ci din polistiren.sper ca vom lega o buna prietenie si ca, poate ne vom si intalni.
ciobelicz neboonu trage cu tunu
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 March 2006 - 11:47 AM

Stai pe aproape ca s-ar putea sa ai surprize placute.
Poate ar fi bine sa incerci sa faci putina ordine pe front, nu de alta dar prinde bine pe mai tarziu.
In ziua de azi e greu de specificat o sursa unica pentur procurarea materialelor.
Sunt magazine specializate pe produse de modelism, dar daca ce faci nu-i 100% modelism, atunci orice magazin sau orice material iti poate furniza cate ceva.
Poate ca idee e bine de mers pe echipament RC de modelism ca ai multe avantaje. Vorbesc de statie de radiocomanda, receptor, servouri, controlere de motoare, motoare, si tot ce mai vrei. Se gasresc, sunt usor de folosit si sunt accesibile ca pret.
Ramane doar sa incepi cu ceva concret, sa te hotarasti cam ce-ti place sa faci (domeniul e atat de vast ca nu poti incepe cu toate, SIMULTAN) si cu aia sa incepi.
Poate revii cu detalii despre ce modele ai construit. E posibil sa descoperim ca inceputul a fost facut demult si ca de fapt ai nevoie doar de cativa amici cu pasiuni comune.
Ramane de vazut.
Bine ai venit printre noi si sper sa gasesti ce cauti!
Spor la treaba!

PS. Pastreaza motorul de drujba pe mai tarziu. Poate fi folosit la ceva. Vad ca-ti place apa. Macar stii in ce o sa te scalzi! Bafta!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 12 March 2006 - 01:06 PM

@ciobelix:-pentru inceput, incearca sa "tii aproape", cit poti de mult, de cit mai multe actiuni rc "live";
astea se desfasoara preponderent in citeva locuri, si mai ales in we-uri:clinceni si strejnic-aero, sala DR-auto, si mai rar(doar la concursuri)-la csta, la lac-navo.
in alta ordine de idei, dar important ca principiu, incearca sa eviti cit poti de mult abordari tehnice contemporane lui burebista sau keops, atit ca solutii tehnice, cit si ca materiale folosite(n-are rost sa incerci sa inventezi apa calda, cind e mai simplu sa apesi pe buton si sa te speli...), la ora asta sint deja aplicate/disponibile variante moderne/noi/performante, care-ti vor apropia semnificativ momentul satisfactiei in rc.
bafta si minuni!

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#4 Useril este offline   bogota 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 113
  • Inregistrat: 28-June 05

Postat 12 March 2006 - 01:11 PM

salutare!!!!!!! sunt si eu un incepator in ale modelismului dar ceva mai avansat in teorie :lol: ceea ce difera mult de practica.
Am si eu un motor de drujba A4 ruseasca si tare as vrea sa-l pun pe o "barcuta".Ceea ce ma intereseaza este daca este vreo modalitate sa-l fac sa mearga si in marsarier (binenteles cu o cutie de viteze) problema ar fi cum o fac sa o cuplez prin radiocomanda!!!! poate a mai avut careva o astfel de tentativa si poate a mers cat de cat!!!
Multumesc anticipat!!!!!
PS: referitor la intrebarea lui CIOBELIX despre planuri : aici pe forum gasesti cam tot ce vrei si planuri mai simple si altele cu un grad mai avansat de dificultate...spor la lucru
0

#5 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 March 2006 - 07:59 PM

nici nu ma asteptam sa raspundeti, multumesc. are cineva planul motonavei de lux Oltenita? bunicul meu a fost capitan pe acest vas de croaziera pe Dunare si cred ca de la el am navomedelismul in sange, cu toate ca nu l-am cunoscut. a murit cu o luna inainte sa ma nasc eu .multumesc anticipat. sau daca aveti un plan de un "evolution", v-as ruga sa mil dati si mie, si v-as fi foarte recunoscator.
cu stima
ciobelix
0

#6 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 March 2006 - 08:00 PM

si mai am o intrebare: de unde as putea sa fac rost de materiale mai ieftine, pt ca as avea nevoie de ele.
0

#7 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 March 2006 - 08:13 PM

bitex, la 12 Mar 2006, 11:47, a spus:

Stai pe aproape ca s-ar putea sa ai surprize placute.
Poate ar fi bine sa incerci sa faci putina ordine pe front, nu de alta dar prinde bine pe mai tarziu.
In ziua de azi e greu de specificat o sursa unica pentur procurarea materialelor.
Sunt magazine specializate pe produse de modelism, dar daca ce faci nu-i 100% modelism, atunci orice magazin sau orice material iti poate furniza cate ceva.
Poate ca idee e bine de mers pe echipament RC de modelism ca ai multe avantaje. Vorbesc de statie de radiocomanda, receptor, servouri, controlere de motoare, motoare, si tot ce mai vrei. Se gasresc, sunt usor de folosit si sunt accesibile ca pret.
Ramane doar sa incepi cu ceva concret, sa te hotarasti cam ce-ti place sa faci (domeniul e atat de vast ca nu poti incepe cu toate, SIMULTAN) si cu aia sa incepi.
Poate revii cu detalii despre ce modele ai construit. E posibil sa descoperim ca inceputul a fost facut demult si ca de fapt ai nevoie doar de cativa amici cu pasiuni comune.
Ramane de vazut.
Bine ai venit printre noi si sper sa gasesti ce cauti!
Spor la treaba!

PS. Pastreaza motorul de drujba pe mai tarziu. Poate fi folosit la ceva. Vad ca-ti place apa. Macar stii in ce o sa te scalzi! Bafta!

multumesc pentru suport moral, bitex. curatenie am facut. acum e luna, toate materialele pe care le am si sculele sunt in ordine. promit ca o sa postez si poze . din bacate barca din polistiren cu suspensie hybrid nu a fost lucrata "curat" . e un pic murdara dar o voi curata in seara aceasta. in legatura cu amfibia: de la o masina teleghiadata mai ieftina am luat receptorul, iar transmisia si directia leam taiat cu flexul, tot de la ea, sasiul e facut din plastic alb ,(am gasit niste placi d'astea pe strada si leam luat). pentru deplasarea in apa am pus sticle in lateral pe post de flotoare, si am pus o transmisie de tanc, legata la acelasi receptor, dar separate de transmisie si directie cu comutator, ca sa nu se consume acumulatorul pea repede, si caroseria de la alta masina teleghidata. iam facut o modificare recent la sistemul de alimentare. ii voi face niste poze calumea , cu toate componentele, in detaliu , si am sa le postez pe forum. BY THE WAY, cu motorul de drujba as putea sa fac un kart? desigur, cu o cutie de viteze.pana acum nu am lucrat dupa un plan anume, ci din cap, fiindca pot aparea modificari de ultima ora. sunt pus la punct cu tot ce se intampla in modelism, iar de miercuri voi merge la palatul copiilor. am un prieten care merge si a vorbit si pentru mine. am auzit ca imi va da de facut un evolution, pt concursul de la AMARA. mai am si un motor de hoverkraft. l-as putea folosi la un model? daca ma poti ajuta cu un plan te rog trimitemi-l la florin_nebunake@yahoo.com

:D in love with modelism :D
0

#8 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 March 2006 - 08:22 PM

barca aceea hybrid am facut-o din polistiren, si e ca o pluta. are carma in fata, iar pe spate e motorul cu elicea. elice nam avut una profesionala si am pus una de ventilator de calculator, si merge destul de bine. adevarata inventie a fost sistemul de "suspensie" care permite elicei si pe cele mai mari valuri sa ramana in apa. pe ea am mai pus o caroserie de ferrari f50 , iar receptorul este de pe o masina teleghidata , mai ieftina, ca nu prea ma ajuta buzunarul, iar parintii nu sunt de acord cu pasiunea mea. ei cica sa pun mana pe cartea de mate, dar sunt bun la mate, am 10 pe linie, iar la engleza ma descurc f. bine peste doi ani voi da testul de3 la oxford, si voi putea deveni prof acolo, dar nu ma tenteaza :D . sper ca voi inventa ceva care ne va ajuta tara , fiindca iubesc tarisoara noastra , si deabea astept sa scapam de americanci, ca vor aia ceva de la noi.... Sper ca intr-o zi romania va avea o flota militara, dar si comerciala, printre cele mai bune, ca altfel nu se poate.....
0

#9 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 March 2006 - 08:35 PM

si revista aia de modelism de unde as putea-o lua? nu am vazut-o pe nicaieri
0

#10 Useril este offline   olly 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 676
  • Inregistrat: 03-April 05

Postat 12 March 2006 - 08:43 PM

@ciobelix

arunca un ochi aici www.mo-na-ko.net . dai la lode si de acolo la planky 1 sau planky 2;

Aceasta postare a fost editata de olly: 12 March 2006 - 08:44 PM

<<<ZA MOLDAVIAN BRAZARS>>>
Don't drink and drive, smoke and FLY!
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M
0

#11 Useril este offline   marius10 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 591
  • Inregistrat: 01-January 06

Postat 12 March 2006 - 09:21 PM

Bravo Ciobelix !! Da-i inainte ca noi suntem pe "sarma " .
Daca ii cere noi ti-om da ....informatii de toate culorile cat om stii si noi !
Apreciez elanul tau si asta este energia de care are nevoie un pasionat de modelism .
Ai imaginatie destula si cred ca vei razbi in acest hobby minunat !
Bine ai venit printre noi !
Cu stima MARIUS !
0

#12 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 March 2006 - 10:52 PM

va multumesc ca sunteti asa buni cu mine... nam mai fost primit asa de bine intr-un colectiv niciodata. va multumesc mult.
cu stima,
florin
0

#13 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 March 2006 - 11:10 PM

multumesc pt ajutor olly. stiam siteul dar nu stiam cum sa ajung la navomodele. multumesc pt ajutor. am pus ochii pe o salupa de acolo.in afara de balsa, care e pea scumpm ce e mai foloseste? tei daca am inteles bine? si daca e sa cumpar, ce ii cer vanzatorului? placaj de tei, sau cum? cum e corect? si de unde l-as putea cumpara? la obor se gaseste?
0

#14 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 March 2006 - 12:12 AM

aici e receptoru', d-ala mai varza
0

#15 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 March 2006 - 12:17 AM

bitex, la 12 Mar 2006, 11:47, a spus:

asta e receptorul

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1142201876.jpg

0

#16 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 March 2006 - 12:18 AM

asta e botul

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1142201934.jpg

0

#17 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 March 2006 - 12:19 AM

asta e unul din zbaturi, cu un flotor

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1142201980.jpg

0

#18 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 13 March 2006 - 12:21 AM

iar aici e directia. din pacate nu se vad pea bine pozele :( . am sa mai fac unele calumea.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1142202073.jpg

0

#19 Useril este offline   ciobelix 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 14 March 2006 - 04:33 PM

ce parere aveti de amfibia mea?