Am primit acu' multi ani un Piper Cub cadou dar nu am l-am facut niciodata functional. Modelul e un ARF de la Green Models, 1.80m facut initial pentru metanol 7.5cc. A fost zburat de cateva ori in configuratie cu un 10cc si cam atat.
As vrea sa il trec pe electric cu un Joker 4250-5 820KV, packuri 4S 3000maH.
Ca servo ma gandeam la HS-485HB.
Cateva puncte unde as avea nevoie de ajutor:
1. Avionul a fost gnadit pt motor termic, as avea nevoie de un motor mount pe care sa il prind de firewall (poza 1). Ma gandeam la asta: https://www.lindinge...brushless-large E ok?
2. Posesorul anterior a lipit teava care leaga aripile in ambele asa ca am ditamai bucata de 1,8m care e putin greu de carat. Lemnul in sine nu e lipit, am bagat o lama de cutter intre aripi, e liber. Merita sa bag un dremel/traforaj sa tai tubul de aluminiu si apoi sa folosesc o teava de carbon care intra in cea de aluminiu pt a imbina aripile ?
3. Candva una din aripi a avut un vizitator si a ramas fara o portiune din cateva nervuri pe extrados (poza 2), intradosul e ok (poza 3). Daca trebuie intarit ma gandeam sa fac niste taieturi in folie pe intrados si prin ele sa lipesc in zonele afectate tija de carbon de 1mm dupa care sa refac folia. Alte sugestii ? Nu ma puneti sa desfac toata aripa si sa o reinfoliez ca nu ma bag la asa ceva
In rest, mai zboara cineva pe la Cluj ?
Fisiere atasate
-
poza 1.jpeg (870K)
Number of downloads: 35 -
poza 2.jpeg (610.77K)
Number of downloads: 32 -
poza 3.jpeg (602.06K)
Number of downloads: 33