Planul l-am desenat pe calculator, si este preluat din diverse carti (Fredrik Henrik Chapman - Architectura Navalis Mercatoria; Edmond Paris - Segelkriegsschiffe des 17. Jahrhunderts; Charles G. Davis - The Shipmodel Builder's Assistant; etc). Nu va fi modelul unei nave reale, ci un model al unei nave Tip, cum ar fi fost construita in acea perioada. Am evitat sa ma leg de o nava care a existat in realitate, deoarece nu exista documentatie si planuri serioase pentru nave din acea epoca. Desigur se gasesc planuri in diverse publicatii, dar daca cauti date despre aceeasi nava, o sa gasesti date diferite, in functie de autor. Asa ca m-am hotarit sa-mi proiectez o nava, la care dimensiunile tuturor detaliilor se incadreaza in marja marimilor gasite in publicatii.
Cum modelul o sa fie comandat RC, si va naviga pe apa, nu voi putea sa-l fac asa de detailat ca un model de vitrina. In orice caz cred ca voi fi ocupat in urmatorii 2-3 ani cu realizarea modelului, deoarece trebuie sa projectez si detaliile pe masura ce am nevoie de ele.
Aceasta postare a fost editata de kekonnen: 14 May 2020 - 12:15 AM