Modificare Carponizer 2 cuve 2,4 Ghz
Postat 02 May 2020 - 12:43 PM
Postat 02 May 2020 - 02:25 PM
Postat 02 May 2020 - 04:51 PM
mihailescue, la 02 May 2020 - 12:43 PM, a spus:
Nu ma pricep la barci, insa raspunsul este simplu. Dumneata doresti sa treci de la o frecventa fixa FM de 40 Mhz la 2.4 Ghz. 99% din radiourile care sunt acum pe piata lucreaza in 2.4 Ghz. Nu cred ca mai vinde cineva radiouri FM, decit cele care vin cu jucarii. Ori-ce magazin de hobby va poate da informatiile necesare in functie de suma care doresti sa o investesti, cumperi un radio si un receiver care sa poata functiona impreuna.
Postat 02 May 2020 - 05:07 PM
Aceasta postare a fost editata de mihailescue: 02 May 2020 - 05:08 PM
Postat 03 May 2020 - 02:03 PM
Postat 20 May 2020 - 12:01 AM
Deci, daca doresti sa treci pe 2,4GHz va trebui sa schimbi complet electronica barcutei . Aici ai 2 variante :
1 .O schimbi cu placa dedicata care accepta orice tip de radiocomanda ; pixhawk s-a montat pe acest tip de placa , dar nu stiu setarile . Placa universala are 4 intrari, exact cum ai folosi o electronica uzuala, doar ca inainte/inapoi este mixat cu stanga/dreapta.
2. Vei modifica toata instalatia electrica cu electronica modulara , asta ca sa "sari" peste partea de mixer a placii dedicate . Dilema este daca nu vei folosi mixer, cum vei dirija barca pe apa ? singura solutie este din 2 manse , cu 2 maini, exact ca si comanda unui tanc .
Pot sa iti dau orice modul electronic doresti, dar nu am voltmetrul cu 4 leduri ( sau 2 leduri) . Ma poti contacta in privat .
Postat 20 May 2020 - 12:06 AM
Adrian Dumitru, la 02 May 2020 - 04:51 PM, a spus:
Statiile in FM , 35-40-72 MHz sunt cautate . Fata de 2,4GHz sunt mult mai bune pe apa dar sunt mai "incomode". Constructorii de submarine, chiar daca vor, nu pot folosi 2,4GHz . Jucariile de care spui sunt in 27MHz, dar aia e alta poveste.
Aceasta postare a fost editata de DigitAll: 20 May 2020 - 12:06 AM
Postat 04 June 2020 - 03:58 PM
Postat 15 June 2020 - 08:00 AM
Modificarea in radiocomanda este foarte simpla,se desfac cele trei fire rosu+,negru-,alb PPM si se conecteaza la modulul tx.
Fisiere atasate
-
module tx rx carponizer.jpg (29.23K)
Number of downloads: 32
Postat 25 July 2020 - 09:52 PM
Doresc pe aceasta cale sa-i mulțumesc lui Manolo pentru piese si suport tehnic. A fost mai mult decat intelegator cu un începător ca mine.
Crăpăturile si scaunele suruburilor le-am reparat cu ABS Slurry(baghete de ABS topite in acetona). Am gasit garnituri originale pentru barca si cuve, garniturile pentru cuve sunt o varianta mai noua turnate dintr-o bucata. Totusi am izolat si cu silicon pe exterior
Am montat regulatoarele de turatie, switch-ul de lumini și declansatoarele pentru cuve.
Telecomanda este Flysky Fs-i6X cu 10 canale.
Canalul 3 un motor
Canalul 4 celalalt motor
Canal 1 declansare cuve
Switch A Lumini
Pentru a vira nu am folosit un mixer fizic ci doua din telecomanda cu următoarele setari:
Mix 1 ON
Master Ch 3
Slave Ch 4
Positive mix 100%
Negative mix 100%
Offset -2
Mix 2 ON
Master Ch 4
Slave Ch 3
Positive mix (-100%)
Negative mix (-100%)
Offset 0
Cu setările de mai sus atunci cand virez de exemplu la stanga motorul din dreapta merge inainte si cel din stanga invers, permițând o întoarcere rapidă.
Telecomanda am upgradat-o un pic, antena verticala am scos-o si in locul ei am pus un cablu de antena, mufa tata, am dat o gaura in carcasă si am instalat o antena de router de 5 dBi.
La fel si receptorul a primit o antena noua de 5 dBi care iese prin coca barcii in plan vertical, cealalta a ramas nemodificata in coca.
Am făcut proba pe apă si a fost OK, am reușit sa o duc până la 470 m distanța(atatat este lacul, cred ca mai mergea întrucât aveam semnal 5/10)
Switch-urile B,C si D le voi folosi la următoarea modificare a barcii.
Switch-ul B pentru sonar on/off, un Deeper Pro plus, l-am testat odata cu barca si am semnal pana la 140-150 m(cu un router wifi), mai am un pic de lucrat la el sa-l fac sa ajungă la app 250-300m
Switch-urile C (3 poziții) si D (poziții) vor fi pentru pilotul automat. Pixhawk-ul si modulul Gps au ajuns cu posta, mai aștept modulele de telemetrie, dar asta-i alta poveste sper sa revin cu proiectul finalizat in urmatoarele săptămâni.