"Emma"
Postat 24 February 2020 - 02:02 PM
Am amanat constructia planorului "Triple Speed" pentru a ma muta aici cu constructia de la zero a acestui velier.
Planurile le-am cumparat de aici: http://www.bearospac...com/boats2.html
Pentru inspiratie mai am urmatoarele link-uri:
https://www.rcgroups...pace-Sloop-EMMA
https://photos.googl...1I4YmREUWxsNWhn
https://www.youtube....h?v=9VwVXcYNue0
https://www.youtube....h?v=nYlwMVXxC9E
Caracteristici in limba engleza din manual:
-lenght overall: 100 cm;
-lenght waterline: 97,80 cm;
-beam: 31 cm;
-draft: 50,80 cm;
-displacement: 6,14 kg;
-ballast fin/bulb: 3,40 kg;
-sail area: 3393 sq. cm;
-height above water: 99 cm.
aurelianz74@yahoo.com
Postat 24 February 2020 - 07:51 PM
Postat 24 February 2020 - 10:58 PM
Toate cele bune si mult spor .
Impingator de 2400 CP
Nava de pasageri Tudor Vladimirescu
R.N.L.B. Ruby &Artur Reed 2
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
"Do not be a prisoner of his own style "- Armin van Buuren
Postat 25 February 2020 - 07:53 AM
Edi, daca-ti dadeam planurile lui JIF 80, era gata si al tau pana acum, dar te-ai incurcat cu cocile alea din era mezozoica.
Sa incepem treaba, zic. Primii pasi din lungul drum: saboane din carton, trasat si decupat coastele frumoasei "doamne".
aurelianz74@yahoo.com
Postat 06 March 2020 - 09:06 AM
Lucrarile de pana acum:
- decupat derivorul din tabla de duraluminiu 3 mm;
- confectionat din tub de cupru de 4 mm, doua treceri bercluite prin coasta 2, pentru liniile de nailon ale velelor;
- confectionat axul carmei din tija de aluminiu 6 mm, filetat la capatul superior si o eche din tabla de aluminiu de 1,3 mm;
- confectionat bratul servo vele din tabla de duraluminiu de 2,5 mm (L=125 mm);
- caseta derivorului din placaj de 4 mm, captusita la interior cu tesatura fibra de sticla 80 grmp si trei straturi rasina epoxidica. Nu este in poze, se afla la uscat.
...
...
...
...
aurelianz74@yahoo.com
Postat 11 March 2020 - 08:42 AM
Este gata caseta derivorului armata la interior cu tesatura de fibra de sticla de 80 si trei straturi de rasina epoxidica.
Aproape gata este si derivorul confectionat din tabla de duraluminiu de 3 mm grosime. Mai trebuie turnat plumbul.
Urmeaza lucrul la coca.
...
...
...
...
...
...
...
...
aurelianz74@yahoo.com
Postat 20 March 2020 - 12:27 PM
Numai bine mestere.
Postat 25 March 2020 - 10:46 AM
Am terminat cu accesoriile din interior. Cateva progrese:
-executat si lipit calcaiul catargului;
-confectionat suportul axului carmei din bagheta de lemn cu sectiune patrata, prin care am trecut pe verticala tubul axului carmei din aluminiu cu interior de 6 mm;
-confectionat modulul radio/servo vele si directie. Acest modul este detasabil si include si sursa de alimentare constituita din 4 celule AA. Am renuntat la cele 4 AA pentru ca voi utiliza un acumulator 3 celule de la aero, montat in suport separat pe fundul cocii.
...
...
...
...
aurelianz74@yahoo.com
Postat 10 April 2020 - 08:15 AM
Carma este confectionata din sandvis de 3 straturi de placaj de 2 mm lipite cu epoxi. Stratul din mijloc gazduieste structura de rezistenta, formata din trei traverse de alama de 2 mm pe axul carmei, care este din aluminiu de 6 mm.
...
...
...
...
aurelianz74@yahoo.com
Postat 16 April 2020 - 07:35 AM
In timpul in care s-au uscat cele patru straturi de lac date la interior, am "crosetat" un cavalet pliabil. Este construit din rigla de lemn de brad 40*20*2000 mm.
Urmeaza la exterior tesatura de fibra de 80 si rasina epoxi. Dar pana atunci, in ultima fotografie, inchin un pahar si va urez: sarbatori fericite !
...
...
...
aurelianz74@yahoo.com
Postat 17 April 2020 - 02:49 AM
Postat 18 April 2020 - 04:55 PM
Impingator de 2400 CP
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
Postat 06 May 2020 - 09:25 AM
Am turnat plumbul derivorului si acum lucrez la arborada.
...
...
...
aurelianz74@yahoo.com
Postat 16 September 2020 - 08:57 AM
Am revenit la masa de lucru si am cateva noutati. Am pregatit si vopsit coca velierului cu trei straturi de vopsea si doua de grund in prealabil. Vopsea si grund acrilic spray de la Den Braven.
Putea sa iasa si mai bine pentru ca m-am straduit, dar banda de mascare folosita cu rol de separare intre culori, mi-a dejucat planurile.
Linia de separare a culorilor a iesit bine, insa banda de mascare a lasat urme de lipici pe suprafetele vopsite anterior si care trebuiau ascunse.
Intrucat am folosit benzi Tamiya si Revell, asteptarile erau mai mari. Ca o concluzie, ori au avut termen de valabilitate expirat, ori am lasat banda prea mult timp (vreo 10 zile) lipita dupa vopsire.
Urmele de lipici le-am scos intr-un final cu alcool izopropilic, dar cu un pret, s-a matuit oarecum vopseaua. Acest lucru s-a rezolvat cumva, printr-o lustruire mecanica cu disc de lana.
Nu sunt multumit pe deplin de rezultat, dar mergem mai departe. Urmeaza vopsitul copastiei, cabinei, puntii si ce mai este pe acolo.
...
aurelianz74@yahoo.com
Postat 20 September 2020 - 12:02 PM
Apropo, frumos modelul .Astept filmulețul de pe apa .
Toate cele bune si multă, multă baftă.
Impingator de 2400 CP
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
Postat 09 October 2020 - 09:43 PM
aurelianz, la 23 September 2020 - 07:25 AM, a spus:
Nu aveam cum sa indepartez banda de mascare intr-o ora, pentru ca am dat trei straturi de vopsea la interval de 2-3 ore.
Sunt total dezamagit.
Salutare , vopseaua acrilica de la Den Braven nu este aceiasi poveste ca acrilicele dedicate pentru modelism . Am luat un grund de la Den Braven si la compozitie spuneau ca au ceva acetona care este totusi un diluant destul de puternic .
Toate cele bune si multa ,multa bafta .
Aceasta postare a fost editata de Bobo shipyard: 09 October 2020 - 09:44 PM
Impingator de 2400 CP
Yaht Milla - in lucru .
bobo shipyard
Postat 15 October 2020 - 08:10 AM
Copastia, cabina si o parte din accesoriile de pe punte, sunt vopsite la pensula cu vopsea acrilica. Peste toate acestea, inclusiv pe punte (lasata la culoarea lemnului), am aplicat mai multe straturi de lac cu pensula.
Capacul cabinei si cele doua capace ale tambuchiurilor, sunt vopsite cu grund si vopsea acrilica la spray.
aurelianz74@yahoo.com